Αναμικτήρας αναμίκτη - μια χρήσιμη προσθήκη

Όλο και περισσότερο στη μοντέρνα κουζίνα ή στο μπάνιο μπορείτε να δείτε μια τέτοια ενδιαφέρουσα προσθήκη ως αεριστή στο τέλος του στομίου. Τι είναι αυτό και γιατί είναι εγκατεστημένη αυτή η συσκευή;

Οι αεριστήρες (μερικές φορές ονομάζονται επίσης εξοικονομητές νερού ή εξοικονομητές) είναι ειδικά ακροφύσια που αναμιγνύουν το νερό με αέρα και σχηματίζουν ένα τέτοιο ρεύμα νερού που έχει πολλές θετικές ιδιότητες:

 • Το τζετ γίνεται μαλακό, δηλαδή, όταν φτάνει στο χέρι ή στα πιάτα σας, δεν υπάρχει μεγάλη εκτόξευση στις πλευρές. Ένα ρεύμα νερού περιβάλλει αυτό που στοχεύει.
 • Η διαδικασία πλύσης καθίσταται ευκολότερη (ειδικά εάν έχει εγκατασταθεί ένας περιστροφικός αεριστήρας) και είναι αποτελεσματικός σε σύγκριση με την επιλογή χρήσης σκληρού πίδακα που δεν έχει περάσει από τον αεριστήρα και έχει την ιδιότητα "τοπικής πρόσκρουσης".
 • Η ροή του νερού μειώνεται, αλλά παραμένει αρκετά ισχυρή για να εξασφαλίσει την επιτυχή πλύση (χωρίς εκτόξευση) απορρυπαντικών. Ο αεριστήρας για τον αναμίκτη, που είναι ένας περιοριστής ροής, σας επιτρέπει να μειώσετε την ποσότητα νερού που καταναλώνετε όταν πλένετε πιάτα ή πλένετε δύο ή περισσότερες φορές χωρίς να μειώσετε την ευκολία αυτών των διαδικασιών.
 • Οι γευστικές ιδιότητες του νερού και τα οφέλη του για τους ζώντες οργανισμούς εξαρτώνται, μεταξύ άλλων, από τη συγκέντρωση του οξυγόνου που διαλύεται σε αυτό και από τον βαθμό της αντοχής του χλωρίου (εάν χρησιμοποιείται χλωριωμένο νερό).

Υψηλός εξαεριστήρας

Ανεμιστήρας βρύσης κουζίνας

Έτσι, ο αεριστήρας ακροφυσίων:

 • παρέχει αύξηση της αποδοτικότητας ενός ρεύματος νερού.
 • βελτιώνει την ποιότητα αυτού του νερού ·
 • μειώνει την κατανάλωσή του.

Ο αερισμός του ορείχαλκου για το μίξερ

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού και τύποι αεριστών

Τα σχέδια των περισσότερων αεριστών περιλαμβάνουν τέτοια βασικά συστατικά:

 • στέγαση ·
 • ελαστικό ή πλαστικό παρέμβυσμα ·
 • ένα ή περισσότερα φίλτρα.
 • διάφορες πλάκες ροής διαλογής και ανάκλασης.
 • σωλήνα επέκτασης ή μεντεσέ (που απαραιτήτως περιλαμβάνεται στον περιστροφικό αεριστήρα).

Ακροφύσιο μίξερ για εξοικονόμηση νερού

Τα περιβλήματα του αεριστήρα μπορούν να κατασκευαστούν:

 • από πλαστικό.
 • εξωθημένο κράμα μετάλλων.
 • από ορείχαλκο.

Πρέπει να πούμε ότι ο τελευταίος τύπος κατοικίας είναι ο πιο ανθεκτικός, αλλά είναι πιο ακριβός από τους υπόλοιπους.

Τα πλαστικά και μεταλλικά περιβλήματα είναι μια καλή εναλλακτική λύση για τις ορειχάλκινες υποδοχές, αλλά οι αεριστήρες από ορείχαλκο είναι ακόμα καλύτεροι.

Πρεσαριστά μεταλλικά κράματα

Κακή επιλογή, η οποία έχει μερικά δευτερόλεπτα: το σώμα του αεριστήρα είναι εύθραυστο και φοβάται από οποιεσδήποτε ισχυρές μηχανικές επιρροές, είναι ικανό να οξειδώνεται, έχει την ιδιότητα να "κολλάει" στη στραγγιστική δεξαμενή, γεγονός που περιπλέκει την αποσυναρμολόγησή του. Μόνο πολύ φτηνοί μίκτες εγκαθιστούν τέτοιους αεριστήρες.

