Πώς να βάψετε τοίχους χωρίς λεκέδες: μικρά κόλπα

Η ζωγραφική στους τοίχους από μόνος σας είναι ένα μεγάλο δημιουργικό έργο για να πραγματοποιήσετε τις φαντασιώσεις σας και να δημιουργήσετε την αίσθηση στο σπίτι. Βαμμένες επιφάνειες - είναι βολικό αν λερωθούν, μπορείτε να τις πλύνετε με ασφάλεια. Ακόμη και με μηχανικές βλάβες, μπορείτε πάντα να ζωγραφίζετε πάνω από το κατεστραμμένο τμήμα του τοίχου.

Αρχική τοιχογραφία

Πώς να ζωγραφίσει τους τοίχους στο διαμέρισμα με τα χέρια σας; Είναι σημαντικό να προετοιμάσετε σωστά την επιφάνεια και να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη σειρά. Πριν ξεκινήσετε τη ζωγραφική, βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει τα απαραίτητα εργαλεία χρωματισμού και υλικά.

Ποιο χρώμα να επιλέξει

Τα πιο συνηθισμένα είναι τα αλκυδικά χρώματα και τα γαλακτώματα νερού.

Τα χρώματα με βάση το νερό περιλαμβάνουν:

 • Ακρυλικό - καλά καλύπτουν τους τοίχους, πολύ ανθεκτικό, χωρίς δυσάρεστη οσμή?
 • Βινύλιο - δίνουν στους τοίχους μια ευχάριστη ματ σκιά, σε συνδυασμό με διάφορους τύπους επιφανειών. Μειονεκτήματα: ο υδρατμός είναι ελάχιστα διαπερατός και οι επιφάνειες που είναι επικαλυμμένες με αυτές είναι εύκολα μολυσμένες.
 • Τα χρώματα ακρυλικού βινυλίου έχουν τις ιδιότητες των δύο προηγούμενων τύπων.
 • Λατέξ - πολύ ανθεκτικό, έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά επίστρωσης, στεγνώνει γρήγορα. Μειονέκτημα: Χαρακτηριστική οσμή.
 • Ακρυλικό-λάτεξ - πολύ ανθεκτικό, που χρησιμοποιούνται για ζωγραφική δωμάτια με υψηλή υγρασία. Ιδανικό για διαδρόμους και προσγειώσεις.

Συνήθως τα χρώματα νερού είναι λευκά. Για να λάβετε διαφορετικά χρώματα, προσθέτουν χρώμα.

Ορισμένοι προτιμούν τα γαλακτώματα διασποράς μεταλλικού νερού. Είναι:

 • Ασβεστόλιθος (με βάση το ασβεστοποιημένο ασβέστη) - οι επιφάνειες ζωγραφισμένες από αυτά δεν μπορούν να πλυθούν, έτσι τώρα χρησιμοποιούνται σπάνια, αν και έχουν μια τιμή προϋπολογισμού.
 • Πυριτικό (βασισμένο σε ασβέστη και υγρή ποτάσα). Η επίστρωση είναι ανθεκτική, εύκολο να καθαριστεί και έχει διαπερατότητα ατμού. Αυτά τα χρώματα χρησιμοποιούνται πιο συχνά για τη ζωγραφική προσόψεις.
 • Τσιμέντο (συνδετικό - τσιμέντο). Αποκτήστε μια ανθεκτική επίστρωση, αλλά το χρώμα γρήγορα εξασθενεί.

Μια ξεχωριστή ομάδα αποτελείται από χρώματα αλκυδικού σμάλτου. Σε αντίθεση με τα υδατικά γαλακτώματα, αραιώνονται με ακετόνη ή ειδικούς διαλύτες. Αυτά τα χρώματα κρύβουν τέλεια τα σημεία. Συνήθως χρωματίζουν ξύλινους τοίχους. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Λάδια ή χλωριωμένα ελαστικά. Τα επιχρίσματα είναι ανθεκτικά, λαμπερά και πλένονται.
 • Ακρυλικά σμάλτα - ανθεκτικά στην τριβή, επιτρέπουν στους τοίχους να "αναπνέουν".
 • Διαρθρωτικά - πρόκειται για καινοτόμα χρώματα, δίνουν στους τοίχους μια διακοσμητική υφή. Για την εφαρμογή μιας παχιάς, πλαστικής μάζας, χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία. Αυτά τα χρώματα σας επιτρέπουν να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε ιδέα διακόσμησης.

