Πώς να πλύνετε τα παράθυρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς λεκέδες

Με την έλευση της άνοιξης ή πριν από τις διακοπές, θέλω το σπίτι να λάμπει με καθαρότητα και λαμπρότητα. Και πρώτα απ 'όλα - να φτιάξουμε τα παράθυρα να φαίνονται υπέροχα, γιατί μέσα τους πέφτουν οι άτακτες ακτίνες του ήλιου για να γεμίσουν το δωμάτιο με ζεστασιά και χαρά. Αλλά για να γίνει αυτό με ένα λαμπρό αποτέλεσμα απέχει πολύ από πάντα. Εν τω μεταξύ, η ώρα του γενικού καθαρισμού πλησιάζει και το γυαλί καλύπτεται από σκόνη και σκόνη, σαν να ρωτούσαν: πώς να πλένουν αποτελεσματικά τα παράθυρα στο μπαλκόνι έτσι ώστε να τραγουδάει η ψυχή και να χαίρεται η καρδιά;

Πλυντήριο παράθυρα σε ένα διαμέρισμα

Το "Classic" θα σας βοηθήσει πάντα!

Πρώτα απ 'όλα, θυμηθείτε την κλασική μέθοδο, η οποία είναι επίσης πολύ δημοφιλής. Θα ήταν καλύτερο να το κάνετε όταν είναι θολό στο δρόμο, επειδή ο λαμπερός ήλιος θα στεγνώνει το διάλυμα πλύσης γρηγορότερα από ό, τι απαιτείται και το γυαλί θα παραμείνει σε επικίνδυνους λεκέδες.

 • Αποθέτουμε ένα ζευγάρι μεγάλων δεξαμενών, σε ένα από τα οποία - καθαρό νερό, και στο άλλο - ένα διάλυμα πλυσίματος. Προσθέστε δύο σφουγγάρια σε αυτά - μαλακό αφρό και σκληρό, καθώς και μαλακό ύφασμα με βάση μικροϊνών.
 • Πριν φτάσουμε στο γυαλί, σκουπίστε τα κουφώματα. Η ακολουθία είναι η ακόλουθη: αν η ηλεκτρική σκούπα είναι πρώτη, τότε ένα ξηρό κουρέλι, και στη συνέχεια ένα διάλυμα σαπουνιού και, τέλος, ένα πανί εμποτισμένο σε καθαρό νερό.
 • Εάν είναι δροσερό στην loggia, τότε θα είναι σωστό να φροντίζει τα ζεστά ρούχα: τα παράθυρα δεν θέλουν να αντιμετωπίζονται επιφανειακά και φροντίζουν χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία. Και έτσι ώστε το γυαλί να μην ιδρώνει άμεσα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας - να παρέχει μια ροή ζεστού αέρα στο loggia.
 • Λαμβάνουμε ένα σφουγγάρι αφρού, το βγάζουμε με σαπουνόνερο και πλένουμε το γυαλί, χρησιμοποιώντας επίσης ένα σκληρό σφουγγάρι σε εκείνους τους χώρους όπου η επιφάνεια είναι πολύ βρώμικη.
 • Μετά από αυτό, μπορείτε να ξεπλύνετε την επιφάνεια με άφθονο καθαρό νερό για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα του απορρυπαντικού και να τα σκουπίσετε.
 • Για να λάμψει τα παράθυρα στις δύο πλευρές, χρησιμοποιούμε ένα πανί μικροϊνών, το οποίο απορροφά την υγρασία τέλεια και δεν αφήνει ραβδώσεις.

Μια συνηθισμένη εφημερίδα ή χαρτί υγείας θα ολοκληρώσει το γυαλιστερό στο σπίτι. Απλά σκουπίστε το ποτήρι της. Αυτή η μέθοδος, που ονομάζεται "κλασική", κληρονομήθηκε από τις γιαγιάδες μας, είναι καλύτερα να σκεφτόμαστε κάτι καλύτερο.

