Καταστροφέας κήπων: πώς να επιλέξετε μια μονάδα ποιότητας

Ο ιδιοκτήτης μιας ιδιωτικής κατοικίας ή εξοχικού σπιτιού, ανεξάρτητα από το μέγεθος του προσωπικού του οικοπέδου, πρέπει συνεχώς να σκέφτεται πώς να απαλλαγεί από τα απόβλητα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια κάθε περιόδου εργασίας στον κήπο ή στον κήπο. Κοπή των κλαδιών των θάμνων και των δένδρων την άνοιξη, απομάκρυνση των ζιζανίων και του γρασιδιού που κόβονται από τους χλοοτάπητες το καλοκαίρι, κηπουρική, φύλλωμα, φύλλα λαχανικών και μαραμένα φυτά που συσσωρεύονται στο έδαφος του κήπου ή του κήπου μια μεγάλη ποσότητα αποβλήτων κήπων. Αυτά τα απορρίμματα μπορούν να υποβληθούν σε γρήγορη και αποτελεσματική επεξεργασία από έναν τεμαχιστή κήπου για χόρτο και κλαδιά.

Βενζινοκίνητο τεμαχιστή κήπου

Κοπτικό κήπου για κηπουρική

Τι είναι ένας τεμαχιστής κήπου;

Ο τεμαχιστής κήπων είναι μια ειδική μονάδα που βοηθά στην αποτελεσματική επεξεργασία χλόης και άλλων αποβλήτων που συσσωρεύονται σε μεγάλες ποσότητες σε κήπους και κήπους λαχανικών. Κάθε συσκευή που είναι απαραίτητη για ένα τέτοιο οικιστικό οικόπεδο είναι εφοδιασμένη με ένα πάνελ που επιτρέπει τον έλεγχο της συσκευής λείανσης. Η αρχή της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής είναι απλή και από πολλές απόψεις μοιάζει με το έργο ενός επεξεργαστή τροφίμων:

 • όλα τα απόβλητα κηπουρικής φορτώνονται σε μια ειδική χοάνη στο πάνω μέρος της μονάδας.
 • τα κλαδιά και το γρασίδι περνούν μέσα από ειδικά στοιχεία που κόβουν τη μάζα σκουπιδιών.
 • τα τεμαχισμένα απόβλητα υπό μορφή πριονιδιού φορτώνονται σε ειδικά δοχεία.

Χλοοκόπτης χώρας

Καταστροφέας δίσκων κήπου

Καταστρέφοντας τα απόβλητα που αναπόφευκτα εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της καλλιέργειας καλλιεργειών κήπου και κήπου στην περιοχή, μπορείτε να λύσετε αρκετά προβλήματα που αφορούν κάθε ιδιοκτήτη ταυτόχρονα:

 • η χρήση μεταποιημένου γρασιδιού για την κηπουρική ως φυσικό λίπασμα θα συμβεί πολύ πιο γρήγορα και καλύτερα.
 • συμπιεσμένα ρινίσματα κορμών και κλαδιών θάμνων και δέντρων μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμα.
 • Τα απόβλητα που έχουν υποστεί επεξεργασία από τον μύλο είναι πολύ απλούστερα και φθηνότερα για την απομάκρυνση από το έδαφος του εξοχικού σπιτιού ή του κήπου.

Στην αξιολόγηση των καλύτερων μοντέλων τεμαχισμού για κηπουρική, τα βασικά κριτήρια ποιότητας είναι διάφορες βασικές λεπτομέρειες του μοντέλου.

Επιλογές για δίσκους τεμαχισμού κήπου

Ο μηχανισμός κίνησης (κινητήρας) μπορεί να λειτουργήσει εξαιτίας της ηλεκτρικής ενέργειας ή της χρήσης βενζίνης. Κάθε επιλογή έχει ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Οι ηλεκτροκινητήρες, κατά κανόνα, εγκαθίστανται σε τεμαχιστές κήπου, των οποίων η ισχύς δεν υπερβαίνει τα 2,6 kW. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτών των μονάδων είναι:

 • μικρό μέγεθος, τη δυνατότητα να μεταφέρετε γρήγορα τον ηλεκτρικό τεμαχιστή στον κήπο σε οποιαδήποτε επιθυμητή τοποθεσία στον οικόπεδο κήπου.
 • ελαφρύ βάρος, το οποίο επιτρέπει ακόμη και σε ένα άτομο με μικρά φυσικά δεδομένα να αντιμετωπίσει έναν τεμαχιστή κήπου.
 • πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία.
 • ευκολία συντήρησης και λειτουργίας μιας τεχνικής συσκευής ·
 • την φιλικότητα προς το περιβάλλον και την πλήρη απουσία επιβλαβών εκπομπών κατά τη λειτουργία.

