Πότισμα εσωτερικών λουλουδιών: δημοφιλείς και εύκολους τρόπους

Πότισμα εσωτερικών λουλουδιών είναι η κύρια διαδικασία φροντίδας. Από την άποψη αυτή, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα αυτό. Στη φύση, τα φυτά λαμβάνουν την υγρασία τους στην απαιτούμενη ποσότητα από τη γη, τον αέρα και τη βροχή. Στο σπίτι, τα φυτά μπορούν να σβήσουν τη δίψα τους εάν ποτίζονται από τον ιδιοκτήτη.

Αυτόματο πότισμα λουλουδιών

Κοινές μέθοδοι πότισμα φυτών

Πώς να νερώνουν εσωτερικά λουλούδια και ποιος τρόπος να επιλέξουν; Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ποτίσετε ένα φυτό σήμερα:

  • Βυθισμένο πότισμα. Με αυτή τη μέθοδο πότισμα, το δοχείο θα χρειαστεί να βυθιστεί σε ένα δοχείο με κρύο νερό. Το δοχείο πρέπει να διατηρείται μέχρι να απορροφήσει την απαιτούμενη ποσότητα υγρασίας. Η στάθμη του νερού πρέπει να φθάνει περίπου στο μέσο της γλάστρας. Ο χρόνος που ένα φυτό περνάει στο νερό εξαρτάται από το πόσο ξηρό είναι το έδαφος. Μόλις παρατηρήσετε ότι το χώμα είναι υγρό, μπορείτε να αφαιρέσετε το δοχείο από τη δεξαμενή.
  • Κορυφαίες εγκαταστάσεις ποτίσματος. Αυτό το σύστημα θεωρείται παραδοσιακό. Χρησιμοποιείται κυρίως από μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Με αυτή τη μέθοδο άρδευσης, το πάνω μέρος του εδάφους είναι περισσότερο υγρό.
  • Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία "χάμπουργκερ πατάτας". Είναι απαραίτητο να πάρετε ένα δοχείο ελαφρώς μεγαλύτερο από το δοχείο ή το δοχείο. Στο κάτω μέρος του δοχείου θα χρειαστεί να βάλετε ένα υγρό πανί, σφουγγάρι. Οι οπές μεταξύ των δοχείων μπορούν να κλείσουν έτσι ώστε η υγρασία να εξατμίζεται όσο το δυνατόν λιγότερο.
  • Αυξημένη περιβαλλοντική υγρασία. Τα φυτά αποκτούν υγρασία όχι μόνο από το έδαφος, αλλά και από τον αέρα. Μπορείτε να βάλετε δοχεία φυτών πάνω από το νερό. Ο πάτος του πιάτου μπορεί να πασπαλιστεί με βότσαλα ή οποιεσδήποτε άλλες πέτρες.
  • Βαρύ πότισμα. Με αυτό το σύστημα, το νερό θα εισέλθει στο δοχείο χρησιμοποιώντας έναν αγωγό. Κάποιο είδος σχοινιού χρησιμοποιείται συνήθως ως αγωγός. Το σχοινί μπορεί να είναι βαμβάκι ή πολυαιθυλένιο. Μειώνουμε το ένα άκρο σε ένα σκάφος με νερό, αναρτημένο ή τοποθετημένο δίπλα του και βυθίζουμε το άλλο στο έδαφος. Αυτή η επιλογή μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση αν θέλετε να αποξηραίνετε τα εσωτερικά λουλούδια κατά τη διάρκεια των διακοπών.
  • Πότισμα ποδιών. Ο ρόλος ενός φυτιλιού είναι ένα κομμάτι ύφασμα ή σχοινί, το οποίο τοποθετείται σε ένα δοχείο. Θα χρησιμεύσει ως αγωγός υγρασίας μέσω της οπής αποστράγγισης. Τοποθετούμε το πάνω άκρο του φυτιλιού στον πυθμένα ή στο υλικό αποστράγγισης. Κρεμάμε το υπόλοιπο σχοινί μέσα από την οπή αποστράγγισης στο δοχείο. Με την τριχοειδή κίνηση του νερού, το υγρό θα ρέει σταδιακά στο δοχείο. Για να βελτιωθεί ο αερισμός, συνιστάται η χρήση ειδικών αποστραγγιστικών υλικών.
  • Τριχοειδής άρδευση με άμμο. Είναι απαραίτητο να πάρετε ένα μικρό και ευρύ ταψί, ρίχνοντας πλυμένη άμμο εκεί. Το ύψος της άμμου πρέπει να είναι πέντε εκατοστά ή περισσότερο. Σε αυτό το τηγάνι, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε γλάστρες με οπή αποστράγγισης. Στο δίσκο της άμμου θα πρέπει να τοποθετηθεί και ένα δοχείο για το πόσιμο νερό, το οποίο θα κορεστεί σταδιακά με υγρασία.
  • Τριχοειδής παροχή υγρασίας με χρήση ύλης. Το ίδιο αποτέλεσμα όπως και στην προηγούμενη μέθοδο άρδευσης μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση ενός τεμαχίου ύλης. Η ελεύθερη άκρη του κουρέματος θα πρέπει να τοποθετηθεί σε κοντινό σκάφος με νερό και ο άλλος να σταλεί στο δοχείο. Συνιστάται για το σκοπό αυτό να χρησιμοποιηθεί ένα υλικό που έχει την ικανότητα να απορροφά γρήγορα το νερό.Μια πετσέτα terry είναι μια εξαιρετική λύση για αυτή τη μέθοδο.
  • Σύστημα άρδευσης σταγόνων. Το πικρό πότισμα για φυτά εσωτερικού χώρου ή οικιακής χρήσης είναι μια εξαιρετική λύση για τη συνεχή παροχή νερού σε φυτά με την απαραίτητη ποσότητα υγρασίας. Με αυτή τη μέθοδο άρδευσης, το έδαφος δεν θα στεγνώσει και θα έχει θρεπτικά συστατικά. Το νερό τροφοδοτείται με ταινία ή σωλήνα απόσταξης. Ο τύπος της τροφής μπορεί να είναι βαρυτικός ή αναγκασμένος. Το νερό από την πηγή τροφοδοτείται στα φυτά μέσω σωλήνων που έχουν κλαδιά. Τα συνηθισμένα εξαρτήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκαταστήματα. Έτσι τα λουλούδια κατά τη διάρκεια των διακοπών δεν είναι μαρασμένα.

