Καναπές στυλ σοφίτας: βιομηχανική άνεση (26 φωτογραφίες)

Το πιο περίεργο από τα εσωτερικά στυλ αξίζει να θεωρηθεί πατάρι. Είναι νέος, αλλά έχει πολλούς οπαδούς.

Πώς προέκυψε η σοφίτα;

Για να καταλάβετε τι καναπέδες μπορούν να ισχυριστούν ότι ανήκουν σε ένα στυλ, ας δούμε ποια είναι η ουσία του στυλ.

Λευκός καναπές σοφίτας σοφίτας

Λευκός καναπές σοφίτας

Μια σοφίτα εμφανίστηκε στα μέσα του περασμένου αιώνα ως απάντηση στο τρελό υψηλό κόστος της ενοικίασης διαμερισμάτων σε μεγαλουπόλεις. Επιχειρηματικοί Αμερικανοί άρχισαν να νοικιάζουν άδειο σοφίτες και σοφίτες για στέγαση. Σύντομα, η σειρά έφτασε σε εγκαταλελειμμένα εργαστήρια και σε ολόκληρα εργοστάσια. Δεν υπήρξε λόγος για επισκευές, οπότε το διοικητικό συμβούλιο ήταν ασήμαντο. Οι χώροι επιλέχθηκαν από καλλιτέχνες, ποιητές, άλλες μποέμιες προσωπικότητες αδιάφορες για την έλλειψη άνεσης.

Καναπές καρέκλας χωρίς πλαίσιο

Τυρκουάζ σοφίτα σοφίτας

Αυτές οι συνθήκες καθόρισαν τα κλασικά σημάδια στυλ. Αν και σήμερα έχουν εμφανιστεί αξιοσέβαστες ποικιλίες: οι πλούσιοι με ευρύχωρες περιοχές χωρίς εσωτερικά χωρίσματα του άρεσαν επίσης.

Η σοφίτα, στην πραγματικότητα, είναι ένα μεγάλο διαμέρισμα ενός δωματίου, αλλά έχει οπαδούς μεταξύ των ιδιοκτητών των τυποποιημένων πολυκατοικιών.

Τσέστερ καναπέ στο εσωτερικό του σοφίτα

Ξύλινο καναπέ-καρέκλα στυλ σοφίτας

Με ποια σημεία αναγνωρίζεται;

Η κλασική σοφίτα είναι ένα ευρύχωρο δωμάτιο χωρίς χωρίσματα και υψηλές ροές. Για να κάνουν ορθολογική χρήση τέτοιων ευκαιριών, οι ιδιοκτήτες δημιουργούν συχνά ένα δεύτερο επίπεδο στο οποίο οδηγεί μια σκάλα από μέταλλο ή ξύλο.

Επιτρέπονται ελάχιστα έπιπλα: χωρίς ντουλάπια, οθωμανούς ή τραπέζια ντυσίματος. Μόνο ζωτικά πράγματα όπως τραπέζι, καναπέ, κρεβάτι. Μπορούν να είναι οι πιο ποικίλες: αντίκες, αντίκες, μέχρι τη δεκαετία του 80 του περασμένου αιώνα. Το ξεφλούδισμα του βερνικιού, οι φθαρμένες άκρες, η ξεθωριασμένη ταπετσαρία ή η έλλειψη μεμονωμένων εξαρτημάτων θεωρείται ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Καναπές Loft Designer

Καναπές από κόντρα πλακέ σε στιλ σοφίτας

Ωστόσο, τα έπιπλα, συμπεριλαμβανομένων των καναπέδων σοφίτας, πρέπει να πληρούν τις υποχρεωτικές απαιτήσεις:

 • αυστηρά οριζόντια και κατακόρυφα επίπεδα.
 • σαφή μορφή χωρίς στρογγυλότητα.
 • μαζική, εντυπωσιακή.

Οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να εκτεθεί οπουδήποτε: η τοποθεσία που βρίσκεται αποκλειστικά κοντά στους τοίχους, γύρω από την περίμετρο δεν είναι ευπρόσδεκτη.