Ηλεκτρικό ελικόπτερο κήπου

Τέτοιες ηλεκτρικές μονάδες ανακύκλωσης απορριμμάτων κήπων είναι κατάλληλες για μικρές περιοχές. Τα μειονεκτήματά τους περιλαμβάνουν:

 • περιορισμοί ισχύος ·
 • αδυναμία χρήσης σε περίπτωση έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας ·
 • καταστροφές σε συνθήκες πτώσης τάσης ·
 • υποχρεωτική παρουσία καλωδίων επέκτασης υψηλής ποιότητας για παροχή τάσης.

Όταν επιλέγετε ένα τεμαχιστή κήπου με ηλεκτρική κίνηση, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη το υψηλό κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος με τη συνεχή χρήση του τεχνικού εξοπλισμού.

Ψαλίδι κοπής κήπου

Κήπος Mobile Chopper

Οι βενζινοκινητήρες είναι πιο ισχυρές προαστιακές εγκαταστάσεις για τη διάθεση των αποβλήτων κήπων και κήπων. Τα προφανή πλεονεκτήματα των τεμαχίων βενζίνης είναι:

 • πλήρη αυτονομία και δυνατότητα χρήσης στη χώρα, όπου δεν είναι ασυνήθιστο να διακόπτεται η ηλεκτρική ενέργεια και οι υπερβολικές τάσεις ·
 • ένας μεγάλος κινητήρας σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε όχι μόνο το γρασίδι, αλλά και το ξύλο των μικρών κορμών δέντρων?
 • Το κόστος ενός τεμαχιστή κήπου με κίνηση βενζίνης είναι πολύ χαμηλότερο από ό, τι με ένα ηλεκτρικό.

Κήπος ελικόπτερο

Ωστόσο, αυτοί οι βοηθοί των χωρών έχουν το δικό τους αρνητικό, από την άποψη των ιδιοκτητών προσωπικών οικόπεδα, στιγμές:

 • για να χρησιμοποιηθεί μια μονάδα βενζίνης για έναν κήπο ή έναν κήπο της κουζίνας, είναι απαραίτητη μια συγκεκριμένη ικανότητα και γνώση σχετικά με τη λειτουργία της συσκευής τεμαχισμού απορριμμάτων κήπου.
 • αυξημένο κόστος εξυπηρέτησης του τεμαχιστή βενζίνης (πετρέλαιο και λιπαντικά), από τον οποίο εξαρτάται η σταθερότητα της λειτουργίας και η διάρκεια ζωής της συσκευής, η οποία επιτρέπει τη θρυμματισμό των απορριμμάτων κήπου.
 • η τιμή ενός καλού μοντέλου βενζίνης οποιουδήποτε εμπορικού σήματος υπερβαίνει τις ηλεκτρικές συσκευές.
 • το βάρος και οι διαστάσεις υπερβαίνουν σημαντικά τις παραμέτρους των ηλεκτρικών συσκευών.

Ένα ειδικό θέμα για την κριτική των τεμαχιστών βενζίνης είναι το αυξημένο επίπεδο θορύβου τους και οι επιβλαβείς εκπομπές καυσαερίων στην ατμόσφαιρα.

Ηλεκτρικός τεμαχιστής κήπου

Ελικόπτερο κήπου

Σχέδια μηχανισμών λείανσης

Ένα άλλο στοιχείο που επηρεάζει άμεσα την ποιότητα του τεμαχιστή κήπου είναι ένα σύστημα μηχανισμών κοπής. Η μεγάλη πλειοψηφία των τεμαχίων για τον κήπο και τον κήπο έχει δύο σχέδια τέτοιων μαχαιριών:

 • σχεδιασμός δίσκου;
 • μηχανισμούς άλεσης.

