Γύψος διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό: νέες ευκαιρίες (23 φωτογραφίες)

Η διακοσμητική πέτρα γύψου είναι ένα θεαματικό φινίρισμα, οι αισθητικές και λειτουργικές ιδιότητες της οποίες της επιτρέπουν να χρησιμοποιηθεί τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Χαρακτηριστικά της διακόσμησης γύψου

Το πλακίδιο γύψου αντικαθιστά με επιτυχία την φυσική επένδυση μαρμάρου και γρανίτη, μιμείται τέλεια την υφή του αρχικού, ενώ έχει ένα εντυπωσιακό αριθμό πλεονεκτημάτων. Τα πλεονεκτήματα της επίστρωσης γύψου σε σύγκριση με το αντίστοιχο φυσικό πέτρωμα:

 • η ελαφρότητα του προϊόντος - σε αντίθεση με τους φυσικούς "αδελφούς", τα διακοσμητικά πλακίδια γύψου ζυγίζουν αρκετές φορές λιγότερο. Χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση κεραμικών τοίχων, κατασκευών τέχνης και εσωτερικών χωρισμάτων που δεν μπορούν να υποβληθούν σε πρόσθετο φορτίο.
 • απλότητα της τοποθέτησης - είναι εύκολο να αντιμετωπίσει την υλοποίηση των εργασιών φινιρίσματος, ακόμη και χωρίς εμπειρία στον τομέα αυτό?
 • προσβασιμότητα - γυψοσανίδας διακοσμητική πέτρα πωλείται σε ένα φθηνό τμήμα. Το δημοκρατικό υλικό οφείλεται στη φθηνότητα των πρώτων υλών και στην ευκολία της παραγωγικής διαδικασίας.
 • Ένα ευρύ φάσμα επιλογών - τα πέτρινα πλακίδια παρουσιάζονται σε μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων, σχημάτων, υφών. Εάν θέλετε, μπορείτε να παραγγείλετε μια αποκλειστική έκδοση του προϊόντος σε βάση γύψου του έργου του δημιουργού.
 • η δυνατότητα αυτοπαραγωγής - μια διακοσμητική γυψοσανίδα για εσωτερική διακόσμηση είναι εύκολο να χυθεί με τα χέρια σας στο σπίτι. Απαιτεί τη διαθεσιμότητα πρώτης ύλης υψηλής ποιότητας, ένα στοιχειώδες σύνολο συσκευών και εργαλείων, μια δημιουργική προσέγγιση της διαδικασίας και μια επιθυμία δημιουργίας.

Γύψος διακοσμητική πέτρα στο αγγλικό εσωτερικό

Γύψος πέτρα στο ντεκόρ της αψίδας

Τα μειονεκτήματα των πλακιδίων γύψου κάτω από την πέτρα περιλαμβάνουν:

 • ευθραυστότητα του υλικού - το προϊόν παραμορφώνεται εύκολα υπό μηχανική καταπόνηση, η πρόσκρουση ασήμαντης αντοχής είναι γεμάτη με ρωγμή ή τσιπ. Τα πλακίδια γύψου μεγάλου μεγέθους είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε παραμορφώσεις.
 • απορρόφηση υγρασίας - ο γύψος απορροφά την υγρασία καλά, και το προϊόν στη συνέχεια καταρρέει γρήγορα. Για να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο, συνιστάται η επεξεργασία της επιφάνειας γύψου με ειδική προστατευτική ένωση.

Γύψος πέτρα στο ντεκόρ ενός ιδιωτικού σπιτιού

Γύψος πέτρα στο σπίτι διακόσμηση

Γύψος διακοσμητική πέτρα στο σαλόνι

Με αυστηρή εφαρμογή της τεχνολογίας παραγωγής και τοποθέτησης, η διακοσμητική πέτρα γύψου για εσωτερική διακόσμηση μπορεί να δώσει έμφαση στα πλεονεκτήματα του εσωτερικού σχεδιασμού και να κρύψει τα ελαττώματα της επιφάνειας του τοίχου δομικού και αισθητικού χαρακτήρα.