Μωβ Καναπές σοφίτας

Καναπές στυλ σοφίτα

Οδηγίες

Η σύγχρονη σοφίτα υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες. Η επιλογή εξαρτάται από το μέγεθος και τη θέση των χώρων, τις προτιμήσεις, την οικονομική κατάσταση των ιδιοκτητών. Υπάρχουν συνολικά τέσσερις τύποι:

 • μποέμ: ένας καναπές ή ένα κρεβάτι προέρχονται από το στήθος ή τα καταστήματα παλιών γιαγιάδων, από σοφίτες ή υπαίθριες αγορές, μπορούν να έχουν φορεθεί ταπετσαρία ή ένα πλαίσιο απολέπισης.
 • βιομηχανική: τροποποίηση μινιμαλισμού - απλό δερμάτινο καναπέ, ορθογώνιο κρεβάτι,
 • λαμπερό: νέα πολυτελή έπιπλα από κλασικά ή μπαρόκ, παστέλ χρώματα, αλλά όχι παραδοσιακά γκρίζα-άσπρα, αλλά, για παράδειγμα, λιλά-γκρι?
 • Σκανδιναβικό: λευκό ή άλλο ασκητικό σχέδιο με στοιχεία υψηλής τεχνολογίας.

Οι φίλοι του στυλ που δεν δέχονται μεταχειρισμένα έπιπλα μπορούν να πάρουν με ασφάλεια νέους καναπέδες σοφίτας ή άλλα πράγματα που είναι κατάλληλα για το πνεύμα του.

Καφέ καναπέ σοφίτα

Δερμάτινο καναπέ σε σοφίτα

Χρώμα

Η παραδοσιακή σοφίτα είναι τα βασικά λευκά, γκρι, μαύρα χρώματα, καθώς και καφέ και μπεζ. Αυτή ήταν ακριβώς η γκάμα των εγκαταστάσεων παραγωγής. Ως τόνους ενός μονόχρωμου εσωτερικού, μπλε, κόκκινο ή τα παράγωγά τους (για παράδειγμα, μωβ, μπορντό) επιτρέπονται.

Η ποικιλία απαγορεύεται ρητά, η χρωματική γκάμα περιορίζεται ταυτόχρονα σε δύο ή τρεις εναρμόνιση μεταξύ τους ή σε αντίθεση χρώματα.

Καναπές σοφίτας

Ένα απαραίτητο κομμάτι των επίπλων, παρά όλους τους περιορισμούς στον αριθμό των αντικειμένων στο εσωτερικό. Δεν υπάρχουν τοίχοι στο πατάρι και ο καναπές, ως το πιο διαστατικό αντικείμενο, λειτουργεί ως το κύριο στοιχείο της τοποθέτησης ενός μεγάλου χώρου.

Καναπές σε διαμέρισμα σε σοφίτα

Λακωνικός καναπές σχεδιασμού σε σοφίτα

Τι θα έπρεπε να είναι;

Οι καναπέδες στο σαλόνι έχουν αρκετά χαρακτηριστικά:

 • πάντα μεγάλα, συμπαγή.
 • είναι ευθύγραμμες, γωνιώδεις, ημικυκλικές, αρθρωτές.
 • ταπετσαρίες από δέρμα ή δερματίνη, υφάσματα, σουέτ.
 • αναγκαστικά απλό.

Τα υποβραχιόνια, το πλαίσιο και η ταπετσαρία μπορεί να ξεθωριάσουν ή να γίνουν γηρατειά και ο δερμάτινος καναπές είναι φθαρμένος, αυτό θεωρείται ακόμα πιο κομψό. Διακόσμηση με τη μορφή μπούκλες, γλυπτά, γυαλιστερό υλικό αποκλείεται.

Σαλόνι καναπέ στυλ σοφίτα

Σαλόνι καναπέ στυλ σοφίτα

Ταπετσαρία

Εάν ένα κατάλληλο δείγμα με πολύχρωμη ταπετσαρία έχει βρεθεί να ταιριάζει, απαιτείται ανάσυρση ενός νέου υφάσματος. Λευκό, γκρι, μπεζ θα το κάνει. Εάν θέλετε να αραιώσετε το μονόχρωμο εσωτερικό, έναν αποδεκτό λαμπερό καμβά ταπετσαρίας, συμπληρωμένο με τα ίδια αξεσουάρ χρωμάτων. Μπορεί να είναι, για παράδειγμα, μαξιλάρια (όλα σε ένα χρώμα) που είναι τοποθετημένα σε καναπέ.

