Σφραγιστικό σιλικόνης: η χρήση της σύνθεσης στην καθημερινή ζωή

Κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής και επισκευής, υπάρχει τακτική ανάγκη στεγανοποίησης αρμών και συγκόλλησης διαφόρων επιφανειών. Πριν από δύο δεκαετίες, χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό αυτό μαστίχες, κόλλες, στόκοι. Διακρίνονταν από χαμηλή ποιότητα εκτέλεσης εργασιών, βραχυπρόθεσμη λειτουργία. Σήμερα χρησιμοποιείται ένα ευρύ φάσμα στεγανωτικών σιλικόνης για αυτό.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτών των ενώσεων σας επιτρέπουν να εργάζεστε με μια ποικιλία επιφανειών, να σφραγίζετε αξιόπιστα τις αρθρώσεις και τις επιφάνειες συγκόλλησης. Το στεγανωτικό σιλικόνης χρησιμοποιείται για μπανιέρες, επισκευές στέγης, παραγωγή ενυδρείων, για εξωτερική και εσωτερική χρήση. Πρόκειται για ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα υλικά, που χαρακτηρίζονται από αποδοτικότητα και προσιτή τιμή.

Σφραγιστικό σιλικόνης για σκυρόδεμα

Σφραγιστικό χρώματος σιλικόνης

Τι είναι σφραγιστικό σιλικόνης;

Το στεγανωτικό σιλικόνης αναπτύχθηκε και ξεκίνησε στη μαζική παραγωγή πριν από περίπου 60 χρόνια. Βασίζεται σε καουτσούκ οργανοπυριτίου που μπορεί να σκληρύνει στον αέρα σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτά είναι λευκά ή διαφανή σκευάσματα που δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστούν. Συσκευάζονται σε ειδικούς σωλήνες από πλαστικό με έμβολα για εξώθηση, μερικές φορές σε σωλήνες από φιλμ.

Οι χημικές ιδιότητες του στεγανωτικού σιλικόνης είναι τέτοιες που χρειάζονται νερό στον αέρα για να θεραπευτούν. Προκειμένου η ιξώδης υγρή σύνθεση να αποκτήσει την απαραίτητη αντοχή, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί ένα στρώμα όχι μεγαλύτερο από 10-12 mm.

Τα στερεά σφραγιστικά με βάση τη σιλικόνη έχουν εξαιρετική πρόσφυση σε μια μεγάλη ποικιλία υποστρωμάτων. Χρησιμοποιείται για γυαλί, μέταλλο, ξύλο και σκυρόδεμα, πέτρα και πλαστικό. Εξαιρετικά υδατοστεγή χαρακτηριστικά καθιστούν τις σιλικόνες ένα από τα καλύτερα στεγανωτικά. Οι κατασκευαστές παράγουν σφραγιστικά σιλικονούχα ανθεκτικά στη θερμότητα, ικανά να διατηρούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους σε θερμοκρασία 300ºС. Όλα αυτά καθιστούν τις συνθέσεις σε ζήτηση κατά τη διάρκεια διαφόρων ενεργειών.

Παράγουμε στεγανωτικά μονής και δύο συστατικών, διάφορα για σκοπό. Με τη σύνθεσή τους διαιρούνται σε οξύ και ουδέτερο, που διαφέρουν στη μέθοδο εφαρμογής. Το οξύ δεν συνιστάται για εργασίες πάνω σε μέταλλα, καθώς μπορεί να προκαλέσει διάβρωση. Το ουδέτερο έχει υψηλότερο κόστος, που χαρακτηρίζεται από την απουσία χαρακτηριστικής οσμής.

Σφραγιστικό αρμού σιλικόνης

Σφραγιστικό σιλικόνης

Με ραντεβού, οι κατασκευαστές χωρίζουν τα στεγανωτικά μέσα σε αυτοκίνητα, αντιμυκητιασικά, ανθεκτικά στη θερμότητα, γυαλί, ηλεκτρικά και άλλα. Αυτός ο διαχωρισμός είναι συμβατικός, προστίθενται διάφορες ουσίες στις συνθέσεις, οι οποίες διορθώνουν τις ιδιότητες των στεγανωτικών. Τις περισσότερες φορές, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν τα ακόλουθα στοιχεία:

  • αύξηση του ιξώδους.
  • βελτίωση της πρόσφυσης σε ορισμένα υποστρώματα,
  • παροχή αντιμυκητιασικών ιδιοτήτων.
  • δίνοντας ένα συγκεκριμένο χρώμα.

Το στεγανωτικό σιλικόνης ουδέτερο ή οξύ είναι άχρωμο και είναι αδύνατο να τα βάψετε μετά την εφαρμογή, έτσι οι κατασκευαστές παράγουν λευκές, μαύρες, χρωματιστές συνθέσεις που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε σφιχτές και ελάχιστα ορατές ραφές.

