Πώς να επιλέξετε ένα μπλέντερ για το σπίτι; Απαιτούμενες λειτουργίες

Ο μπλέντερ είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στην κουζίνα. Στην κατάταξη των πιο δημοφιλών οικιακών συσκευών, παίρνει μία από τις πρώτες θέσεις. Χρησιμοποιώντας το, είναι δυνατό να κόψετε τα προϊόντα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ενώ κάνετε λίγη προσπάθεια. Η καταναλωτική αγορά προσφέρει μια ευρεία επιλογή αυτής της οικιακής συσκευής. Από την άποψη αυτή, τίθεται το ερώτημα πώς να επιλέξετε ένα μπλέντερ για το σπίτι.

Μπλέντερ

Μπλέντερ

Μπλέντερ

Ο κύριος ρόλος στη λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής ως μπλέντερ ανήκει στον κινητήρα. Πρέπει να είναι αξιόπιστη καθώς περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα. Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο της συσκευής είναι το μαχαίρι. Λειτουργεί έως και 20 χιλιάδες στροφές ανά λεπτό. Χάρη στην γρήγορη λειτουργία των μαχαιριών, τα προϊόντα μπορούν εύκολα να συνθλίβονται στο επιθυμητό μέγεθος. Επιπλέον, η μονάδα μπορεί να είναι εξοπλισμένη με πρόσθετα ακροφύσια, τα οποία καθιστούν δυνατή την εκτέλεση πολλών άλλων λειτουργιών. Είναι σημαντικό το μαχαίρι να είναι στερεωμένο σε βάση που κατασκευάζεται από πλαστικό υψηλής αντοχής.

Μπλέντερ

Μπλέντερ

Μπλέντερ

Οι κύριες ποικιλίες των μεικτών

Όλοι οι μίξερ ταξινομούνται σε δύο κύριους τύπους: Σταθερά μοντέλα και μοντέλα βύθισης. Οι σταθεροί αναμικτήρες παρουσιάζονται με τη μορφή δεξαμενής, η οποία είναι τοποθετημένη σε ειδικό σταθμό με κινητήρα. Πριν από την άλεση, τα προϊόντα τοποθετούνται σε ένα δοχείο, ρυθμίζονται οι απαραίτητες ρυθμίσεις και ξεκινάει.

Μπλέντερ

Μπλέντερ

Μπλέντερ

Πώς να επιλέξετε ένα σταθερό μπλέντερ;

Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του τύπου μπλέντερ είναι η διαθεσιμότητα της δυνατότητας να εργάζεται κανείς ανεξάρτητα. Σταθερά μοντέλα διαφέρουν σε λογικό κόστος, είναι βολικό σε λειτουργία. Το μειονέκτημα της χρήσης μοντέλων αυτού του τύπου είναι ότι δεν είναι συμπαγή και μπορεί να πάρει πολύ χώρο στην κουζίνα. Αυτές οι μονάδες χρησιμοποιούνται κυρίως για την επεξεργασία προϊόντων σε μεγάλο όγκο.

Αν ψάχνετε για μια συσκευή για λείανση μικρών μερίδων, είναι καλύτερο να δώσετε προσοχή στα υποβρύχια μοντέλα.

Μπλέντερ

Μπλέντερ

Μπλέντερ

Πώς να επιλέξετε ένα μπλέντερ χειρός;

Οι υποβρύχιες συσκευές άλεσης διακρίνονται από την παρουσία διαφορετικού σχεδιασμού. Το σχήμα της συσκευής είναι επιμήκης. Το μαχαίρι βρίσκεται στο τέλος. Τα προϊόντα θρυμματίζονται σε ειδικό δοχείο, το οποίο πωλείται μαζί με τη συσκευή. Εάν είναι απαραίτητο, αλέστε τα συστατικά σε οποιοδήποτε άλλο βαθύ μπολ.

Μπλέντερ

Μπλέντερ

Μπλέντερ

Ο μπλέντερ χειρός είναι μια συμπαγής συσκευή στην κουζίνα σχεδιασμένη για ένα ευρύ φάσμα εργασιών. Δεν υπάρχουν πρακτικά μειονεκτήματα σε υποβρύχιες συσκευές. Κατά τη διάρκεια των εργασιών λείανσης, η συσκευή πρέπει πάντα να συγκρατείται στο χέρι. Μερικές φορές, κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, τα θρυμματισμένα στοιχεία μπορούν να διασκορπιστούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Είναι επιτακτική ανάγκη ο μπλέντερ χειρός να είναι κατασκευασμένος από αξιόπιστο υλικό.