Ποικιλίες διακοσμητικής πέτρας με βάση το γύψο

Χρησιμοποιώντας γυψοσανίδες, είναι εύκολο να μιμηθεί μια φυσική πέτρα με φυσικές ιδιότητες. Μπορείτε να φτιάξετε πλακάκια με λεία επιφάνεια ή να εκτελέσετε με τη μορφή ενός προϊόντος με περίεργες ανωμαλίες, διπλές μάρκες και άλλα φυσικά χαρακτηριστικά του υλικού. Κατά τον σχεδιασμό του τελευταίου τοίχου που καλύπτει μέσα από διάφορες στυλιστικές έννοιες, είναι εύκολο να επιλέξετε ανάμεσα στις προσφορές το βέλτιστο μοντέλο μιας εικόνας γύψου μιας πέτρας:

 • η σχισμένη επιφάνεια μιμείται την ανομοιογενή δομή της πέτρινης βάσης με τις άκρες σαν σφυρήλατο. Είναι δημοφιλές στο σχεδιασμό των εσωτερικών χώρων ενός σύγχρονου στυλ, ταιριάζει με επιτυχία στο σχεδιασμό ενός γραφείου στο σπίτι, βρίσκεται συχνά στο ντεκόρ του λόμπι των δημόσιων κτιρίων, φαίνεται αρμονική στη ρύθμιση των γραφείων?
 • πριονισμένη επιφάνεια - ομαλές άκρες με ελαφριά τραχύτητα.Πέτρινα πλακάκια είναι σχετικά με τη διακόσμηση κατοικιών, κουζίνες και χώρους εισόδου. Έχει λιγότερη βαρβαρότητα από το προηγούμενο ανάλογο της επίστρωσης, ξεχωρίζει με κάποια σοβαρότητα, τονίζει την πολυπλοκότητα του εσωτερικού στυλ.
 • επιφάνεια των ερειπίων - η φυσική μορφή των ογκόλιθων και των βότσαλων αντιγράφεται. Η επίστρωση ταιριάζει απόλυτα σε κάθε έννοια διακόσμησης. Συχνά κοσμεί τις τοίχους του καθιστικού και της κρεβατοκάμαρας, χρησιμοποιείται για τη διευθέτηση των φυτωρίων και των χώρων αναψυχής στα γραφεία. Βρίσκεται στο σχεδιασμό των τειχών του λόμπι, των αιθουσών αναμονής, των τερματικών αεροδρομίων και των σιδηροδρομικών σταθμών.
 • αυθαίρετη επιφάνεια - η ενσωμάτωση των ιδεών σχεδιασμού και καινοτόμων λύσεων. Η διακοσμητική πέτρα γύψου με γραμμές φαντασίας και στροφές χρησιμοποιείται συνήθως στη διάταξη αντικειμένων εσωτερικής τέχνης, κολώνες, περβάζια ή δομές οροφής.

Όταν επιλέγετε μια επίστρωση με βάση το γύψο, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο χρωματικό σχήμα του υλικού. Η πέτρα πλακιδίων σε παστέλ χρώματα συμβάλλει στην οπτική επέκταση του χώρου, οι φωτεινές αποχρώσεις αντανακλούν το φως και τα πλούσια χρώματα δίνουν τις εσωτερικές νότες του μυστηρίου, της ευγένειας και της πολυτέλειας.

Γύψος διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του καθιστικού

Γύψος διακοσμητική πέτρα στο τζάκι mantel

Γύψος διακοσμητική πέτρα κάτω από ένα τούβλο

Πού και πώς χρησιμοποιείται διακοσμητική γυψοσανίδα για εσωτερική διακόσμηση;

Η κάλυψη σίγουρα φαίνεται ωφέλιμη στο σχεδιασμό των τζακιών. Δεν είναι λιγότερο ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσετε απομίμηση γύψου από πέτρα στη διάταξη των κόγχων στον τοίχο. Ταυτόχρονα, το κεραμίδι έχει σημασία τόσο ως στερεό φινίρισμα μιας επιλεγμένης περιοχής όσο και ως πλαίσιο ενός αντικειμένου τέχνης: ράφια, πίνακες ζωγραφικής ή πίνακες σε μια θέση. Κατανομή των ακόλουθων δυνατοτήτων εφαρμογής προϊόντος:

