Πώς να επιλέξετε έναν καλό καναπέ: οι επαγγελματίες συμβουλεύουν

Το να είσαι άνετο και άνετο είναι το κύριο καθήκον οποιουδήποτε καναπέ. Επιπλέον, θα πρέπει να συμπληρώσει το εσωτερικό του διαμερίσματος, να είναι ισχυρή και αξιόπιστη. Συχνά, ο καναπές διαδραματίζει το ρόλο μιας κουκέτας, γι 'αυτό επιλέγουν την επιλογή του πολύ υπεύθυνα.

Πώς να επιλέξετε ένα όνειρο καναπέ: τύποι σχεδίων

Πριν πάτε στο κατάστημα, θα πρέπει να αποφασίσετε τι είδους έπιπλα θα πρέπει να είναι. Πώς να διακρίνετε ένα καλό μοντέλο από ένα κακό και πώς να επιλέξετε έναν καναπέ ποιότητας; Αυτές οι ερωτήσεις τίθενται από πολλούς. Υπάρχουν πολλά είδη καναπέδων. Διακρίνονται από την εμφάνιση, το σχέδιο, τον αριθμό των καθισμάτων, το σκοπό και, φυσικά, από την τιμή.

Καναπές βελούδου

Τα μοντέλα μετασχηματισμού χρησιμοποιούνται ως συνηθισμένα κρεβάτια. Αυτή η έκδοση του καναπέ για καθημερινό ύπνο είναι αρκετά συνηθισμένη.

Οι μετασχηματισμοί καναπέδων διακρίνονται από τη μέθοδο συναρμολόγησης. Είναι:

 • Ξεδιπλώστε. Αυτά περιλαμβάνουν καναπέδες-καμπάνες, μοντέλα καναπέ και βιβλία.
 • Ανασυρόμενο. Όλες οι ποικιλίες καναπέδων, eurobooks, δελφίνια, παντογράφοι, konrad.
 • Αναδίπλωση (πτυσσόμενα κρεβάτια). Αυτοί, με τη σειρά τους, χωρίζονται σε γαλλικά, αμερικανικά και ιταλικά μοντέλα.

Αν μιλάμε για ποιο καναπέ είναι καλύτερο να επιλέξουμε για καθημερινό ύπνο, τότε η καλύτερη επιλογή για μετασχηματιστή είναι ο καναπένος Konrad, ο οποίος έχει δομικά στοιχεία στην κατασκευή. Το κρεβάτι επιτυγχάνεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ορθοπεδική επιλογή, επηρεάζει ευνοϊκά τη σπονδυλική στήλη, πράγμα που σημαίνει ότι εγγυάται έναν ήσυχο ύπνο.

Λευκός καναπές

Ένα ξεχωριστό άρθρο πρέπει να αφιερωθεί στον τρόπο επιλογής ενός ορθοπεδικού καναπέ, αφού υπάρχουν πολλά κριτήρια για τα έπιπλα. Κατά την επιλογή ενός ορθοπεδικού στρώματος, πρέπει να βασίζεστε στην ηλικία του ατόμου, την παρουσία ασθενειών του μυοσκελετικού συστήματος και τις δικές του προτιμήσεις.

Μαύρο δερμάτινο καναπέ

Ζητάμε τις σωστές ερωτήσεις

Ο καναπές είναι πολυλειτουργικός. Χρησιμοποιείται ως τόπος διακοπών για όλη την οικογένεια, φίλους και συγγενείς συγκεντρώνονται σε αυτό, έτσι αυτό το έπιπλο έχει ένα σοβαρό φορτίο. Πώς να επιλέξετε έναν καναπέ ώστε να διαρκεί πολύ και να μην χάσει τις καλύτερες ποιότητες του;

Για να μην λυπηθείτε για την επιλογή σας τότε είναι προτιμότερο να ζητήσετε από τον πωλητή τρεις σωστές ερωτήσεις, και συγκεκριμένα:

