Γύψιμο γυψοσανίδας: μυστικά επαγγελματιών

Πιο πρόσφατα, η διακόσμηση του δωματίου συνίστατο στην τοποθέτηση των τοίχων με απλή χαρτί ταπετσαρία, πολλοί άνθρωποι έχουν τώρα το θέμα του πώς να τοποθετήσετε σωστά γυψοσανίδες για ζωγραφική, καθώς η επιφάνεια πρέπει να είναι τέλεια ομοιόμορφη και ομαλή. Αυτό το έργο μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, ακολουθώντας έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο ενεργειών.

Γιατί γυψοσανίδας στόκος;

Ορισμένοι τεχνίτες στο σπίτι πιστεύουν ότι το στόκωμα γυψοσανίδας υπό ταπετσαρία είναι χάσιμο χρόνου και προσπάθειας. Αυτό το έργο είναι πολύ επίπονο και απαιτεί ιδιαίτερη επιμονή. Σε μερικές περιπτώσεις, όταν χρησιμοποιούνται διακοσμητικά πάνελ για επιφανειακή επίστρωση, είναι πιθανό να μην επιχρίεται η επιφάνεια του γυψοσανίδας. Σε άλλες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να στόκου.

Γυψοσανίδα

Γυψοσανίδα με ενισχυτική ταινία

Οι ραφές και τα καπέλα των συνδετήρων πρέπει πάντα να επισκευάζονται, παρά τη μέθοδο διακόσμησης. Επίσης, κατά τη μεταφορά ή την ακατάλληλη αποθήκευση, οι σανίδες GVL μπορούν να παραμορφωθούν, γεγονός που διορθώνεται εύκολα με γέμιση.

Ο σοβάς των τοίχων από γυψοσανίδα πρέπει να γίνει για ταπετσαρία, βαφή και διακοσμητικό γύψο. Αν τα κεραμικά πλακίδια ή τα πάνελ από PVC χρησιμοποιούνται ως υλικό επίστρωσης, αρκεί να σφραγίζετε απλά τις ραφές και τους συνδετήρες.

Τεχνολογία στόκου τσιμέντου

Μόλις η κατασκευή του γυψοσανίδας είναι έτοιμη, προχωράμε στο μασίφ. Για να έχουμε μια ιδέα για το πώς να κάνουμε το έργο, θα αναλύσουμε τον πλήρη αλγόριθμο για την εκτέλεση γυψοσανίδας φινίρισμα με τα χέρια σας για ζωγραφική. Έτσι:

 • Εκκινητή επιφάνειας GKL.
 • σφράγιση καπέλων.
 • στόκοι αρμών με τη χρήση serpianka?
 • εγκατάσταση μιας διάτρητης γωνίας.
 • εφαρμόζοντας ένα αρχικό στρώμα στόκου.
 • αστάρωμα;
 • μανδύα κορυφή?
 • ένα αστάρι για φινίρισμα.

Ποιο στόκος είναι καλύτερο για γυψοσανίδα; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε - γύψο, πολυμερές, τσιμέντο (για βρεγμένους χώρους).

Οι επιχρίσεις πολυμερών φινιρίσματος εφαρμόζονται σε ένα λεπτό στρώμα, ενώ η επιφάνεια είναι ομαλή.

Οι στόκοι γύψου είναι δύο τύπων - εκκίνησης, εφαρμογής από το πρώτο στρώμα βάσης και φινίρισμα. Αυτές οι συνθέσεις διακρίνονται από την ολκιμότητα και το μέγεθος των σωματιδίων που είναι στη σύνθεση. Αυτά τα μείγματα χρησιμοποιούνται πολύ συχνά, το κόστος τους δεν είναι υψηλό.

Το Putty για το GVL εκτελείται σε δύο μορφές - σε δοχεία έτοιμα προς χρήση και ξηρά, τα οποία πρέπει να αραιωθούν με νερό πριν από τη χρήση.

