Γκριλ σχάρας: ποικιλίες και οφέλη

Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πινάκων που τοποθετούνται στο μπάρμπεκιου και το μπάρμπεκιου και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα τους. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας των μοντέλων, πρέπει να ξέρετε πώς να επιλέξετε μια ψησταριά, επειδή η ποιότητα του προετοιμασμένου προϊόντος εξαρτάται από την σωστή αγορά. Είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στις παραμέτρους και τις μορφές, καθώς και στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα εξαρτήματα. Ένα σημαντικό κριτήριο επιλογής είναι η τιμή, η οποία εξαρτάται από τις παραπάνω παραμέτρους.

Μη κολλητική ψησταριά

Παρά το γεγονός ότι όλα τα αξεσουάρ έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν μία μόνο λειτουργία - το μαγείρεμα σε μια ανοιχτή φωτιά - θα πρέπει να είναι άνετα και να πληρούν τις απαιτήσεις για αυτά. Μόνο μετά από εξέταση κάθε τύπου συσκευής, θα είναι δυνατό να καταλάβουμε ποια επιλογή είναι καλύτερο να αγοράσετε.

Ψησταριά ψησταριάς

Τύποι σχάρας

Με το σχεδιασμό του, η σχάρα για μπάρμπεκιου είναι:

 • Δύο αεροπλάνα από τα δίκτυα στερεώνονται μεταξύ τους, στερεωμένα με ειδικό δακτύλιο.
 • Μονοεπίπεδο για φούρνους - ενσωματωμένη σχάρα.

Στο πρώτο μοντέλο, τα προϊόντα βρίσκονται μεταξύ των πλεγμάτων. Τα προϊόντα στρέφονται εύκολα, τα οποία σας επιτρέπουν να τηγανίζετε το πιάτο και στις δύο πλευρές. Αυτά τα χαρακτηριστικά απουσιάζουν στο δεύτερο μοντέλο, επομένως, παρέχονται ειδικές συσκευές για αυτά - πηρούνια και λεπίδες.

Σίδερο σχάρας

Σε σχήμα, τα εξαρτήματα δεν είναι μόνο ορθογώνια και τετράγωνα, αλλά και στρογγυλά και ωοειδή. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά: χάλυβας, χυτοσίδηρος, αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα.

Γκριλ δύο επιπέδων

Πλαστά προϊόντα

Η σφυρηλατημένη σχάρα σχάρας κατασκευάζεται κατά κύριο λόγο κατόπιν παραγγελίας, κάτω από ορισμένες παραμέτρους και σχήματα του φούρνου ή άλλης συσκευής. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τέτοιων εξαρτημάτων είναι το μεγάλο πάχος του μετάλλου (από 8 mm), το οποίο εξασφαλίζει καλή θέρμανση του προϊόντος. Χάρη σε μια ειδική θερμική επεξεργασία, οι συσκευές γίνονται ασφαλείς, μπορούν να μαγειρεύουν οποιαδήποτε πιάτα σε ανοιχτή φωτιά και χωρίς να βλάπτουν την υγεία.

Ο σχεδιασμός εξασφαλίζει την ύπαρξη διπλών λαβών, χάρη στην οποία η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί στη φωτιά και να αφαιρεθεί.

Γκριλ

Προϊόντα από χυτοσίδηρο

Πρακτική είναι η σχάρα από χυτοσίδηρο, καθώς αυτό το μέταλλο έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά. Τα θερμικά χαρακτηριστικά του ξεπερνούν ακόμη και εκείνα των χοντρών ράβδων χάλυβα. Από την πλευρά συν, η σχάρα από χυτοσίδηρο δεν απαιτεί προθέρμανση - το κρέας και τα τρόφιμα πρέπει να τοποθετηθούν ταυτόχρονα. Ως αποτέλεσμα της ταυτόχρονης θέρμανσης του πλέγματος και του ημικατεργασμένου προϊόντος κρέατος, το μαγειρεμένο πιάτο έχει ένα ιδιαίτερο άρωμα και χυμό.

Ωστόσο, η σχάρα σχάρας από χυτοσίδηρο έχει ένα μικρό μειονέκτημα: λόγω της ταχείας θέρμανσης, η παραμονή στη φωτιά είναι βραχύβια και συνεπώς μεγάλα κομμάτια κρέατος, αν και θα έχουν μια εύγευστη κρούστα και λωρίδες από το δίχτυ, θα παραμείνουν λίγο υγρές. Διορθώστε αυτή την κατάσταση συμπληρώνοντας το ψήσιμο στο φούρνο ή σε μια κατσαρόλα κάτω από το καπάκι. Ένα τέτοιο πιάτο θα λάβει ήδη την απαραίτητη ποσότητα αρώματος από ζεστά κάρβουνα και συνεπώς δεν θα χάσει τα γευστικά χαρακτηριστικά του.