Αυτόματο πότισμα εσωτερικών λουλουδιών

Αν πάτε διακοπές για δύο ή περισσότερες εβδομάδες, τότε, φυσικά, είναι σημαντικό να μην ξεχάσετε να αλλάξετε τα φυτά σε αυτόματο πότισμα. Για να βεβαιωθείτε ότι η μονάδα δέχεται αυτή τη μέθοδο απόκτησης υγρασίας, συνιστάται να μεταβείτε στο αυτόματο πότισμα εκ των προτέρων, παρατηρώντας κάθε μέρα πώς αισθάνεται το φυτό. Εάν παρατηρήσατε ότι το έδαφος έχει σταματήσει να διαβρέχεται, τότε δοκιμάστε να αλλάξετε μια πιο αξιόπιστη μέθοδο. Πριν από την αναχώρησή σας, είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε να υγράνετε καλά το φυτό.

Πότισμα δέντρου στο σπίτι

Η επιλογή του νερού για το πότισμα των φυτών, και πόσο συχνά το νερό

Πολλοί κηπουροί αναρωτιούνται ποιο είδος νερού είναι καλύτερα ποτισμένο. Φυσικά, το νερό που τροφοδοτείται από τη βρύση είναι ακατάλληλο για άρδευση υψηλής ποιότητας. Αν έχετε νερό με τέτοιο νερό, τότε σταδιακά χλώριο και διάφορα μέταλλα που μπορούν να καταστρέψουν το φυτό θα συσσωρευτούν στα δοχεία. Το βραστό νερό για το πότισμα εσωτερικών λουλουδιών δεν περιέχει αυτά τα εξαρτήματα, αλλά δεν είναι διέξοδος. Πρώτον, δεν είναι κάθε φυτό να επωφελείται από πλάκα από την τσαγιέρα, και δεύτερον, όταν βράζει, εξαφανίζεται όλη η ευεργετική μικροχλωρίδα.