Μπλέντερ

Μπλέντερ

Μπλέντερ

Πώς να επιλέξετε ένα καλό μπλέντερ για όλες τις περιπτώσεις;

Αν έχετε δυσκολία στο πώς να επιλέξετε ένα μπλέντερ για οικιακή χρήση, δώστε προσοχή στα συνδυασμένα μοντέλα. Αυτή η συσκευή συνδυάζει τις επιλογές στατικών και υποβρύχιων μοντέλων. Μια τέτοια πολυλειτουργική συσκευή θα γίνει ένας απαραίτητος βοηθός στην κουζίνα, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση ευρέος φάσματος προβλημάτων. Οι συνδυασμένες συσκευές αποτελούνται από μια επιμήκη λαβή, ένα δοχείο, μια ποικιλία ακροφυσίων, ένα μαχαίρι.Αυτή η μονάδα είναι σε μεγάλη ζήτηση σήμερα, καθώς μπορεί να αντικαταστήσει έναν επεξεργαστή τροφίμων.

Μπλέντερ

Μπλέντερ

Μπλέντερ

Βέλτιστη ισχύς για εργασία

Σήμερα στην πώληση υπάρχουν μίξερ μιας ευρείας ποικιλίας χωρητικότητας, έτσι ώστε κάθε πελάτης να μπορεί εύκολα να επιλέξει μια συσκευή που να ταιριάζει στις ανάγκες τους. Οι δυνατότητες των οικιακών συσκευών εξαρτώνται από το επίπεδο ισχύος.

Μπλέντερ

Μπλέντερ

Πώς να επιλέξετε ένα μπλέντερ για κοκτέιλ; Για να προετοιμάσετε κοκτέιλ, να κόψετε τα λαχανικά, να λειτουργήσετε το μαστίγιο και να προετοιμάσετε πατάτες, τα μοντέλα με ένδειξη ισχύος μέχρι 500 W είναι τέλεια. Ο πάγος, τα καρύδια και άλλα σκληρά τρόφιμα μπορούν να θρυμματιστούν γρήγορα χρησιμοποιώντας ένα όργανο μέχρι 900 watt. Αν χρειαστεί να ζυμώσετε τη ζύμη, τότε από 1000 βατ.

Μπλέντερ

Μπλέντερ

Έτσι, όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς των οικιακών συσκευών, τόσο υψηλότερες είναι οι δυνατότητές τους. Αυτή η στιγμή πρέπει να τεθεί σε λειτουργία, κάνοντας μια αγορά.

Μονάδες σταθερού τύπου λειτουργούν μόνο από το ηλεκτρικό δίκτυο. Οι υποβρύχιες συσκευές μπορούν να είναι ενσύρματες και ασύρματες.

Τα ασύρματα μοντέλα τροφοδοτούνται με μπαταρία. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μονάδα, ο χώρος εργασίας αυξάνεται σημαντικά και μπορείτε να ξεχάσετε ένα τέτοιο μειονέκτημα, όπως το σύρμα, το οποίο μπορεί να επηρεάσει. Ωστόσο, οι συσκευές με μπαταρίες είναι βαρύτερες. Η διάρκεια της λειτουργίας τους είναι κατά μέσο όρο 30 λεπτά.

Μπλέντερ

Μπλέντερ

Ο θόρυβος κατά τη λειτουργία του εξοπλισμού μπορεί να προκαλέσει σε ένα άτομο μεγάλη ενόχληση. Με στάσιμα μοντέλα, αυτό το ζήτημα είναι πολύ πιο εύκολο να λυθεί. Τα προϊόντα βυθίζονται στη δεξαμενή. Κατά τη διαδικασία λείανσης, μπορείτε να εγκαταλείψετε προσωρινά την κουζίνα. Οι υποβρύχιες συσκευές πρέπει πάντα να παραμένουν στο χέρι. Όταν αγοράζετε ένα μπλέντερ, είναι καλύτερα να δοκιμάσετε τη συσκευή για θόρυβο.

