Πώς να επιλέξετε ένα ηλεκτρικό τζάκι: πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, σημαντικές πτυχές

Ξύλο πυρκαγιά στο τζάκι, αντανακλάσεις της φλόγας, ξηρό, ακόμη ζεστασιά - πολλοί άνθρωποι, φαντάζοντας άνεση, σκεφτείτε ακριβώς μια τέτοια εικόνα. Και αν και δεν είναι δυνατόν να εξοπλιστεί ένα τζάκι με πραγματική φωτιά στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος, μπορείτε να κάνετε μια επιλογή υπέρ ενός ηλεκτρικού τζακιού. Και το αποτέλεσμα δεν θα είναι λιγότερο άνετο και όμορφο.

Ηλεκτρικό τζάκι στο σπίτι

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οτιδήποτε, κάθε υπηρεσία έχει τα υπέρ και τα κατά. Τα ηλεκτρικά τζάκια για ένα διαμέρισμα δεν αποτελούν εξαίρεση. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων τους ονομάζονται συνήθως:

 • Αισθητική. Ένα ακριβό ηλεκτρικό τζάκι με 3D εστία θα φαίνεται λίγο χειρότερο από ένα πραγματικό τζάκι. Τα αξεσουάρ σχεδιαστών μπορούν να μιμηθούν τη μυρωδιά ενός καυστικού δέντρου και ξύλου πυρκαγιάς, ένα πολύπλοκο σύνολο συσκευών θα κάνει τα ηλεκτρικά τζάκια με το αποτέλεσμα μιας ζωντανής φωτιάς με την πρώτη ματιά να μην διακρίνεται από το πρωτότυπο.
 • Απλότητα. Όταν ένα πραγματικό τζάκι χρειάζεται ένα σύνθετο σύστημα σωλήνων και κουκούλες, όπου χρειάζεται καυσόξυλα και πόκερ, όπου πρέπει να φροντίσετε μια φωτιά, ένα ηλεκτρικό τζάκι με πυρκαγιά δεν απαιτεί καμία δυσκολία. Αρκεί να το τοποθετήσετε στον τοίχο ή να το βάλετε στο πάτωμα και να το σκουπίζετε από τη σκόνη κατά διαστήματα.
 • Η θερμότητα. Μια απλή θερμάστρα δαπέδου μπορεί να κάνει εξίσου καλά, τα ηλεκτρικά τζάκια παρέχουν καλή θέρμανση και σας βοηθούν να επιβιώσετε από τον ψυχρότερο χειμώνα. Επιπλέον, η θερμότητα κατανέμεται ομοιόμορφα και διατηρείται στο ίδιο επίπεδο.
 • Ασφάλεια Σε αυτό το σημείο, τα σύγχρονα ηλεκτρικά τζάκια ξεπερνούν τα συμβατικά με ένα θραύσμα σύνθλιψης. Δεν είναι σε θέση να προκαλέσουν πυρκαγιά, δεν έχουν επιφάνειες θέρμανσης που μπορούν να καούν, ακόμη και μικρά παιδιά μπορούν να επιτραπούν σε αυτά.

Ηλεκτρικό τζάκι στο εσωτερικό του οικοπέδου

Αλλά, φυσικά, υπάρχουν και μειονεκτήματα:

 • Υψηλό φορτίο στο ηλεκτρικό δίκτυο. Ακόμη και διακοσμητικά ηλεκτρικά τζάκια καταναλώνουν πολλή ενέργεια. Χρειάζεστε έναν αντισταθμιστή ή ακόμα και μια ειδική γραμμή, ώστε όταν προσπαθείτε να ενεργοποιήσετε μια άλλη συσκευή (για παράδειγμα, ένα βραστήρα), οι ασφάλειες δεν πετάνε έξω.
 • Δυσκολία στο χειρισμό. Ιδιαίτερα σημαντική για τους ηλικιωμένους - τα ηλεκτρικά τζάκια για το σπίτι είναι δύσκολο να διαχειριστούν και δεν είναι πάντα δυνατό να μαντέψουμε πώς να χρησιμοποιήσουμε όλες τις πρόσθετες λειτουργίες χωρίς οδηγίες.

