Μπουφέ για υπέροχες διακοπές (28 φωτογραφίες)

Το τραπέζι του μπουφέ είναι μια ευκαιρία να διακοσμήσετε τις διακοπές με διάφορα, όμορφα και ενδιαφέροντα πιάτα, αλλά επίσης καθιστά δυνατή τη θεραπεία όσων είναι παρόντες και μια υπέροχη συζήτηση.

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες του μπουφέ, οι οποίοι είναι υποχρεωτικοί σε οποιαδήποτε υποδοχή. Κάθε ιδιοκτήτης του βραδιού ή του διαχειριστή διακοπών μπορεί να προσαρμόσει άλλους όρους για μια συγκεκριμένη γιορτή. Όλα αυτά αξίζει να τακτοποιήσετε για να προετοιμαστείτε για την εκδήλωση όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά πρώτα θα πρέπει να μάθετε αυτό που συνήθως ονομάζεται τραπέζι μπουφέ.

Ο σχεδιασμός του τραπέζι μπουφέ σε λευκό

Διακόσμηση από χαρτί στο τραπέζι του μπουφέ

Οι βασικές αρχές του μπουφέ

Για να κατανοήσουμε καλύτερα την ιδέα ενός τέτοιου γεύματος, ας δούμε τι μπορεί να θεωρηθεί ένας πίνακας μπουφέ:

 • Δεν υπάρχουν γνωστά τραπέζια και καρέκλες. Ελεύθερη πρόσβαση σε τραπέζια σνακ και επιδόρπια, ώστε όλοι να μπορούν να επιλέξουν φαγητό, να υπηρετήσουν και να φύγουν.
 • Είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τον πίνακα με μίνι πιάτα "για ένα δάγκωμα".
 • Η αρχή της αυτοεξυπηρέτησης (αν και υπό ορισμένους όρους επιτρέπεται η παρουσία σερβιτόρων, γεγονός που θα βοηθήσει τους επισκέπτες να επιλέξουν πιάτα στο τραπέζι ή να μεταφέρουν σνακ σε δίσκους στην αίθουσα).
 • Η επικοινωνία και οι διαπραγματεύσεις αποτελούν τον κύριο λόγο της συνεδρίασης.
 • Η ρεσεψιόν μπορεί να είναι μέρος προγράμματος διακοπών ή επιχειρηματικών διαπραγματεύσεων.
 • Η διάρκεια της συνάντησης είναι από μία ώρα έως δύο.
 • Ο χώρος μπορεί να είναι υπαίθρια κιόσκια, γραφείο, μεγάλα ενοικιαζόμενα δωμάτια ή στο σπίτι ένα μικρό δωμάτιο στο διαμέρισμα.

Φυσικά, αυτές είναι μόνο μερικές από τις αρχές για την πραγματοποίηση ενός εορταστικού γεγονότος με ένα τραπέζι μπουφέ. Και οι κανόνες είναι πολύ ευέλικτοι. Για παράδειγμα, για έναν απλό μπουφέ, το πιο μέτριο μενού με σάντουιτς και ποτά είναι κατάλληλο. Οι πιο εξελιγμένες συναντήσεις θα συνοδεύονται από πολλές αλλαγές πιάτων από ζεστά και ελαφρά κρύα σνακ μέχρι σαμπάνια και επιδόρπια. Το κυριότερο είναι ότι και οι δύο επιλογές θα αναφέρονται ως τραπέζι μπουφέ.

Μπουφέ διακόσμηση με λουλούδια.

Ρουστίκ τραπέζι μπουφέ

Για ποιες εκδηλώσεις είναι η καλύτερη επιλογή για να κανονίσετε έναν μπουφέ;

Μια εξαιρετική επιλογή είναι ένας πίνακας μπουφέ για ένα γενέθλια. Αυτή είναι μια γιορτή όταν ο χορός και το καραόκε είναι κατάλληλοι. Για να ελευθερώσετε χώρο για το πίστα, οργανώνεται μπουφές. Και ακόμη και το γεγονός ότι οι επισκέπτες μπορούν ελεύθερα να μετακινηθούν στην αίθουσα έχει μια θετική στιγμή - οι περισσότεροι επισκέπτες θα συμμετάσχουν ενεργά στο εορταστικό πρόγραμμα. Θα υπάρχει ένα μέρος για όσους θέλουν να τραγουδήσουν.

