Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα διαμέρισμα ή σπίτι;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επιθυμία να αγοραστεί μια συσκευή για τον ύγρανση του εναέριου χώρου βασίζεται στην ανάγκη να γίνει το καθαρότερο αέρα. Εάν ο αέρας στο δωμάτιο είναι κακής ποιότητας, αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κατάσταση της υγείας των ιδιοκτητών: επιβλαβείς μικροοργανισμοί θα εισέλθουν στους πνεύμονες, πράγμα που θα οδηγήσει σε δυσκολία στην αναπνοή. Εάν ο αέρας περιέχει χαμηλό ποσοστό υγρασίας, τότε τα φυτά στο σπίτι, τα έπιπλα από ξύλο και το παρκέ αρχίζουν να υποβαθμίζονται.

Υγραντήρας

Συνιστάται να αγοράσετε έναν υγραντήρα για το δωμάτιο ενός παιδιού αν έχετε μικρά παιδιά, καθώς η ασυλία του παιδιού έχει μεγαλύτερη έντονη ευαισθησία σε τυχόν διαταραχές στο εσωτερικό μικροκλίμα. Όταν ένα άτομο εισπνέει αέρα με δείκτες χαμηλής υγρασίας, οι βλεννογόνες του στεγνώνουν και αυτό οδηγεί σε κίνδυνο μόλυνσης από μολυσματικές και αναπνευστικές παθολογίες εξαιτίας της εξασθένισης των προστατευτικών μηχανισμών στο ανθρώπινο σώμα.

Υγραντήρας

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι υγραντήρες δεν απαιτούν ειδικές εργασίες εγκατάστασης. Έχουν συμπαγείς διαστάσεις και κινητικότητα, που τους επιτρέπει να λειτουργούν τόσο στο σπίτι όσο και σε χώρους γραφείων. Δεδομένου ότι ο υγραντήρας λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά, μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί σε υπνοδωμάτια και παιδικά δωμάτια.

Υγραντήρας

Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας είναι:

  • Για τους ανθρώπους - από 40 έως 60 τοις εκατό?
  • Για διάφορα φυτά σε θερμοκήπια και θερμοκήπια - από 55 έως 75 τοις εκατό?
  • Για ξύλινα εξαρτήματα - από 40 έως 60 τοις εκατό?
  • Για χαρτιά που φυλάσσονται σε μουσεία και τμήματα βιβλιοθήκης - από 40 έως 60 τοις εκατό.

Οι συσκευές υγρασίας του εναέριου χώρου ταξινομούνται σε διάφορους κύριους τύπους. Θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε λεπτομερώς τον κάθε τύπο και να προσδιορίσουμε τα πλεονεκτήματά του.

Υγραντήρας

Υγραντήρες ατμού

Ο κύριος κατασκευαστής τέτοιων συσκευών είναι η Boneco. Το προϊόν τους με το ίδιο όνομα, έκδοση S 450, λειτουργεί με βάση την εξάτμιση σε υψηλή θερμοκρασία. Έτσι, ο αέρας είναι κορεσμένος με υγρασία από τον αποστειρωμένο ατμό. Ο υγραντήρας σας επιτρέπει να αυξήσετε το επίπεδο της συνολικής υγρασίας (πάνω από 60 τοις εκατό), και έχει επίσης την υψηλότερη απόδοση σε παρόμοιες συσκευές.

Υγραντήρας

Το σύστημα ατμού καθιστά δυνατή τη χρήση της συσκευής σε συνθήκες όπου απαιτείται υψηλό επίπεδο υγρασίας (για παράδειγμα, αυτό απαιτείται για θερμοκήπια και κήπους χειμώνα). Οι συσκευές με σύστημα ατμού μπορούν να παρέχουν σε αυτά τα δωμάτια το πιο κατάλληλο μικροκλίμα, το οποίο αντιστοιχεί στο κλίμα των τροπικών περιοχών.

Υγραντήρας

Κατά τη λειτουργία, ο ατμομηχανή συνήθως δεν δημιουργεί δυσκολίες - δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε αναλώσιμα (συστήματα φιλτραρίσματος ή κασέτες). Μερικές φορές ο υγραντήρας από τη σειρά που εξετάζουμε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή εισπνοής ή συσκευή για αρωματοθεραπεία.

Υγραντήρας

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Αυτές οι συσκευές θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς μεταξύ των αγοραστών αυτού του εξοπλισμού. Ένας εξαιρετικός συνδυασμός τιμής, ποιότητας, σχεδιασμού και λειτουργικότητας, καθώς και ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, προκαλούν μεγάλη ζήτηση από τους πελάτες.

Υγραντήρας

Οι υγραντήρες υπερήχων είναι ενεργειακά αποδοτικοί και παράγουν πολύ λίγο θόρυβο κατά τη λειτουργία.

Για να λειτουργήσει αυτός ο τύπος υγραντήρα, απαιτείται ειδική δεξαμενή νερού, από όπου ρέει πάνω σε μια μεμβράνη υψηλής συχνότητας και, υπό την επίδραση των κραδασμών, διασπάται σε πολύ μικρές πιτσιλιές. Αυτά τα σταγονίδια ανεβαίνουν σε ένα σιντριβάνι πάνω από την ίδια τη μεμβράνη, σχηματίζοντας έτσι ένα νέφος μέσω του οποίου ο αέρας οδηγείται από έναν ανεμιστήρα.

Υγραντήρας

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ενσωματωμένη υγρασία, η οποία σας επιτρέπει να ελέγχετε το επίπεδο της εκπεμπόμενης υγρασίας. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία όταν χρησιμοποιείται η τεχνική σε ένα δωμάτιο με ξύλινα προϊόντα, καθώς η υγρασία επηρεάζει δυσμενώς αυτή τη φυσική επιφάνεια.