Ρίξτε λουλούδια πότισμα

Πότισμα λουλουδιών από ένα πότισμα

Η βέλτιστη λύση είναι το νερό της βρύσης, αλλά θα πρέπει να διευθετηθεί. Για να αποκατασταθεί το νερό, θα χρειαστεί να αφήσετε τα ανοιχτά πιάτα με νερό σε σκοτεινό δωμάτιο για αρκετές ώρες. Το νερό αποκτά θερμοκρασία δωματίου και το χλώριο θα εξατμιστεί.

Ψεκασμός λουλουδιών

Πότισμα εσωτερικών λουλουδιών με μεταλλικό νερό

Πόσο συχνά για το πότισμα φυτών εσωτερικού χώρου; Οι εγκαταστάσεις ποτίσματος θα πρέπει να εκτελούνται ανάλογα με την υγρασία στο δωμάτιο, τη θερμοκρασία και τον τύπο. Ως εκ τούτου, το ζήτημα του πόσες φορές πρέπει να αποφασίζεται σε ατομική βάση το νερό. Κατά την παραμονή σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να οργανώσετε αυτόματο πότισμα. Κατά κανόνα, τα περισσότερα φυτά χρειάζονται πότισμα μία φορά την εβδομάδα.

Πότισμα εσωτερικών λουλουδιών

Το καθεστώς του χειμερινού ποτίσματος για τα εσωτερικά λουλούδια εξαρτάται από τις συνθήκες κράτησης. Για παράδειγμα, η ανάπτυξη των φυτών εξαρτάται από τη διάρκεια των ωρών της ημέρας. Το χειμώνα, είναι μικρό, και την άνοιξη και το καλοκαίρι αυξάνεται. Το χειμώνα, πολλά φυτά δεν χρειάζονται συχνό πότισμα και μπαίνουν σε κατάσταση αδρανοποίησης. Στις ζεστές μέρες, το πότισμα πρέπει να είναι συχνό.

Το σύστημα άρδευσης επιλέγεται με βάση την προσωπική σας προτίμηση και τον τύπο των φυτών. Η άρδευση δεν πρέπει να είναι υπερβολικά συχνή. Είναι καλύτερα να πλένετε σπάνια και σε μικρές μερίδες από το να ρίχνετε συνεχώς λουλούδια. Η υπερχείλιση καθιστά το φυτό λιγότερο σκληρό και επιβραδύνει τη διαδικασία ανάπτυξης.

Αφαιρούμενος ψεκαστήρας λουλουδιών

Σύστημα αυτόματου ποτίσματος

Πότισμα με υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη βελτίωση της ανάπτυξης

Θα πρέπει να μάθετε πώς να παρακολουθείτε σημεία ανεπάρκειας υγρασίας σε ένα φυτό. Κατά κανόνα, σε μια τέτοια κατάσταση, στα περισσότερα φυτά, τα φύλλα κρέμονται, φαίνονται τσαλακωμένα και σκασμένα. Εάν το φυτό ανθίσει, τότε θα πέσει τους μπουμπούκια του. Με την υπερβολική υγρασία, αντίθετα, τα φύλλα καθίστανται υπερβολικά υδαρή, μπορεί να γίνουν κίτρινα. Έτσι, τα φυτά πότισμα πρέπει να είναι σωστά και με μέτρο.

Παραδοσιακό πότισμα λουλουδιών

Προκειμένου το εργοστάσιο να αισθάνεται υπέροχο, είναι απαραίτητο να μάθει πώς να το φροντίζει. Για την καλλιέργεια φυτών, την πρόληψη της ανάπτυξης μύκητα και την σήψη των ριζών, συχνά χρησιμοποιείται πότισμα με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Επιπλέον, το υπεροξείδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απολύμανση εάν εμφανιστούν πληγές στο φυτό.

Ενυδατικά χρώματα

Για να βελτιώσετε την κατάσταση των λουλουδιών στο δωμάτιο, πρέπει να αναμίξετε 2 κουταλιές του υπεροξειδίου με ένα λίτρο νερού.Όλοι πρέπει να αναμειγνύονται καλά και να αρδεύονται.
Με ένα συστηματικό και ικανό πότισμα, κάθε φυτό μπορεί να έχει υγιή εμφάνιση. Είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε προσεκτικά την επιλογή της μεθόδου άρδευσης, να τηρήσουμε την περίοδο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)