Ο σχεδιασμός δίσκων των μαχαιριών είναι ένας δίσκος που περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα και είναι εξοπλισμένος με μαχαίρια. Τα μαχαίρια βρίσκονται γύρω από ολόκληρη την περιφέρεια του δίσκου και είναι κατασκευασμένα από χάλυβα εργαλείων. Οι μηχανισμοί αυτοί έχουν έναν ορισμένο κατάλογο πλεονεκτημάτων:

 • προσιτή τιμή ·
 • εύκολη συντήρηση όταν χρειάζεται να ακονίσετε μαχαίρια.

Ένας τεμαχιστής κήπου εξοπλισμένος με σύστημα δίσκων κόβει εύκολα μεσαίου μεγέθους φρέσκα κλαδιά, χόρτο και πεσμένα φύλλα.

Υπάρχουν σχέδια δίσκων που έχουν δύο τύπους μαχαιριών που βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη γωνία:

 • ανώτερες μεγαλύτερες λεπίδες για προκαταρκτική κοπή μεγάλων κλάδων.
 • τα χαμηλότερα μαχαίρια σάς επιτρέπουν να αλέθετε τα απόβλητα σε μια λεπτότερη κατάσταση.

Όταν χρησιμοποιείτε αυτόν τον μηχανισμό για την απόρριψη μεγάλων συντριμμάτων, στεγνών παχιών κλαδιών και κορμών δέντρων, τα μαχαίρια μπορούν να γίνουν βαρετά γρήγορα. Για τέτοιου είδους στερεά απόβλητα κήπων, είναι καλύτερο να αγοράσετε μια συσκευή με σύστημα άλεσης φρεζαρίσματος.

Κήπος μικρό ελικόπτερο

Καταστροφέας κήπων

Μηχανισμός άλεσης για τεμαχιστές κήπων. Η τεχνολογία ανακύκλωσης απορριμμάτων κήπων, εξοπλισμένη με σύστημα στροβίλου με κοπή αποβλήτων φρεζαρίσματος, είναι ένας ισχυρός και αποδοτικός μηχανισμός. Ένας τέτοιος σχεδιασμός, κατά κανόνα, καταλαμβάνει υψηλότερες γραμμές βαθμολογίας κοπτικών σε σύγκριση με μονάδες με συστήματα δίσκων μαχαιριών και έχει μια σειρά προφανών πλεονεκτημάτων:

 • οι δομές φρεζαρίσματος για την κοπή απορριμμάτων κήπων θα αντιμετωπίσουν παχιά και ξηρά κλαδιά και ακόμη και με την επεξεργασία ξύλου από κορμούς δέντρων έως 45 εκατοστά σε διάμετρο.
 • η παρουσία ειδικού μηχανισμού για την απομάκρυνση των κλαδιών εξαλείφει την ανάγκη να σπρώχνουν συνεχώς σκουπίδια στη χοάνη της συσκευής.
 • η παρουσία αντιστροφής και η προσαρμογή των κλασμάτων θραυσμάτων σε ορισμένα μοντέλα φρεζαρίσματος σας επιτρέπει να αλέθετε τα απόβλητα στο απαιτούμενο μέγεθος.

Υπάρχουν θρυμματιστές κήπου γενικής χρήσης. Πρόκειται για συσκευές των οποίων η κατασκευή περιλαμβάνει δύο ατράκτους στροβίλων ταυτόχρονα. Σε κάθε άξονα φρεζάρισμα σχέδια μαχαίρια βρίσκονται. Η αντίστροφη περιστροφή αυτών των δομών σας επιτρέπει να αλέσετε ακόμη και τα πιο σκληρά απόβλητα.Τέτοιες συσκευές για την επεξεργασία των αποβλήτων κήπων και κηπουρικής καταλαμβάνουν, κατά κανόνα, τις υψηλότερες γραμμές βαθμολογίας σε έναν αριθμό εξοπλισμού αυτού του είδους.