Ασυνήθιστη ζωγραφική των τοίχων στο νηπιαγωγείο

Προετοιμασία τοίχων για ζωγραφική

Η σωστή προετοιμασία σάς επιτρέπει να βάφετε τα εσωτερικά τοιχώματα χωρίς λεκέδες και να αποφεύγετε λάθη που μπορεί να απαιτούν αρκετές ώρες κουραστικό καθαρισμό. Επίσης, οι προπαρασκευαστικές εργασίες βοηθούν στην εξασφάλιση της ποιότητας και της αντοχής της βαμμένης επικάλυψης.

Πώς να βάψετε τους τοίχους με βαφή με βάση το νερό; Πρώτα προετοιμάστε το δωμάτιο για επισκευή. Αφαιρέστε όλα τα διακοσμητικά αντικείμενα, αφαιρέστε τις κουρτίνες. Στην ιδανική περίπτωση, είναι καλύτερα να αφαιρέσετε τις πρίζες, τους διακόπτες, τις λαβές και τις κλειδαριές από τις πόρτες ή να τις μεταμφιέσετε.

Τα έπιπλα δεν μπορούν να αφαιρεθούν, αλλά απλά να απομακρυνθούν από τους τοίχους και να καλύψουν. Καλύψτε το δάπεδο με χαρτί ή πλαστικό περιτύλιγμα.

Ακολουθούν ορισμένα βασικά βήματα που πρέπει να λάβετε κατά την προετοιμασία των τοίχων σας για ζωγραφική:

 • Καθαρίστε πρώτα την επιφάνεια του τοίχου. Χρησιμοποιήστε μια σκληρή βούρτσα για να αφαιρέσετε τις σταγόνες και τις πιτσιλιές του γύψου. Η νέα και ακατέργαστη στόκος μπορεί να έχει αλκάλια, επομένως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν χρώματα που βασίζονται σε διαλύτες. Αυτό ισχύει για όλους τους τύπους τοίχων.
 • Εάν η επιφάνεια επιχριστεί, αφαιρέστε προσεκτικά το απολεπισμένο στρώμα του χρώματος και το στόκο που προκύπτει.
 • Κατόπιν εξομαλύνετε την επιφάνεια με λεπτό γυαλόχαρτο.
 • Καθαρίστε ολόκληρο το τοίχωμα εντελώς για να έχετε λεία επιφάνεια χωρίς λεκέδες στις περιοχές που έχουν υποστεί επεξεργασία.
 • Το προηγουμένως βαμμένο τοίχο, το οποίο είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να πλυθεί ή να υποβληθεί σε κενό.

Εάν αποφασίσετε να βάψετε την ταπετσαρία, ελέγξτε πόσο σταθερά είναι κολλημένα. Εάν δεν παραμένουν πίσω από τον τοίχο οπουδήποτε, επιτρέπεται η ζωγραφική πάνω στην ταπετσαρία.

Πριν ζωγραφίσετε τον τοίχο, είναι απαραίτητο να το στεγνώσετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Αφού προετοιμάσετε τελείως το τείχος και το δωμάτιο, μπορείτε να ξεκινήσετε να ζωγραφίζετε τους τοίχους.

Ασυνήθιστη ζωγραφική των τειχών στο σαλόνι

Προετοιμασία βαφής

Πριν τη χρήση, το χρώμα ανακατεύεται καλά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό τρυπάνι για αυτό. Τα ακρυλικά χρώματα συνήθως πωλούνται παχιά, πριν εφαρμόσουν την πρώτη στρώση μπορούν να αραιωθούν με καθαρό νερό. Πληροφορίες σχετικά με τις απαραίτητες αναλογίες μπορούν να βρεθούν στη συσκευασία αυτού του χρώματος.