Στεγανοποίηση σε γυψοσανίδες

Γυψοσανίδα για ταπετσαρία

Στεγανοποίηση αρμών και συνδέσμων

Πρώτα απ 'όλα, πριν από την τελική σοβάτισμα των κατασκευών γυψοσανίδας, θα πρέπει να γίνουν προπαρασκευαστικές εργασίες: γυψοσανίδα και σφράγιση όλων των αρμών. Οι εργασίες θα πρέπει να γίνονται χρησιμοποιώντας την ακόλουθη τεχνολογία:

 • αραιώστε τη σύνθεση σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αξίζει να θυμηθείτε ότι τα μείγματα γύψου δεν ζουν πολύ, γι 'αυτό πρέπει να αναπαράγετε όσο μπορείτε να ασκηθείτε μέσα σε 30 λεπτά.
 • εφαρμόστε ένα μείγμα με μια μικρή σπάτουλα σε κάθε καπάκι των συνδετήρων σε ολόκληρη την επιφάνεια του GVL. Αφαιρέστε προσεκτικά την περίσσεια, μην αφήνετε πάρα πολύ υλικό στα καπέλα, σχηματίζοντας εξογκώματα. Μόλις καλυφθούν όλες οι βίδες αυτοεπιπεδώματος, μπορείτε να προχωρήσετε στο στάδιο της λείανσης.
 • κλείστε τις ραφές στο υλικό.Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν δύο τύποι αρμών στην κατασκευή μεγάλων δομών γυψοσανίδας - κάθετες και οριζόντιες, και η τεχνολογία στόκος είναι διαφορετική.

Για την υψηλή ποιότητα στεγανοποίησης των ραφών, αξίζει να αποκόψετε λεπτομερώς την τεχνολογία κάθε τύπου.

Κατακόρυφες αρθρώσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φύλλο γυψοσανίδας στην κάθετη πλευρά έχει μια λοξότμητη άκρη, η οποία πρέπει να σφυρηλατηθεί προσεκτικά με ένα αρχικό στόκο πριν από την ενσωμάτωση. Στη συνέχεια, πρέπει να κολληθούν με ένα σερπαντίνα για να αποφευχθούν οι ρωγμές στη συνέχεια. Μόλις κολληθούν οι ραφές, ένα μικρό στρώμα στόκου εφαρμόζεται στο δρεπάνι με μια φαρδιά σπάτουλα, έτσι ώστε η επιφάνεια να γίνει ομαλή. Μόλις κλείσουν όλες οι ραφές, η εργασία σταματά μέχρις ότου η λύση στεγνώσει τελείως.

Προετοιμασία γυψοσανίδας για ζωγραφική

Γύψιμο γυψοσανίδας για ζωγραφική

Κόψτε τις ραφές

Προτού κλείσετε τις οριζόντιες συνδέσεις του GVL, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 1. ραφές βελονιών - κόψτε την άκρη σε μια γωνία 45 μοιρών σε κάθε πλευρά της άρθρωσης.
 2. εφαρμόστε μια βούρτσα στο αστάρι και περπατήστε κατά μήκος της ραφής για να αφαιρέσετε τη σκόνη και να αυξήσετε την πρόσφυση.
 3. μόλις το χώμα στεγνώσει, χτυπήσουμε τις αρθρώσεις με στόκο, ενώ είναι πιο βολικό να δουλέψουμε με μια μικρή σπάτουλα.
 4. ευθυγραμμίστε την επιφάνεια της ραφής και κόψτε το δρεπάνι.
 5. χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σπάτουλα, εφαρμόστε ένα μικρό στρώμα στόκος στο πλέγμα.

Σχετικά με αυτό, η εργασία σχετικά με τη στεγανοποίηση των ραφών και τη συγκάλυψη των καπέλων των βιδών με αυτοκόλλητες βίδες μπορεί να θεωρηθεί τελειωμένη.

Διευθέτηση εξωτερικών και εσωτερικών γωνιών

Πριν ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να προετοιμάσετε:

 • διάτρητη γωνία.
 • serpyanka.

