Ανεμιστήρες δαπέδου: χαρακτηριστικά και οφέλη

Ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία κλιματιστικών, οι εξωτερικοί ανεμιστήρες έχουν μεγάλη ζήτηση. Πρώτον, η τιμή των κλιματιστικών είναι πολύ υψηλότερη από την τιμή των ανεμιστήρων δαπέδου. Δεύτερον, δεν είναι όλα τα δωμάτια σχεδιασμένα για να εγκαταστήσουν κλιματισμό, όταν οι ανεμιστήρες δαπέδου είναι κατάλληλοι για ένα διαμέρισμα, καθώς και για ένα γραφείο, ένα κατάστημα και άλλους χώρους, εξοικονομώντας από τη θερινή θερμότητα του καλοκαιριού. Επιπλέον, τα κλιματιστικά μπορούν να οδηγήσουν σε υπερψύξεις του σώματος και να προκαλέσουν κρυολογήματα, οι ανεμιστήρες είναι ασφαλέστεροι, επειδή η ροή αέρα δεν επιτρέπει αιχμηρές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του αέρα.

Ανεμιστήρας δαπέδου χωρίς λεπίδες

Ένας ανεμιστήρας, φυσικά, δεν είναι μια ιδανική λύση, αφού δεν μειώνει τη θερμοκρασία του αέρα, αλλά αφαιρεί μόνο τη θερμότητα από το σώμα. Με την αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα μειώνεται η απόδοση της συσκευής.

Επίσης, το πλεονέκτημα ενός ανεμιστήρα δαπέδου για το σπίτι είναι ότι είναι οικονομικό, κινητό και φθηνό. Η συσκευή δεν χρειάζεται περιοδική συντήρηση. Επιπλέον, η εμφάνιση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των εγχώριων ανεμιστήρων με βάση το δάπεδο βελτιώνονται συνεχώς. Εμφανισμένες συσκευές με περιστροφικό μηχανισμό και ρύθμιση των μαζών του αέρα. Οι ανεμιστήρες δαπέδου με έναν υγραντήρα είναι επίσης διαθέσιμοι. Όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τηλεχειριστήριο.

Μαύρος ανεμιστήρας δαπέδου

Η συσκευή των ανεμιστήρων δαπέδου

Ο ανεμιστήρας δαπέδου αποτελείται από 3 μέρη: βάση, βραχίονα, πτερωτή. Η βάση είναι συνήθως αρκετά βαριά για σταθερότητα και έχει σχήμα σταυρού ή κύκλου.

Στο επάνω μέρος, οι σύγχρονοι ανεμιστήρες έχουν περιστροφικές συσκευές για το φούσκωμα ολόκληρου του δωματίου, επιτρέπουν στη συσκευή να περιστρέφεται κατά 90 μοίρες.

Ανεμιστήρας δαπέδου

Υπάρχουν προϊόντα με τρία έως τέσσερα πτερύγια. Οι στροφεία είναι κατασκευασμένες από πλαστικό φθηνό ή χρωματισμένο μέταλλο (κάπως πιο ακριβό). Οι στροφεία προστατεύονται από την είσοδο ξένων αντικειμένων ή παιδικών δακτύλων από ειδικά πλέγματα.

Χάρη σε ένα ρουλεμάν από υλικό υψηλής ποιότητας, οι ανεμιστήρες έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Οι μεγάλες πτέρυγες και η χαμηλή περιστροφική ταχύτητα εξασφαλίζουν την αθόρυβη λειτουργία ολόκληρης της συσκευής. Η παρουσία ενός τηλεχειριστηρίου καθιστά εύκολο τον έλεγχο του ανεμιστήρα από οπουδήποτε στο δωμάτιο. Τα μοντέρνα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με διάφορες λειτουργίες που προσφέρουν μέγιστη άνεση: χρονοδιακόπτη, αισθητήρα παρουσίας, κορεσμό ιόντων της ροής αέρα, οπίσθιο φωτισμό οθόνης. Ο πίνακας ελέγχου πωλείται συνήθως ως μονάδα.