Ρίξτε το τελειωμένο χρώμα σε ένα κάδο ή ένα δίσκο χρώματος. Αν η βαφή παραμένει μέσα στο δοχείο, κλείστε προσεκτικά το δοχείο, έτσι ώστε το χρώμα να μην στεγνώσει.

Επιλέξτε χρώματα μόνο για εσωτερική χρήση, επειδή το σπίτι πρέπει να είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση και τον απαιτούμενο αριθμό στρώσεων, ο χρόνος στεγνώματος της βαφής είναι στη συσκευασία.

Όμορφη τοιχογραφία

Πώς να βάψετε τους τοίχους με έναν κύλινδρο

Αν αποφασίσετε να εφαρμόσετε βαφή με ρολό, πρώτα βάλτε με βούρτσα κοντά σε πρίζες και διακόπτες, πίσω από τις μπαταρίες και στις σανίδες. Τοποθετήστε ένα συρμάτινο πλέγμα στον κάδο, με αυτό μπορείτε να αφαιρέσετε την περίσσεια του χρώματος. Υπάρχει ήδη ένα ραβδωτό κομμάτι στο δίσκο χρώματος, αφού βυθίσετε τον κύλινδρο στο χρώμα, σπρώξτε το προς τα πάνω και προς τα κάτω στο ραβδωτό τμήμα του δίσκου, αυτό θα βοηθήσει στην αφαίρεση της περίσσειας του χρώματος και στην επίτευξη ομοιόμορφης κατανομής. Πώς να ζωγραφίσει ένα τείχος τοίχου; Η τοιχογραφία αρχίζει από τα παράθυρα και τελειώνει κοντά στις πόρτες. Για να βάψετε τους τοίχους με βαφή με βάση το νερό χωρίς λεκέδες, τραβήξτε εναλλάξ κάθετες και οριζόντιες ρίγες με έναν κύλινδρο. Ο κύλινδρος προσκολλάται ομοιόμορφα στο αεροπλάνο και διανέμει το ίδιο το χρώμα.

Για το βάψιμο στους τοίχους με χρώματα με βάση το νερό, ένας τσιμεντοειδής κύλινδρος είναι ο πλέον κατάλληλος. Εάν χρησιμοποιείτε ένα νέο κύλινδρο, κυλήστε το κατά μήκος της κολλώδους πλευράς της αυτοκόλλητης ταινίας για να το καθαρίσετε από το χνούδι.

Πώς να βάψετε τοίχους από τούβλα

Οι ασβεστωμένοι τοίχοι από τούβλα έχουν γίνει μια δημοφιλής και μοντέρνα εσωτερική διακόσμηση. Πώς να ζωγραφίσει έναν τοίχο από τούβλα; Όταν το βάφετε, εξετάστε διάφορες σημαντικές λεπτομέρειες:

 1. Καθαρίστε την επιφάνεια με μια συρμάτινη βούρτσα και πλύνετε τον τοίχο με σαπουνόνερο. Για να βγαίνει όλη η υγρασία από τους πόρους, θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον μία εβδομάδα.
 2. Στόκοι μεγάλα ελαττώματα.
 3. Επιλέξτε ένα χρώμα: Ακρυλικά ή λάδια χρώματα είναι καλό για τη ζωγραφική τούβλα.
 4. Τοποθετήστε τον τοίχο από τούβλα, επιλέξτε το αστάρι ανάλογα με την επιλογή του χρώματος. Εφαρμόστε ένα αστάρι σε ένα παχύ στρώμα. Μην ξεκινήσετε τη βαφή μέχρι να στεγνώσει τελείως και δημιουργεί μια ανθεκτική φιλμ που απορροφά το νερό.

Οι ειδικοί συστήνουν τη ζωγραφική ενός τοίχου από τούβλα με μια βούρτσα. Η κατεύθυνση του χρωματισμού είναι οριζόντια. Μπορείτε επίσης να ζωγραφίσετε με ρολό για να πάρετε τη μοντέρνα επίδραση ενός απρόσεκτα τυλιγμένου στρώματος.

Για να αποκτήσετε το αποτέλεσμα της παλιάς τοιχοποιίας, συνιστάται η εφαρμογή βαφής με σφουγγάρι. Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι, μπορούν να προστεθούν στον τοίχο λεκέδες με αντίθεση χρώματος.