Επιπλέον, στενοί φίλοι, φίλοι και συγγενείς συγκεντρώνονται συνήθως για γενέθλια. Έχουν κάτι για να μιλήσουν. Και ο πίνακας μπουφέ επιτρέπει μια τέτοια άτυπη επικοινωνία για όλους. Κανείς δεν περιορίζεται μόνο στην εταιρεία που αποδείχθηκε πιο κοντά, όπως συνήθως συμβαίνει με μια γιορτή.

Επιδόρπιο μπουφέ

Παιδικό τραπέζι μπουφέ

Ένα πάρτι για παιδιά δεν θα κάνει χωρίς τραπέζι μπουφέ. Αυτό είναι όπου οι συνθήκες είναι απαραίτητες για την αληθινή διασκέδαση. Μετά από όλα, τα παιδιά δεν νοιάζονται αν υπάρχουν ζεστά πιάτα και πόσο καλό είναι το κρέας και το πιάτο. Θα είναι ευχαριστημένοι με ένα γλυκό επιδόρπιο και φωτεινά σνακ, αλλά το κύριο πράγμα που περιμένει την ψυχή του μωρού είναι η ευκαιρία να παίξει, να κινηθεί γύρω. Buffet επιλογή - αυτό είναι ακριβώς που θα ικανοποιήσει πλήρως όλες τις ανάγκες των παιδιών.

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός μπορεί να διακοσμηθεί με την ιδέα ενός τέτοιου σχεδιασμού. Ένα τραπέζι μπουφέ για ένα γάμο είναι η σωστή απόφαση, αν γιορτάζεται σε ένα μικρό δωμάτιο, ή αποφασίζεται ότι τα πιάτα θα προετοιμαστούν με τα χέρια τους.Ποια άλλα πλεονεκτήματα υπάρχουν; Μπορείτε να προσκαλέσετε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Η λήψη του μπουφέ σας επιτρέπει να κάνετε το μενού που αντιστοιχεί σε αυτό το εξαιρετικό γεγονός, ποικίλη και ενδιαφέρουσα, αλλά ταυτόχρονα να μειώσετε το κόστος.

Για εταιρικές εκδηλώσεις, έχει προγραμματιστεί ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει διαγωνισμούς και αποστολές. Η διασκέδαση και η κοινωνικοποίηση είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο συγκεντρώθηκαν οι συνάδελφοι και ως εκ τούτου η γιορτή αντικαθίσταται από ένα τραπέζι μπουφέ.

Μπουφέ τραπέζι στο σπίτι

Μπουφές με μπουφέ σε οικολογικό στιλ

Για επαγγελματικές συναντήσεις, η ρεσεψιόν του μπουφέ είναι κατάλληλη. Είναι σημαντικό να επιλύσετε ορισμένα θέματα και να δώσετε στα πάντα ένα άτυπο στυλ, ενώ μπορείτε να μεταχειριστείτε τους συνεργάτες σας με κάτι που θα τους δείξει το πνεύμα φιλοξενίας σας και την προθυμία σας να είστε γενναιόδωροι και πρωτότυπες.

Πίνακας μαρμελάδων φρούτων

Διακοσμητικό τραπέζι μπουφέ με εφημερίδα

Διάταξη και εξυπηρετήσεις πίνακα

Η βασική προϋπόθεση για τη ρεσεψιόν του μπουφέ είναι ότι η πρόσβαση στα τραπέζια είναι βολική για τον καθένα να τα μεταχειριστεί. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν αρκετά κριτήρια για να γίνει αυτό σωστά. Τα ίδια τα τραπέζια είναι διαφορετικά από το φαγητό σε ύψος. Για ένα τραπέζι μπουφέ, το συνηθισμένο ύψος είναι από 90 έως 110 cm. Μπορεί να υπάρχει ένα τραπέζι ή μερικές μπορούν να εγκατασταθούν.