Ταχύτητες του Blender, όγκοι εργασίας

Αν δεν ξέρετε πώς να επιλέξετε σωστά ένα μπλέντερ για παιδικές τροφές, προσέξτε τις παραμέτρους της δεξαμενής κατά την αγορά. Ως μύλος χρησιμοποιείται μια ειδική δεξαμενή στην οποία τοποθετούνται όλα τα απαραίτητα προϊόντα. Η ένταση της δεξαμενής μπορεί να διαφέρει. Κατά κανόνα, διαφέρει σε 1-2 λίτρα.

Μπλέντερ

Μπλέντερ

Ο υποβρύχιος αναμικτήρας μπορεί να λειτουργήσει με ένα δοχείο οποιουδήποτε μεγέθους, το κύριο πράγμα είναι να το κρατήσει βαθύ. Ωστόσο, δεν πρέπει να γεμίσετε το μπολ στην κορυφή, αυτό μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι η συσκευή δεν θα μπορεί να επεξεργαστεί μεγάλο όγκο προϊόντων με μεγάλη ταχύτητα και θα αποτύχει. Συνιστάται να δοσολογείτε τον όγκο των μεταποιημένων προϊόντων. Ο βέλτιστος όγκος για λείανση πρέπει να επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τις προσδοκίες από την εργασία.

Για να επεξεργαστείτε φρούτα, λαχανικά, τυρί, καρύδια και άλλα παρόμοια συστατικά, θα αρκεί να έχετε ένα μπολ 1 λίτρου. Για να προετοιμάσετε κοκτέιλ, μαντίστε την κρέμα, η χωρητικότητα έως 2 λίτρα είναι τέλεια.

Μια οικιακή συσκευή όπως μπλέντερ μπορεί να έχει διαφορετικό αριθμό ταχυτήτων (μέχρι 24). Οι ταχύτητες μεταφέρονται ομαλά στη συσκευή. Υπάρχουν συσκευές που είναι εξοπλισμένες με λειτουργία παλμών.

Το σώμα της συσκευής είναι κατασκευασμένο από πλαστικό υψηλής ποιότητας. Υπάρχουν επίσης υψηλής ποιότητας μεταλλικά μοντέλα. Τα πλαστικά προϊόντα είναι φθηνότερα από τα μοντέλα από μέταλλο.

Ποιος εξοπλισμός είναι καλύτερος να επιλέξει;

Η επιλεγμένη συσκευή μπορεί να αγοραστεί με πλήθος ακροφυσίων. Όσο περισσότερα ακροφύσια, τόσο μεγαλύτερες είναι οι δυνατότητες που διαθέτει η συσκευή. Κατά κανόνα, τα δημοφιλή μοντέλα μπλέντερ είναι εξοπλισμένα με τις ακόλουθες επιλογές:

  • Μηχανή λείανσης εξοπλισμένη με καπάκι. Χρησιμοποιείται για τη μεταποίηση προϊόντων όπως ψάρια, κρέας, λαχανικά, φρούτα κλπ.
  • Ακροφύσιο σχεδιασμένο για ζύμωση ζύμης.
  • Corolla. Αυτό το στοιχείο βοηθά στην αντικατάσταση του μίκτη. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να μαστίγετε τα προϊόντα.
  • Αντλία. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον κενού σε διάφορα δοχεία. Αυτή η επιλογή είναι απαραίτητη για τη μακροπρόθεσμη αποθήκευση των προϊόντων.
  • Mill. Με αυτό το ακροφύσιο μπορείτε να αλέθετε προϊόντα.

Οι σύγχρονοι μίξερ είναι εξοπλισμένοι με μια τόσο χρήσιμη επιλογή όπως το μαγείρεμα μιας ποικιλίας πιάτων για ένα ζευγάρι. Τα ακατέργαστα συστατικά τοποθετούνται στη δεξαμενή. Αφού πιέσετε το κουμπί, υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία.

Μπλέντερ

Μπλέντερ

Η λειτουργία αυτοκαθαρισμού μπορεί επίσης να είναι πολύ απαραίτητη για την οικοδέσποινα. Είναι απαραίτητο να ρίχνετε ζεστό νερό στην κανάτα ενεργοποιώντας αυτή την επιλογή. Είναι πολύ βολικό και εξοικονόμηση χρόνου. Όταν το πρόγραμμα τελειώσει τη δραστηριότητά του, η δεξαμενή απλά πρέπει να ξεπλυθεί με νερό.