Πλαστικός αεριστήρας βρύσης

Πλαστικοί αεριστήρες

Πρόκειται για μια εξαιρετικά βραχύβια επιλογή, αλλά ένας τέτοιος αεριστήρας για μίξερ δεν θα κολλήσει σφιχτά στο ακροφύσιο αποστράγγισης, μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα εάν είναι απαραίτητο και να εγκατασταθεί σε άλλη θέση. Αλλά δεν είναι ανθεκτικό στη μηχανική καταπόνηση και συνεπώς συχνά σπάει.

Αεραγωγοί ορείχαλκου

Από την άποψη της αξιοπιστίας, καθώς και της ανθεκτικότητας, ξεπερνούν όλους τους ανταγωνιστές τους: δεν σκουριάζουν και αντέχουν σε μεγάλα φορτία μηχανικής και θερμοκρασίας. Μόνο προϊόντα ανοξείδωτου χάλυβα μπορούν να αποτελέσουν την εναλλακτική λύση. Αν και αυτό, φυσικά, είναι μια καλή επιλογή, ωστόσο, είναι πολύ σπάνιο.

Φωτισμός αερισμού για μίξερ

Με βάση τη μέθοδο εγκατάστασης, οι αεριστήρες χωρίζονται σε τρεις τύπους:

 • Με εσωτερική εγκατάσταση.Τέτοιοι αεριστήρες έχουν εξωτερικό σπείρωμα και βιδώνονται στο στόμιο του μίκτη στο άκρο του στομίου.
 • Με εξωτερική μέθοδο τοποθέτησης. Στην περίπτωσή τους, αντίστοιχα, υπάρχει ένα εσωτερικό σπείρωμα, λόγω της παρουσίας του οποίου μπορεί να βιδωθεί ένας τέτοιος αεριστήρας στο τελικό τμήμα του στομίου του μίκτη, εάν έχει ένα εξωτερικό σπείρωμα σε κατάλληλο μέρος.
 • Μοντέλα με ειδικά ένθετα που επιτρέπουν σε αυτούς τους αεριστήρες (αφαιρώντας αυτά τα ένθετα ή χρησιμοποιώντας αυτά) να εγκαθίστανται και στους δύο τύπους αναμικτών, δηλαδή με τα εξωτερικά και εσωτερικά σπειρώματα του ακραίου τμήματος του στομίου.

Αφαιρούμενος αεριστήρας για μίξερ

Εάν διακρίνουμε τους αεριστήρες από τις πρόσθετες λειτουργίες τους, δηλαδή μοντέλα:

 • Περιστρέψτε ή ελαστικά. Αυτές οι συσκευές ονομάζονται έτσι εξαιτίας της παρουσίας κινητών δοχείων ποτίσματος. Ένας τέτοιος ευέλικτος αεριστήρας μπορεί να μετακινηθεί μέσα στους νεροχύτες της κουζίνας και, εάν είναι απαραίτητο, η κλίση του ποτίσματος του μπορεί να ρυθμιστεί και, κατά συνέπεια, η κατεύθυνση του πίδακα νερού.
 • Σχετικά με ρυθμιζόμενες συσκευές, οι οποίες μπορούν να ρυθμιστούν σε λειτουργία "ψεκασμού" ή "ψεκασμού", ενώ η ισχύς της ροής νερού μπορεί επίσης να αλλάξει.
 • Και όπως ένας αεριστήρας με οπίσθιο φωτισμό που εκτελεί τη λειτουργία της διακόσμησης και (στα περισσότερα μοντέλα) που επιτρέπει τον προσδιορισμό της κατά προσέγγιση τιμής της θερμοκρασίας του νερού στην έξοδο του μίκτη από το χρώμα του πίδακα νερού. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία του νερού είναι μικρότερη από 29 ° C, το χρώμα του μπορεί να είναι πράσινο και εάν η θερμοκρασία του νερού κυμαίνεται μεταξύ 30-38 ° C - μπλε και εάν είναι τόσο ζεστή ώστε η θερμοκρασία του να είναι 39 ° C ή περισσότερο, τότε η πίδακα νερού γίνεται κόκκινη. Όλα αυτά τα όμορφα ειδικά εφέ μπορούν να έχουν μια βρύση νιπτήρα με έναν αεριστήρα, αν έχουν κρυμμένα LED μέσα στην θήκη, ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα και μια πολύ μικρή τουρμπίνα που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα.

