Πώς να τοποθετήσετε ένα κρεβάτι ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος

Το πιο σημαντικό στοιχείο στην κρεβατοκάμαρα είναι το κρεβάτι. Και η ευημερία σας εξαρτάται από το υλικό από το οποίο θα κατασκευαστεί και πόσο καλά θα αντέξει. Η επιλογή της ιδανικής τοποθεσίας δεν είναι τόσο απλή. Πρέπει να τοποθετηθεί εργονομικά και feng shui ταυτόχρονα. Το έργο δεν είναι εύκολο, αλλά είναι εφικτό. Το κρεβάτι μπορεί να τοποθετηθεί σωστά ακόμα και σε ένα μικρό δωμάτιο.

Ο πρώτος κανόνας είναι η ασφάλεια

Οι σκεπτικιστές προτείνουν κυρίως ότι το κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα είναι ασφαλές και μόνο τότε δίνουν προσοχή στους κανόνες του Φενγκ Σούι. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ανησυχείτε για την ασφαλή θέση του κρεβατιού στο δωμάτιο του παιδιού.

Κρεβάτι Φενγκ Σούι

Το κρεβάτι στο δωμάτιο δεν πρέπει να είναι:

 • σε ένα σχέδιο.
 • κάτω από ένα ρεύμα αέρα που προέρχεται από το κλιματιστικό?
 • δίπλα σε ψηλά ντουλάπια.
 • κάτω από τα αρθρωτά ράφια.

Για να αποφύγετε την εμφύσηση κατά τη διάρκεια του ύπνου, το κρεβάτι δεν μπορεί να τοποθετηθεί στη γραμμή μεταξύ της πόρτας και του παραθύρου. Εάν υπάρχει κλιματισμός στο δωμάτιο, οι κουρτίνες πρέπει να τοποθετηθούν έτσι ώστε ο κρύος αέρας να πνέει στην οροφή και όχι στο πρόσωπο του ύπνου. Ειδικά το παιδί δεν πρέπει να κρεμάει ράφια πάνω από το κρεβάτι. Ανεξάρτητα από το πόσο ασφαλώς είναι καρφωμένοι στον τοίχο, μια μέρα μπορεί να πέσει, και κάτι βαρύ μπορεί πάντα να πέσει από ένα ψηλό υπουργικό συμβούλιο.

Εάν δεν ξέρετε πώς να βάλετε ένα κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα, απλά να το κανονίσετε άνετα. Αυτό σημαίνει ότι δίπλα στη μακριά πλευρά θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 70 cm ελεύθερος χώρος. Στη συνέχεια, θα είναι βολικό για σας να απλώσετε το κρεβάτι, να το καλύψετε, να αλλάξετε το κρεβάτι σε αυτό. Σε ένα μικρό στούντιο ή στον Χρουστσόφ, αυτό φαίνεται να μην είναι τόσο απλό, αλλά αν θέλετε να ελευθερώσετε χώρο, μπορείτε να αναθεωρήσετε τα πράγματα και να πετάξετε εκείνους που έχουν ξεπεράσει τη ζωή σας.

Κεφαλάρι στο παράθυρο

Κρεβάτι κεφαλιού στο παράθυρο από το φενγκ σούι

Βάζουμε ένα κρεβάτι στο φενγκ σούι

Η αρχαία ανατολική διδασκαλία δίνει μια ακριβή απάντηση στην ερώτηση: πώς να τοποθετήσετε σωστά ένα κρεβάτι σε ένα δωμάτιο. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες και αποχρώσεις, αλλά αν τις παρατηρήσετε με προσοχή, οι δάσκαλοι του Feng Shui υπόσχονται, όχι μόνο θα κοιμηθείτε καλά, αλλά η τάξη και η αρμονία θα εμφανιστούν σε όλους τους άλλους τομείς της ζωής.

Σύμφωνα με το Feng Shui, το κρεβάτι τοποθετείται στην πιο μακρινή γωνία, αλλά έτσι ώστε η πόρτα να είναι ορατή. Ένας ήρεμος ύπνος απαιτεί πολύ αέρα, οπότε ο χώρος πάνω από αυτό δεν πρέπει να γεμίσει με τίποτα. Στο Feng Shui, είναι σημαντικό να παρατηρήσετε αναλογίες, οπότε το κρεβάτι πρέπει να είναι ανάλογο με το δωμάτιο. Για ένα στενό υπνοδωμάτιο πρέπει να αγοράσετε ένα παρατεταμένο κρεβάτι. Αν το δωμάτιο είναι μεγάλο και ευρύχωρο, τότε ένα διπλό κρεβάτι θα το χωρέσει καλά.

Δεν πρέπει να υπάρχει μπάνιο ή τουαλέτα πάνω από το κρεβάτι στον τελευταίο όροφο, οπότε σχεδιάστε τη διάταξη των δωματίων στο σπίτι, έτσι ώστε τα μπάνια σε κάθε όροφο να είναι το ένα κάτω από το άλλο και η κρεβατοκάμαρα δεν βρίσκεται κάτω από αυτά.