Οι νέοι θαυμαστές του στυλ θα προτιμούν περισσότερο έναν δερμάτινο καναπέ με μια εκτύπωση, μια επιγραφή ή μεμονωμένες πινακίδες.

Καναπές στυλ σοφίτα

Διαμόρφωση

Οι διαστάσεις του δωματίου είναι τέτοιες που μπορείτε να έχετε έπιπλα οποιουδήποτε μεγέθους. Οι πτυσσόμενοι καναπέδες στο στυλ σοφίτας δεν είναι σε ζήτηση για λόγους εξοικονόμησης χώρου, όπως σε κάθε κανονικό διαμέρισμα. Οι ιδιοκτήτες, κατά κανόνα, είναι λάτρεις των εγχώριων πάρτι ή φιλικές συγκεντρώσεις. Κανείς δεν εκπλήσσεται από την ξαφνική άφιξη των επισκεπτών, γι 'αυτό και ένα επιπλέον κάθισμα στο τραπέζι είναι πάντα ευπρόσδεκτο.

Το παιχνίδι με το χώρο επιτρέπει έναν αρθρωτό καναπέ στο στυλ σοφίτας. Μπορεί να επιμηκυνθεί, τα τμήματα μπορούν να συνδεθούν αυθαίρετα. Για παράδειγμα, ένα ημικυκλικό σχέδιο ή με τη μορφή του γράμματος "P" με ένα τραπέζι στη μέση σας επιτρέπει να φιλοξενήσετε άνετα μια μεγάλη εταιρεία γύρω από αυτό.

Σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα, με μικρότερα δωμάτια, γωνιακά μοντέλα, πιο συχνά πτυσσόμενα, φαίνονται αρμονικά. Το κυριότερο είναι ότι τα περιγράμματα και η ταπετσαρία τους δεν παραβιάζουν το ύφος της σοφίτας.

Καναπές στυλ σοφίτα

Καναπές στυλ σοφίτα

Μαύρο και άσπρο κλασικό

Μεταξύ των καναπέδων αυτού του στυλ, το μαύρο ή το λευκό έχει μια ξεχωριστή θέση.

Ένας μαύρος καναπές σοφίτας είναι ένα αναγνωρισμένο χαρακτηριστικό της κομψότητας και της κατάστασης. Γίνεται άμεσα το φωτεινό κέντρο οποιουδήποτε χώρου, ειδικά σε σχέση με το φόντο των ασβεστωμένων τοίχων από τούβλα. Πρακτικός στην φροντίδα και ανθεκτικό δερμάτινο καναπέ από φυσικό ή τεχνητό υλικό. Μερικοί οπαδοί προτιμούν το δέρμα να γερνάει, να φοριέται, θεωρώντας του μια πλήρη σύμπτωση στο ύφος.

Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, το μαύρο ύφασμα επιλέγεται ως προαιρετικό. Δεν είναι καινούριο, αλλά απαραιτήτως υψηλή ποιότητα επιτρέπεται.

Πολλοί οπαδοί έχουν έναν λευκό καναπέ. Επιλέγεται από λιγότερο εξωφρενικά άτομα που εκτιμούν την κομψότητα και την άνεση. Άσπρο δέρμα, φυσικό ή τεχνητό, ακόμη και το ύφασμα έχει μεγάλη εμφάνιση σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Καναπές ευγενής σοφίτα

Γκρίζος καναπές σοφίτας

Πού να βάλω;

Η ανάπτυξη είναι δωρεάν και εξαρτάται από τον τύπο του δωματίου. Εάν πρόκειται για μια κλασική σοφίτα χωρίς χωρίσματα ή ένα τεράστιο σαλόνι στο διαμέρισμα, ο ίδιος εντυπωσιακός καναπές εμφανίζεται στο κέντρο ή χρησιμοποιείται ως στοιχείο χώρου ζωνών.

Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να είναι μικρότερο σε μέγεθος και να καταλαμβάνει χώρο κοντά στον τοίχο.

Ο καναπές σοφίτας είναι συχνά εξοπλισμένος με τροχούς, γεγονός που το καθιστά ευκίνητο και καθιστά εύκολη την αλλαγή της θέσης του δωματίου.