Μπουφέ διακόσμηση τραπεζιών με καναπεδάκια

Ο σχεδιασμός του μπουφέ στο στυλ της χώρας

Μπουφέδες:

 • Εάν τα τραπέζια είναι τοποθετημένα κατά μήκος των τοίχων, τότε τα τραπέζια πρέπει να είναι στενά και μακρά και η απόσταση από το τραπέζι στον τοίχο πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 m.
 • Στη μέση της αίθουσας, οι πίνακες τίθενται με τη μορφή των γραμμάτων "W" και "P" μόνο αν η περιοχή του δωματίου επιτρέπει στον αριθμό των ατόμων που θα είναι παρόντες να αναμειγνύονται ελεύθερα μεταξύ τους.
 • Θα πρέπει να υπάρχει μια άλλη ομάδα χαρτοπετσέτας, χρησιμοποιημένα πιάτα ή σταχτοδοχεία.

Και μια ακόμη μικρή απόχρωση. Φροντίστε να καλύψετε το τραπέζι με τραπεζομάντιλο. Το μήκος του πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να μην φτάνει στο πάτωμα μόνο 5cm. Μπορείτε να καλύψετε το τραπέζι με ένα κανονικό τραπεζομάντιλο και να χρησιμοποιήσετε μια ειδική "φούστα" για τα τραπέζια πάνω από αυτό.

Ο σχεδιασμός του τραπέζι μπουφέ σε κόκκινο και λευκό

Εγγραφή ενός στρογγυλού τραπέζι μπουφέ

Όσον αφορά την εξυπηρέτηση, στο τραπέζι με σνακ θα πρέπει να είναι:

 • πινακίδες (ανάλογα με τον αριθμό των επισκεπτών), στέκονται σε μια στοίβα 7-8 τεμ.
 • γυαλιά στέκονται σε μια ομάδα?
 • συσκευές (σνακ μπαρ, επιδόρπια, μαχαίρια φρούτων και πιρούνια), πρέπει να είναι περισσότερα από τα πιάτα.
 • χαρτοπετσέτες.

Σε ίσες αποστάσεις, τα ποτά, τα βάζα φρούτων και τα λουλούδια πρέπει να σταθούν στο τραπέζι. Το σερβίρισμα πιάτων σε δίσκους πολλαπλών επιπέδων θα φανεί όμορφο. Και από τους ίδιους τους ορεκτικά μπορείτε να φτιάξετε μια συγκεκριμένη φιγούρα.

Πρωτότυπα σνακ στο τραπέζι του μπουφέ

Μπουφέ πίνακα διακόσμηση το φθινόπωρο

Τι σχέδιο για τον πίνακα με μπουφέ είναι κατάλληλο

Πώς να κανονίσετε ένα τραπέζι μπουφέ; Όλα θα εξαρτηθούν από την ευκαιρία για την εκδήλωση και την ηλικιακή κατηγορία των επισκεπτών. Ο σχεδιασμός θα διαφέρει τόσο στις ιδέες του πίνακα διακόσμησης και μενού σνακ.

Διακόσμηση του πίνακα Πάσχα με μπουφέ

Εγγραφή μπουφέ με παιώνια

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη διακόσμηση ενός μπουφέ για παιδιά:

 • Σχεδιασμός μπορεί να δώσει μια ιδιαίτερη γοητεία για τις διακοπές, αν περιέχει το οικόπεδο ενός παραμύθι ή μια καρτούν αγαπούσε από τα παιδιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παιχνίδια ή τραπεζομάντιλα με το κατάλληλο στολίδι για αυτό.
 • Ορισμένα επιδόρπια ή πιάτα μπορούν να είναι διακοσμητικά, υποστηρίζοντας το θέμα. Για παράδειγμα, σνακ ή κέικ με τη μορφή σκαφών σε πειρατικές διακοπές.
 • Κάθε παιδί θέλει μπαλόνια. Μπορούν να διακοσμήσουν το ίδιο το τραπέζι, καθορίζοντας αστείες πολύχρωμες μπάλες ανάμεσα σε πιάτα.

Εορταστικό τραπέζι σε ροζ

Για μια γιορτή γάμου:

 • Στο τραπέζι τοποθετούνται λεπτές λουλουδένιες ανθοδέσμες.
 • Μια παραδοσιακή γαμήλια τούρτα μπορεί να είναι είτε απλή είτε αποτελείται από πολλά επιδόρπια μικρής μερίδας.
 • Τα γυαλιά και τα πιρούνια μπορούν να διακοσμηθούν με κομψές κορδέλες.