 • διακόσμηση των τοξωτών δομών.
 • διακόσμηση θυρών?
 • διακόσμηση παραθύρων?
 • διακόσμηση τοίχων - σε ευρύχωρα δωμάτια συχνά ολόκληρη η επιφάνεια είναι διακοσμημένη με πλακάκια γύψου. Σε ένα δωμάτιο με συμπαγή κλίμακα εκτελείται σύνθεση σε μια μικρή περιοχή ενός κατακόρυφου επιπέδου.
 • διακόσμηση αντικειμένων τέχνης - διακόσμηση κολώνων, κατώτερη βάση ή περίγραμμα φωτεινών πλαισίων, εσωτερικοί καταρράκτες, πίνακες φυσαλίδων ενσωματωμένοι στον τοίχο ή έπιπλα ενυδρείων και άλλων κατασκευών.

Είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα αποκλειστικό εσωτερικό απλά τοποθετώντας πλακάκια στην προεξέχουσα γωνία του τοίχου ή διακοσώντας την ελεύθερη επιφάνεια με μια απλή σύνθεση γυψοσανίδας.

Γύψος διακοσμητική πέτρα για ζωγραφική

Γύψος διακοσμητική πέτρα στην κουζίνα

Art Nouveau γύψο διακοσμητική πέτρα

Πώς να τοποθετήσετε διακοσμητική γυψοσανίδα;

Η βάση για την τοποθέτηση διακοσμητικών πλακιδίων μπορεί να είναι μια επιφάνεια από οποιαδήποτε υλικά:

 • σκυρόδεμα
 • τούβλο?
 • γυψοσανίδας ·
 • πλαστικό.
 • ένα δέντρο.

Γύψος διακοσμητική πέτρα με τραχιά άκρα

Γύψος διακοσμητική πέτρα σε μια θέση

Η τοποθέτηση της επένδυσης είναι απλή, απαιτείται η εφαρμογή στοιχειωδών κανόνων, που θα αντιμετωπίσει ακόμη και ένας αρχάριος στον τομέα της επισκευής και διακόσμησης. Λαμβάνουν πέτρινα πλακάκια και κόλλα, ζωγραφίζουν με τον τόνο του φινιρίσματος, θα χρειαστείτε επίσης ένα σύνολο εργαλείων:

 • σπάτουλες και βούρτσες, σφουγγάρι?
 • βέλος, κάθετος, μολύβι.
 • όπλο τοποθέτησης.

Η περιοχή της διακόσμησης καθαρίζεται πλήρως από την παλιά επίστρωση, λειαίνεται και ισοπεδώνεται. Χρησιμοποιώντας μια οδοντωτή σπάτουλα δημιουργούνται αυλακώσεις στο γύψο, οι οποίες συμβάλλουν στην ποιοτική στερέωση της επένδυσης. Στη συνέχεια, η επιφάνεια αφαιρείται και αποξηραίνεται.

Γύψος διακοσμητική πέτρα στο διάδρομο

Η τελική κόλλα έχει ομοιόμορφη σύσταση μεσαίας πυκνότητας. Η ουσία ρυθμίζει γρήγορα, έτσι προετοιμάστε τη λύση σε μικρές ποσότητες. Η κόλλα εφαρμόζεται τόσο στο πλακίδιο όσο και στον τοίχο, γεμίζοντας τις αυλακώσεις στερέωσης πάνω στο γύψο.

Γύψος διακοσμητική πέτρα γκρι χρώματος

Οι επαγγελματίες προτείνουν να τοποθετηθεί η σύνθεση στο πάτωμα για να προσδιοριστεί οπτικά η μελλοντική τοιχοποιία, λαμβάνοντας υπόψη τις αποχρώσεις της σύνδεσης των θραυσμάτων. Θα ακολουθήσει περαιτέρω σήμανση των οριζόντιων και κάθετων γραμμών στον τοίχο. Τυπικά, η τοιχοποιία ξεκινά από την κάτω γωνία και οδηγείται από κάτω προς τα πάνω. Το διάλυμα εφαρμόζεται σε μια μικρή επιφάνεια, το πρώτο στοιχείο της σύνθεσης γύψου επικαλύπτεται επίσης με κόλλα, εφαρμόζεται στον τοίχο και πιέζεται. Οι υπερβολικές ουσίες αφαιρούνται με μια σπάτουλα, αποφεύγοντας την επαφή με το μπροστινό μέρος του πλακιδίου, από τότε θα υπάρχουν δυσκολίες στον καθαρισμό της επιφάνειας. Σύμφωνα με αυτόν τον αλγόριθμο, εκτελείται η πρώτη σειρά.