Καταστροφέας κήπων για γρασίδι

Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο ελικόπτερο για τον κήπο

Οι σύγχρονες εξειδικευμένες αλυσίδες λιανικής πώλησης και οι σελίδες των ηλεκτρονικών καταστημάτων προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία εξοπλισμού κήπου, συμπεριλαμβανομένων των τεμαχιστή κήπου Για να διευκολυνθεί η επιλογή, αξίζει να μελετήσουμε την επισκόπηση των τεμαχίων κήπου, οι οποίες ταξινομούνται ανάλογα με τη χωρητικότητα, το εύρος χρήσης και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού:

 • ερασιτέχνες τεμαχιστές για έναν κήπο ή έναν κήπο (αναλογία άλεσης 5: 1) έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν μικρές ποσότητες εργασιών που θα αντιμετωπίσουν την επεξεργασία μικρών κλαδιών, γρασιδιού και φυλλώματος.
 • η μεσαία τάξη περιλαμβάνει τεμαχιστές κήπων (λόγος λείανσης 8: 1), οι οποίοι επεξεργάζονται απορρίμματα από μεγάλους θάμνους, κλαδιά ενήλικων δένδρων και πεσμένα φρούτα με σπόρους.
 • οι επαγγελματικές μηχανές για λείανση των θραυσμάτων του κήπου (συντελεστής λείανσης 10: 1) κατασκευάζονται αποκλειστικά από βενζινοκινητήρες με σύστημα φρεζαρίσματος και στροβίλου μαχαιριών και μπορούν εύκολα να επεξεργαστούν τα πιο σκληρά απόβλητα.

Θρυμματιστής στροβίλου κήπου

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι επαγγελματίες τεμαχιστές, οι οποίοι καταλαμβάνουν τις κορυφαίες γραμμές βαθμολόγησης, είναι πολύ πιο ακριβοί από άλλες συσκευές ανακύκλωσης απορριμμάτων κήπων. Όταν αποφασίζει πώς να επιλέξει ένα τεμαχιστή κήπου ώστε η ωφέλιμη δραστηριότητά του να είναι μέγιστη, δεν αρκεί απλά να μελετηθεί η βαθμολογία μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων κήπων. Για να επιλέξετε το πραγματικά καλύτερο τεμαχιστή κήπου, οι ειδικοί προτείνουν:

 • να καθορίσετε με ακρίβεια ποιο είδος απορριμμάτων ανακυκλώνεται και σε ποιους όγκους αγοράζεται η συσκευή.
 • καθορίστε την κατηγορία τιμών του ελικόπτερ.
 • καταρτίζει κατάλογο των απαραίτητων χαρακτηριστικών: βάρος, διαστάσεις, κινητικότητα (διαθεσιμότητα τροχών) ·
 • αξίζει τον κόπο να επιλέξουμε έναν μύλο με σχεδιασμό με κεκλιμένη χωνί, που θα διευκολύνει σημαντικά τη χρήση του.
 • να λάβει υπόψη την παρουσία ενός ειδικού ωθητή για τα σκουπίδια στη διαμόρφωση του καταστροφέα κήπων?
 • Αγοράστε μια συσκευή που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την ταχύτητα και το μέγεθος των κλασμάτων των αποβλήτων.
 • Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες υπό τις οποίες προγραμματίζεται η λειτουργία του ελικόπτερο, επιλέξτε τον τύπο τροφοδοσίας για τον ηλεκτροκινητήρα.
 • καθορίζει το σύστημα κοπής αποβλήτων βάσει των δυνητικών συνθηκών χρήσης του τεμαχιστή γρασιδιού και των κλάδων ·
 • για να αξιολογήσει το υλικό του οποίου γίνεται η κατοικία μονάδας εξοχικό σπίτι, οι μεταλλικές θήκες είναι αξιόπιστες, αλλά ταυτόχρονα έχουν πολύ βάρος και οι πλαστικές είναι πολύ ελαφρύτερες αλλά λιγότερο ανθεκτικές.
 • για να αποσαφηνιστεί η παρουσία ενός συστήματος προστασίας, απλές και πλήρεις οδηγίες χρήσης, ανταλλακτικά και πρόσθετα εξαρτήματα, επιτρέποντας την επέκταση του πεδίου χρήσης της συσκευής.

Επιλέγοντας μια συσκευή για την επεξεργασία των αποβλήτων κήπων, θα ήταν ωραίο να μελετήσουμε την αξιολόγηση των κύριων κατασκευαστών. Οι συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας, η κατηγορία τιμών και το σύνολο των απαραίτητων τεχνικών χαρακτηριστικών θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την επιλογή του τεμαχιστή για τον κήπο ή τον κήπο της κουζίνας.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)