Κλιματισμός δαπέδου: κινητικότητα και λειτουργικότητα

Ο κλιματισμός δαπέδου - ένας δημοφιλής τύπος εξοπλισμού HVAC - χρησιμοποιείται στη διευθέτηση αστικών διαμερισμάτων, γραφείων και εξοχικών κατοικιών. Η συσκευή είναι ιδιαίτερα σημαντική σε περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο να παρέχεται γρήγορα ένα άνετο μικροκλίμα σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο, καθώς η μονάδα είναι εύκολη στην εγκατάσταση και λειτουργία, υλοποιείται σε προσιτό εύρος τιμών σε σύγκριση με τους κλασσικούς τύπους συστημάτων διαχωρισμού.

Κλιματιστικό δαπέδου χωρίς εξαερισμό

Ταξινόμηση κλιματιστικών δαπέδων

Διατίθενται οι παρακάτω τύποι οργάνων:

 • Μονοβόλων - ο εξατμιστής και ο συμπυκνωτής είναι σε μία μόνο περίπτωση, η μονάδα έχει συμπαγείς διαστάσεις και κινητικότητα.
 • φορητά split συστήματα - η συσκευή αποτελείται από εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες, χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση. Η θήκη είναι εξοπλισμένη με τροχούς για εύκολη μεταφορά.
 • οικιακά διαχωριστικά συστήματα τύπου δαπέδου - η εσωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη στο κάτω μέρος του τοίχου ή κάτω από την οροφή. Ο σχεδιασμός επιτυγχάνει την παροχή ενός βέλτιστου μικροκλίματος σε δωμάτια με εντυπωσιακή περιοχή.

Όταν επιλέγετε ένα κλιματιστικό δαπέδου για το σπίτι σας, πρέπει να εξετάσετε τα χαρακτηριστικά του καθενός από αυτά τα είδη κλιματικού εξοπλισμού.

Το κλιματιστικό δαπέδου είναι μαύρο

Monoblocks: πώς λειτουργεί το κλιματιστικό δαπέδου

Η συσκευή αποτελείται από ένα ενιαίο περίβλημα με συμπιεστή, συμπυκνωτή, ανεμιστήρα, εξατμιστή και άλλα στοιχεία, εξοπλισμένα με έναν εύκαμπτο αγωγό. Στην πραγματικότητα, η αρχή της λειτουργίας του κλιματιστικού μονόμπελου τοποθετημένου στο πάτωμα είναι εξαιρετικά απλή:

 • ο αέρας χρησιμοποιείται από το δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένη η κινητή συσκευή.
 • η μάζα αέρα περνά μέσα από το φίλτρο, ψύχεται σε ένα ειδικό διαμέρισμα και εκκενώνεται πίσω στο δωμάτιο.
 • η ροή θερμού αέρα εξαερίζεται μέσω του αγωγού.
 • το συμπύκνωμα συλλέγεται σε ειδική λεκάνη.

Κλιματισμός δαπέδου στο εσωτερικό του σπιτιού

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του monoblock είναι η ευκολία εγκατάστασης μιας κινητής δομής - το περίβλημα τοποθετείται στο πάτωμα και ο σωλήνας αγωγού εκκενώνεται μέσω ενός παραθύρου ή μιας ειδικής οπής στη μονάδα παραθύρου. Τα ακόλουθα σημεία σημειώνονται επίσης στον γουρουνάκι των πλεονεκτημάτων:

 • άνετη λειτουργία, ευκολία συντήρησης,
 • μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • σχεδιαστική κινητικότητα ·
 • εργονομικό σχεδιασμό, που εφαρμόζεται εύκολα στους εσωτερικούς χώρους της σύγχρονης κατοικίας.
 • ο σχεδιασμός είναι εφοδιασμένος με υψηλό βαθμό προστασίας από πιθανά προβλήματα με διαρροή φρεονίου.