Πλύσιμο παραθύρων με σαπούνι σφουγγάρι

Τα παράθυρά μου με έναν προηγμένο τρόπο

Ακόμη και το πιο πατενταρισμένο "κλασικό" μερικές φορές αποτυγχάνει αν, για παράδειγμα, δεν βάζετε αρκετή προσπάθεια να τρίβετε την εφημερίδα στη μία πλευρά του παραθύρου. Ως εκ τούτου, υπάρχει ένας τρόπος για να πλύνετε τα παράθυρα στο διαμέρισμα σαν να είχαν μόλις αφαιρεθεί από την εργοστασιακή συσκευασία. Και δεν θα χρειαστεί να κάνετε υπερβολικές προσπάθειες, και η λάμψη επιτυγχάνεται γρήγορα, σχεδόν χωρίς κόπο. Η χρονοβόρα διαδικασία μπορεί να απλουστευθεί με τη χρήση ενός αποξεστήρα, στίλβωσης ή απόσταξης. Ταυτόχρονα, μπορείτε να αγοράσετε ένα προϊόν στο κατάστημα έτσι ώστε τα γυαλιά να μην ιδρώνουν.

Αρχικά προετοιμάζουμε ένα ξύστρα και αποθηκεύουμε με δοχεία για απορρυπαντικά και νερό, καθώς και σφουγγάρια αφρού και ξηρά βαμβακερά κουρέλια. Επιπλέον, απαιτείται λίγο περισσότερη προσοχή για να μετακινηθείτε σωστά σε μια δεδομένη κατεύθυνση. Το σφουγγάρι εισέρχεται σε ένα δοχείο με σαπουνόνερο. Για καλύτερο καθαρισμό, μπορείτε να το πιέσετε σε μια κατάσταση όπου το νερό δεν αποστραγγίζεται από μόνο του.

Αποξέστη παραθύρων

Σκουπίστε το γυαλί εντελώς, μην ξεχνάτε τις αρθρώσεις για να αφαιρέσετε όλη τη βρωμιά που συσσωρεύεται σε αυτά. Μετά από αυτό, οδηγούμε όλη την υγρασία κάτω με μια ξύστρα, κρατώντας το εργαλείο αυστηρά οριζόντια και χωρίς να σκουπίσουμε τίποτα.Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν λεκέδες στην επιφάνεια των παραθύρων. Εάν είναι απαραίτητο, περνάμε ξανά από το τζάμι. Τώρα ξεκινά η πιο κρίσιμη στιγμή, είναι απαραίτητο να κάνουμε σωστά όλα όσα απαιτούνται. Πλένουμε τα πάντα καθαρά, κινούμαστε κατά μήκος της επιφάνειας από ψηλά, κάνοντας οριζόντια περάσματα με ξύστρα, έτσι ώστε η γωνία να είναι περίπου 30 μοίρες. Μετά από κάθε πέρασμα, το λάστιχο πρέπει να καθαρίζεται καθαρά με ένα στεγνό πανί.

Ήταν η σειρά των ξηρών κουρευτών με τα οποία μπορείτε να αφαιρέσετε τις υπόλοιπες μικρές σταγόνες και λεπτές λωρίδες. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με ένα ξηρό πανί, το οποίο περνάει από την περίμετρο, έτσι ώστε να μην παραμένει νερό κοντά στα πλαίσια. Αυτό είναι όλο, γρήγορα, χωρίς διαζύγια και ειδικές προσπάθειες.

Αποξέστη παραθύρου με μεγάλη λαβή

Τα πιο δύσκολα σημεία είναι στη σειρά

Αυτά περιλαμβάνουν παραδοσιακά λότζες και μπαλκόνια. Εάν σκοπεύετε να δώσετε βρωμιά σε αγώνα, τότε μπορείτε να αγοράσετε μια ειδική σφουγγαρίστρα σχεδιασμένη για αυτούς τους σκοπούς. Έχει ένα σύνολο από δύο ακροφύσια, ένα μαλακό, το άλλο καουτσούκ. Το πρώτο απαιτείται για την πλύση του γυαλιού με απορρυπαντικά και το δεύτερο για τον καθαρισμό της υπόλοιπης υγρασίας. Όταν εργάζεστε σε μια λεωφόρο με μια σφουγγαρίστρα, μπορείτε να ξεπλύνετε το ελαστικό ακροφύσιο σε καθαρό νερό και να μην χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικά μετά από κάθε πέρασμα. Οι κινήσεις στην επιφάνεια των παραθύρων ακολουθούν από πάνω προς τα κάτω, δεν είναι απαραίτητο να φτάσετε στα πλαίσια, η επιφάνεια αυτή μπορεί να στεγνώσει με ένα στεγνό πανί.