Ο ανεμιστήρας δαπέδου έχει μακριές λεπίδες, χάρη στις οποίες έχει εκτοξευθεί αρκετά μεγάλη επιφάνεια. Το ύψος των ποδιών του ανεμιστήρα μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ταιριάζει σε οποιοδήποτε ύψος.

Ανεμιστήρας δαπέδου με οθόνη

Είδη

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν διάφορους τύπους ανεμιστήρων δαπέδου. Έχουν παρόμοιες προδιαγραφές, αλλά τα σχέδια είναι ελαφρώς διαφορετικά. Μεταξύ των κατασκευαστών, τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι τα Polaris, Skarlett, Vitek - όλα αυτά είναι απόλυτα ασφαλείς και αποτελεσματικές συσκευές που δημιουργούν άνετες συνθήκες στο δωμάτιο.

Σύμφωνα με διαφορετικές παραμέτρους, διακρίνονται οι κύριοι τύποι ανεμιστήρων δαπέδου.

Αξονική

Το κλασικό μοντέλο με άξονα κίνησης, το οποίο βρίσκεται οριζόντια. Ένας τροχός πολλαπλών πτερυγίων είναι τοποθετημένος στον άξονα. Οι παλιότερες συσκευές δεν είχαν προφυλακτήρες προπέλας και θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραυματισμό ή θραύση τραβώντας αντικείμενα.Τα μοντέρνα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ειδικό πλαίσιο προστασίας.

Ανεμιστήρας δαπέδου στο σαλόνι

Radial

Ονομάζονται επίσης ανεμιστήρες πύργου. Τέτοια μοντέλα με σχετικά μικρά μεγέθη έχουν εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Βασικά, ένας νέος τύπος κλιματικής συσκευής αποτελείται από έναν κύλινδρο που βρίσκεται σε μια μικρή πλατφόρμα, με ένα πλέγμα που παίρνει αέρα και μια σχάρα που αφήνει έξω πίδακες αέρα. Αυτά τα μοντέλα έχουν ένα λειτουργικό στοιχείο παρόμοιο με τον δρομέα, ο οποίος βρίσκεται σε όρθια θέση. Το στοιχείο χρησιμεύει για να σχηματίσει μάζες αέρα και τις στέλνει σε μια ορισμένη κατεύθυνση, η οποία δημιουργείται με φυγοκεντρική δύναμη.

Τηλεχειριζόμενος ανεμιστήρας δαπέδου

Bevelless

Τέτοια μοντέλα έχουν εξαιρετική απόδοση και όμορφο σχεδιασμό. Εξωτερικά αντιπροσωπεύουν ένα στρογγυλό ή οβάλ σκελετό μέσω του οποίου σχηματίζεται αέρας. Η αρχή λειτουργίας αυτού του μοντέλου είναι απλή. Υπάρχει ένας στρόβιλος στο πλαίσιο, ο οποίος απελευθερώνει τη ροή του αέρα υπό πίεση σε μια στενή οπή που βρίσκεται κατά μήκος της διάμετρος του πλαισίου. Ο κατευθυντικός αέρας παράγει πτώση πίεσης και παίρνει τα κοντινά στρώματα, μεταφέροντας αέρα μαζί με αυτό.

Ανεμιστήρας χρωμίου δαπέδου

Επιλέγοντας ανεμιστήρες δαπέδου

Οι οπαδοί των διαφόρων κατασκευαστών που πωλούνται στο πάτωμα πωλούνται σε καταστήματα: Ρωσικά, Κινέζικα, Ευρωπαϊκά, οπότε πρέπει να προσεγγίσετε σωστά την αγορά ενός ανεμιστήρα. Υπάρχουν μερικές απλές συστάσεις για το πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για το σπίτι σας.

Το μέγεθος του ανεμιστήρα δαπέδου εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος του χώρου που θα δροσιστεί. Για ένα μικρό δωμάτιο, μια μικρή συσκευή είναι αρκετά κατάλληλη, για μια μεγάλη είναι απαραίτητη η αγορά συσκευών με μεγάλες λεπίδες.

Ανεμιστήρα τραπέζης

Οι διαστάσεις του ανεμιστήρα αντιστοιχούν στην ισχύ του: όσο μεγαλύτερη είναι η συσκευή, τόσο πιο ισχυρή και επομένως τόσο υψηλότερη είναι η απόδοση και η δυνατότητα χρήσης σε ευρύχωρους χώρους.