Τοποθέτηση κρεβατιών σε ένα μικρό δωμάτιο

Δωμάτιο απέναντι από το παράθυρο

Τι απαγορεύει το φενγκ σούι;

Όλοι δεν ξέρουν πώς να βάλουν ένα κρεβάτι στο Feng Shui, επειδή είναι πραγματικά μια περίπλοκη επιστήμη που θέτει σαφείς απαιτήσεις για τη διευθέτηση των επίπλων στο διαμέρισμα. Σε γενικές γραμμές, το Feng Shui καλεί να μην έχουν επιπλέον αντικείμενα στην κρεβατοκάμαρα, επειδή κάθε πράγμα έχει τη δική του ενέργεια, η οποία μπορεί να μην συμπίπτει με τη δική σας. Το Feng Shui δίπλα ή πάνω από το κρεβάτι δεν πρέπει να είναι:

 • σημεία πώλησης ·
 • πολυέλαιοι?
 • μεγάλα φωτιστικά?
 • εικόνες?
 • ράφια;
 • τζάκια?
 • ενυδρεία ·
 • πολλά φυτά εσωτερικού χώρου.

Κρεβάτι κοντά στο παράθυρο

Διαρρύθμιση κρεβατιού στο υπνοδωμάτιο

Επίσης, το κρεβάτι δεν πρέπει να είναι:

 • στο κέντρο του δωματίου.
 • κεφαλάρι στην πόρτα.
 • πόδια προς την πόρτα.
 • ανάμεσα στην είσοδο και το παράθυρο.

Σύμφωνα με την ανατολική διδασκαλία, ένα άτομο παίρνει αρκετό ύπνο και ξεκουράζεται αν αισθάνεται προστατευμένος στο κρεβάτι. Θα είναι δυνατό να δημιουργηθεί η απαραίτητη ασφάλεια αν το κρεβάτι βρίσκεται κοντά σε ένα κενό τοίχο. Επίσης, οι αιχμηρές γωνίες των ντουλαπιών και των τοίχων δεν πρέπει να κατευθύνονται στον ύπνο. Για τους ανθρώπους που ζουν στον Χρουστσόφ, η τοποθέτηση ενός κρεβατιού σαν αυτό φαίνεται αδύνατο. Σε ένα στενό δωμάτιο, όπου υπολογίζεται κάθε τετραγωνικό εκατοστό, και δεν υπάρχει αρκετός χώρος, μόνο το κρεβάτι δεν μπορεί να σταθεί κοντά στον τοίχο. Η ζωή κάνει τις δικές της προσαρμογές, αλλά κανείς δεν απαγορεύεται να ονειρεύεται τη βελτίωση των συνθηκών στέγασης και να αγωνίζεται για αυτό.

Δεν είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε το κρεβάτι κάτω από τις δοκούς οροφής - ειδικά απέναντι. Θα "πιέσουν" στο κεφάλι και θα "αντλήσουν" ενέργεια από σας. Η σωστή εσωτερική λύση θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μια οροφή τέντωμα.

Θα είναι δυσάρεστο να κοιμηθεί σε ένα κρεβάτι που βρίσκεται κάτω από μια κεκλιμένη οροφή - ένα χαρακτηριστικό των σοφίτες δωμάτια. Δεν θα μπορείτε να το κλείσετε, αλλά μπορείτε να τραβήξετε την κόκκινη κορδέλα από την κάτω γωνία - οι δάσκαλοι του Feng Shui ισχυρίζονται ότι αυτό θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τοποθέτηση κρεβατιού στο υπνοδωμάτιο

Κρεβάτι βόρεια

Ίσως οι προσωπικές σας οδηγίες και αυτές του συζύγου σας να μην ταιριάζουν. Μόνο ένας ειδικός του Feng Shui θα σας πει πώς να τα προσδιορίσετε, αλλά ό, τι λέει, θα πρέπει να βρούμε συμβιβασμό και να βάλουμε το κρεβάτι προς την κατεύθυνση που είναι άνετη και για τους δύο συζύγους. Κανείς δεν θα δώσει συγκεκριμένες συστάσεις εδώ - πρέπει να ακούσετε τον εαυτό σας και να αναζητήσετε ένα "μεσαίο έδαφος". Το μόνο πράγμα, ακόμα κι αν έχετε δύο κρεβάτια μετακινούνται μαζί, εμπειρογνώμονες συστήνουν βάζοντας ένα διπλό στρώμα επάνω τους. Στη συνέχεια, μεταξύ του συζύγου και της συζύγου στη σχέση δεν θα υπάρχουν εμπόδια και όρια.

