Ποια μηχανήματα ψαλιδισμού κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα;

Ένα ιδιωτικό σπίτι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε, αλλά η διατήρηση της προσωπικής του περιοχής απαιτεί πολλή προσπάθεια. Πρέπει να κόβετε συνεχώς γρασίδι, κομμένα δέντρα και θάμνους. Υπάρχουν εργαλεία που μπορούν να κάνουν αυτές τις δραστηριότητες εύκολες και ευχάριστες. Πρόκειται για ψαλίδια κήπου με διάφορες τροποποιήσεις.

Ασύρματα κλιπ

Ψαλίδια κήπου για δέντρα

Τύποι κλινοστρωμάτων και κριτήρια επιλογής κλειδιών

Τα ψαλίδια χόρτου είναι μηχανικά και ηλεκτρικά. Χρησιμοποιούνται για:

 • Φροντίδα για παρτέρια, τριαντάφυλλα κλάδεμα.
 • Δημιουργία φρακτών και φροντίδα για αυτό.
 • Κοπή γκαζόν και οποιουδήποτε γρασιδιού.

Πώς να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο; Διαφορετικοί τύποι εργασιών απαιτούν διαφορετικούς τύπους ψαλιδιών κήπου. Για την κοπή χλοοτάπητα γρασιδιού και κορώνες από κωνοφόρα θάμνους, είναι κατάλληλα ψαλίδια για το χέρι με μια κοπτική άκρη σαν κύμα. Για τα μαλακά φύλλα και τα κλαδιά είναι κατάλληλη η επίμονη λεπίδα. Για να σχηματίσετε ένα φράκτη, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι και έναν περιοριστή.

Στην πώληση μπορείτε να βρείτε εργαλεία κήπου από διαφορετικούς κατασκευαστές. Τα πιο δημοφιλή από αυτά:

 • Fiskars;
 • GARDENA;
 • Γιατό
 • Intertool
 • FELCO;
 • VerDi;
 • Verano

Κηπουρική ψαλίδια μακριά

Ψαλίδια κήπου

Τα μηχανικά ψαλίδια έρχονται σε διάφορους τύπους:

 1. Απλό ψαλίδι.
 2. Κτηνοτρόφους.
 3. Απορριμμάτων.
 4. Υψηλή κοπές?
 5. Ρόταρυ;
 6. Με κίνηση μοχλού.

Οι κηπευτικοί είναι πιο δημοφιλείς από άλλους τύπους εργαλείων κήπου. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορούν σε πολλές περιπτώσεις να αντικαταστήσουν το ψαλίδι. Οι χτενιστές και οι ψηλοί κόπτες είναι λιγότερο δημοφιλείς. Η πιο δημοφιλής διάμετρος κοπής είναι 21-30 mm.

Πολλά εργαλεία έχουν πρόσθετες λειτουργίες και χαρακτηριστικά:

 • Το ελατήριο επιστροφής διευκολύνει την εργασία με μηχανικό ψαλίδι, επιστρέφοντας αυτόματα τις λεπίδες στην αρχική τους θέση.
 • Οι λεπίδες ασφάλισης καθιστούν ασφαλή την αποθήκευση και μεταφορά εργαλείων.
 • Η παρουσία αφαιρούμενων λεπίδων καθιστά δυνατή την παράταση της διάρκειας ζωής του εργαλείου.
 • Η ρύθμιση των μαχαιριών και των χειρολαβών σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε τη συσκευή ώστε να λειτουργεί σε συγκεκριμένες συνθήκες.
 • Ο δακτύλιος δακτύλων βοηθάει να κρατάτε το εργαλείο ασφαλώς.
 • Ο μηχανισμός καστάνιας κατανέμει το φορτίο σε όλο το μήκος των λεπίδων και διευκολύνει την κοπή κλάδων μεγάλης διαμέτρου.
 • Η τηλεσκοπική λαβή σας επιτρέπει να εισχωρήσετε σε μέρη που δεν είναι προσβάσιμα σε συνηθισμένα ψαλίδια, ιδιαίτερα, που βρίσκονται ψηλά πάνω από το έδαφος.