Επιπλέον, τα ηλεκτρικά τζάκια με ατμό, ήχο, καπνό και το αποτέλεσμα μιας ζωντανής φωτιάς είναι αρκετά ακριβά, αν και, φυσικά, ένα φτηνό ανάλογο μπορεί να αγοραστεί για ένα πολύ μικρό ποσό.

Εγχώριο ηλεκτρικό τζάκι

Ηλεκτρικό τζάκι στο σαλόνι

Συσκευή και ταξινόμηση

Για να καταλάβετε πώς να επιλέξετε ένα ηλεκτρικό τζάκι, πρέπει τουλάχιστον να καταλάβετε ελάχιστα τι αποτελείται. Η συσκευή του ηλεκτρικού τζακιού περιλαμβάνει:

 • Η περίπτωση - εξαρτάται από το πόσο το ηλεκτρικό τζάκι με θέρμανση θα μοιάζει με ένα κλασικό τζάκι?
 • Στοιχείο θέρμανσης - καθορίζει πώς θα φαίνεται το ηλεκτρικό τζάκι με θέρμανση και πόση θερμότητα θα δώσει. Μπορεί να είναι μια σπείρα ανάμεσα σε κεραμικές ράβδους, μια σπείρα με κεραμικές χάντρες, μια σπείρα σε κεραμική βάση, μια κεραμική ράβδο πάνω στην οποία τυλίγεται ένα σύρμα.
 • Διακοσμητικά στοιχεία - εξαρτάται από το είδος του στυλ που θα αφορά το ηλεκτρικό τζάκι με θέρμανση.
 • Η προστατευτική οθόνη - λειτουργεί τόσο διακοσμητικά όσο και προστατευτικά.
 • Ο πίνακας ελέγχου από τον οποίο μπορείτε να δώσετε εντολές στο ηλεκτρικό τζάκι με θέρμανση.

Ο συνδυασμός είναι απλός και παραμένει αμετάβλητος, αλλά ο σχεδιασμός μπορεί να ποικίλει σε μεγάλο βαθμό και εξαρτάται από τις επιλογές σε ποιους τύπους το τζάκι θα ανήκει.

Υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρικό τζάκι

Ηλεκτρικό τζάκι στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Τα κινητά τζάκια διακρίνονται σε διάφορους τύπους:

 • ενσωματωμένα ηλεκτρικά τζάκια είναι τοποθετημένα στον τοίχο ή έχουν εγκατασταθεί κοντά σε αυτό, φαίνονται πολύ προσεκτικά και μοιάζουν με κλασικά τζάκια.
 • φορητό, αντίθετα, μπορεί εύκολα να μετακινηθεί από τόπο σε τόπο και μπορεί να εξοπλισθεί με τροχούς για πιο άνετη κίνηση - πολύ σπάνια είναι τα ηλεκτρικά τζάκια με την επίδραση της ζωντανής φωτιάς.

Ηλεκτρικό τζάκι σε μοντέρνο σχεδιασμό

Στη θέση της ηλεκτρικής φωτιάς μπορεί να είναι:

