Πώς να κολλήσετε σωστά την ταπετσαρία: κάνετε μόνοι σας την επισκευή

Ταπετσαρία είναι ένα είδος υλικού φινιρίσματος, είναι κολλημένα στο τελικό στάδιο της επισκευής. Επιτυχείς συνδυασμοί μπορούν να επιτευχθούν χρησιμοποιώντας δύο ή περισσότερους τύπους, αλλά στη συνέχεια ένα δύσκολο αλλά επιλύσιμο πρόβλημα προκύπτει - ταιριάζοντας με την ταπετσαρία.

Ποιος εξοπλισμός θα χρειαστεί στην εργασία;

Εάν προσλαμβάνετε έμπειρους εργαζόμενους για να ολοκληρώσετε το έργο, θα πρέπει να δαπανήσετε περίπου το ίδιο ποσό χρημάτων για τις υπηρεσίες και για το υλικό. Με αυτο-επικόλληση, τα χρήματα μπορούν να σωθούν, αλλά θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τη διαδικασία εκτέλεσης της εργασίας και ό, τι χρειάζεστε.

Αδιάβροχη ταπετσαρία

Σύνδεση απλής ταπετσαρίας

Απογραφή:

 • Ταπετσαρία
 • μαχαίρι κοπής ταπετσαρίας?
 • κόλλα?
 • κουβά για κόλλα?
 • βούρτσες διαφορετικού πλάτους για την εφαρμογή κόλλας στην ταπετσαρία.
 • σπάτουλα ταπετσαρίας?
 • plumb.

Η εργασία με τοίχους επικόλλησης μπορεί να ξεκινήσει μόνο εάν είναι διαθέσιμα όλα τα παραπάνω.

Τοποθέτηση ταπετσαρίας με πλατφόρμα παραθύρων

Πιθανά προβλήματα κατά την προσάρτηση ταπετσαρίας

Κατά την τοποθέτηση τοίχων, οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των ανομοιογενών γωνιών. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα τρομακτικό για όσους δεν ξέρουν πώς να κολλήσουν την ταπετσαρία όταν κόβουν. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν τέλεια ομοιόμορφες γωνίες, έτσι μπορεί να σχηματιστούν στρεβλώσεις ή ανομοιότητες του σχεδίου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Είναι δυνατή η αποφυγή τέτοιων σφαλμάτων, αλλά πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες.

Η πολυπλοκότητα του έργου των δεξαμενών ταπετσαρίας εξαρτάται επίσης από τον επιλεγμένο τύπο. Όταν εργάζεστε με έναν ιστό χαρτιού, πρέπει να εφαρμόσετε κόλλα, η ταπετσαρία πρέπει να κολληθεί στον τοίχο όσο το δυνατόν γρηγορότερα, διότι διαφορετικά ενδέχεται να εκτοξευθούν. Θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο αν έχετε σχέδιο. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι στη διαδικασία περισσότεροι από ένας καμβάς θα επιδεινωθούν.

Επιτρέπεται η επικάλυψη, αλλά εξαρτάται από την πυκνότητα του καμβά. Είναι απαραίτητο να τηρήσουμε τον κανόνα: η ταπετσαρία με υψηλότερη πυκνότητα απαιτεί λιγότερη επικάλυψη. Αν χρησιμοποιείτε σκουπίδια, θα είναι ορατό ακόμα και το παραμικρότερο έμπλαστρο.

Προσαρμογή ταπετσαρίας

Η ταπετσαρία βινυλίου είναι κολλημένη με διαφορετικό τρόπο. Η κόλλα εφαρμόζεται μόνο στον τοίχο. Για τη στερέωση χρησιμοποιείται ένας ελαστικός κύλινδρος, αφού η χρήση άλλων τύπων τους απειλεί ότι ο ψεκασμός μπορεί να σκουπιστεί από την ταπετσαρία βινυλίου και η εξαιρετική εμφάνισή τους θα επιδεινωθεί.