Καθαρισμός παραθύρων με ξύστρα

Εάν η σφουγγαρίστρα δεν έχει αποδειχθεί σωστά, θα είναι σωστό να χρησιμοποιήσετε μια σκάλα. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ύψος είναι το βέλτιστο, και γρήγορα και εύκολα φτάσατε στην κορυφή των παραθύρων. Το ίδιο σκαλοπάτι είναι καλό στο σπίτι εάν το διαμέρισμα έχει στενά τζάμια παραθύρων. Και έτσι ώστε τα παράθυρα στο διαμέρισμα δεν ιδρώνουν, ειδικά το χειμώνα, ελέγξτε αν η στεγανότητα κοντά στα πλαίσια είναι σεβαστή;

Μια άλλη αποχρώσεις που πρέπει να αξιολογούνται σωστά κατά το πλύσιμο των παραθύρων: δεν μπορείτε να ακουμπήσετε στην πόρτα ή να ακουμπήσετε πάνω στο ποτήρι, απειλεί μια ανεπανόρθωτη καταστροφή.

Ξεχωριστά, θα πρέπει να τονιστεί η σημασία του ζητήματος πώς να πλένετε τα παράθυρα στο μπαλκόνι από έξω, τηρώντας τις προφυλάξεις ασφαλείας. Εάν το διαμέρισμά σας βρίσκεται στον πρώτο όροφο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να έχετε μια σκάλα ή μια συνηθισμένη σκάλα. Αλλά αν δεκάδες μέτρα βρίσκονται στα παράθυρά σας, τότε οι ειδικοί καθαρισμού θα σας βοηθήσουν να τις πλύνετε και στις δύο πλευρές. Τουλάχιστον για σας, τα ψηλά παράθυρα χωρίς ειδικό εξοπλισμό αναρρίχησης (υπάρχουν τέτοιοι εργαζόμενοι που ονομάζονται βιομηχανικοί αναρριχητές) δεν θα είναι απλώς απροσπέλαστες, αλλά και επικίνδυνες.

Πλύσιμο παραθύρων με διάλυμα και σερβιέτα

Πλένοντας συρόμενα και πλαστικά παράθυρα, καθώς και άλλα μυστικά

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε γρήγορα και οικονομικά την επιφάνεια των παραθύρων από τις δύο πλευρές από ισχυρούς ρύπους. Απλά αραιώστε το απορρυπαντικό σας με αμμωνία ή οποιοδήποτε άλλο αλκοόλ. Μια λύση κιμωλίας που βασίζεται σε δύο κουταλιές της θρυμματισμένης κιμωλίας ανά λίτρο νερού θα βοηθήσει επίσης στον καθαρισμό της επιφάνειας καθαρά και χωρίς λεκέδες. Αλλά το ξίδι σε αδιάλυτη μορφή θα γίνει καλύτερα διαφανές ματ επιφάνεια. Οποιεσδήποτε παλιές λεκέδες από μπογιά ή περιττώματα πουλιών μπορούν να απομακρυνθούν εύκολα με μια τακτική επικίνδυνη λεπίδα ξυρίσματος. Και αν τα παράθυρα είναι ιδρωμένα, πρέπει να τα σκουπίσετε με ένα διάλυμα 20 μερών γλυκερόλης και 1 μερικής αλκοόλης.

