Πώς να βάψετε διαφορετικούς τύπους πλακιδίων: τα μυστικά των κυρίων

Νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουν ότι το κεραμίδι στο εσωτερικό έχει γίνει καθημερινό μας ρουτίνα. Είναι επενδεδυμένο με τοίχους στο μπάνιο, οροφές, μονοπάτια οδοστρώματος γίνονται. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση, χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τύποι πλακιδίων, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Οι σχεδιαστές δεν σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση και κάθε χρόνο μας εκπλήσσουν με μια νέα ερμηνεία των συνηθισμένων μας πραγμάτων. Για παράδειγμα, τα πλακάκια ζωγραφικής σε διαφορετικά χρώματα κερδίζουν σήμερα δημοτικότητα. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να βάψετε τα πλακάκια σωστά, τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε και πολλά άλλα.

Όμορφα βαμμένα πλακάκια στο μπάνιο

Πώς να επιλέξετε υλικά και εργαλεία

Προετοιμάστε τα ακόλουθα υποστηρικτικά υλικά και εργαλεία για την εργασία:

 • βούρτσες διαφορετικών μεγεθών.
 • ρολό με διαφορετικά δέρματα.
 • ταινία κάλυψης;
 • εκκινητής;
 • χρώμα;
 • βερνίκι?
 • διαλύτης.
 • σχέδια για τη δημιουργία μοτίβων.

Καθώς ολοκληρώνετε το έργο, θα χρειαστείτε άλλα εργαλεία, οπότε εξετάστε τα πάντα εκ των προτέρων.

Πώς να ζωγραφίσει ένα κεραμίδι

Για τη βαφή πλακιδίων, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα ακόλουθα χρώματα:

 • ακρυλικό - πρακτικό και βολικό στη χρήση.
 • εποξικό - άοσμο, στεγνό γρήγορα.
 • σμάλτο σμάλτο - δημιουργεί ένα ευχάριστο βελούδινο αποτέλεσμα, οι ραβδώσεις και οι βρωμιές δεν είναι ορατές.
 • βαφές με βάση το πετρέλαιο - δίνουν γυαλάδα, προσκολλώνται σταθερά στην βαμμένη επιφάνεια.

Επιλέγοντας χρώμα για το ανώτατο όριο

Το υδατοδιαλυτό ακρυλικό χρώμα είναι κατάλληλο για τη βαφή πλακιδίων οροφής, ομοιόμορφα χρώματα χωρίς να αφήνει ραβδώσεις, είναι ασφαλές για την υγεία.

Βαφή δρόμου

Οι πλακοστρώσεις μπορούν να βαφτούν:

 • βαφές ελαστικού με βάση το νερό. Διατηρούν αντίσταση σε οποιαδήποτε θερμοκρασία, έχουν υψηλή αντοχή στη φθορά. Η επίστρωση που ζωγραφίζεται από αυτά δεν γλιστράει.
 • Αλκυδικά χρώματα και βερνίκια για σκυρόδεμα. Προστατεύουν την επιφάνεια, την προστατεύουν από την καταστροφή, εμποδίζουν την εμφάνιση αλάτων.
 • πολυουρεθάνη. Αυτά είναι πολύ ανθεκτικά χρώματα, με την πάροδο του χρόνου η σκιά τους μπορεί να αλλάξει, αλλά οι μηχανικές ιδιότητες παραμένουν οι ίδιες.

Επιλέξτε χρώματα από γνωστούς κατασκευαστές, μην προσπαθείτε να αγοράσετε φτηνές συνθέσεις, μπορεί να περιέχουν συστατικά χαμηλής ποιότητας και να έχουν χαμηλή απόδοση. Υπάρχουν λίγα οφέλη από τέτοια υλικά, γιατί σύντομα τα τοιχώματα που επεξεργάζονται θα αρχίσουν να ξεφλουδίζουν, να επιδεινωθούν και η επιφάνεια θα πρέπει να ξαναβαφτεί ξανά.

Ζωγραφική κεραμίδια στην κουζίνα

Πώς να ζωγραφίσει ένα κεραμίδι

Πώς να βάψετε πλακάκια στο μπάνιο και στην κουζίνα; Το χρώμα από το κεραμίδι θα ξεκολλήσει πολύ γρήγορα λόγω της υψηλής υγρασίας, γι 'αυτό πρέπει να επιλέξετε υψηλής ποιότητας αδιάβροχα χρώματα.

Τα πλεονεκτήματα των πλακιδίων ζωγραφικής:

 • σας επιτρέπει να ενημερώνετε εύκολα και γρήγορα το εσωτερικό του δωματίου.
 • όταν αντικαθιστάτε τα έπιπλα, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέα πλακάκια, απλά να το βάλετε και να τονίσετε το χρωματικό σχέδιο.
 • μπορείτε να κάνετε σχέδια σε ένα βαρετό κεραμίδι ενός χρώματος.
 • βαφή καλύπτει μικρές ζημιές και ελαττώματα.

Ωστόσο, σε μέρη όπου το κεραμίδι είναι συνεχώς σε επαφή με το νερό, είναι καλύτερο να μην βαφή.