Τις περισσότερες φορές, οι κηπουροί αγοράζουν μια ολόκληρη σειρά ψαλιδιών και κλάδεμα. Μετά από όλα, κάθε μία από τις πράξεις για την φροντίδα των χώρων πρασίνου έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και απαιτεί μια συγκεκριμένη προσέγγιση. Ορισμένα από τα εργαλεία συνδυάζουν διάφορες λειτουργίες.

Κτηνοτρόφους με κλειδαριά

Ψαλίδια χλοοτάπητα

Κηπουρική ψαλίδια για θάμνους

Ψαλίδια κήπου

Τα μηχανικά ψαλίδια είναι συνήθως ελαφρύτερα από τα ηλεκτρικά, αλλά απαιτούνται πολύ μεγαλύτερες προσπάθειες όταν εργάζεστε μαζί τους. Επιπλέον, είναι φθηνότερα από τα ηλεκτρικά. Αν και τα μοντέλα των ψαλιδιών από διαφορετικούς κατασκευαστές μπορεί να διαφέρουν σημαντικά σε τιμές. Εξαρτάται επίσης από το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα ψαλίδια και από ένα σύνολο πρόσθετων λειτουργιών.

Τα χειροκίνητα ψαλίδια Fiskars 1020478 έχουν οδοντωτές λεπίδες μήκους 25 εκ. Δεν βλάπτουν το ύφασμα των επεξεργασμένων κλαδιών δέντρων. Η λαβή του ψαλιδιού είναι κατασκευασμένη από πλαστικό, ώστε να μπορείτε να δουλεύετε μαζί τους σε κάθε καιρό, ακόμη και στη βροχή.

Τα ψαλίδια κήπου Fiskars PowerLeverTM 113710 για την κοπή θάμνων και γρασιδιού έχουν σχεδιαστεί για την επεξεργασία φράχτων και γρασίδι. Το κομμάτι κοπής μπορεί να ρυθμιστεί γυρνώντας τη σωστή γωνία, οπότε το κούρεμα με ψαλίδια γκαζόν είναι εύκολο, δεν χρειάζεται να λυγίζετε.Τα πτερύγια είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα υψηλής αντοχής. Αποκλείονται κατά την αποθήκευση. Η λαβή είναι κατασκευασμένη από ενισχυμένο υαλοβάμβακα. Οι λαβές είναι μακριές, 90 cm, πλάτος εργαλείου 20 cm, βάρος 1,4 kg.

Τα εκτεταμένα ψαλίδια γρασιδιού Fiskars 113690 είναι εξοπλισμένα με ένα σερβο σύστημα που εμποδίζει το τσίμπημα κατά το κόψιμο των παχιών κλάδων. Μπορείτε να εργαστείτε μαζί τους ακόμη και με το ένα χέρι. Δεν είναι απαραίτητη η κλίση προς το έδαφος. Μήκος λαβής 1 m. Το τμήμα κοπής περιστρέφεται 360 °. Το βάρος του ψαλιδιού είναι μόνο 600 g. Το ψαλίδι κόβεται γρήγορα και αποτελεσματικά. Εργαστείτε καλύτερα με γάντια. Η λαβή, αν και άνετη, μπορεί να ασκήσει πίεση στο χέρι για παρατεταμένη χρήση. Το μοντέλο έχει κλειδαριά.