Σφραγιστικό σιλικόνης για εργασίες κουζίνας

Σφραγιστικό σιλικόνης για μέταλλο

Πλεονεκτήματα των στεγανωτικών σιλικόνης

Το σφραγιστικό σιλικόνης γενικής χρήσης έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • εξαιρετική ελαστικότητα.
  • χαρακτηριστικά υψηλής αντοχής.
  • ευρύ φάσμα λειτουργιών θερμοκρασίας.
  • αντέχει απόλυτα την υπεριώδη ακτινοβολία και την υγρασία.
  • αντοχή σε επιθετικές χημικές ουσίες.
  • μακροπρόθεσμη λειτουργία.

Ανθεκτικό σε λάδι και αντιολισθητικό στεγανωτικό χρησιμοποιείται για εξωτερικά έργα, γεμίζουν τις ραφές, συνδέουν σωλήνες, επισκευάζουν το κυματοειδές χαρτόνι. Οι συνθέσεις έχουν αντιμυκητιακές ιδιότητες, χρησιμοποιούνται σε μπάνια και μπάνια.

Εξωτερική στεγανωτική σιλικόνη

Όπου χρησιμοποιούνται σφραγιστικά σιλικόνης

Ο σκοπός αυτών των ενώσεων μπορεί να είναι διαφορετικός, για εξωτερική χρήση ανθεκτικό σε παγετό στεγανοποιητικό. Η αντίσταση στο νερό επιτρέπει τη χρήση σιλικόνης κατά τη διάρκεια της στέγης. Χρησιμοποιούνται τόσο άχρωμες όσο και χρωματισμένες συνθέσεις - οι κατασκευαστές παράγουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα στεγανοποιητικό υλικό που να ταιριάζει με το χρώμα των μεταλλικών πλακιδίων ή πλακιδίων bitumen. Το στεγανωτικό σιλικόνης χρησιμοποιείται για την κατασκευή στέγης κατά τη διάρκεια διαφόρων έργων, κυρίως κατά την τοποθέτηση σύνθετων συγκροτημάτων όπου απαιτείται πρόσθετη σφράγιση. Το στεγανωτικό χρησιμοποιείται για σωλήνες και υδρορροές του συστήματος διαρροών, διασφαλίζοντας την σταθεροποίηση των στοιχείων του. Σε αυτό, οι ραφές που σχηματίζονται κατά την τοποθέτηση ενός προφίλ τοίχου είναι κλειστές. Ταυτόχρονα, λαμβάνεται υπόψη ότι πρόκειται για ενώσεις με βάση τη σιλικόνη που έχουν εξαιρετική πρόσφυση όχι μόνο στο μέταλλο, αλλά και σε τούβλα και σκυρόδεμα.

Το στεγανωτικό για στέγες από κυματοειδές χαρτόνι έχει υψηλή ελαστικότητα, έχει εξαιρετικές ιδιότητες σφράγισης. Επιλέγεται κατά την τοποθέτησή του, εγκαθιστώντας σωλήνες εξαερισμού, ποδιές καμινάδας. Στην τελευταία περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό στεγανωτικό υψηλής θερμοκρασίας για φούρνους. Είναι σε θέση να αντέξει ξαφνικές διακυμάνσεις θερμοκρασίας και θέρμανσης αρκετών εκατοντάδων βαθμών.

Διαφανές σφραγιστικό παραθύρων σιλικόνης που χρησιμοποιείται στην εγκατάσταση των χειμερινών κήπων, των θερμοκηπίων και της εργασίας γυαλιού είναι πολύ δημοφιλές στους κατασκευαστές. Σας επιτρέπει να παρέχετε υψηλό επίπεδο σφραγισμένων πλαισίων και αρμών μεταξύ πλαστικών στοιχείων. Η σύνθεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερικές εφαρμογές για καθρέπτες. Στην καθημερινή ζωή, το πιο δημοφιλές είναι το στεγανωτικό σιλικόνης για το μπάνιο, κυρίως λευκές ή διαφανείς ενώσεις που χρησιμοποιούνται για τη σφράγιση των ραφών μεταξύ του μπάνιου και του τοίχου, του ντους και του τοίχου. Διακρίνονται από εξαιρετική αντοχή στο νερό, αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Εφαρμόστε αυτό το σφραγιστικό σιλικόνης για να συνδέσετε τους σωλήνες αποχέτευσης, σφραγίστε τις ραφές πλακιδίων, παρακείμενα υδραυλικά είδη.

Χρησιμοποιήστε στεγανωτικό σιλικόνης υψηλής θερμοκρασίας για την επένδυση με κεραμικά πλακίδια και διακοσμητικά στοιχεία από τζάκια και σόμπες. Οι ανθεκτικές σε παγετό ενώσεις χρησιμοποιούνται στην εγκατάσταση κλίνκερ και πλακιδίων κατά τη διάρκεια της υπαίθριας εργασίας. Με τη βοήθειά τους, τα κεραμικά μπορούν να τελειώσουν με ξύλο, πέτρα.