 • Τι υλικά κατασκευάζει το πλαίσιο επίπλων; Ολοκληρώθηκε εξ ολοκλήρου από μοριοσανίδες, θα είναι αναξιόπιστο, δεν έχει σχεδιαστεί για βαριά φορτία. Μοντέλα από μεταλλικό πλαίσιο ή κόντρα πλακέ θα διαρκέσουν περισσότερο.
 • Από τι συνίσταται το πληρωτικό; Το καουτσούκ αφρού χαμηλής πυκνότητας δεν είναι καλό (ένας τέτοιος καναπές πωλεί γρήγορα), αλλά μια μονάδα ελατηρίου και αφρός πολυουρεθάνης, της οποίας η πυκνότητα είναι 25 ή μεγαλύτερη, είναι αρκετά κατάλληλες.
 • Πόσο καιρό παρέχεται η εγγύηση και έχει η ενδιάμεση εταιρεία τη δική της υπηρεσία εξυπηρέτησης μετά την πώληση; Είναι σημαντικό να μάθετε πώς θα εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις εγγύησης από τον πωλητή, πού να πάτε αν υπάρχουν καταγγελίες σχετικά με την ποιότητα των επικαλυμμένων επίπλων.

Η ταπετσαρία του καναπέ είναι επιλεγμένη για το εσωτερικό του δωματίου. Το κοπάδι είναι ένα παγκόσμιο υλικό, η καλύτερη επιλογή όσον αφορά την τιμή και την ποιότητα. Οι κηλίδες και τα νύχια της γάτας δεν φοβούνται γι 'αυτόν. Το υλικό είναι ευχάριστο στην αφή, αδιάβροχο και ανθεκτικό. Ο καναπές του κοπαδιού είναι μαλακός και άνετος. Τέτοια έπιπλα είναι κατάλληλα τόσο για το νηπιαγωγείο όσο και για το σαλόνι.

Καναπές Λευκού Τσέστερφιλντ

Γωνιακοί καναπέδες για την κουζίνα και το σαλόνι: συμβουλές για την επιλογή

Πολλά διαμερίσματα και σπίτια δεν μπορούν να καυχηθούν μεγάλες διαστάσεις, οπότε συχνά επιλέγουν τέτοια επικαλυμμένα έπιπλα ως γωνιακό καναπέ για το σαλόνι. Έχει ορισμένα πλεονεκτήματα σε σχέση με την κλασική έκδοση - ένα βιβλίο.

Μοντέλα γωνίας:

 • Εξοικονομήστε χώρο στο δωμάτιο.
 • Γρήγορα μετατρέπονται σε άνετους χώρους ύπνου.
 • Υπάρχουν διάφορα χρώματα και σχήματα.

Η εύρεση της σωστής επιλογής για συγκεκριμένο εσωτερικό σχεδιασμό δεν είναι δύσκολη, καθώς η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα γωνιακών καναπέδων για το σαλόνι.

Καναπές στο εσωτερικό του σπιτιού

Επιλέγουμε έπιπλα με βάση τις δικές μας δυνατότητες, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι οι φτηνές επιλογές, για παράδειγμα, με ένα πλαίσιο από μοριοσανίδες, θα είναι αφόρητες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο να μετακινήσετε τέτοια έπιπλα. Ένα τεράστιο πλεονέκτημα για έναν καναπέ, αν τα στοιχεία πλαισίου είναι κατασκευασμένα από συμπαγές ξύλο, αλλά τέτοια έπιπλα θα κοστίζουν μια τάξη μεγέθους ακριβότερα.

Το θέμα του πώς να επιλέξετε έναν καλό καναπέ για το σαλόνι είναι πιο σημαντικό από ποτέ, επειδή αυτό το μέρος του σπιτιού χρησιμοποιείται συχνά τόσο ως τραπεζαρία όσο και ως ένα άλλο υπνοδωμάτιο. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αποφασίσετε ποιος μηχανισμός καναπέ ταιριάζει στο σαλόνι σας.

Διπλό καναπέ

Για παράδειγμα, ένας καναπές τύπου ακορντεόν είναι πολύ συμπαγής όταν συναρμολογείται, αλλά η μετατροπή σε ένα κρεβάτι καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος χώρου, επομένως δεν είναι κατάλληλο για ένα μικρό σαλόνι.

Τα Eurobooks και τα δελφίνια είναι εύχρηστα και έχουν αξιόπιστους μηχανισμούς, αλλά τα μοντέλα που ξεδιπλώνονται (πτυσσόμενα κρεβάτια) δεν είναι κατάλληλα για καθημερινό ύπνο. Η αγκυροβόληση είναι ανομοιογενής και είναι δύσκολο να τεθεί ένας τέτοιος καναπές κάθε μέρα.