Τα μειονεκτήματα του μονοπατιού περιλαμβάνουν το επίπεδο θορύβου που συνοδεύει τη λειτουργία της συσκευής. Επιπλέον, η ισχύς του μίνι-κλιματιστικού έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται τον αέρα σε ένα μικρό δωμάτιο, για ευρύχωρους χώρους, επιλέγονται αναλόγια μιας οικιακής μονάδας με περισσότερη ισχύ.

Κλιματισμός δαπέδου στο σαλόνι

Κινητά συστήματα διάσχισης: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα κινητά κλιματιστικά δαπέδου αυτής της κατηγορίας αποτελούνται από δύο κτίρια:

 • μια εσωτερική μονάδα με ένα εντυπωσιακό βάρος τοποθετείται στο πάτωμα.
 • η εξωτερική μονάδα είναι στερεωμένη έξω από το παράθυρο, μπορεί να τοποθετηθεί στο μπαλκόνι.
 • ένας εύκαμπτος σωλήνας με σωλήνες ψυκτικού συνδέει και τις δύο μονάδες κλιματισμού.

Η εσωτερική μονάδα είναι εφοδιασμένη με τροχούς μεταφοράς, που επιτρέπει την άνετη μετακίνησή της, παρά το σημαντικό βάρος της δομής.

Κλιματιστικό εγκατεστημένο στο πάτωμα σε χρώμιο περίβλημα

Κλιματισμός δαπέδου στο εσωτερικό

Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των κινητών συστημάτων διάσχισης περιλαμβάνουν χαμηλό θόρυβο κατά την λειτουργία της συσκευής. Υψηλότερη απόδοση σε σύγκριση με το μονοπώλιο είναι ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του κλιματιστικού που τοποθετείται στο πάτωμα και υπάρχουν και πολλά άλλα πλεονεκτήματα της χρήσης του:

 • εύκολη εγκατάσταση - δεν απαιτεί ένα ειδικό σύνολο εργαλείων, μπορείτε να το εγκαταστήσετε μόνοι σας.
 • απλή λειτουργία, συντήρηση και φροντίδα.
 • σχετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • μακροπρόθεσμη λειτουργία υψηλής ποιότητας.

Όπως δείχνει η βαθμολογία, το κύριο μειονέκτημα του συστήματος διαχωρισμού δαπέδου είναι το σχετικά υψηλό κόστος παραγωγής. Αυτό το μειονέκτημα ισοδυναμεί με αποδοτικότητα εργασίας, λειτουργικότητα και όμορφο σχεδιασμό του κλιματικού εξοπλισμού. Ένα άλλο, όχι λιγότερο σημαντικό με το κουμπαρά είναι ένας μικρός αυτοκινητόδρομος freon, λόγω του οποίου η δυνατότητα τοποθέτησης μπλοκ σε ένα χώρο που είναι κατάλληλος για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο είναι περιορισμένος.

Κλιματισμός δαπέδου στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Διαχωριστικά συστήματα δαπέδου και οροφής

Η συσκευή είναι μια εσωτερική θήκη και μια εξωτερική μονάδα.

Όταν εγκαθιστάτε κλιματιστικά δαπέδου στο κάτω μέρος του τοίχου, η ροή του ψυχρού αέρα κατευθύνεται προς τα πάνω, αλλά αν η κατασκευή είναι τοποθετημένη σε μια ζώνη υποδιεργασίας, τότε η κυκλοφορία λαμβάνει χώρα σε ολόκληρη την περιοχή του ανώτερου χώρου του δωματίου. Για να εξασφαλιστεί αποτελεσματικά ένα άνετο μικροκλίμα σε ευρύχωρα δωμάτια, τα κλιματιστικά που είναι τοποθετημένα στην οροφή χρησιμοποιούνται συχνότερα, καθώς αυτή η κατηγορία εξοπλισμού έχει περισσότερη ισχύ από άλλα μοντέλα.