Το ίδιο το τραπέζι διακοπών είναι πλούσιο σε φωτεινά χρώματα και πρωτότυπες μορφές πιάτων και ως εκ τούτου η διακόσμηση δεν πρέπει να τραβήξει την προσοχή, να σκιάσει τα πιάτα, αλλά να τονίσει την ομορφιά και την εμφάνιση στο στόμα.

Ρουστίκ μπουφές με τραπέζι

Μπουφέ διακόσμηση τραπεζιών σε ασήμι

Ποια σνακ προτιμάτε;

Για το τραπέζι του μπουφέ χρειάζεστε μικρά, μερικά σνακ. Μπορούν να υπάρχουν πολλές ιδέες για τη σύνθεση συνθέσεων από προϊόντα, τα οποία χωρίζονται σε:

 • Σάντουιτς;
 • Ταρτάνια με julienne ή pate;
 • Σαλάτες σερβιρισμένα σε γυαλιά.
 • Canapes;
 • Κοπή;
 • Λαχανικά ή φρούτα.
 • Σνακ σε σουβλάκια.
 • Επιδόρπια

Όλα αυτά τα πιάτα πρέπει να είναι μικρού μεγέθους και μπορούν να καταναλωθούν χωρίς τη βοήθεια μαχαιριού, αλλά το κύριο πράγμα είναι ότι το ορεκτικό πρέπει να ταιριάζει μεταξύ τους με γεύση. Η γεύση στα ορεκτικά είναι η πιο σημαντική. Και μην ασχοληθείτε με ένα προϊόν για ένα πιάτο, αξίζει να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις για το συνδυασμό πολλών συμπληρωματικών συστατικών.

Μπουφέ διακόσμηση με σαμπάνια

Κάνοντας ένα γλυκό τραπέζι μπουφέ

Ο σχεδιασμός των ορεκτικών δεν έχει επίσης μεγάλη σημασία, η πρωτοτυπία και η οπτική ελκυστικότητα των πιάτων που προσφέρονται είναι ευπρόσδεκτες. Είναι επιθυμητό η παλέτα χρωμάτων να είναι πλούσια και ζωντανή. Θα ήθελα να δω στο τραπέζι του μπουφέ ότι ένα ορεκτικό περιλαμβάνει πολλά πολύχρωμα, και το σημαντικότερο, χρώματα στο στόμα.

Εγγραφή ενός τραπεζιού μπουφέ

Διακόσμηση του μπουφέ με κεριά

Ποτά ποτά

Καλύπτουμε τον μπουφέ με πιάτα, τα οποία πρέπει να είναι τα κατάλληλα ποτά. Τοποθετούνται στο τραπέζι με μια συγκεκριμένη σειρά: στο κέντρο θα πρέπει να υπάρχουν αλκοολούχα ποτά, κατά μήκος των άκρων του νερού και των χυμών. Τα αλκοολούχα ποτά στο τραπέζι πρέπει να είναι κρασιά (κόκκινα και λευκά, ξηρά και γλυκά), παγωμένη σαμπάνια και βότκα. Τσάι, καφές (κονιάκ) και γλυκά λικέρ σερβίρονται με επιδόρπιο.

Φωτεινό σχέδιο του μπουφέ

Κάνοντας ορεκτικά στο τραπέζι του μπουφέ

Ενδιαφέρουσες ιδέες για μπουφέ

Το ελαφρύ μενού για το τραπέζι μπουφέ μπορεί να είναι σε διάφορες εκδόσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να αποτελείται μόνο από πιάτα επιδόρπιο ή να περιλαμβάνει πολλές αλλαγές: κρύα ορεκτικά, ζεστά πιάτα, επιδόρπιο. Και κάθε φορά θα πρέπει να υπάρχει μια επιλογή από διάφορες επιλογές για σνακ, πιάτα ή γλυκά. Είναι σημαντικό ότι η εξυπηρέτηση είναι τόσο βολική ώστε οι επισκέπτες δεν πρέπει να φτάσουν για τα πιάτα.

Μπουφέ τραπέζι πράσινο

Η ρεσεψιόν του μπουφέ είναι ένας συνδυασμός νόστιμων φαγητών και ευχάριστης συνομιλίας. Για τις διακοπές είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσετε μια κατάλληλη διάθεση διασκέδασης. Για αυτό, όχι μόνο οι γαστρονομικές απολαύσεις του τραπεζιού είναι σημαντικές, αλλά και ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)