Μιλώντας για το πώς να επιλέξετε έναν γωνιακό καναπέ, δεν μπορείτε να πείτε για το πληρωτικό. Η καλύτερη επιλογή για έπιπλα που έχουν σχεδιαστεί για μπάρες ύπνου - ελατηρίου. Με τη σειρά τους, μπορούν να είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους και να αντιπροσωπεύουν ένα ενιαίο σχέδιο. Η τελευταία επιλογή είναι κατάλληλη για άτομα με μεγάλη σωματική διάπλαση και λάτρεις σκληρών επιφανειών.

Κόκκινο καναπέ

Επιλέγοντας ένα γωνιακό καναπέ για την κουζίνα

Εάν όλα είναι περισσότερο ή λιγότερο σαφή για το πώς να επιλέξετε έναν καναπέ στο σαλόνι, λίγοι έχουν ακούσει για αυτό το είδος των επικαλυμμένων επίπλων που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό της κουζίνας, αν και σύγχρονες τραπεζαρίες έχουν εδώ και πολλά χρόνια διακοσμημένα με μοντέρνα γωνιακά μοντέλα.

Επιλέξτε έναν καναπέ στην κουζίνα σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

 • Εργονομικό
 • Λειτουργικότητα
 • Πρακτικότητα.

Οι διαστάσεις των επίπλων πρέπει να αντιστοιχούν στο μέγεθος της κουζίνας και το πλαίσιο του καναπέ πρέπει να αντέχει από 4 έως 8 άτομα.

Μέσα στο πλαίσιο των επίπλων κουζίνας, σε αντίθεση με τον καναπέ στο καθιστικό, επιβάλλονται οι πιο αυστηρές απαιτήσεις, καθώς στην κουζίνα το μικροκλίμα είναι μεταβλητό. Μια ιδανική επιλογή θα ήταν μια κατασκευή από ανοξείδωτο χάλυβα.

Καναπές σουέδι

Πράσινος καναπές

Σχετικά με την ταπετσαρία για έναν καναπέ και όχι μόνο

Πόσες ποικιλίες καναπέδων, τόσα πολλά σχόλια για την ταπετσαρία επίπλων. Ποια ταπετσαρία θα επιλέξετε; Ποιες επιλογές θα είναι πιο πρακτικές; Πράγματι, η ζωή των επίπλων εξαρτάται από το επιλεγμένο ύφασμα ταπετσαρίας.

Αρθρωτός καναπές

Οι επιλογές υφάσματος δημιουργούν μια ατμόσφαιρα άνεσης. Λόγω της ποικιλίας των ταπετσαριών υφάσματος, ο καναπές μπορεί να γίνει ένα φωτεινό και ασυνήθιστο στοιχείο του εσωτερικού. Για παράδειγμα, οι εξωτικοί εραστές θα εκτιμήσουν τα έπιπλα ζακάρ. Φαίνεται ευγενής και πολυτελής, αλλά δυστυχώς, δεν είναι κατάλληλη για συχνή χρήση. Ένα τέτοιο ύφασμα για τον καναπέ μπορεί να θαυμάζεται μόνο από έξω. Είναι δύσκολο και ολισθηρό στην αφή και δεν ανέχεται καθόλου τον υγρό καθαρισμό.

Καναπές στυλ Provence

Αν δεν ξέρετε πώς να επιλέξετε ένα ύφασμα, προτιμήστε έναν καναπέ με ταπετσαρία από το κοπάδι. Το υλικό έχει βέλτιστες παραμέτρους, σχεδόν απαλλαγμένες από ελαττώματα.

Για λάτρεις των κλασικών, υπάρχουν μοντέλα με ταπετσαρία ταπετσαρίας. Μια επιλογή από βελούδο μπορεί να είναι τακτοποιημένη. Είναι δύσκολο να το φροντίσετε, αλλά αυτό το ύφασμα είναι καλύτερο να αφήσει τον αέρα πέρα ​​από τους αντιπάλους του και δεν τεντώνει την πάροδο του χρόνου.

Εάν αμφιβάλλετε ακόμα ποιο ύφασμα θα επιλέξετε για τον καναπέ, αναζητήστε επιλογές από γνήσιο δέρμα - αυτό είναι ένα αναγνωρισμένο κλασικό.

Αναδιπλούμενο καναπέ

Το χρώμα του καναπέ στο εσωτερικό μπορεί να διαφέρει από τις αποχρώσεις των τοίχων και άλλα έπιπλα σε τόνο.Για παράδειγμα, ανοιχτό πράσινο τοίχο - ένας πράσινος καναπές (και αντίστροφα). Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το χρώμα του καναπέ σε ουδέτερη σκιά. Τα γκρίζα μοντέλα επιλέγονται για μπεζ τοίχους και μαύρα έπιπλα για λευκές ταπετσαρίες.