Κρεβάτι στον τοίχο

Καλή διάταξη κρεβατιού στο υπνοδωμάτιο

Προσδιορίζουμε τα καρδινάλια

Μια άλλη δημοφιλής ιδέα είναι να τοποθετήσετε το κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα σε σχέση με τα καρδινάλια σημεία. Εδώ δεν χρειάζεται καν να απευθυνθείτε σε ειδικούς: απλά να πάρετε μια πυξίδα ή να καθορίσετε τα καρδιακά σημεία. Παρεμπιπτόντως, η ιδέα ότι η επιτυχία της ζωής ενός ατόμου επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το πού τα πόδια και το κεφάλι του κατευθύνονται σε ένα όνειρο ανήκει στους ανατολικούς σοφοί. Το αν είναι σωστό ή όχι είναι εύκολο να επαληθευτεί.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το αγαπημένο σας πρόσωπο, βάλτε το κρεβάτι στο κεφαλάρι προς τα νότια. Εάν δεν έχετε αποφασίσει πώς να βάλετε το κρεβάτι στο μικρό υπνοδωμάτιο, κατευθύνετε το κεφαλάρι προς τα νοτιοανατολικά. Πιστεύεται ότι ένα κρεβάτι που καθορίζεται με αυτόν τον τρόπο βοηθά ένα άτομο να γίνει πιο επίμονο στις επιθυμίες του και να επιτύχει την επιτυχία στον επιλεγμένο τομέα. Τα ζευγάρια που θέλουν ένα μωρό πρέπει να βάλουν ένα κρεβάτι "κεφάλι" προς τα δυτικά, και εκείνοι που χρειάζονται καλή φήμη - προς τα νότια.

Στα καρδιακά σημεία μπορείτε να βάλετε ένα κρεβάτι στο φυτώριο. Εάν το παιδί έχει ενοχλητικό ύπνο, μπορείτε να βάλετε το κρεβάτι στο κεφάλι των παιδιών προς τα ανατολικά. Χάρη σε αυτό, το όνειρο θα γίνει υγιές και ήρεμο. Για τους γονείς που δεν ξέρουν πώς να κάνουν ένα κρεβάτι, αλλά θέλουν το παιδί τους να μελετήσει με επιτυχία, μπορείτε να βάλετε το κρεβάτι στα βορειοανατολικά.

Κρεβάτι νότια

Βολική διάταξη κρεβατιού στο υπνοδωμάτιο

Κρεβάτι - Νησί Ασφαλείας

Σε ένα όνειρο, ένα άτομο ξοδεύει σημαντικό μέρος της ζωής του, γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να επιλέξετε ένα καλό κρεβάτι και να το τοποθετήσετε σωστά. Εάν θέλετε να κοιμηθείτε ειρηνικά, επιλέξτε ένα κρεβάτι με ένα άνετο στρώμα. Σε ένα κρεβάτι που έγινε στα μέσα του περασμένου αιώνα και πέφτει από καιρό σε καιρό, θα είναι άβολα να κοιμηθεί, οπότε υπάρχει λόγος να εξοικονομήσετε χρήματα και να αγοράσετε ένα σύγχρονο κρεβάτι. Είναι επίσης καλύτερο για τα ζευγάρια να μην κοιμούνται σε δύο μετατοπισμένα κρεβάτια - αυτό είναι ενοχλητικό και μπορεί να κάνει ένα χάος στις οικογενειακές σχέσεις.

Ένα κρεβάτι σε διαμέρισμα στούντιο ή στο Χρουστσόφ δεν πρέπει να μετατραπεί σε αποθήκη. Κάποιος κρατά κάτω κουτιά παπουτσιών, παλιά περιοδικά ή διπλωμένα χαλιά. Σπάνια, τα πράγματα που χρειάζονται καθημερινά τίθενται κάτω από το κρεβάτι. Και αυτό που δεν χρησιμοποιείτε για περισσότερο από ένα χρόνο πιθανότατα δεν θα χρειαστεί ποτέ, οπότε αν υποφέρει από αϋπνία, κοιτάξτε τι είναι κάτω από το κρεβάτι σας. Εάν υπάρχουν σκουπίδια, θα πρέπει να το ξεφορτωθείτε. Όσο λιγότερος χώρος χρησιμοποιείται κάτω από το κρεβάτι, τόσο πιο ενεργά ρέουν ενεργειακές ροές - έτσι λένε οι δάσκαλοι του Feng Shui.

Κρεβάτι κατά μήκος του τείχους

Απαγορεύεται να κοιμάται κανείς με τα πόδια σας στην πόρτα - αυτή η θέση ονομάζεται «στάση του θανάτου» και θεωρείται απαράδεκτη. Από την άλλη πλευρά, για να αισθάνονται ασφαλείς, πρέπει να δείτε την πόρτα από το κρεβάτι. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, είναι εύκολο να βρεθεί ένας συμβιβασμός. Μπορείτε να συνδέσετε έναν καθρέφτη στον απέναντι τοίχο στο υπνοδωμάτιο σχετικά με την πόρτα. Δεν θα είναι κοντά στο κρεβάτι, αλλά με αυτό μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει στο διάδρομο, και ποιος είναι εκεί. Η σωστή χρήση καθρεφτών σε ένα μικρό δωμάτιο βοηθά στην επέκταση του χώρου.

Οι ειδικοί από διάφορους τομείς απαντούν στην ερώτηση: πού ακριβώς θα πρέπει να βάλω το κρεβάτι, αλλά πρέπει πάντα να ακούτε τον εαυτό σας.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)