Η μη υφαντική ταπετσαρία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Περαιτέρω θα εξοικειωθούμε με τις αποχρώσεις της συνεργασίας μαζί τους.

Αποκοπή ταπετσαρίας

Μη υφασμένα ταπετσαρία, τα χαρακτηριστικά της εργασίας μαζί τους

Ο λόγος για τη δημοτικότητα των μη υφασμένων ταπετσαριών είναι ότι έχουν ιδιότητες που δεν υπάρχουν σε άλλους τύπους. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • αντοχή εφελκυσμού.
 • πυρασφάλεια ·
 • Εξαιρετική θερμομόνωση και ηχομόνωση.
 • Μην αλλάζετε το χρώμα όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως.
 • είναι διαθέσιμα τόσο σε μια φτηνή έκδοση όσο και αρκετά ακριβά.

Η κόλλα για τα μη υφαντά ταπετσαρία είναι μια σκόνη που πρέπει να αραιωθεί σε νερό. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ακολουθείτε αυστηρά τις οδηγίες στη συσκευασία. Διαφορετικά, η ταπετσαρία μπορεί να προσκολληθεί κακώς στον τοίχο ή να ληφθεί σε φουσκάλες. Αφού εφαρμόσετε την κόλλα, αφήστε την να μουλιάσει στον καμβά.

Ταπετσαρία

Αλγόριθμος εργασίας

Ο παρακάτω αλγόριθμος θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με τον τρόπο σωστής εκτέλεσης της εργασίας.

 1. Η τοποθέτηση του τοίχου πρέπει να ξεκινά με μία κατακόρυφη γραμμή που έχει σχεδιαστεί με μια γραμμή επιπέδου. Θα πρέπει να είναι 15 εκατοστά από τη γωνία.
 2. Οι λωρίδες μπορούν να κοπούν αμέσως, αλλά μόνο αν η ταπετσαρία δεν έχει σχέδιο.
 3. Προετοιμάστε την κόλλα σε ποσότητα που είναι απαραίτητη για την ημέρα της εργασίας. Η υπερβολική κόλλα μπορεί να υποβαθμιστεί την επόμενη μέρα.
 4. Κόψτε τον καμβά, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο.
 5. Απλώστε το πρόσωπο ταπετσαρίας στο τραπέζι και εφαρμόστε κόλλα. Μετά από αυτό, ο καμβάς πρέπει να διπλωθεί με τις άκρες στο κέντρο και να αφεθεί να στεγνώσει.
 6. Ξεκινήστε τη συγκόλληση από την οροφή, μετακινώντας προς το κάτω μέρος του καμβά. Μετακινήστε τον αέρα με μια σπάτουλα από το κέντρο στις άκρες. Αφαιρέστε την υπερβολική κόλλα με ένα υγρό πανί.
 7. Ένα νέο φύλλο πρέπει να είναι κολλημένο στην άρθρωση σε σχέση με το προηγούμενο. Αυτή η τεχνική θα βοηθήσει στην αποφυγή της καμπυλότητας και των αποκλίσεων στα μοτίβα.
 8. Αφού τελειώσει η ταπετσαρία, πρέπει να περάσουν προσεκτικά με μια σπάτουλα.

Στο τέλος της επικόλλησης, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η υγρασία του αέρα και μια σταθερή θερμοκρασία στο δωμάτιο. Διαφορετικά, οι αρθρώσεις μπορεί να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν.

Τοποθέτηση ταπετσαρίας στην οροφή

Πώς να αποθέσετε ταπετσαρία στις γωνίες;

Η σωστή επικόλληση της ταπετσαρίας στις γωνίες θα βοηθήσει στον ακόλουθο αλγόριθμο.