Σφραγιστικό σιλικόνης για πλαστικό

Σφραγιστικό πλακιδίων σιλικόνης

Εφαρμογή και αφαίρεση σφραγιστικού σιλικόνης

Ανθεκτικό σε παγετό και ανθεκτικό στο νερό άχρωμο ή λευκό στεγανωτικό για εξωτερική χρήση χρησιμοποιείται για την εφαρμογή σε ξύλο, μέταλλο, πέτρα, υποστρώματα από σκυρόδεμα. Ο μόνος ασθενής σύνδεσμος είναι ο πλαστικός · ένα εξειδικευμένο αστάρι συμβάλλει στην εφαρμογή υψηλής ποιότητας όταν το χρησιμοποιείτε. Πώς να εφαρμόσετε στεγανωτικό σιλικόνης σε διάφορα υποστρώματα; Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείται μαύρη ή άχρωμη σύνθεση, οι ραφές είναι σφραγισμένες ή οι επιφάνειες είναι κολλημένες μεταξύ τους, πρέπει να γίνει προετοιμασία. Η παλαιά σιλικόνη αφαιρείται, η επιφάνεια καθαρίζεται και απολιπανθεί, είναι καλά αποξηραμένη. Μόνο ένα ειδικό σφραγιστικό μπορεί να εφαρμοστεί στην υγρή βάση, οι τεχνικές ιδιότητες του οποίου επιτρέπουν τη χρήση του σε υγρό περιβάλλον.

Σφραγιστικό σιλικόνης για υδραυλικές εγκαταστάσεις

Γενική σφραγιστική σιλικόνη

Είναι πολύ απλό να εργάζεστε με στεγανωτικό για ξύλο ή σκυρόδεμα, χάρη στην ειδική μορφή συσκευασίας. Οι κατασκευαστές παρέχουν άχρωμες, ασπρόμαυρες καθολικές ενώσεις σε ειδικούς σωλήνες. Για εργασία, χρησιμοποιούν ένα ειδικό όπλο, το οποίο είναι ένα πλαίσιο και ένα έμβολο με λαβή ελατηρίου.Χάρη σε αυτόν, ακόμη και ένα παιδί μπορεί να αντιμετωπίσει την εφαρμογή. Πώς να εφαρμόσετε στεγανωτικό σιλικόνης με ένα όπλο; Ένας διανομέας έρχεται πάντα με άχρωμο ή μαύρο ουδέτερο ή γενικό σφραγιστικό. Ο σωλήνας εισάγεται στο πιστόλι, η άκρη αποκόπτεται και ο διανομέας τυλίγεται. Ανάλογα με το πάχος των ραφών, ο διανομέας μπορεί να κοπεί έντονα ή μόνο από την άκρη. Με τη συμπίεση της λαβής του πιστολιού, μπορεί να τεθεί σε κίνηση ένα έμβολο, το οποίο θα πιέσει τη σωστή ποσότητα άχρωμου ή μαύρου στεγανοποιητικού υλικού από το σωλήνα.

Σφραγιστικό σιλικόνης για νεροχύτη

Στεγανοποίηση αρμών με στεγανωτικό σιλικόνης

Όταν εφαρμόζετε στη ραφή μεταξύ ξύλου ή κεραμικών πλακιδίων, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η κύρια ιδιότητα του στεγανωτικού για πέτρα ή ξύλο είναι η ελαστικότητα. Βεβαιωθείτε ότι κατά τη λειτουργία μπορεί να έρθει σε επαφή μόνο με τη σύνθεση με δύο επιφάνειες. Δεν χρειάζεται να σφίξετε το σφραγιστικό, διαφορετικά θα χαθεί η ελαστικότητά του. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, απαιτείται να συγκρατείται ο διανομέας υπό γωνία 45 μοιρών στον σύνδεσμο, τότε το στεγανωτικό υλικό θα καταλαμβάνεται μόνο με δύο παράλληλα τοιχώματα της άρθρωσης.

Σφραγιστικό σιλικόνης για αρμούς πλακιδίων στο μπάνιο

Πώς και πώς να αφαιρέσετε το στεγανωτικό σιλικόνης, επειδή μια περίσσεια ακόμα και μιας διαφανούς σύνθεσης μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στο εξωτερικό, για να μην αναφέρουμε τη χρήση μαύρου στεγανωτικού. Μετά την εφαρμογή μιας μεγάλης ποσότητας υγρού στεγανωτικού σε μια βάση από σκυρόδεμα ή ξύλο, αφαιρείται με σπάτουλα από καουτσούκ. Μια μικρή ποσότητα αμέσως μετά την εφαρμογή μιας ουδέτερης ή ανθεκτικής στη θερμότητα σύνθεσης μπορεί να αφαιρεθεί με ένα υγρό πανί. Από τα χέρια, ένα μαύρο στεγανωτικό υψηλής θερμοκρασίας ξεπλένεται με σαπουνόνερο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)