Τα ψαλίδια Greenmill Classic που ζυγίζουν μόνο 90 ​​γραμμάρια είναι σχεδιασμένα για ανθοκομικές εργασίες. Είναι εύκολο να κρατηθούν στο χέρι σας χάρη στις πλαστικές επαλείψεις σε λαβές χάλυβα. Τα πτερύγια είναι κατασκευασμένα από σκληρυμένο χάλυβα υψηλής ποιότητας. Αληθινή, οι χρήστες σημειώνουν ότι οι λαβές ψαλιδιού είναι πολύ εύκαμπτες, δεν κρατούν το σχήμα, έτσι με τη βοήθειά τους μπορείτε να κόψετε μόνο λουλούδια, κόβετε ξεθωριασμένα μπουμπούκια, αγκάθια, αγκάθια. Κοπή λουλουδιών για ανθοδέσμες, όπως ψαλίδια χωρίζουν την κοπή, έτσι παραμένουν όμορφα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα περιστρεφόμενα ψαλίδια κήπου παρέχουν τη δυνατότητα περιστροφής της μονάδας κοπής κατά 180 °. Ταυτόχρονα, μπορεί να στερεωθεί σε διάφορες θέσεις, για παράδειγμα, μέχρι 45 °, όπως στο περιστροφικό εργαλείο Center Scissor (0240). Οι λεπίδες τους με επικάλυψη από τεφλόν έχουν σχήμα κύματος, το οποίο εμποδίζει τη μάσηση των στελεχών των φυτών και των κλαδιών δέντρων. Οι λαβές της συσκευής έχουν προστασία χεριών από τραυματισμούς από κλαδιά. Το εργαλείο προορίζεται για το σχηματισμό φρακτών, αποτελούμενο από κλάδους πάχους έως και 4 mm, και κόψιμο χόρτου. Η κλειδαριά ψαλιδιού προστατεύει από τραυματισμούς από τα πτερύγια όταν είναι κλειστός. Μήκος εργαλείων 33 cm, κοπτική άκρη 13 cm, βάρος 400 g.

Μηχανικά ψαλίδια

Περιστροφικά ψαλίδια

Ψαλίδια κήπου

Ο σχεδιασμός των εργαλείων κοπής με μοχλό κίνησης αποτελείται από δύο μηχανισμούς μετάδοσης γραναζιών. Ένας από αυτούς κατανέμει ομοιόμορφα την προσπάθεια, ο δεύτερος συμβάλλει στη σταθεροποίηση της εργασίας κατά την κοπή ισχυρών κλαδιών δέντρων. Η κίνηση του μοχλού κατανέμει τις προσπάθειες που ασκεί ο κηπουρός σε όλο το μήκος των λεπίδων. Είναι βολικό να κόβετε θάμνους με τέτοια ψαλίδια, κομμένα δέντρα, σχηματίζοντας ένα φράκτη.

Η βαθμολογία των ψαλιδιών κήπου με κίνηση μοχλού οδηγείται από το φινλανδικό μοντέλο Fiskars HS52. Μήκος εργαλείων 54 cm. Βάρος 0,6 kg. Λεπίδες ανοξείδωτου χάλυβα.

Τα ψαλίδια κήπου για γρασίδι του πολωνικού κατασκευαστή Flo, μοντέλο 99301, συνολικού μήκους 32 cm και μήκος μαχαιριού 13,8 cm, διευκολύνουν την επεξεργασία των παρτέρια, των βεράντας ή των χώρων του χλοοτάπητα. Οι λεπίδες είναι εύχρηστες χάρη στην επίστρωση Teflon. Προστατεύει το μέταλλο από τη διάβρωση, το υπόλοιπο χόρτο και η βρωμιά δεν κολλάνε στην επιφάνεια εργασίας.

Ηλεκτρικό ψαλίδι

Για όσους βρίσκουν το κούρεμα γκαζόν με ψαλίδια φαίνεται πολύ βαρύ, είναι καλύτερο να αγοράσετε μια ηλεκτρική διάτμηση. Ταυτόχρονα, η παρουσία ενός καλωδίου για σύνδεση με μια πρίζα δεν είναι απαραίτητη. Τροφοδοτούνται από μπαταρίες ιόντων λιθίου. Ο χρόνος εργασίας τους όταν φορτίζεται πλήρως είναι περίπου 45 λεπτά. Αυτή η χρέωση είναι αρκετή για να επεξεργαστεί μια μικρή περιοχή. Μερικοί κατασκευαστές δηλώνουν το κατά προσέγγιση μήκος της άκρης του χλοοτάπητα, το οποίο μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία με μία μόνο φόρτιση.