Αττικό κλιματιστικό δαπέδου

Ο συμπαγής σχεδιασμός είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα της μονάδας από το δάπεδο μέχρι την οροφή: οι παράμετροι βάθους της εσωτερικής θήκης κυμαίνονται μεταξύ 18-25 εκ. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων σημειώνονται επίσης:

 • όμορφο σχέδιο - φαίνεται άξια στο εσωτερικό κάθε στυλ?
 • εξαιρετική ισχύς, η δυνατότητα προσαρμογής βολικών διαφόρων παραμέτρων.
 • την καθολικότητα της εγκατάστασης, την ευκολία συντήρησης.

Ο κατάλογος των μειονεκτημάτων περιέχει σχετικά υψηλές τιμές για μοντέλα γνωστών εμπορικών σημάτων.

Παροχή κλιματισμού σε όροφο με μοντέρνο σχεδιασμό

Πλεονεκτήματα κλιματιστικών χωρίς αγωγό

Ένα αυτόνομο κλιματιστικό δαπέδου χωρίς αγωγούς είναι μια πραγματική λύση για όσους συχνά αλλάζουν θέση και προσπαθούν για άνεση. Μια τέτοια συσκευή παρέχει ευκολία στη μεταφορά από ένα δωμάτιο σε άλλο, από διαμέρισμα πόλης σε εξοχική κατοικία ή γραφείο. Εδώ δεν τίθεται καν ερώτημα, πώς να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό δαπέδου, αφού για την πλήρη λειτουργία του μηχανισμού απαιτείται μόνο μια σύνδεση δικτύου. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να παράγει κρύο, δεν παράγεται συμπύκνωμα, έτσι δεν υπάρχει συλλέκτης για υγρό, το οποίο απλοποιεί τον σχεδιασμό όσο το δυνατόν περισσότερο.

Κλιματιστικό εγκατεστημένο στο πάτωμα

Κριτήρια για την επιλογή κλιματιστικών δαπέδου

Τα χαρακτηριστικά των κινητών μοντέλων εξοπλισμού HVAC ποικίλλουν στις επιχειρησιακές παραμέτρους και το σχεδιασμό, οπότε πρέπει να προσεγγιστεί με ιδιαίτερη προσοχή η λύση στο ερώτημα πώς να επιλέξετε ένα κλιματιστικό δαπέδου. Όταν αγοράζετε ένα καραμέλα ή ένα διαχωρισμένο σύστημα, προσέξτε τους παρακάτω δείκτες:

 • λειτουργικότητα - κάθε μοντέλο εξοπλισμού HVAC παρέχει ψύξη και θέρμανση του χώρου. Η κατάταξη των κλιματιστικών με το καλύτερο δάπεδο παρουσιάζει μια ξεχωριστή κατηγορία μονάδων, οι οποίες μαζί με την κύρια λειτουργικότητα έχουν επίσης επιλογές όπως ο ιονισμός του αέρα, ο καθαρισμός από ακαθαρσίες, η ενυδάτωση και άλλα.
 • μονάδα ισχύος - για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για κάθε 10 m² χώρου χώρου απαιτείται ισχύς 1 kW. Τα συμπαγή μονοκόμματα είναι αποτελεσματικά για περιοχές που δεν υπερβαίνουν τα 25 μ² και για πιο ευρύχωρα δωμάτια είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα κλιματιστικό δαπέδου μεταξύ κατηγοριών με ισχύ 4 kW ή περισσότερο.
 • συλλέκτης συμπυκνωμάτων - τα κινητά κλιματιστικά μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με ειδικό δίσκο στον οποίο συσσωρεύεται συμπύκνωμα.Για να εξαλείψετε τις δυσκολίες του συνεχούς ελέγχου του ύψους του συσσωρευμένου υγρού και της έγκαιρης αποστράγγισης, επιλέξτε ένα μοντέλο δωματίου με ενσωματωμένο εξατμιστή.
 • απόδοση θορύβου - όταν επιλέγετε ένα σχέδιο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τη στάθμη θορύβου της μονάδας λειτουργίας. Όπως δείχνει η βαθμολογία, τα καλύτερα κλιματιστικά στο πάτωμα διαθέτουν μια εξωτερική μονάδα χαμηλού θορύβου, η οποία εξασφαλίζει την αθόρυβη λειτουργία της συσκευής.
 • η παρουσία ενός τηλεχειριστηρίου αυξάνει την άνεση της λειτουργίας, παρέχει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε τον επιθυμητό τρόπο λειτουργίας από μια κατάλληλη απόσταση,
 • αισθητικές παραμέτρους - ο σχεδιασμός των σύγχρονων συσκευών εκτελείται σε διαφορετικά στυλ, είναι εύκολο να επιλέξετε το καλύτερο μοντέλο για ένα γραφείο ή ένα μικρό φουαγιέ, ένα διαμέρισμα πόλης ή μια θερινή κατοικία. Λάβετε υπόψη ότι η παρουσία μιας συσκευής κλιματισμού δεν πρέπει να διαταράσσει την άνεση, γι 'αυτό επιλέξτε ελαφριά μονάδες με χαμηλό βάρος, ήσυχο και βολικό για μεταφορά. Για να μετακινήσετε τη δομή δεν συνοδεύεται από δυνατούς ήχους, αγοράστε μια συσκευή με ελαστικοποιημένους τροχούς.