Η Serpyanka χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση εσωτερικών γωνιών όταν τοποθετούνται κουτιά από γυψοσανίδες, αρμούς τοίχου και οροφής. Η τεχνολογία είναι απλή:

 • εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα της σύνθεσης στις γωνίες.
 • κόλλα μια seryanka?
 • αφαιρέστε τα υπολείμματα υλικού με μια σπάτουλα - ενώ η δρεπάνι πιέζεται μέσα στο διάλυμα.
 • εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα στόκου, καλύπτοντας το πλέγμα.

Γυψοσανίδα στόκος στην οροφή

Γυαλί επισκευής γυψοσανίδων

Για να εξοπλίσετε την εξωτερική γωνία, εφαρμόστε ένα διάτρητο, γωνιακό προφίλ για αυτό:

 1. κόψτε το στοιχείο του σωστού μεγέθους με ψαλίδι για μέταλλο.
 2. κόψτε τις άκρες κατά 45 μοίρες, για να αποτρέψετε την περιτύλιξη των άκρων όταν βούρτσισμα.
 3. εφαρμόστε ένα παχύ στόκο στη γωνία της δομής, με μικρά ραβδάκια και στις δύο πλευρές σε ένα μοτίβο σκακιέρας και πιέστε τη γωνία μέσα στο υλικό.
 4. Ελέγξτε τη στάθμη του εγκατεστημένου στοιχείου, εάν είναι απαραίτητο, πραγματοποιήστε αμέσως τη ρύθμιση μέχρι να γίνει αντιληπτό το υλικό.
 5. Απομακρύνετε το περίσσεια κονιάματος με μια σπάτουλα έτσι ώστε η επιφάνεια της γωνίας να ευθυγραμμίζεται με το επίπεδο.
 6. αφήστε τη γωνία μέχρι να ρυθμιστεί η λύση ή μέχρι να στεγνώσει τελείως.
 7. τότε η επιφάνεια είναι αλεσμένη και ένα μικρό στρώμα στόκου εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επιφάνεια της γωνίας από τις δύο πλευρές.

Αφού όλες οι γωνίες εισάγονται στην κατάλληλη μορφή, θα πρέπει να παραμείνουν για 12 ώρες, μέχρι να στεγνώσουν τελείως.

Πριν συνεχίσετε να εργάζεστε στην επιφανειακή πρόσφυση, θα πρέπει να αλέσετε προσεκτικά τις γωνίες και τις αρθρώσεις, έτσι ώστε η ποιότητα του τελειώματος του γυψοσανίδας με τις τελικές συνθέσεις να είναι καλύτερη. Πρέπει να αλέσετε με ένα πλέγμα λείανσης με ένα πλέγμα 180 μικρών.

GVL επίπεδο ισοπέδωση με στόκος

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η εργασία γκοθιάς γυψοσανίδων γρήγορα, πρέπει να προετοιμάσετε μια μεγάλη σπάτουλα (400 mm) και ένα μαχαίρι βοήθειας (100 mm).

Το πρώτο στρώμα θα είναι η εφαρμογή του αρχικού στρώματος του στόκου - ένα πάχος στρώσης 5 mm, συνήθως πάνω σε γυψοσανίδες και δεν χρειάζεται. Αυτό το στρώμα θα είναι αρκετό για να καλύψει όλες τις προσκρούσεις στο υλικό και πιθανά ελαττώματα.

Το μείγμα παρασκευάζεται όπως αναγράφεται στη συσκευασία από τον κατασκευαστή.

Η λύση θα πρέπει να αποδειχθεί μια συνέπεια της παχιάς ξινής κρέμας χωρίς θρόμβους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι και μπεκ "μίξερ".