Προετοιμασία της επιφάνειας

Πριν από τη βαφή του κεραμιδιού, πρέπει να καθαριστεί από σκόνη, γράσο, σκουριά, άργυρο, ενέματα κλπ.Όσο καλύτερα πλένετε το παλιό πλακάκι, τόσο καλύτερα θα είναι το αποτέλεσμα, ώστε να μπορείτε να καταφύγετε σε μια επιθετική μέθοδο πλύσης με σκληρή βούρτσα. Μπορεί να χαράξει ελαφρά το κεραμίδι, αλλά το αστάρι και το χρώμα είναι καλύτερα στην τραχιά επιφάνεια. Για να βάψετε ομοιόμορφα, η επιφάνεια πρέπει να προετοιμαστεί. Έτσι το χρώμα θα προσκολληθεί καλύτερα στο κεραμίδι.

Πώς να ζωγραφίσει

Πριν από την εφαρμογή της βαφής, τοποθετήστε την ταινία κάλυψης κατά μήκος των ορίων της επιφάνειας για βαφή. Ο κύλινδρος αφρού θα σας βοηθήσει να βάψετε γρήγορα την επιφάνεια. Εάν το χρώμα είναι πάρα πολύ παχύ, προσθέστε λίγο διαλύτη σε αυτό, παρατηρήστε τις αναλογίες που γράφονται στο δοχείο χρώματος. Για να βάψετε μεμονωμένα πλακάκια ή να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε βούρτσες.

Οι εργασίες θα γίνουν πιο γρήγορα αν δεν δώσετε προσοχή στη ραφή μεταξύ των κεραμιδιών στον τοίχο και ζωγραφίστε τον τοίχο με το ίδιο χρώμα. Εάν αποφασίσετε να βάψετε τις ραφές σε διαφορετικό χρώμα, κόψτε τις πρώτα με ταινία κάλυψης.

Πολύχρωμα κεραμίδια στο μπάνιο

Είναι δυνατή η βαφή των κεραμιδιών στο πάτωμα

Πώς να βάψετε πλακάκια στο μπάνιο στο πάτωμα; Όταν εργάζεστε με πλακάκια δαπέδου, πρέπει να έχετε κατά νου ότι στο σημείο αυτό υφίσταται έντονη μηχανική καταπόνηση. Για να έχετε μια πιο ανθεκτική στη φθορά επίστρωση, είναι προτιμότερο να εφαρμόσετε τρία ή περισσότερα στρώματα βαφής.

Μετά το βάψιμο του πλακιδίου, προστατεύστε το από εξωτερικές επιδράσεις. Για να γίνει αυτό, βαφή εντελώς αποξηραμένο χρώμα με βερνίκι με βάση το νερό.

Πώς να βάψετε πλακάκια γύψου

Αν αποφασίσετε πρώτα να βάψετε γύψο, είναι καλύτερο να το κάνετε με το χέρι. Σε αυτή την περίπτωση, θα ζωγραφιστεί φυσικά και θα χωρέσει καλά στο εσωτερικό. Τρία χρώματα που δεν είναι σε αντίθεση είναι επαρκή για τη ζωγραφική. Θα δώσουν μερικές ακόμη αποχρώσεις, αφού ο γύψος απορροφά το χρώμα με διαφορετικούς τρόπους.

Ροζ κεραμίδι στο μπάνιο

Πώς να βάψετε πλακάκια οροφής

Δεν είναι όλα τα είδη πλακιδίων οροφής κατάλληλα για ζωγραφική. Πλαστικά και πλαστικοποιημένα πλακάκια δεν προορίζονται για χρωματισμό, το χρώμα δεν θα κολλήσει σε αυτά, αλλά ο αφρός μπορεί να βαφτεί. Η ζωγραφική θα προστατεύσει και θα ενισχύσει τη δομή τους, θα επιτρέψει να πλυθούν χωρίς δυσκολία, τόσα πολλά ακόμη και να βάψουν νέα κεραμίδια για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και να παρατείνουν την περίοδο λειτουργίας. Με τη ζωγραφική, μπορείτε να δώσετε στην επιφάνεια οποιοδήποτε χρώμα.

Πώς να βάψετε πλακάκια οροφής από πολυουρεθάνη; Πριν από τη ζωγραφική, ελέγξτε αν το κεραμίδι πέφτει από τη βάση, αν αποκολληθεί κάπου, φροντίστε να το κόψετε. Χρησιμοποιώντας μια μικρή σπάτουλα, εφαρμόστε κόλλα πλακιδίων όσο το δυνατόν πιο βαθιά. Απομακρύνετε την περίσσεια με σφουγγάρι αφρού.

Πώς να βάψετε το ανώτατο όριο; Εφαρμόστε ένα παλτό χρώματος με έναν φαρδύ κύλινδρο. Βάλτε χρώμα από τους τοίχους στο κέντρο της αίθουσας. Στο τέλος της εργασίας, μικρά ελαττώματα θα είναι σαφώς ορατά, μια δευτερεύουσα ζωγραφική θα βοηθήσει να τα διορθώσετε. Για να εφαρμόσετε μια δεύτερη στρώση, πάρτε ένα νέο κύλινδρο με μικρό μήκος σωρού. Οι κύλινδροι αφρού για πλακάκια οροφής δεν είναι κατάλληλοι.