Αν το δωμάτιο είναι κορεσμένο με έντονες αποχρώσεις, τότε το χρώμα του καναπέ στο εσωτερικό μπορεί να είναι ήρεμο και δυσδιάκριτο (λευκό, μπεζ, γκρι). Και αντίστροφα, ένα δωμάτιο χωρίς περιγραφές θα αναζωογονηθεί από ένα φωτεινό στοιχείο με τη μορφή επικαλυμμένων επίπλων.

Δεν υπάρχει καθολική συμβουλή σχετικά με το χρώμα για να επιλέξετε έναν καναπέ. Αξίζει να επιλέξετε μερικές αποδεκτές επιλογές και να φανταστείτε πώς θα δουν στο δωμάτιο.

Επεκτάσιμο καναπέ

Επιλέγουμε έπιπλα για παιδιά

Δεν είναι εύκολο για οποιονδήποτε γονέα να επιλέξει έναν καναπέ για ύπνο κάθε μέρα για ένα παιδί. Ο χρωματισμός μπορεί να επιλεγεί μαζί με το μωρό. Θα σας πει πώς να επιλέξετε ένα χρώμα για τον καναπέ-κρεβάτι. Τα ταπετσαρία πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό υλικό. Είναι σημαντικό για ένα παιδί νευρικό ότι ο καναπές δεν χάνει το αρχικό του σχήμα, δεν συμπιέζεται και μπορεί να στηρίξει το βάρος του μωρού. Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η ταπετσαρία πρέπει να είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Γκρι καναπέ

Όταν επιλέγετε έναν καναπέ, επικοινωνήστε με τον πωλητή για πιστοποιητικά που επιβεβαιώνουν την ποιότητα και την ασφάλεια των παιδικών επίπλων.

Οι έμπειροι γονείς επέλεξαν καναπέδες για έφηβους, τους μηχανισμούς τους οποίους τα ίδια τα παιδιά θα μπορούσαν να χειριστούν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παρουσία σπειροειδών ελατηρίων ή δυσάρεστων ήχων του ίδιου του μηχανισμού όταν εκτυλίσσεται είναι απαράδεκτη.

Αν προέκυψε το ερώτημα ποια ταπετσαρία θα επιλέξετε για τον καναπέ στο δωμάτιο των παιδιών, αξίζει να εξετάσετε προσεκτικά τις επιλογές για σχέδια από σενίλλη. Αυτό το υλικό έχει πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα.

Μπλε καναπέ

Τα πλεονεκτήματα του Chenille:

 • Υποαλλεργικότητα;
 • Ανθεκτικότητα;
 • Αντοχή φθοράς.

Το υλικό διατηρεί χρώμα περισσότερο από άλλες ταπετσαρίες, δεν απορροφά οσμές και δεν παραμορφώνεται. Αλλά για τους λάτρεις του κατοικίδιου ζώου, τέτοια ταπετσαρία για καναπέδες δεν θα λειτουργήσει, καθώς τα σημάδια των νυχιών σε αυτό θα είναι σαφώς ορατά.

Γωνιακός καναπές στο εσωτερικό

Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξετε έναν καναπέ σε μέγεθος: προέρχονται από 1 έως 4 μέτρα. Για ένα μικρό δωμάτιο, ένας ευθεία καναπές είναι κατάλληλος, και για ένα ευρύχωρο φυτώριο, μια μεγάλη γωνιακή σχεδίαση θα είναι μια καλή επιλογή.

Εάν αναρωτιέστε πώς να επιλέξετε έναν καναπέ για παιδιά, αξίζει επίσης να θυμηθείτε ότι για τα έπιπλα παιδιών οι γωνίες θα πρέπει να στρογγυλεύονται και τα μπράτσα από μαλακό υλικό.

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει καθολική απάντηση στο ερώτημα ποιος καναπές είναι καλύτερος. Για κάποιον, ένας απλός καναπές θα είναι μια εξαιρετική επιλογή, αλλά κάποιος χρειάζεται ένα φωτεινό μοντέλο ασυνήθιστου σχήματος, φτιαγμένο στην τάξη. Το κύριο πράγμα είναι ότι τα επιλεγμένα έπιπλα πρέπει να είναι άνετα και άνετα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)