Εάν αποφασίσετε να πλύνετε τα συρόμενα παράθυρα, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αφαιρέσετε και να αποσυναρμολογήσετε τα πλαίσια. Αυτή η διαδικασία είναι μάλλον επίπονη αν σκοπεύετε να φτάσετε σε δύο πλευρές και θα ήταν καλύτερο να προσκαλέσετε έναν ειδικό για το σκοπό αυτό.

Ξεχωριστά, θα πρέπει να μιλήσετε για πλαστικά παράθυρα και να τα φροντίσετε στο σπίτι.

 • Πιστεύεται ότι το διαμέρισμα θα είναι καθαρό εάν πλένετε τα παράθυρα μία φορά κάθε έξι μήνες. Αλλά μπορείτε να φροντίσετε την πλαστική επιφάνεια και πιο συχνά, εξαιρουμένων των επιθετικών και λειαντικών από τα απορρυπαντικά.
 • Οι πλαστικές επιφάνειες δεν πρέπει να εκτίθενται σε βενζίνη ή διαλύτες, διαφορετικά θα χάνουν με το πέρασμα του χρόνου. Θα ήταν καλύτερα να μην χρησιμοποιούνται μαχαίρια, κατσαβίδια, σμίλες και άλλα αιχμηρά αντικείμενα όταν αφαιρείτε βρωμιά από πλαστικό γυαλί.
 • Δεν συνιστάται επίσης να το πλένετε με αμμωνία ή άλλο αλκοόλ που έχει ήδη αναφερθεί παραπάνω. Αλλά ένα ειδικό σπρέι και ένα μαλακό πανί είναι εξαιρετικά εργαλεία για τη φροντίδα ενός πλαστικού παραθύρου και στις δύο πλευρές.
 • Αν μιλάμε για μικρά πλαστικά παράθυρα, τότε βαμβακερό ύφασμα και σφουγγάρι θα τα βοηθήσουν να τα πλένουν γρήγορα και εύκολα, τα γάντια των νοικοκυριών είναι επιθυμητά στα χέρια.
 • Οι Loggias έχουν συχνά μεγάλα πανοραμικά παράθυρα. Καλύπτονται καλύτερα με ειδικές επιφάνειες που είναι εφοδιασμένες με σφουγγάρι.
 • Οποιαδήποτε πλαστικά παράθυρα απαιτούν πιο ήπια φροντίδα από τα συνηθισμένα γυαλιά. Και στις δύο πλευρές, είναι πιο αποτελεσματικό να τα πλένετε με μια ειδική λύση που διατίθεται στο εμπόριο. Αλλά εάν είναι απαραίτητο, μια τέτοια λύση για το πλύσιμο ενός πλαστικού παραθύρου μπορεί να προετοιμαστεί γρήγορα στο σπίτι. Σε ένα λίτρο νερού πρέπει να ανακατέψετε μια κουταλιά αμύλου.
 • Υπάρχουν και άλλες συνταγές, αλλά μην ξεχνάτε ότι τα πλαστικά γυαλιά είναι πολύ ευαίσθητα σε επιθετικά περιβάλλοντα.
 • Συνήθως, εάν πλένετε το τζάμι και στις δύο πλευρές, τότε, για παράδειγμα, στη λιμνοθάλασσα, πρέπει να ξεκινήσετε πλύνοντας το παράθυρο καθαρό από έξω και στη συνέχεια να μετακινηθείτε στην εσωτερική επιφάνεια.

Το τελικό παράθυρο σκουπίζει με ένα στεγνό πανί

Αν δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιείτε συχνά τις υπηρεσίες μιας υπηρεσίας καθαρισμού και το διαμέρισμά σας βρίσκεται σε ψηλό πάτωμα, μπορείτε να το πλύνετε και στις δύο πλευρές του παραθύρου χρησιμοποιώντας μια ειδική μαγνητική βούρτσα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να κρατήσετε τα παράθυρά σας από την εφίδρωση είναι να αναμίξετε ένα ζευγάρι κουταλιές αλάτι σε ένα ποτήρι κρύο νερό.

Ακολουθώντας αυτούς τους απλούς κανόνες, μπορείτε να διατηρήσετε την τέλεια κατάσταση των παραθύρων στο διαμέρισμά σας.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)