Βαμμένα κεραμίδια πάνω από το νεροχύτη στο μπάνιο

Πώς να χρωματίσετε πλακόστρωτες πλάκες

Για να κάνετε τα μονοπάτια από τις πλακόστρωτες πλάκες όμορφες και πρωτότυπες, μπορείτε να τις ζωγραφίσετε σε όλα τα χρώματα που εναρμονίζονται αρμονικά στον περιβάλλοντα χώρο. Η βαφή θα προστατεύει την επιφάνεια του σκυροδέματος από εξωτερικές επιβλαβείς επιδράσεις και θα συμβάλει στην παράταση της διάρκειας ζωής.

Πώς να χρωματίσετε πλακόστρωτες πλάκες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ζωγραφική δεν θα διαρκέσει αρκετές ώρες, αλλά αρκετές ημέρες. Η επιλεγμένη μπογιά πρέπει να αναμειχθεί με την άμμο. Η επιθυμητή συνοχή προσδιορίζεται από τη μέθοδο δοκιμής. Χάρη σε αυτή την τεχνική, μετά τη ζωγραφική, το κεραμίδι θα γίνει λιγότερο ολισθηρό.

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Προσεκτικά σκουπίστε όλες τις βρωμιές και τα συντρίμμια από την επιφάνεια και τις σχισμές κατά τη διάρκεια των προπαρασκευαστικών εργασιών. Μια ηλεκτρική σκούπα είναι ιδανική για τον καθαρισμό κεραμιδιών. Μετά τον καθαρισμό, πλύνετε την τροχιά με έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου και αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει.

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, εξετάστε την πρόγνωση καιρού για λίγες μέρες, εάν αναμένονται βροχές στο εγγύς μέλλον, είναι προτιμότερο να μην αρχίσετε να εργάζεστε. Είναι καλύτερο να μην ζωγραφίζει σε καιρό με αέρα, ο άνεμος θα φυσάει τα συντρίμμια στην πίστα, οπότε η εμφάνιση της βαμμένης επιφάνειας θα επιδεινωθεί.

Εάν αποφασίσετε να ζωγραφίσετε ένα μικρό μονοπάτι και δεν θέλετε να περιμένετε για ξηρό, καθαρό και ήρεμο καιρό να έρθει, μπορείτε να τραβήξετε μια τέντα από την ταινία πάνω από αυτό. Καλή εγγύηση ποιότητας.

Βαμμένες πλακόστρωτες πλάκες

Πώς να χρωματίσετε τα κομμάτια

Βαφή με ρολό με κοντόχρωμα ή μακρόστενη βούρτσα. Για ομοιομορφία του χρώματος, ανακατεύουμε προσεκτικά το χρώμα. Συνιστάται να χρωματίσετε πλάκες επίστρωσης τρεις φορές. Μεταξύ κάθε ζωγραφικής αφήστε το προηγούμενο στρώμα να στεγνώσει. Στο τέλος της εργασίας, δεν μπορείτε να περπατήσετε στην πίστα για αρκετές ημέρες.

Μερική Πλακάκια Ζωγραφική

Οποιοδήποτε κεραμίδι μπορεί να είναι μερικώς βαμμένο, για παράδειγμα, εφαρμόστε ένα διακοσμητικό σχέδιο ή μοτίβο σε αυτό. Για αυτό χρειάζεστε:

 1. Επιλέξτε ένα μοτίβο. Το γεωμετρικό σχέδιο είναι ευκολότερο να γίνει: κόψτε τέσσερις ταινίες ηλεκτρικής ταινίας με το επιθυμητό μήκος και δημιουργήστε ένα τετράγωνο ή ρομβο στο κέντρο μεταξύ των τεσσάρων πλακιδίων.
 2. Σημάδεψε. Χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο, κολλήστε την προετοιμασμένη ηλεκτρική ταινία μεταξύ των κεραμιδιών. Εάν δεν μπορείτε να το κολλήσετε ομοιόμορφα, αφαιρέστε τα και επανασυνδέστε τα ξανά.
 3. Ασταρώστε την επιφάνεια. Με μια μικρή βούρτσα, απλώστε απαλά το αστάρι με ένα λεπτό στρώμα μέσα στα τετράγωνα της ηλεκτρικής ταινίας. Περιμένετε να στεγνώσει. Μην επιταχύνετε τη διαδικασία με στεγνωτήρα μαλλιών, καθώς η σκόνη μπορεί να κολλήσει στη βαμμένη επιφάνεια.
 4. Βάλτε τα κεραμίδια. Εφαρμόστε εποξειδικό χρώμα οποιουδήποτε χρώματος μέσα στην πλατεία.

Η απίστευτη απλότητα των πλακιδίων χρωματισμού επιτρέπει σε οποιονδήποτε να αντιμετωπίσει αυτό το έργο, ακόμη και χωρίς την εμπειρία της ζωγραφικής.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)