 • τα τοιχοποιεία ηλεκτρικά τζάκια είναι συνήθως λεπτές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσθετη πηγή φωτισμού - γωνιακά ηλεκτρικά τζάκια ξεχωρίζουν μεταξύ τους, τα οποία τοποθετούνται όχι μόνο στον τοίχο, αλλά στο γωνιακό του τμήμα.
 • τα επιτραπέζια ηλεκτρικά τζάκια είναι συνήθως πολύ συμπαγή και ελαφριά, μπορούν να ανακαταταχθούν από τόπο σε τόπο όπως είναι επιθυμητό - αυτά δεν είναι ποτέ ηλεκτρικά τζάκια με αποτέλεσμα μια ζωντανή φωτιά.
 • ηλεκτρικά τζάκια δαπέδου, κατά κανόνα, είναι κινητά και μπορούν να κινηθούν γύρω από το σπίτι κατόπιν αιτήματος του ιδιοκτήτη?
 • τα ενσωματωμένα ηλεκτρικά τζάκια είναι τοποθετημένα σε μια θέση ειδικά κούφια για αυτό το σκοπό και είναι τα λιγότερο διαφορετικά από τα κλασικά - μπορούν να σχεδιαστούν έτσι ώστε με την πρώτη ματιά ο επισκέπτης να μην τα διακρίνει από τα πραγματικά.

Ηλεκτρικό υπαίθριο τζάκι

Επιτοίχιο ηλεκτρικό τζάκι

Τα τζάκια διαφέρουν επίσης σε μέγεθος:

 • μίνι τζάκια είναι εύκολο να μεταφέρουν, μπορούν να εγκατασταθούν σε ένα αυτοκίνητο - αυτά είναι ηλεκτρικά τζάκια για εξοχικές κατοικίες, για μικρά δωμάτια, για φοιτητές κοιτώνες?
 • Τα μεγάλα σε σχήμα συνήθως τοποθετούνται στον τοίχο ή κινούνται με δυσκολία - είναι κατάλληλα για μεγάλα δωμάτια, το εσωτερικό του οποίου επιτρέπει το κόστος του χώρου.

Ανοιχτό τζάκι

Τα ηλεκτρικά τζάκια μπορούν να κατασκευαστούν σε διάφορα στυλ:

 • τα κλασικά ηλεκτρικά τζάκια μοιάζουν σαν να είχαν μόλις αφαιρεθεί από ένα αγγλικό σπίτι του δέκατου ένατου αιώνα - απλότητα, μινιμαλισμό, πέτρινο ράφι, πρόσθετα αξεσουάρ όπως προσομοίωση καυσίμων,
 • ρετρό ηλεκτρικό τζάκι με θέρμανση είναι συνήθως από απομίμηση πέτρα, ματιά μεσαιωνική και βάναυση?
 • τα ηλεκτρικά τζάκια υψηλής τεχνολογίας είναι κατασκευασμένα από γυαλί και μέταλλο, πολύ απλά και κομψά.
 • Το μπαρόκ, αντίθετα, είναι γεμάτο με γυψομάρμαρο και επιβλητική πολυτέλεια.
 • Η Προβηγκία μοιάζει με ένα τζάκι απομακρύνθηκε από μια εξοχική κατοικία στη Γαλλία - τεχνητή πέτρα, λεκέδες, τραχύτητα.
 • Το σαλέ συνδυάζει τη ζεστασιά, την απλότητα και το στυλ - συχνά αυτά είναι τα ξύλινα ηλεκτρικά τζάκια.

Ηλεκτρικά τζάκια στο εσωτερικό μπορεί να είναι ένα πραγματικό εύρημα, το σημαντικότερο, να τα χρησιμοποιήσετε με σύνεση. Μικρή συσκευή σε ένα μικρό δωμάτιο. Πολυτελές μπαρόκ τζάκι στο ζωντανό σαλόνι.

Επιπλέον, δεν πρέπει να λησμονούμε τη σημασία της τεχνικής πλευράς.

Ηλεκτρικό τζάκι με ατμό

Τεχνικές πτυχές

Όταν επιλέγετε ηλεκτρικά τζάκια για ένα διαμέρισμα πόλης, πρέπει να δώσετε προσοχή όχι μόνο στο σχεδιασμό, αλλά και σε άλλες βασικές πτυχές.

Ισχύς

Όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο πιο θερμό θα είναι στο δωμάτιο στο οποίο είναι εγκατεστημένο το τζάκι.