Γύψος διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του σαλέ

Οι επόμενες σειρές γίνονται με αντιστάθμιση με βάση την τοιχοποιία. Μεταξύ των σειρών τοποθετούνται λωρίδες γυψοσανίδας, ινοσανίδων ή άλλου υλικού με πυκνή δομή και αφήνονται μέχρις ότου η λύση στεγνώσει τελείως. Κατόπιν οι ενδιάμεσες λωρίδες αφαιρούνται, οι ραφές σφραγίζονται με μάζα κόλλας χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι συναρμολόγησης. Αφού σκληρυνθεί η ουσία, οι ραφές και οι αρθρώσεις ζωγραφίζονται με τον τόνο της επένδυσης χρησιμοποιώντας τη σύνθεση χρωματισμού και τη βούρτσα. Χρησιμοποιείται επίσης ένα ειδικό ενέματα. Το τελικό τμήμα του φινιρίσματος - ένα στρώμα από διαφανές βερνίκι - προστατεύει την επίστρωση από εξωτερικές επιρροές και παρέχει στην επιφάνεια εξαιρετική λάμψη.

Γύψος διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Γύψος διακοσμητική πέτρα στον τοίχο

Τα μυστικά της δημοτικότητας των διακοσμητικών πέτρα

Η απομίμηση γύψου της πέτρας εναρμονίζεται τέλεια με άλλα υλικά φινιρίσματος:

 • Ταπετσαρία
 • επένδυση ·
 • κάθε είδους γύψο.
 • χρώμα;
 • πάνελ τοίχων οποιωνδήποτε θεμελιωδών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού ξύλου, πολυμερών ζωγραφιών, γυψοσανίδας, γυαλιού κ.λπ.
 • υφασμάτινη επικάλυψη των τοίχων.

Ένα εξίσου σημαντικό κριτήριο για τη δημοτικότητα της επένδυσης από τεχνητή πέτρα είναι η υποαλλεργικότητά της. Το προϊόν με την ίδια δημοτικότητα χρησιμοποιείται στη διευθέτηση των εγκαταστάσεων στις εγκαταστάσεις παιδικής φροντίδας, σαλόνι, υπνοδωμάτιο, κουζίνα, διακοσμούν τον εσωτερικό χώρο στα ιατρικά ιδρύματα.

Γύψος διακοσμητική πέτρα μεσογειακού στυλ

Γύψος διακοσμητική πέτρα στην τραπεζαρία

Ο γύψος απορροφά την υγρασία καλά, αλλά και την δίνει πίσω καλά, παρέχει ένα άνετο μικροκλίμα στο δωμάτιο. Το υλικό χαρακτηρίζεται από υψηλές παραμέτρους απορρόφησης θορύβου, έχει καλή θερμομόνωση, εμπνέει εμπιστοσύνη ως άξια επιλογή για φινίρισμα οποιωνδήποτε επιφανειών.

Γύψος διακοσμητική πέτρα στη γωνία

Εάν επιθυμείτε, δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσετε μια διακοσμητική πέτρα με τα χέρια σας και να θέσετε τη σύνθεση μόνοι σας, πράγμα που σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε πόρους και να εφαρμόσετε δημιουργικές ιδέες στο σχεδιασμό του σπιτιού.

Γύψος διακοσμητική πέτρα στο μπάνιο

Η οικολογική συμβατότητα της διακοσμητικής πέτρας, οι εξαιρετικές αισθητικές ιδιότητες και η λειτουργικότητα καθορίζουν τη ζήτηση για επιχρίσματα με βάση το γύψο στη διάταξη των σύγχρονων εσωτερικών χώρων.

Γύψος διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό ενός εξοχικού σπιτιού

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)