Ζωγραφίζοντας τους τοίχους στο μπάνιο

Ένα μπάνιο με βαμμένους τοίχους φαίνεται όμορφο, αλλά λόγω της υψηλής υγρασίας, η ζωγραφική στους τοίχους του μπάνιου απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.Πώς να βάψετε τους τοίχους στο μπάνιο; Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό χρώμα κατάλληλο για βαφή τοίχων σε χώρους με υγρασία και να εξαλείψετε την υγρασία και τον μύκητα.

Σε τέτοια σημεία υπάρχει πάντοτε ένας λόγος για το νερό, ο οποίος πρέπει να εξαλειφθεί πριν από την έναρξη της ζωγραφικής. Η παρουσία μούχλας ή μύκητας στους τοίχους μπορεί να οφείλεται σε συνεχείς λεκέδες ή λόγω έλλειψης κατάλληλου εξαερισμού στο δωμάτιο, καθώς και λόγω υδραυλικών προβλημάτων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι, ένα πανί ή μια βούρτσα για να αφαιρέσετε το καλούπι. Μετά τη μηχανική κατεργασία, στεγνώστε καλά αυτό το μέρος και το επεξεργαστείτε με αντισηπτικό. Κάνετε τη μελλοντική ελεύθερη κυκλοφορία του αέρα στο μπάνιο, έτσι ώστε το καλούπι να μην επανεμφανιστεί. Για να βάψετε τους τοίχους στο μπάνιο με τα χέρια σας είναι καλύτερα με ένα ρολό.

Βαμμένοι τοίχοι στο μπάνιο

Ζωγραφίζοντας τους τοίχους στην κουζίνα

Πώς να βάψετε τους τοίχους στην κουζίνα; Το καλύτερο χρώμα για τους τοίχους της κουζίνας, που δεν ξεπλένεται για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι εύκολο να καθαριστεί. Οι κουζίνες, όπως τα λουτρά, είναι πολύ θορυβώδεις, γι 'αυτό είναι καλύτερο να τα ζωγραφίζετε με λατέξ ή χρώματα ακρυλικού λατέξ, τα οποία αντιστέκονται απόλυτα στην υγρασία και το γράσο και είναι εύκολο να καθαριστούν. Αυτά τα χρώματα απορροφούν την υγρασία καλά και αποτρέπουν τη φόρμα.

Οι τοίχοι είναι βαμμένοι με αλκυδικές, αν θέλετε τη γυαλιστερή λάμψη των τοίχων. Δεν φοβούνται την υπερβολική υγρασία, αλλά όταν στεγνώσουν εκπέμπουν μια δυσάρεστη οσμή, έτσι ώστε να μπορούν να βαφτούν μόνο σε καλά αεριζόμενο χώρο.

Βαμμένοι τοίχοι στην κουζίνα

Ζωγραφίζοντας τοίχους στο φυτώριο

Πώς να χρωματίσετε τους τοίχους στο φυτώριο; Για το παιδικό δωμάτιο, πρέπει να επιλέξετε τη σωστή βαφή με βάση το νερό με τη σήμανση στη συσκευασία KID ή "για τα δωμάτια των παιδιών". Είναι πολύ βολικό για χρήση, εφαρμόζεται γρήγορα σε οποιαδήποτε επιφάνεια, απολύτως φιλικό προς το περιβάλλον και μη τοξικό.

Εάν το παιδί σας είναι αλλεργικό, αγοράστε ειδικά υποαλλεργικά χρώματα, περιλαμβάνουν ιόντα αργύρου. Η επιφάνεια βαμμένη με τέτοια χρώματα δεν απορροφά τη ρύπανση και έχει βακτηριοκτόνο αποτέλεσμα.

Γνωρίζοντας μερικά κόλπα για το πώς να βάψετε σωστά τους τοίχους σε εσωτερικούς χώρους, θα είστε σε θέση να ενημερώσετε το σπίτι σας και να έχετε αποτελέσματα όχι χειρότερα από τα επαγγελματικά.

Βαμμένοι τοίχοι στο νηπιαγωγείο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)