Φούρνο σχάρας από χυτοσίδηρο

Σχάρες σχάρας από χυτοσίδηρο:

 • έχουν πολύ βάρος?
 • εγκατασταθεί σε φορητές φορητές κατασκευές, μπάρμπεκιου ή σταθερού φούρνου.
 • δεν διαβρώνονται.
 • δεν απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή - η επιφάνεια απορροφά καλά το λίπος.

Προκειμένου να έχουμε ένα προστατευτικό στρώμα λίπους, μετά το πρώτο τηγάνισμα, η επιφάνεια καθαρίζεται από καμένη τροφή και πλένεται με ζεστό νερό.

Σφυρηλατημένη σχάρα σχάρας

Ανοξείδωτα φωτιστικά

Η σχάρα από ανοξείδωτο χάλυβα έχει μεγάλη ζήτηση. Τα πλεονεκτήματά του είναι:

 • με ευκολία στη χρήση.
 • ελαφρύ βάρος.
 • πρακτικότητα ·
 • χαμηλή τιμή σε σύγκριση με χυτοσίδηρο και πλαστά αντίστοιχα.

Παρά τη δημοτικότητά του, τα ανοξείδωτα προϊόντα είναι κατώτερα όσον αφορά τη διάρκεια ζωής των σφυρηλατημένων και χυτοσιδηρικών εξαρτημάτων, καθώς με την πάροδο του χρόνου η επιφάνεια τους αρχίζει να οξειδώνει και να απελευθερώνει επικίνδυνες ουσίες, συνεπώς συνιστάται να μην χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προϊόντα αλουμινίου

Η σχάρα χυτού αλουμινίου είναι κατασκευασμένη από κράμα ποιότητας σύμφωνα με την GOST. Το πάχος της συσκευής είναι 10 mm. Ένα τέτοιο προϊόν είναι εύκολο να καθαριστεί από το καμένο τρόφιμο με ένα ξύστρα ή καθαριστικό. Μια σχάρα από αλουμίνιο για ψησίματα είναι ιδανική για την προετοιμασία διαφόρων πιάτων σε ανοιχτή φωτιά.

Στρογγυλή σχάρα

Μη κολλητικές συσκευές

Τα μη κολλητικά εξαρτήματα πωλούνται, αλλά θα πρέπει να τα επιλέξετε πολύ προσεκτικά. Η επιφάνεια στην οποία έρχονται σε επαφή τα προϊόντα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, διότι κάτω από τη συνεχή επιρροή της ανοικτής φωτιάς, οι μη κολλητικές συσκευές χάνουν τις περιβαλλοντικές επιδόσεις τους και οι επιβλαβείς ουσίες μπορούν να εισέλθουν στα τρόφιμα.

Μια ογκομετρική σχάρα με μη κολλητική επικάλυψη είναι δημοφιλής, στην οποία μπορείτε να μαγειρέψετε γρήγορα υγιεινά και αγαπημένα πιάτα.

Γρίλινο χαλί

Καθολικά φωτιστικά

Μια καθολική σχάρα σχάρας είναι μεγάλη ζήτηση - μπορεί να είναι:

 • προκατασκευασμένο μπάρμπεκιου μικρών διαστάσεων.
 • Φούρνος BBQ (φορητός ή σταθερός σχεδιασμός)?
 • σχάρα.

Ψησταριά ψησταριάς

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα τέτοιων αξεσουάρ είναι η παρουσία λαβών:

 • Μετωπικό - ένα μακρύ υπάρχει σε συσκευές με μικρή επιφάνεια και δύο μακριές έχουν ογκομετρική ψησταριά.
 • Πλευρική - δύο κοντές (που χρησιμοποιούνται όταν δεν υπάρχουν πλευρικά τοιχώματα στη συσκευή).

Το καθολικό μοντέλο είναι μια ψησταριά με αφαιρούμενη λαβή. Αυτό το μοντέλο έχει απεριόριστο πεδίο. Το πλεονέκτημα του αφαιρούμενου σχεδίου είναι η άνετη αποθήκευση και είναι ιδανικό για ένα υπαίθριο πικνίκ.

Ψήσιμο από ανοξείδωτο χάλυβα

Πιο ζεστό

Μέθοδοι καθαρισμού της επιφάνειας της σχάρας

Διαφορετικά υλικά των συσκευών απαιτούν κάποια φροντίδα, αλλά πώς να καθαρίσετε τη σχάρα, αν είναι μη κολλήσει. Για να καθαρίσετε ένα τέτοιο προϊόν, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταλλικές βούρτσες, καθώς το στρώμα Teflon σπάει και αυτό δεν είναι ασφαλές για την υγεία.

Δίχτυ σχάρας

Γκριλ χάλυβα

Πώς να πλένετε μια σχάρα από ανοξείδωτο χάλυβα; Αυτό το προϊόν είναι εύκολο να καθαριστεί - το απορρυπαντικό πλένει εύκολα καμένο τρόφιμο.

Απομένει να μάθετε πώς να καθαρίζετε τη σχάρα σχάρας από χυτοσίδηρο και χάλυβα (σφυρήλατο). Το υλικό είναι ανθεκτικό στις μηχανικές καταπονήσεις, έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξύστρα και μια τραχιά βούρτσα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)