Συνιστάται να επιλέξετε μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με αισθητήρα υπερθέρμανσης. Συνεπώς, κρατάτε τη μονάδα σε λειτουργία αν λειτουργεί σε συνθήκες αυξημένου φορτίου.

Προδιαγραφές του Blender

Πριν αγοράσετε ένα μπλέντερ κουζίνας, πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά όλες τις τεχνικές προδιαγραφές. Εάν με κάποιες παραμέτρους η συσκευή δεν ταιριάζει, τότε είναι προτιμότερο να μην το αγοράσετε. Όταν επιλέγετε ένα μπλέντερ, δώστε προσοχή στην εξουσία. Αν είναι πολύ χαμηλή, τότε η συσκευή απλά δεν θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το έργο της. Στη συνέχεια, αξιολογήστε την ένταση του μπολ. Θα πρέπει να πληροί τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη. Το γεγονός είναι ότι ένα υπερβολικά μεγάλο κύπελλο κάνει το έργο δυσάρεστο. Μια μικρή δεξαμενή δεν θα σας επιτρέψει να αλέσετε τον κατάλληλο όγκο προϊόντων.

Μπλέντερ

Μπλέντερ

Ο σχεδιασμός του μπλέντερ για λουκάνικα, λείανση και άλλες λειτουργίες πρέπει να είναι ισχυρός και ανθεκτικός. Η διάρκεια ζωής της μονάδας καθορίζεται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Εάν είναι πλαστικό, τότε πρέπει να είναι ανθεκτικό και υψηλής ποιότητας. Τα μεταλλικά μοντέλα είναι πιο ανθεκτικά, αλλά θα κοστίζουν περισσότερο τον αγοραστή.

Μπλέντερ

Είναι επίσης σημαντικό να δώσετε προσοχή στο υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το μπολ. Ένας μεγάλος αριθμός μοντέλων αντιπροσωπεύονται από πλαστικά μπολ. Όταν επιλέγετε πλαστικό, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν αρνητικά αυτό το υλικό. Όταν χρησιμοποιείτε ένα πλαστικό μπολ, θα πρέπει να ελέγχετε το καθεστώς θερμοκρασίας. Μια γυάλινη δεξαμενή μπορεί να χειριστεί τα θερμικά φορτία πιο εύκολα. Αυτή είναι μια εξαιρετική λύση για την παρασκευή ζεστών σούπας και άλλων πιάτων.

Ποια εταιρεία προτιμά καλύτερα να επιλέξει ένα μπλέντερ;

Εάν δεν γνωρίζετε ποια εταιρεία να επιλέξετε ένα μπλέντερ για το σπίτι, θα πρέπει να αναλύσετε όλα τα μοντέλα που παρουσιάζονται στην αγορά σήμερα, έχοντας μελετήσει την αξιολόγηση. Κάθε ένα από αυτά έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Μεγάλη σημασία έχει ο κατασκευαστής. Πρέπει να επαληθεύεται και να έχει μεγάλο αριθμό αξιολογήσεων πελατών. Μην επιλέγετε υπερβολικά φθηνά μοντέλα. Είναι σημαντικό πριν αγοράσετε να μελετήσετε προσεκτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού. Μπορείτε να ζητήσετε από τον βοηθό πωλήσεων να ελέγξει τη λειτουργία της συσκευής. Έτσι θα είναι δυνατή η επαλήθευση της αξιοπιστίας του, για να αποσαφηνιστεί το επίπεδο θορύβου.

Μπλέντερ

Οι πιο δημοφιλείς κατασκευαστές μπλέντερ σήμερα είναι οι Braun, Bosch, Moulinex Siemens, Philips, Tefal και πολλοί άλλοι. Αυτά τα εμπορικά σήματα συχνά καταλαμβάνουν τις υψηλότερες θέσεις. Έχουν αποδειχθεί καλά. Είναι δύσκολο να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση ως προς το ποιο μπλέντερ είναι καλύτερο να επιλέξει. Είναι απαραίτητο να αξιολογήσετε προσεκτικά όλες τις θετικές και αρνητικές πλευρές του θέματος και να χρησιμοποιήσετε τα μεμονωμένα αιτήματά σας για να επιλέξετε ένα καλό μπλέντερ για το σπίτι.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)