Υγραντήρας

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες χρησιμοποιούνται συχνά όχι μόνο σε διαμερίσματα, αλλά επιτρέπουν επίσης τη δημιουργία μικροκλίματος σε θερμοκήπια και θερμοκήπια. Ένα τέτοιο σύστημα χρησιμοποιείται για τη διατήρηση του βέλτιστου βαθμού υγρασίας. Περισσότερες συσκευές είναι σε ζήτηση σε δωμάτια γεμάτα με παλιά έπιπλα που μπορεί να απαιτούν υψηλή υγρασία.

Συνιστάται η τοποθέτηση αυτών των υγραντήρων σε δωμάτια με την υψηλότερη παρουσία: κουζίνα, καθιστικό, διάδρομος.

Πώς να επιλέξετε το σωστό υγραντήρα υπερήχων; Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο υγραντήρας που έχετε επιλέξει πρέπει να αντιστοιχεί στον χώρο στον οποίο θα εγκατασταθεί. Πολλά όργανα της σειράς Boneco παρουσιάζονται για επιλογή (περίπου πέντε αντικείμενα με διαφορετικά πεδία εφαρμογής).

Υγραντήρας

Ωστόσο, δίνεται ιδιαίτερη προτίμηση στο μοντέλο U 7246. Αυτό το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Το πιο σημαντικό, πρέπει να υπάρχει ένα ηλεκτρικό δίκτυο κοντά. Οι μικρές διαστάσεις της ηλεκτρονικής συσκευής επεκτείνουν σημαντικά το πεδίο εφαρμογής αυτών των συσκευών για υγρασία. Για να γίνει ο υγροποιητής βολικό για χρήση, μια ειδική οθόνη έχει εγκατασταθεί σε ορισμένα μοντέλα, δείχνοντας το βαθμό υγρασίας σε μια δεδομένη στιγμή.

Υγραντήρας

Ορισμένες εκδόσεις των συσκευών είναι εφοδιασμένες με λαβή με περιστροφικό μηχανισμό (μηχανικός έλεγχος). Είναι αλήθεια ότι εξακολουθούν να υπάρχουν συστήματα που ελέγχονται από κουμπιά αφής.

Υγραντήρας

Μια ειδική αντικαταστάσιμη κασέτα, η οποία χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή αποκενστοποίησης του υγρού, εμποδίζει τα άλατα του νερού να εξατμιστούν στον αέρα. Μια τέτοια κασέτα μπορεί να διαρκέσει τρεις μήνες (αυτό το στοιχείο βασίζεται στη σκληρότητα του νερού, καθώς και στο επίπεδο μόλυνσης).

Υγραντήρας

Αυτόματη απενεργοποίηση της συσκευής σε περίπτωση απουσίας υγρού, μικρού βαθμού θόρυβο, εκτεταμένης επιλογής παραμέτρων υγρασίας, καθώς και περιστροφικού ψεκαστήρα που μπορεί να αλλάξει την κατεύθυνση του ατμού, είναι χαρακτηριστικές σχεδόν όλων των συσκευών υγρασίας Boneco με υπερήχους.

Υγραντήρας

Παραδοσιακή ενυδατική κρέμα

Αυτές οι συσκευές ύγρανσης είναι μια εξαιρετική επιλογή για εγκατάσταση σε χώρους κατοικιών και γραφείων. Συνήθως συνιστάται να χρησιμοποιούνται σε υπνοδωμάτια και δωμάτια για παιδιά. Αξίζει να δοθεί προσοχή στο γεγονός ότι αυτοί οι υγραντήρες δεν διαφέρουν στην ίδια ευελιξία με τις συσκευές υπερήχων: ο όγκος της υγρασίας που παράγουν αυτά έχει ένα συγκεκριμένο όριο (όχι πάνω από 60 τοις εκατό). Για το λόγο αυτό, δεν συνιστάται η εγκατάσταση παραδοσιακών υγραντήρων σε θερμοκήπια και θερμοκήπια.

Υγραντήρας

Ο παραδοσιακός εξοπλισμός χαρακτηρίζεται από μάλλον οικονομική κατανάλωση ενέργειας, ευκολία χρήσης, καθώς και από μικρό θόρυβο. Οι κλασικά σχεδιασμένοι υγραντήρες λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή της χαμηλής θερμοκρασίας εξάτμισης. Ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας δέχεται αέρα με αυξημένη ξηρότητα από το δωμάτιο και μετά τον οδηγεί μέσω του εξατμιστή. Εάν χρειάζεται να αυξήσετε τη συνολική απόδοση του οικιακού συστήματος, συνιστάται να το τοποθετήσετε δίπλα σε μια θερμή πηγή ή στον τόπο όπου εκτελείται άφθονη κυκλοφορία αέρα.

Υγραντήρας

Στην περίπτωση αυτή, ο ρυθμός εξάτμισης γίνεται υψηλότερος, ο αέρας είναι κορεσμένος με υγρούς ατμούς και καθαρίζεται από αιωρούμενα μικροσωματίδια και σκόνη. Οι παραδοσιακοί υγραντήρες έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε ένα άτομο, αν είναι επιθυμητό, ​​να είναι πάντα σε θέση να προσδιορίσει την ποσότητα του υγρού που περιέχεται στη δεξαμενή.

Οι υγραντήρες που παράγονται από την Boneco χαρακτηρίζονται από τη δυνατότητα αλλαγής του τρόπου λειτουργίας: απλό (χαμηλό θόρυβο) και νύχτα (λειτουργία σε σιωπηλή λειτουργία). Χάρη σε αυτό το σύστημα, είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί μια πολύ ευέλικτη ρύθμιση της συσκευής για τον ύγρανση του αέρα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)