BBQ και μπάρμπεκιου
Γκριλ σχάρας: ποικιλίες και οφέλη Γκριλ σχάρας: ποικιλίες και οφέλη
Τα τρόφιμα που παρασκευάζονται σε ανοιχτή φωτιά είναι πολύ πιο γευστικά, υγιεινά και έχουν ένα ιδιαίτερο άρωμα. Για τους σκοπούς αυτούς, χρησιμοποιείται μια απλή συσκευή - μια σχάρα, στην οποία μπορείτε να μαγειρεύετε όχι μόνο τα πιάτα με βάση το κρέας, αλλά και τα λαχανικά, τα ψάρια και τα σάντουιτς.
Tandoor στον κήπο: αυτο-κατασκευή (20 φωτογραφίες)Tandoor στον κήπο: αυτο-κατασκευή (20 φωτογραφίες)
Ο λόγος για τη δημοτικότητα του tandoor είναι η ευελιξία του: σε έναν τέτοιο κλίβανο τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο μαθήματα, ανατολίτικα αρτοσκευάσματα μαγειρεύονται με επιτυχία. Πώς μπορώ να οικοδομήσω μια tandoor χώρα με τα χέρια μου;
Gazebo με μπάρμπεκιου: επιλογές για το καλοκαιρινό εξοχικό σας (27 φωτογραφίες)Gazebo με μπάρμπεκιου: επιλογές για το καλοκαιρινό εξοχικό σας (27 φωτογραφίες)
Ένα κιόσκι με μπάρμπεκιου είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Μπορεί να κατασκευαστεί από μια ποικιλία υλικών. Περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο μας.
Περιοχή μπάρμπεκιου (58 φωτογραφίες): ιδέες για το σχεδιασμό ενός χώρου χαλάρωσηςΠεριοχή μπάρμπεκιου (58 φωτογραφίες): ιδέες για το σχεδιασμό ενός χώρου χαλάρωσης
Χώρος μπάρμπεκιου στην ύπαιθρο, χαρακτηριστικά. Πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μια περιοχή μπάρμπεκιου, που σχεδιάζει να επιλέξει. Τα οφέλη μιας περιοχής μπάρμπεκιου στη χώρα. Φούρνο μπάρμπεκιου και τα πλεονεκτήματα του.

Όλα τα είδη μπάρμπεκιου και μπάρμπεκιου: η φιλοσοφία μιας νόστιμης γιορτής

Χώρα διακοπών είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς χωρίς ζεστές φιλικές συγκεντρώσεις και νόστιμα πιάτα που παρασκευάζονται στη σχάρα ή μπάρμπεκιου. Τα μπάρμπεκιου και τα καταστήματα καπνού μπορούν επίσης να έρθουν σε πρακτικό. Η μη πλοήγηση σε αυτές τις συσκευές είναι ένα πραγματικό μαγειρικό έγκλημα. Η αναθεώρησή μας θα σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα σχετικά με όλες τις εξωτερικές συσκευές μαγειρέματος.

Οι κύριοι τύποι μπάρμπεκιου

Το μπρετζιάνι με την πιο μινιμαλιστική του μορφή παρουσιάζεται με τη μορφή ορθογώνιου κουτιού λαμαρίνας με πόδια. Άνθρακες χύνεται στο κάτω μέρος. Οι κύριες ποικιλίες των ψησταριές:
 • Πτυσσόμενες κατασκευές (μικρές, συμπαγείς και εργονομικές, κατάλληλες για εγκατάσταση σε οποιοδήποτε τύπο επιφάνειας).
 • Φορητός τύπος (συμπαγής και ελαφρύς, εύκολος στη μεταφορά, σχετικά βραχύβιος).
 • Ηλεκτρική ψησταριά (το πιο μοντέρνο μοντέλο, όπου τα σουβλάκια μετακινούνται αυτόματα και η θέρμανση και το τηγάνισμα προέρχονται από ηλεκτρικές σπείρες).
 • Σταθερές μορφές (μαζικές κατασκευές εγκατεστημένες σε αξιόπιστα θεμέλια μπορούν να διαδραματίσουν το ρόλο μιας μικρής αρχιτεκτονικής μορφής και να συμπληρώσουν το τοπίο του χώρου, προσαρμοσμένο για την προετοιμασία ενός εξαιρετικά μεγάλου αριθμού πιάτων).
Είναι στάσιμες επιλογές που μπορούν να γίνουν από μια μεγάλη ποικιλία υλικών: πέτρα φυσικής και τεχνητής προέλευσης, τούβλο, μεταλλικά στοιχεία. Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε μια τέτοια δομή κάτω από ένα αξιόπιστο θόλο. Αυτό θα προστατεύσει τη δομή από την πρόωρη καταστροφή και η διαδικασία μαγειρέματος θα είναι δυνατή σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Τύποι μπάρμπεκιου