Γύψιμη επίστρωση γυψοσανίδας

Στόκος των αρθρώσεων γυψοσανίδας

Η τεχνική του στόκου της επιφάνειας του γυψοσανίδας είναι απλή: πάρτε μια μεγάλη σπάτουλα, στο τέλος με μια μικρή σπάτουλα, βάλτε τον κύλινδρο έξω από το στόκο. Πιέστε τη λεπίδα στην επιφάνεια και τεντώστε τη σύνθεση. Επαναλάβετε αρκετές φορές, γεμίζοντας ένα κομμάτι τοίχου ή οροφής.Κατόπιν καθαρίζουμε τη λεπίδα και τραβάμε την απλή επιφάνεια του στόκου, ισοπέδρουμε. Είναι απαραίτητο να ρυθμιστεί όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά - θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος για την άλεση.

Όταν η γυψοσανίδα τελειώσει το στόκο, περιμένετε μέχρι να στεγνώσει. Στη συνέχεια, παίρνετε ένα ήδη οικείο εργαλείο - μια μπάρα με ένα πλέγμα και ευθυγραμμίστε όλες τις ατέλειες. Η άλεση έχει τελειώσει, αφαιρέστε τη σκόνη, η επιφάνεια περάσει πάλι με ένα βαθύ βάθος διείσδυσης. Μετά την ξήρανση, ξεκινήστε την εφαρμογή του δεύτερου στρώματος.

Στη συνέχεια, η γυψοσανίδα πρέπει να είναι στόκος με τελική σύνθεση. Όπως έγραψαν, μπορεί επίσης να βασίζεται σε γύψο, όπως και στην αρχή, και ίσως να βασίζεται σε πολυμερή. Και οι δύο είναι κατάλληλες, αλλά είναι πιο δύσκολο να εργαστείτε με μερικούς - αρχίζουν γρήγορα να γλιστρήσουν και να παγώσουν.

Γυψοσανίδα γυψοσανίδας

Στόκος από ενώσεις γυψοσανίδας

Το τελειωτικό στόκος γίνεται πιο υγρό και εφαρμόζεται με λεπτότερο στρώμα. Η τεχνική εφαρμογής είναι παρόμοια, τίποτα δεν αλλάζει. Επιπλέον, είναι πιο δύσκολο να δουλέψετε - είναι χειρότερο, αλλά πρέπει να το τεντώσετε με ένα λεπτό στρώμα και να το ρυθμίσετε γρήγορα. Όλα είναι πολύ καλύτερα στο αστάρι και χωρίς αυτό, το κάτω στρώμα αντλεί γρήγορα υγρασία από το νωπό σοβά και αρχίζει να κυλάει. Μετά την εφαρμογή του στόκου, περιμένουν και πάλι μέχρι να στεγνώσουν τα πάντα, τότε αρχίζουν να ισοπέδονται, αλλά αυτή τη φορά δεν χρησιμοποιούν ένα πλέγμα - παραμένουν αισθητές αυλακώσεις, αλλά γυαλόχαρτο με λεπτόκοκκο σιτάρι. Δεν είναι τόσο βολικό να δουλέψουμε με αυτό - γρήγορα φράζει, αλλά η επιφάνεια είναι ομαλή. Αν προετοιμάσετε την επιφάνεια για ζωγραφική, κάνουμε τον οπίσθιο φωτισμό από κάτω ή από το πλάι και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λάμπα πυρακτώσεως, αλλά μια λυχνία LED - όλα τα ελαττώματα είναι ορατά. Ακόμα και πολύ μικρά.

Για να δημιουργήσετε ένα όμορφο, άψογο εσωτερικό στο διαμέρισμα, οι τοίχοι στο δωμάτιο θα πρέπει να είναι απολύτως επίπεδες. Το τελειωτικό τσιμέντο των τοίχων μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, το οποίο είναι εύκολο να γίνει με τα χέρια σας. Για να γίνει αυτό, αρκεί να τηρήσετε τον επιλεγμένο αλγόριθμο της εργασίας.

Στεγανωτικές αρμούς γυψοσανίδας

Γυψοσανίδα στις γωνίες

Γυψοσανίδα σοβά γυψοσανίδας

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)