 1. Προετοιμασία γωνίας. Τέτοιες εργασίες εκτελούνται όταν τεμαχίζονται οι τοίχοι. Ειδικές πλαστικές γωνίες τοποθετούνται στη γωνία του τοίχου. Τοποθετείται σε στόκος. Στη συνέχεια, εκτελέστε την ευθυγράμμιση.
 2. Επικόλληση γωνιών με ταπετσαρία. Εάν ο τοίχος είναι ανομοιογενής, θα βοηθήσει να κόψετε την εικόνα στον καμβά στη γωνία. Το γωνιακό τμήμα είναι λειασμένο με κόλλα. Η κόλλα ξεκινά από πάνω προς τα κάτω από αριστερά προς τα δεξιά.
 3. Ευθυγραμμίζοντας τον καμβά. Η υπεύθυνη ισοπέδωση του καμβά στον τοίχο θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα ελαττώματα, να επιτύχετε καλή προσκόλληση στην επιφάνεια. Η άρθρωση δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 5 mm. Μετά τη συγκόλληση της ταπετσαρίας, το υπόλοιπο, αν υπάρχει, κόβεται με ένα μαχαίρι γραφείου.

Εξομάλυνση ταπετσαρίας

Αυτοκόλλητο ταπετσαρίας

Ευθυγράμμιση της ταπετσαρίας στον τοίχο

Ταπετσαρία με μοτίβο

Η παρουσία ενός μοτίβου στην ταπετσαρία περιπλέκει τη διαδικασία συγκόλλησης τόσο των γωνιών όσο και των τοίχων. Με την παρουσία κάθετων γραμμών, παραμορφώνονται αμέσως στις γωνίες του δωματίου, με οριζόντια σχέδια - επικαλυπτόμενα έργα ζωγραφικής ή σκασίματα σε σχέση με την οροφή στο πάτωμα.

Wallpaper Docking

Wallpaper rollup

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τέτοια προβλήματα:

 • είναι απαραίτητο να κάνουμε μια μικρή επικάλυψη στον προηγούμενο καμβά.
 • εάν έχει σχηματιστεί καμπυλότητα, είναι απαραίτητο να το μεταφέρετε στο άνω μέρος και στη συνέχεια να το κρύψετε πίσω από τα πλαίσια.
 • Μια ομαλή άκρη πρέπει να κολληθεί σε μια γραμμή βαριδιών, το περίσσευμα πρέπει να αποκοπεί με τη βοήθεια ενός μαχαιριού γραφείου.

Η συμμόρφωση με αυτές τις συμβουλές θα συμβάλει στην ελαχιστοποίηση της παραμόρφωσης, και θα επιτύχει πιο επιτυχημένα την ταπετσαρία.

Προσθέστε ταπετσαρία στη γωνία

Πώς να κάνετε μια άρθρωση όταν χρησιμοποιείτε διαφορετικούς τύπους και τύπους ταπετσαρίας;

Υπάρχουν πολλές γενικές επιλογές για τις αρθρώσεις που θα ταιριάζουν σε διαφορετικά είδη ταπετσαρίας:

 • κάνει μια κλασική άρθρωση. Η ταπετσαρία στον τοίχο είναι κολλημένη με μη λιπαρές άκρες. Στη συνέχεια, σχεδιάστε μια γραμμή, κόψτε την άρθρωση. Μετά από αυτό, το μη λιπαρό τμήμα υφίσταται επεξεργασία με κόλλα, κολλημένο.
 • οριζόντιες λωρίδες. Σε αυτή την περίπτωση, σχεδιάστε μια επίπεδη γραμμή στο επίπεδο, κολλήστε το πάνω και στη συνέχεια το κάτω μέρος.

Φυσικά, για έναν αρχάριο στην τοποθέτηση σε ταπετσαρία, μπορεί να προκύψουν δυσκολίες, αλλά η επιθυμία να μάθεις, να γίνεις ευτυχισμένος, θα βοηθήσει να ξεπεράσεις όλες τις δυσκολίες και την επόμενη φορά θα είναι πολύ πιο εύκολη.

Wallpapering στο μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)