Πώς να εγκαταστήσετε και πού να τοποθετήσετε ένα πλυντήριο ρούχων σε ένα διαμέρισμα

Ένα σωστά λειτουργώντας πλυντήριο είναι η εγγύηση ότι τα ρούχα και τα σεντόνια μας θα είναι συνεχώς καθαρά. Ωστόσο, για να μπορεί ο βοηθός μας να λειτουργεί σωστά και να καθαρίζει σωστά, πρέπει να εγκατασταθεί σωστά. Πολλά καταστήματα οικιακών συσκευών παρέχουν δωρεάν υπηρεσία αποστολής. Ωστόσο, θα πρέπει να πληρώσετε για τη σύνδεση και την εγκατάσταση. Πώς να εγκαταστήσετε ένα πλυντήριο ρούχων στο μπάνιο;

Πλυντήριο ρούχων

Πού να τοποθετήσετε το πλυντήριο ρούχων;

Συνήθως, το πλυντήριο θα πρέπει να βρίσκεται στο μπάνιο. Η εξαίρεση είναι ένα διαμέρισμα μικρού μεγέθους με έλλειμμα ελεύθερου χώρου. Σε αυτή την περίπτωση, η μηχανή μπορεί να εγκατασταθεί στην κουζίνα. Η κουζίνα, παρεμπιπτόντως, έχει ένα πλεονέκτημα έναντι του μπάνιου από την άποψη αυτή λόγω της έλλειψης υψηλής υγρασίας. Επιπλέον, όταν το μπάνιο είναι συνδυασμένο, είναι ενοχλητικό να το χρησιμοποιήσετε όταν το μηχάνημα είναι ενεργοποιημένο, εάν η έξοδος είναι έξω από το μπάνιο. Η πόρτα αυτή τη στιγμή, φυσικά, πρέπει να είναι ανοιχτή.

Τοποθέτηση του πλυντηρίου

Τοποθέτηση του πλυντηρίου

Τοποθέτηση του πλυντηρίου

Τοποθέτηση του πλυντηρίου

Τοποθέτηση του πλυντηρίου

Τοποθέτηση του πλυντηρίου

Μπορείτε να βάλετε ένα πλυντήριο στο διάδρομο. Ωστόσο, αυτό είναι ενοχλητικό λόγω της απόστασης από τους αγωγούς. Μια εξαιρετική επιλογή είναι να εγκαταστήσετε το μηχάνημα σε ένα δωμάτιο που διαχωρίζεται από το μπάνιο από ένα λεπτό διαμέρισμα. Αυτό το διαμέρισμα δεν θα γίνει μεγάλο εμπόδιο κατά τη σύνδεση του πλυντηρίου με τις επικοινωνίες.

Συνδέστε το πλυντήριο ρούχων στη σωλήνωση

Έτσι, έχετε αποφασίσει για το μέρος όπου το πλυντήριο θα σταθεί. Τώρα μπορείτε να προχωρήσετε στο κύριο στάδιο της εργασίας - εγκατάσταση και σύνδεση. Πρώτον, συνδέουμε τη γραμμή παροχής νερού με το δίκτυο αποχέτευσης και στη συνέχεια με το δίκτυο.

Για να συνδέσετε το πλυντήριο ρούχων στην παροχή νερού, θα χρειαστείτε:

  • βαλβίδα
  • tee;
  • προσαρμογέας "1/2 ίντσας - 3/4" ";
  • PTFE ταινία σφράγισης (ταινία FUM).

Τοποθετούμε ένα μπλουζάκι στην παροχή νερού, συνδέουμε μια βαλβίδα σε αυτήν. Η άλλη πλευρά συνδέει τη βαλβίδα στη γραμμή παροχής νερού στο πλυντήριο χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα. Η ταινία FUM είναι χρήσιμη για τη στεγανοποίηση της σύνδεσης της βαλβίδας και της γραμμής παροχής νερού στο μηχάνημα και όταν το μέταλλο συνδέεται με μέταλλο.

Τώρα συνδέουμε το πλυντήριο στο κανάλι. Πρόκειται για μια πιο περίπλοκη λειτουργία από τη σύνδεση με παροχή νερού. Όταν το πλυντήριο λειτουργεί, μπορείτε απλά να αποστραγγίσετε τον σωλήνα αποστράγγισης στο λουτρό ή την τουαλέτα. Ωστόσο, πρώτα, το ίδιο λουτρό μετά από αυτό θα πρέπει να καθαριστεί. Και δεύτερον, αν ο εύκαμπτος σωλήνας είναι κακώς σταθερός, τότε αυτό είναι γεμάτο με την κατανομή του. Το νερό που χρησιμοποιείται στο μηχάνημα μπορεί να πέσει στο πάτωμα.

Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, είναι ακόμη καλύτερο να συνδέσετε αξιόπιστα την έξοδο νερού από το μηχάνημα στη γραμμή αποχέτευσης. Αλλά όταν το πλυντήριο λειτουργεί, δεν μπορείτε να ανησυχείτε και να κάνετε κάτι χρήσιμο αυτή τη στιγμή.

Σύνδεση πλυντηρίου

Εάν ο σωλήνας αποχέτευσης είναι από χυτοσίδηρο, τότε θα πρέπει να συνδέσετε την αποστράγγιση μέσω ενός τσαγιού σε ένα από τα σιφόνια. Κατά κανόνα, εγκαθίστανται σε τρία μέρη: μετά το μπάνιο, το νιπτήρα και το νεροχύτη. Η δεύτερη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι πιο ριζοσπαστική - αντικαθιστώντας ολόκληρο το σύστημα αποχέτευσης, αλλά αυτό θα απαιτήσει πολλή προσπάθεια. Αλλά για να συνδέσετε την αποστράγγιση του πλυντηρίου με πλαστικούς σωλήνες είναι πολύ πιο εύκολη. Συνιστάται η σύνδεση του σωλήνα αποστράγγισης του πλυντηρίου στο σιφόνι. Η σύνδεση μεταξύ του σωλήνα και του σωλήνα αποχέτευσης πρέπει να σφραγιστεί με ένα καουτσούκ που πρέπει να αγοραστεί.

Το τελικό βήμα στη σύνδεση του πλυντηρίου με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης θα είναι να ελέγξετε τη στεγανότητα των συνδέσεων. Για να εξασφαλίσετε στεγανότητα, πριν τη σύνδεση, λιπάνετε όλες τις συνδέσεις με στεγανωτικό.

Σύνδεση πλυντηρίου

Πώς να εγκαταστήσετε ένα πλυντήριο ρούχων σε ξύλινο πάτωμα

Τι γίνεται αν το πλυντήριο πρέπει να εγκατασταθεί σε ξύλινο πάτωμα; Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να προετοιμάσετε την επιφάνεια στην οποία θα σταθεί το μηχάνημα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να τρυπήσετε 4 τρύπες στο πάτωμα. 4 σωλήνες του ιδίου μήκους εισάγονται σε αυτές τις οπές - είναι σημαντικό η επιφάνεια να βρίσκεται αυστηρά οριζόντια. Αντί των σωλήνων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και γωνίες του ιδίου μήκους.

Πλυντήριο στο ξύλινο πάτωμα

Στη συνέχεια, σε αυτούς τους σωλήνες ή τις γωνίες τοποθετούμε ένα φύλλο μοριοσανίδας ή κόντρα πλακέ μεγάλου πάχους και το τοποθετούμε σε κάθε σωλήνα ή γωνία. Σε αυτό το φύλλο βάζουμε ένα καουτσούκ που θα τοποθετηθεί στο πλυντήριο. Προκειμένου να αυξηθεί η διάρκεια ζωής της ληφθείσας βάσης, είναι επιθυμητό να αντιμετωπιστεί με ένα αντισηπτικό. Κατά τη σύνδεση του πλυντηρίου στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη στεγανότητα των αρμών, καθώς το δέντρο δεν του αρέσει η υγρασία.

Πώς συνδέεται το πλυντήριο ρούχων στο δίκτυο

Αφού συνδεθείτε με την παροχή νερού, μπορείτε να συνδέσετε το πλυντήριο ρούχων στο δίκτυο. Εάν δεν υπάρχει πρίζα κοντά στο σημείο όπου θα τοποθετηθεί το μηχάνημα, μπορείτε να το εγκαταστήσετε ή να συνδέσετε το μηχάνημα χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο επέκτασης. Εφόσον το πλυντήριο καταναλώνει πολλή ισχύ, συνιστάται να το συνδέσετε σε μια πρίζα τοίχου που είναι συνδεδεμένη με ένα πίνακα διανομής ξεχωριστά από το δίκτυο. Αυτό δεν θα υπερφορτώσει τη συνολική καλωδίωση του διαμερίσματος. Η πρίζα στην οποία θα συνδέεται το μηχάνημα πρέπει να είναι γειωμένη.

Εγκατάσταση πλυντηρίου

Εγκατάσταση πλυντηρίου

Αφού συνδέσετε το πλυντήριο στο σύστημα τροφοδοσίας νερού και στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση με την κυριολεκτική έννοια, επειδή για να λειτουργήσει αποτελεσματικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν δονείται και όλα τα μέρη του (τύμπανο, ζώνη, ελατήρια κλπ. κτίριο, πρέπει να το ορίσετε αυστηρά οριζόντια. Αυτό θα μας βοηθήσει να φτάσουμε στο επίπεδο. Η οριζόντια θέση ρυθμίζεται με βίδες που ασφαλίζουν τα πόδια στο ίδιο το μηχάνημα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)