Ηλεκτρικό τζάκι πολυουρεθάνης

Ικανότητα προσαρμογής των τεχνικών πτυχών

Ο έλεγχος της φωτεινότητας είναι ιδιαίτερα σημαντικός - στο λυκόφως το τζάκι ενεργοποιημένο σε πλήρη ισχύ θα θαμπώνει.

Διακόσμηση φωτιάς

 • Απομίμηση της αποσύνθεσης. Ο φθηνότερος, απλούστερος και ανεπιτήδευτος σχεδιασμός, ο οποίος είναι απλώς μια επισημασμένη εικόνα. Η φωτιά είναι αφύσικη.
 • Απομιμήσεις υφασμάτων. Ένας ελαφρώς ακριβότερος τρόπος - λωρίδες υφασμάτων που τεντώνουν μέσα, τρέμουν κάτω από τους αεριωθούμενους αέρα που οδηγεί τον ανεμιστήρα. Παρακάτω φωτίζονται με λαμπτήρα. Αυτός ο σχεδιασμός φαίνεται λίγο καλύτερος από το να τσιρίζει, αλλά όχι πολύ.
 • Προσομοίωση με χρήση μίας οθόνης. Ένας ακόμα πιο τέλειος σχεδιασμός - ένα τέτοιο τζάκι, στην πραγματικότητα, είναι μια πολύ απλή τηλεόραση που δείχνει μια εξαιρετικά όμορφη απομίμηση φωτιάς.
 • Προσομοίωση με καθρέφτες. Τεχνητό καυσόξυλο γύρω από τους καθρέφτες και τους ανακλαστήρες. Αυτό το σχέδιο δείχνει ότι τρεμοπαίζει καλά και μπορεί ακόμη και να σας ξεγελάσει από την πρώτη ματιά.
 • Απομιμήσεις με ατμό.Το ενσωματωμένο ηλεκτρικό τζάκι με την επίδραση του καπνού είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τα άλλα. Σε αυτό, μια ειδική συσκευή παράγει κρύο ατμό, ο οποίος φωτίζεται από μια λάμπα. Η εικόνα είναι πολύ φυσικό - όπως τα ηλεκτρικά τζάκια με το αποτέλεσμα της ζωντανής φλόγας του δρόμου, αλλά και όμορφη.

Ηλεκτρικό τζάκι στο υπνοδωμάτιο

Πρόσθετες λειτουργίες

Ένα ηλεκτρικό τζάκι με έναν υγραντήρα καθιστά τον αέρα λιγότερο ξηρό, γεγονός που το διακρίνει από όλες τις άλλες συσκευές που στεγνώνουν πολύ την ατμόσφαιρα. Τα ηλεκτρικά τζάκια με ήχο μιμούνται το ξέσπασμα καυσόξυλων, το οποίο προσθέτει άνεση.

Γωνιακό τζάκι

Πρέπει να επιλέξετε μαζί, το σημαντικό πράγμα στο τέλος:

 • Χρώμα - μαύρο ηλεκτρικό τζάκι ή λευκά ηλεκτρικά τζάκια είναι κατάλληλα σε διαφορετικά στυλ και ταιριάζουν σε ένα διαφορετικό εσωτερικό.
 • Μέγεθος - ένα μεγάλο ηλεκτρικό τζάκι στο εσωτερικό του καθιστικού θα είναι κατάλληλο, αλλά δεν είναι κατάλληλο για ένα μικρό δωμάτιο.
 • Θέση - τα εντοιχισμένα τζάκια είναι καλά σε ξεχωριστά δωμάτια καθώς και ένα τοίχο τοποθετημένο ηλεκτρικό τζάκι θα πρέπει να είναι στη θέση του.

Η αναλογικότητα, η ακρίβεια και η ισορροπία - και το σαλόνι με ηλεκτρικό τζάκι θα φανεί μαγικό.

Τζάκι σε ιαπωνικό στιλ

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)