Χάλυβας αερισμού για μίξερ

Μίξερ με αεριστήρα και θερμοστάτη

Πλεονεκτήματα

Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα μίξερ με έναν αεριστή για να εξοικονομήσετε νερό, τότε όταν το χρησιμοποιείτε θα μπορείτε να μειώσετε τον ρυθμό ροής από 15 l / min σε 6-7 l / min (και μέχρι 1,1 λίτρα ανά λεπτό εάν εγκαταστήσετε έναν αεριστήρα κενού). Επιπλέον, μια τέτοια συσκευή έχει πολλά άλλα πλεονεκτήματα:

 • Ο θόρυβος μειώνεται όταν χρησιμοποιείται νερό, καθώς το νερό που τροφοδοτείται ως μείγμα με τον αέρα δεν δημιουργεί πολύ θόρυβο.
 • Ο αεριστήρας (συμπεριλαμβανομένου του περιστροφικού τύπου), ανεξάρτητα από τον τόπο στον οποίο είναι εγκατεστημένος, στην κουζίνα ή στο μπάνιο, είναι πάντα εύκολο στη φροντίδα και εύκολη στην επισκευή του.
 • Η απλότητα του σχεδιασμού καθιστά δυνατή ακόμη και μια νοικοκυρά να καταλάβει αυτή τη συσκευή, η οποία μπορεί να την απομακρύνει και να την καθαρίσει.
 • Ο αεριστήρας λειτουργεί ως το απλούστερο χοντρό φίλτρο.
 • Εξαλείφει τις πιτσιλιές, βελτιώνει την ποιότητα του νερού, το κορεσμό του με οξυγόνο και μειώνει το ποσοστό χλωρίου σε αυτό.

Εκείνοι που έχουν μικρά παιδιά στην οικογένεια μπορούν να αγοράσουν ακροφύσια για αερισμό του νερού, που θυμίζει στοιχεία των ζώων. Αυτές οι συσκευές μπορούν επίσης να είναι ωοειδείς ή ορθογώνιες. Τέτοιοι αεριστήρες έχουν ήδη εφευρεθεί, ο οποίος μπορεί να περιστρέψει πολλές πίδακες νερού είτε με τη μορφή ενός κομψού περίεργου σπιράλ, είτε με τη μορφή ασυνήθιστου πλέγματος νερού.

Αεριέρα για βρύση μπάνιου

Αεριστήρας ενσωματωμένος στο μίξερ

Μειονεκτήματα

Εάν μιλάμε για την ταλαιπωρία που μπορεί να συμβεί μερικές φορές μετά την εγκατάσταση του αεριστή, τότε, πρώτα, υπάρχουν λίγες από αυτές, και δεύτερον, δεν μπορεί να τους συναντήσει όλοι όσοι αγόρασαν και εγκατέστησαν έναν εξοικονόμηση νερού:

 • Είναι συχνά απαραίτητο να καθαρίσετε το πλέγμα φίλτρων και μπορεί να χρειαστεί να επισκευάσετε ή και να αντικαταστήσετε τη συσκευή εάν η ποιότητα του νερού στο σπίτι σας είναι πολύ χαμηλή. Για παράδειγμα, όταν το κεντρικό σύστημα παροχής νερού είναι παλιό και οι σωλήνες σε αυτό καλύπτονται με ένα παχύ στρώμα σκουριάς.
 • Δεδομένου ότι θα υπάρξει μείωση της ποσότητας νερού που εισέρχεται ανά μονάδα χρόνου, η μπανιέρα και το μεγάλο ταψί θα γεμίσουν πιο αργά.
 • Μία μείωση του ρυθμού ροής του ρευστού σε έναν σωλήνα κατάλληλη για τον ανάμεικτη μπορεί να οδηγήσει, σε περιπτώσεις όπου μια στήλη αερίου με αυτόματη ηλεκτρονική ανάφλεξη χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του νερού, σε περιπτώσεις όπου, σε πολύ χαμηλή πίεση νερού στο σύστημα, μερικές φορές ο εξοπλισμός θέρμανσης δεν αρχίζει αυτόματα.

Μίξερ με αεριστήρα και επεκτάσιμο πότισμα

Ευέλικτος αεριστήρας για μίξερ

Εν κατακλείδι, πρέπει να ειπωθούν λίγα λόγια για τους αεριστήρες κενού. Η παρουσία μιας ειδικής βαλβίδας κενού επιτρέπει σε αυτές τις συσκευές να εξοικονομούν ακόμα περισσότερο νερό, μειώνοντας τον ρυθμό ροής της, λόγω της προκαταρκτικής συμπίεσης του υγρού πριν το τροφοδοτήσει στο πλέγμα ψεκασμού.Έτσι, για εκείνους που δεν τους αρέσει, όταν το νερό της βρύσης ρέει με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς περιορισμό της ροής, ακόμα και όταν χρειάζεται να πλύνετε μερικά κουταλάκια του γλυκού, σας συνιστούμε να αγοράσετε έναν τέτοιο αεριστήρα για το μίξερ.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)