Τα περισσότερα από τα ασύρματα ψαλίδια κήπου στο κιτ έχουν μαχαίρια για την κοπή χόρτου και θάμνων. Είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό σκληρυμένο χάλυβα. Με τη βοήθεια τέτοιων ψαλιδιών κήπου, μπορείτε εύκολα να σγουράρετε τις άκρες του χορτοτάπητα. Στη συνέχεια, αλλάζοντας το μαχαίρι, σχηματίζουν μια κορυφή θάμνων, δίνοντάς τους το επιθυμητό σχήμα. Τα ασύρματα ψαλίδια είναι αρκετά ελαφριά, το βάρος τους είναι, ανάλογα με το μοντέλο, 0,5-1 kg. Ο χρόνος αντικατάστασης μαχαιριού στα σύγχρονα μοντέλα δεν υπερβαίνει το ένα λεπτό. Ταυτόχρονα, εκτελείται χωρίς τη χρήση πρόσθετων εργαλείων και εξοπλισμού.

Το ψαλίδι βαθμολογείται από το γερμανικό μοντέλο AL-KO Multi Cutter GS 3,7 Li. Το βάρος του είναι 550 γρ. Το μήκος των λεπίδων για την κοπή γρασιδιού και θάμνων είναι 16 και 8 εκ. Σχεδιασμένο για σγουρή κοπή χλοοτάπητα και σχηματισμό φρακτών.

Κτηνοτρόφους

Φρέζα κήπου με μοχλό

Ψαλίδια κήπου με τηλεσκοπική λαβή

Το μοντέλο GRUNTEK AS-3 είναι εξοπλισμένο με ένα ζευγάρι μαχαιριών: για χλοοκοπτική χλόη μήκους 11,58 cm και για θάμνους μήκους 8 cm. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 1,3 Ah με τάση 3,6 V δεν εκφορτίζονται κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης, δεν διαθέτουν αποτέλεσμα απομνημόνευσης. Βάρος εργαλείου 1 kg.

Ασύρματα χλοοκοπτικά BOSCH ISIO με μπαταρία ιόντων λιθίου 1,3 Ah. Χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι το σύστημα μαχαιριού BOSH SDS. Ο μέγιστος χρόνος φόρτισης είναι 5 ώρες. Για μία φόρτιση, μπορείτε να επεξεργαστείτε περίπου 600 μέτρα από την άκρη του γκαζόν.

Μια τσάντα για τη συλλογή χορτοκοπτικού χόρτου θα σας επιτρέψει να συνδυάσετε μια κούρεμα με τον καθαρισμό του χώρου. Σε αυτή την περίπτωση, το βάρος της δομής θα αυξηθεί ελαφρώς. Το μαλακό καουτσούκ μαξιλαράκι στη λαβή του ψαλιδιού θα διευκολύνει την εργασία, κάτι που δεν θα επιτρέψει στη συσκευή να γλιστρήσει στα χέρια σας.

Το μειονέκτημα τέτοιων συσκευών μπορεί να θεωρηθεί ότι:

 • Χρειάζονται περιοδική επαναφόρτιση, η οποία διαρκεί περίπου 5 ώρες.
 • Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μέρη μακριά από ηλεκτρικά δίκτυα.

Συνήθως κάθε σπίτι έχει πηγές ενέργειας, έτσι υπάρχουν πολύ λίγα μέρη όπου δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Ψαλίδια κήπου για γρασίδι

Κοπή κήπου κάθετα

Κτηνοτρόφους

Οι κηπευτικοί έχουν σχεδιαστεί για να αφαιρούν κλάδους μικρής διαμέτρου. Μπορούν να έχουν αφαιρούμενες λεπίδες, κοπτήρες σύρματος, κλειδαριές ανοίγματος και αμόνι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κόβει φράχτες και να σχηματίζει κορώνα από θάμνους.