Μονάδα ανεμιστήρα δαπέδου

Αν πρέπει να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα δαπέδου, πρέπει να δώσετε προσοχή στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Οι μοντέρνοι ανεμιστήρες δαπέδου έχουν διάφορες πρόσθετες λειτουργίες, οπότε κατά την αγορά πρέπει να εξοικειωθείτε με αυτούς και να αγοράσετε τον καλύτερο ανεμιστήρα δαπέδου.

Μικρός ανεμιστήρας δαπέδου

Top 5 οπαδοί του καλύτερου ορόφου

Οι ανεμιστήρες του τελευταίου ορόφου συμπεριλάμβαναν ανέξοδα μοντέλα από τους καλύτερους κατασκευαστές:

  • Scarlett SC-1176. Βαθμολογία 9.7 από 10. Φθηνό μοντέλο στην κλασική έκδοση για το σπίτι, ήσυχο και αξιόπιστο. Ο μηχανισμός είναι αξονικός, μηχανικός έλεγχος, λειτουργία τριών ταχυτήτων, οπίσθιος φωτισμός, περιστρεφόμενος μηχανισμός, δυνατότητα αλλαγής κλίσης και ύψος κατά 1.25 μ. Έχει 3 λάμες, ένα προστατευτικό πλέγμα, μαύρο ή λευκό. Ισχύς - 45 βατ.
  • Lumme LU-105. Βαθμολογία 9.7 στα 10. Ο καλός ανεμιστήρας χαμηλού κόστους με μηχανικό έλεγχο, αποδοτικό και ανθεκτικό. Διαθέτει 3 λεπίδες, 3 ταχύτητες, χαμηλό επίπεδο θορύβου, ρύθμιση ύψους μέχρι 1,25, περιστροφή κατά 90 μοίρες, μαύρο ή λευκό.
  • VITEK VT-1909 CH. Βαθμολογία 9.5 από 10. Καλό μοντέλο προϋπολογισμού με τηλεχειριστήριο, υψηλή απόδοση, 3 ταχύτητες, αυτόματο χρονόμετρο, σιωπηλό, με περιστροφική συσκευή 90 μοιρών, με ελαφριά κάθετη κλίση.
  • SUPRA VS-1615R. Βαθμολογία 9.8 από 10. Ένα καλό μοντέλο προϋπολογισμού για ένα σπίτι με πίνακα ελέγχου, περιστροφικό μηχανισμό, λειτουργία τριών ταχυτήτων, χρονοδιακόπτη, κατακόρυφη ρύθμιση μέχρι 1,25 μ., Ένα ενδιαφέρον σχέδιο.
  • Maxwell MW-3508. Το μοντέλο διαθέτει έναν αξονικό μηχανισμό, ένα τηλεχειριστήριο, κουμπιά, μια μπλε οθόνη με οπίσθιο φωτισμό, ένα χρονοδιακόπτη ελέγχου, λειτουργία τριών ταχυτήτων, μια περιστροφική συσκευή 90 μοιρών, ένα ραδιόφωνο, ένα όμορφο σχέδιο και μια χαμηλή τιμή, λειτουργεί ήσυχα.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά ακόμα μοντέλα που αξίζουν προσοχή, αλλά, σύμφωνα με τους χρήστες, θεωρούνται τα καλύτερα λόγω της απλής συναρμολόγησής τους, της παρουσίας πολλών λειτουργιών, της διάρκειας λειτουργίας και της χαμηλής τιμής.

Πτυσσόμενος ανεμιστήρας δαπέδου

Ανεμιστήρας δαπέδου με λειτουργία υγρασίας

Οι ανεμιστήρες οροφής για εσωτερικούς χώρους είναι συμπαγείς, με καλή εμφάνιση, σιωπηλή και με μέγιστη ψύξη είναι απλά απαραίτητες το καλοκαίρι, έτσι ώστε οι συνθήκες διαμονής στο διαμέρισμα να είναι άνετες.Απαιτούνται ιδιαίτερα για άτομα που, λόγω ορισμένων ασθενειών, δεν ανέχονται θερμότητα καλά.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)