Όλα τα σχέδια μπάρμπεκιου χωρίζονται υπό όρους σε στάσιμα και κινητά μοντέλα. Η βάση κάθε προϊόντος είναι μια σχάρα και μια κατσαρόλα ψησίματος. Οι απλούστερες επιλογές στερούνται όλων των ειδών βοηθητικών εξαρτημάτων, το προϊόν σχηματίζεται μόνο από τη ζώνη τηγανίσματος και από την ίδια τη σχάρα. Τα πιο εξελιγμένα μοντέλα συμπληρώνονται από σοβαρές λειτουργικές συσκευές. Ορισμένοι κατασκευαστές μπορούν ακόμη να προσφέρουν έναν κατάλογο όπου τα μπάρμπεκιου διαφέρουν μεταξύ τους ως προς την τιμή, το σχέδιο, το μέγεθος, τη λειτουργικότητα και μια σειρά άλλων παραμέτρων. Οι κύριοι τύποι:
 • Το μπάρμπεκιου μιας χρήσης παρουσιάζεται με τη μορφή μιας μικρής παλέτας από κασσίτερο κασσίτερου. Από πάνω καλύπτεται με μια λεπτή σχάρα για μαγείρεμα, η οποία δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Μετά από μια συνεδρία το τηγάνισμα, το προϊόν απορρίπτεται.
 • Φορητές κατασκευές τοποθετημένες σε ειδικές περιπτώσεις.Εάν είναι απαραίτητο, έχει τοποθετηθεί και προχωρήσει στο μαγείρεμα. Κάνουν τα προϊόντα από ανθεκτικά υλικά ποιότητας.
 • Βραστήρας μπάρμπεκιου - ένα πολύπλοκο σχέδιο, που εφευρέθηκε σε μια εποχή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η παρουσία μιας θόλου παλέτας. Αν το καλύψετε, το μπάρμπεκιου μετατρέπεται σε κινητό φούρνο.
 • Τραπέζι μπάρμπεκιου - ένα σύνθετο εξάρτημα με σταθερό ή διπλωμένο σχέδιο.
 • Το μπάρμπεκιου με αέριο - ένα μοντέλο, κατά κανόνα, συνδυάζει τη λειτουργικότητα ενός κλασικού μπάρμπεκιου και ψησταριάς. Η καλύτερη περίπτωση χρήσης είναι να ενσωματωθεί σε κήπους μπάρμπεκιου.
Επιπλέον, υπάρχουν επίσης πολύ ενδιαφέροντα συνδυασμένα μοντέλα. Ισχυρά σχέδια αποτελούνται από σχάρα, μπάρμπεκιου, μπάρμπεκιου, άλλες προσθήκες. Συχνά είναι εξοπλισμένα με μια ευρεία ποικιλία καινοτομιών - ηλεκτρικά περιστρεφόμενες συσκευές για σουβλάκια, αισθητήρες θερμοκρασίας σε διάφορα μέρη της δομής και άλλα στοιχεία. Η σύγκριση των κύριων μοντέλων σε κάθε περίπτωση θα σας επιτρέψει να κάνετε την πιο κερδοφόρα αγορά.

Ταξινόμηση κατά σχήμα και μέγεθος

Η ταξινόμηση των εγκαταστάσεων μπάρμπεκιου και μπάρμπεκιου σε σχήμα και μέγεθος είναι αρκετά πρωτόγονη. Υπάρχουν μικρά προϊόντα, μεσαίου μεγέθους μοντέλα και γενικές επιλογές, όπου μπορείτε να τηγανίζετε τεράστια ποσότητα κρέατος και μερικές φορές ακόμη ολόκληρα σφάγια ζώων. Το σχήμα του σχεδιασμού μπορεί να έχει ως εξής:
 • Ορθογώνιο
 • Square;
 • Γύρος.
 • Οβάλ.
 • Ακανόνιστο σχήμα (για συσκευές που είναι πολύπλοκες στη λειτουργικότητα).
Το ορθογώνιο σχήμα θεωρείται κλασικό και χρησιμοποιείται πιο συχνά. Σε μπάρμπεκιου, μπάρμπεκιου και καταψύκτες τετράγωνου και ορθογώνιου τύπου, είναι πιο λογικό να τοποθετείτε σουβλάκια με συστατικά. Ένα στρογγυλό και ωοειδές σχήμα είναι εγγενές σε μια σχάρα μπάρμπεκιου. Τέτοιες φριτέζες δεν έχουν αιχμηρές γωνίες. Ο συντελεστής χρησιμοποιήσιμης επιφάνειας είναι πολύ μικρότερος από τον τετραγωνικό μπάρμπεκιου, αλλά αυτή η μορφή δομών μαγειρέματος στο δρόμο θεωρείται ως η ασφαλέστερη από άποψη βιωσιμότητας. Μια ιδανική συσκευή θα πρέπει να πληροί όλες τις απαιτήσεις ποιότητας με τα χαρακτηριστικά της, να είναι αξιόπιστη και εργονομική. Εάν ένα μπάρμπεκιου ή μπάρμπεκιου αγοράζεται με ένα σύνολο εξαρτημάτων, είναι απαραίτητο να εντοπίσετε αν υπάρχουν όλα τα στοιχεία. Η ευκολία και η πρακτικότητα, η ευκολία εγκατάστασης και η οικονομική κατανάλωση καυσίμων είναι ευπρόσδεκτα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)