Οι επαγγελματικοί καθαριστές Fiskars P90 PRO 111960 είναι εργονομικά διαμορφωμένοι. Τα πτερύγιά του είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό ανοξείδωτο χάλυβα με επίστρωση Teflon και οι λαβές είναι κατασκευασμένες από πολυαμίδιο ενισχυμένο με υαλοβάμβακα. Η άνω λεπίδα είναι αφαιρούμενη. Το μήκος του εργαλείου είναι 23 cm, η διάμετρος της μέγιστης κοπής είναι 2,6 cm. Υπάρχουν κοπτήρες σύρματος και κλειδαριά.

Τα στεγνωτήρια Berger 1110 είναι μήκους 22 cm για κοπή κλάδων με διάμετρο έως 2 cm. Τα πτερύγια είναι κατασκευασμένα από σφυρήλατο χάλυβα με επίστρωση αντιδιαβρωτικής επίστρωσης, η λαβή είναι κατασκευασμένη από σφυρήλατο αλουμίνιο. Κρεοπωλείο βάρος 230 g. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με εναλλάξιμα πτερύγια, ένα άγκιστρο με ένα αυλάκι για την αποστράγγιση του χυμού. Υπάρχει μια εγκοπή για κοπή σύρματος, ένας σφιγκτήρας για ασφαλή μεταφορά.

Ο άκμονας του γερμανικού κατασκευαστή Original LOWE με άκμονα έχει σκληρυμένες λεπίδες από χάλυβα με επίστρωση Teflon. Σχεδιασμένο για κοπή κλαδιών με διάμετρο μέχρι 2,5 εκ. Βάρος εργαλείων 270 γρ.

Οι κλαδευτές Miol με καστάνια 99-010 μπορούν να κόψουν κλαδιά με διάμετρο 3 εκ. Το μήκος του εργαλείου είναι 20 εκ. Υπάρχει πλαστική κλειδαριά.

Κλαδευτήρια ψαλιδιών κήπου

Πάγκοι και ψηλοί κόπτες

Οι περιορισμοί είναι υψηλής ανόδου (ανελκυστήρας) Akapulko TsI 0937 (κατασκευαστής Centroinstrument) χρησιμοποιείται για τη διαμόρφωση κλαδιών σε υψηλά ύψη. Το κιτ περιλαμβάνει μια πτυσσόμενη αλουμινένια λαβή μήκους 235 cm που σας επιτρέπει να κόβετε κλαδιά σε ύψος μέχρι 363 cm Το κομμάτι κοπής με τα προσαρτημένα διακοσμητικά μπορεί να ρυθμιστεί σε 8 θέσεις. Μπορείτε να κόψετε τα κλαδιά με ένα εργαλείο. Για το σκοπό αυτό έχει σχεδιαστεί ένα δισκοπρίονο. Το βάρος του κόπτη είναι 2,2 κιλά. Οι χρήστες υποστηρίζουν ότι το κράτημα σε ένα τεντωμένο βραχίονα δεν είναι εύκολο. Επιπλέον, θα ήθελαν το διπλωμένο στυλό να είναι μικρότερο.

Η τηλεσκοπική λαβή του πολυαμιδίου υψηλής κοπής Fiskars 115562 είναι ρυθμιζόμενη από 2,3 έως 4,1 μ. Η λεπίδα είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα, η μέγιστη διάμετρος κοπής είναι 3,2 εκ. Το τμήμα κοπής περιστρέφεται κατά 230 μοίρες. Το ύψος του κόπτη είναι 1,1 kg.

Κατά την επιλογή ενός εργαλείου για τη συντήρηση του χώρου, λαμβάνουν υπόψη την παρουσία των δέντρων πάνω σε αυτό, το ύψος τους, τον αριθμό των χλοοτάπητες, τους χλοοτάπητες, τα παρτέρια. Αποφασίστε εάν χρειάζεστε ξεχωριστά εργαλεία κήπου για να κόψετε το γκαζόν, τους διακοσμητικούς δακτυλίους και τους φράχτες, ή αν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Ένα σωστά επιλεγμένο εργαλείο θα κάνει τη δουλειά φροντίδας του site εύκολη και ευχάριστη και το αποτέλεσμα θα ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες και τους καλεσμένους τους.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)