Ένα χαλί δαπέδου από τσόχα, πιλήματα, μάλλινα ή άλλες φυσικές ίνες μπορεί να χρησιμεύσει ως συμπλήρωμα.

Καναπές από ύφασμα σοφίτας

Σαλόνι καναπέ μετατρέψιμο σε σοφίτα

Κρεβατοκάμαρα

Απαραίτητο για κάθε επίπλωση στο πατάρι είναι διαφορετικό από το συνηθισμένο.

Τι θα έπρεπε να είναι;

Το κρεβάτι θα πρέπει να έχει ένα απλό, σύντομο σχήμα, ένα ξύλινο ή μεταλλικό πλαίσιο. Σε μια κλασική σοφίτα, αυτό είναι μέταλλο με σφυρήλατα στοιχεία, ένα ψηλό κεφαλάρι και ένα πόδι με τη μορφή ράβδων.

Οι γοητευτικές ή σκανδιναβικές κατευθύνσεις επιτρέπουν ξύλινη εκτέλεση με το ίδιο υψηλό κεφαλάρι.

Διακόσμηση και στις δύο εκδόσεις - απλό σκούρο κάλυμμα.

Γωνιακός καναπές στυλ σοφίτας

Τοποθεσία

Ο τόπος εγκατάστασης μιας προβλήτας εξαρτάται από την περιοχή του δωματίου, το ύψος του, καθώς και τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών. Μπορεί να είναι σε μια παραδοσιακή, υπαίθρια έκδοση ή πιο εξωτικό, "ευάερο". Και οι δύο λύσεις χρησιμοποιούνται σε κλασσική σοφίτα ή σε κανονική κρεβατοκάμαρα.

Η σοφίτα

Κατάλληλο για ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Είναι λογικό να αγοράσετε ένα σχέδιο με μια ντουλάπα, δηλαδή, όπου ο χώρος ύπνου βρίσκεται ακριβώς πάνω από το ντουλάπι. Ωστόσο, οι απαιτήσεις της σοφίτας είναι πιο συνεπείς με τη θέση πάνω από άλλο κρεβάτι ή στο ανώτερο επίπεδο. Στον πρώτο όροφο και στις δύο εκδόσεις ανεβαίνουν οι συνήθεις σκάλες.

Γωνιακός καναπές στυλ σοφίτας

Καναπές-κρεβάτι

Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ο ίδιος πτυσσόμενος ή γωνιακός καναπές, μόνο με μια σταθερή επιφάνεια και έναν αξιόπιστο μηχανισμό μετασχηματισμού. Σε μια σοφίτα, ένα τέτοιο κρεβάτι έχει καθαρές, ευθείες γραμμές. Τις περισσότερες φορές από συμπαγές ξύλο ή μέταλλο με μέτρια διακόσμηση σφυρηλάτησης. Είναι δυνατή η χρήση άλλων υλικών. Η ταπετσαρία χρησιμοποιεί δέρμα ή απλό ύφασμα σε διαφορετικές αποχρώσεις. Σε ορισμένες περιοχές της σοφίτας, επιλέγεται εκ προθέσεως ξεθωριασμένη ή ξεθωριασμένη ταπετσαρία.

Πράσινο καναπέ σοφίτα

Καταδύσεις

Ένα βάθρο για ένα κρεβάτι κατασκευάζεται από τα πιο εξωφρενικά αντικείμενα, για παράδειγμα, παλέτες. Εγκαθίσταται οπουδήποτε στο χώρο, συνήθως στο κέντρο.

Αφιέρωμα στην πρόοδο και η επιθυμία για αρκετό ύπνο οδήγησε στην ύπαρξη ενός καλού στρώματος, συχνά ορθοπεδικού. Εκτός από έναν καθαρά χρηστικό σκοπό, εξομαλύνει την μη αντιπροσωπευτικότητα μιας αυτοσχέδιας πλατφόρμας.

Σε ένα προκατασκευασμένο κρεβάτι, το βάθρο είναι συχνά εξοπλισμένο με καμουφλαρισμένα συρτάρια για την αποθήκευση κλινοστρωμνής και άλλων αντικειμένων.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)