Πώς να καθαρίσετε έναν καναπέ αποτελεσματικά και γρήγορα

Ένας βρώμικος καναπές είναι ένα πρόβλημα που συχνά συναντάται και είναι κοινό, αλλά, ευτυχώς, δεν είναι απελπιστική. Με σύγχρονα απορρυπαντικά και σπιτικά κόλπα για να καθαρίσετε γρήγορα τον καναπέ δεν είναι δύσκολη. Θα πρέπει να μάθετε μερικά απλά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε εύκολα την ενοχλητική ρύπανση - και τα έπιπλά σας θα λάμψουν με καθαρότητα. Στο άρθρο, θα εξετάσουμε πώς να καθαρίσουμε έναν καναπέ στο σπίτι, και με ποια μέσα μπορούμε να αφαιρέσουμε τους πιο συνηθισμένους λεκέδες από την ταπετσαρία, και ταυτόχρονα να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά των επίπλων.

Καθαρισμός ενός ελαφρού καναπέ

Πώς να καθαρίσετε έναν καναπέ από τη σκόνη

Για να απαλλαγείτε από τον καναπέ σας από μια τόσο κοινή ατυχία όπως η οικιακή σκόνη, ο ευκολότερος τρόπος είναι απλά να το χτυπήσετε έξω. Ο καθένας πιθανώς θα έχει ένα τέτοιο πλαστικό ρόπαλο στο σπίτι για να πραγματοποιήσει αυτή τη χειραγώγηση.

Ακόμα κι αν ανοίγετε όλα τα διαθέσιμα παράθυρα, χτυπάτε τον καναπέ μόνο μέσα από ένα υγρό φύλλο - αυτή η μέθοδος θα "πιάσει" γρήγορα τη σκόνη, εμποδίζοντας τη διάσπαση του σε όλο το δωμάτιο.

Ηλεκτρική σκούπα

Ο καθαρισμός με αυτή την οικιακή συσκευή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τον καναπέ από σκόνη και ορισμένες ακαθαρσίες. Επίσης, μια ηλεκτρική σκούπα είναι μια πολύ λογική απάντηση στην ερώτηση - πώς να καθαρίσετε έναν ελαφρύ καναπέ.

Για τον καθαρισμό επίπλων χρησιμοποιείτε συνήθως ένα ειδικό ακροφύσιο μικρής διαμέτρου, το οποίο περιλαμβάνεται. Είναι καλύτερο να ενεργοποιήσετε τη μονάδα με την υψηλότερη ισχύ που έχει - έτσι μπορείτε να αποθηκεύσετε ακόμη και έναν λευκό καναπέ από περισσότερη σκόνη και κηλίδες. Εκτός από τη συνηθισμένη βρωμιά, η ηλεκτρική σκούπα αφαιρεί επίσης τα ακάρεα σκόνης από τον καναπέ. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε τη μυρωδιά των ούρων λιγότερο «έντονη».

Η κενή λειτουργία γίνεται τακτικά - μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να κρατάτε πάντα τον καναπέ σας φρέσκο, καθαρό και καθαρό - χωρίς λεκέδες και λεκέδες.

Σκούπισμα καναπέ

Πώς να καθαρίσετε μια ταπετσαρία καναπέ στο σπίτι

Εκτός από τη σκόνη και την ξηρή βρωμιά με τη μορφή σκουπιδιών, ένας καναπές με ταπετσαρία υφάσματος μπορεί επίσης να υποφέρει από υγρά. Μπορείτε να πετάξετε τσάι, καφέ και άλλα ποτά σε αυτό. Επιπλέον, άλλοι τύποι λεκέδων μπορεί να σχηματιστούν στον καναπέ: λιπαρό, κρασί, ακόμα και αίμα και ούρα. Τι να κάνετε με αυτούς τους τύπους σημείων, σκεφτείτε.

Εξαφάνιση Καθαρισμού

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τον καναπέ από σχεδόν όλους τους τύπους λεκέδων είναι το Vanish, γνωστό σε όλους. Το προϊόν είναι καλό στο ότι είναι σε θέση να απαλλαγεί από την επιφάνεια των κηλίδων των λεκέδων, ανεξάρτητα από το αν είναι φρέσκο ​​ή ήδη παλιό. Το φάρμακο αντιμετωπίζει επίσης σύνθετα σημεία αίματος, ούρων ή κρασιού.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Vanish:

 • Κατακτήστε την απαιτούμενη ποσότητα διαλύματος μέχρι να σχηματιστεί σκληρός αφρός.
 • Εφαρμόστε αφρό στο λεκέ και τις γύρω επιφάνειες, πιάστε μια βούρτσα και τρίψτε τη βρωμιά εντατικά.
 • Μετά από λίγα λεπτά, θα παρατηρήσετε ότι η λεκέ εξαφανίζεται. Και μετά από 10-15 λεπτά από αυτόν τον καθαρισμό, η ατυχής ρύπανση θα εξαφανιστεί από την ταπετσαρία του καναπέ σας χωρίς ίχνος.
 • Τώρα πρέπει να στεγνώσετε τα έπιπλα - και δεν συνέβη τίποτα.