Μελετήστε την ανασκόπηση των δημοφιλών κινητών μοντέλων, αποφασίστε για τον κατασκευαστή, καθορίστε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του εν λόγω εξοπλισμού. Μπορείτε επίσης να μάθετε πολλές πληροφορίες διαβάστε τις αναθεωρήσεις πραγματικών χρηστών που έχουν ήδη αγοράσει ένα συγκεκριμένο μοντέλο και μοιράζονται τις θετικές ή αρνητικές εμφανίσεις τους.

Φορητός κλιματισμός στο πάτωμα

Ένα άλλο σημαντικό κριτήριο για την επιλογή μιας συσκευής είναι το κόστος του προϊόντος. Οι κορεάτες κατασκευαστές εξοπλισμού HVAC προσφέρουν αξιόπιστα προϊόντα μεσαίας εμβέλειας και οικονομικά προσιτά. Πιο συχνά, τα μοντέλα από την Κορέα αντιγράφουν τα χαρακτηριστικά των αναλογιών εξοπλισμού της Ευρώπης ή της Βόρειας Αμερικής, ενώ στην ποιότητα δεν είναι καθόλου κατώτερα από αυτά.

Η κορυφή των δημοφιλών κλιματιστικών δαπέδων είναι η σειρά Kibor. Παραδοσιακά, το κόστος της συσκευής εξαρτάται από τα λειτουργικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, το Kibor 30 έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε περιοχές μέχρι 35 τ.μ., που πωλούνται σε 20.000 ρούβλια. Ένα μοντέλο Kibor για 20μ² μπορεί να αγοραστεί για περίπου 15.000 ρούβλια.

Εγκατάσταση κλιματιστικού δαπέδου

De Longhi PAC N81 - το μοντέλο έχει σχεδιαστεί για δωμάτια με εμβαδόν μέχρι 20μ², διαθέτει ψηφιακή οθόνη, το κόστος είναι μέχρι 28.000 r. Το μοντέλο De Longhi PAC WE128ECO, αυτόματη λειτουργία παρέχεται, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με λειτουργίες αποστράγγισης και ψύξης, είναι σχεδιασμένη για επιφάνεια μέχρι 35 τ.μ., το κόστος είναι περίπου 39.000 ρούβλια.

Παραδοσιακά, οι κορυφαίες θέσεις στην κατάταξη κατέχουν οι προτάσεις τεχνικών κολοσσών από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Παρόλο που τα περισσότερα εμπορικά σήματα κατασκευάζονται στη Νοτιοανατολική Ασία, ο αυστηρός έλεγχος της παραγωγικής διαδικασίας διασφαλίζει την εγγυημένη ποιότητα των προϊόντων. Οι εγχώριοι κατασκευαστές προσφέρουν μια δημοκρατική σειρά τιμών για αξιόπιστα κλιματιστικά δαπέδου, μεταξύ των οποίων είναι εύκολο να επιλέξετε την καλύτερη τροποποίηση για ένα καλοκαιρινό σπίτι ή διαμέρισμα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)