Το φάρμακο είναι καλό, ωστόσο, δεν έχει κάθε κυρία έχει εξαφανιστεί την κατάλληλη στιγμή. Και πώς να καθαρίσετε τον καναπέ από τους λεκέδες, αν δεν υπήρχαν τα απαραίτητα χρήματα, αλλά υπάρχει ένα λεκέ που απαιτεί επείγοντα καθαρισμό; Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεθόδους στο σπίτι.Ποια από αυτά, θα πούμε περαιτέρω.

Διαδικασία καθαρισμού καναπέδων

Βαφές από ποτά - τσάι, μπύρα, καφέ

Μπορείτε να αφαιρέσετε αυτούς τους λεκέδες με συνηθισμένο ή οικιακό σαπούνι.

Οδηγίες:

 • Πάρτε ένα σφουγγάρι υγραμένο σε νερό και να υγρανθεί το λεκέ.
 • Σαπούνι την επιφάνεια της βρωμιάς με σαπούνι.
 • Πάρτε μια βούρτσα και τρίψτε την επιφάνεια του υφάσματος. Πλύνετε προσεκτικά, διασφαλίζοντας ότι ο λεκές είναι γεμάτος και ομοιόμορφα καλυμμένος με αφρό.
 • Για 10 λεπτά, η σαπουνάδα πρέπει να αφεθεί στην έκθεση.
 • Ξεπλύνετε το σαπούνι με ένα σφουγγάρι. Από το σημείο δεν πρέπει να παραμείνει ίχνος. Το εργαλείο είναι επίσης κατάλληλο για τον καθαρισμό του καναπέ από τους λεκέδες των ούρων.

Καθαρό φωτεινό καναπέ

Από το κρασί

Εάν κατά λάθος χύσετε ένα ποτήρι κρασί σε έναν καναπέ - ακόμα και αν είναι κόκκινο κρασί, και ένας καναπές σουέτ ή βελούδο είναι λευκός, δεν συνέβη τίποτα κακό.

Οδηγίες:

 • Πάρτε μια κανονική σερβιέτα ή λίγα και σκουπίστε υπερβολικό κρασί - μερικά από αυτά αμέσως θα απολαύσετε στη σερβιέτα.
 • Πασπαλίστε το λεκέ με αλάτι και αφήστε το να καθίσει για 10-15 λεπτά έτσι ώστε το αλάτι να απορροφά το υγρό.
 • Μετά την κατάλληλη στιγμή, τρίψτε τη ρύπανση με ένα πινέλο απευθείας πάνω από το αλάτι και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το αλάτι με μια χαρτοπετσέτα - σχεδόν όλο το χυμένο κρασί θα παραμείνει σε αυτό.
 • Βρέξτε μια πετσέτα υφασμάτων με αλκοόλ ή βότκα και τρίψτε το λεκέ για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.
 • Όταν ο λεκέ στεγνώνει σε λίγες ώρες ή την επόμενη μέρα, ξεπλύνετε ξανά τον καθαρισμένο καναπέ και τρίψτε τον με μια βούρτσα. Αυτό το μέτρο θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα διαζύγια εάν παραμείνουν.

Καθαρίστε σκοτεινό καναπέ

Από το λίπος

 • Εάν κάτι λιπαρό φτάσει στην ταπετσαρία και ένα λεκέ παραμένει, πρέπει να γεμίσετε αμέσως την "επηρεασμένη" περιοχή με αλάτι, άμυλο ή σόδα. Αυτές οι ουσίες έχουν απορροφητικές ιδιότητες και απορροφούν λίπος.
 • Για λίγα λεπτά, είναι απαραίτητο να αφήσετε την ουσία επί τόπου, έτσι ώστε το λίπος να διεισδύσει σε αυτό.
 • Στη συνέχεια, πρέπει να βουτήξετε ένα κανονικό σφουγγάρι σε ένα σαπούνι διάλυμα καθαρισμού (υγρό πιάτων θα κάνει) και τρίψτε προσεκτικά τη λεκέ.
 • Είναι απαραίτητο να τρίψετε εντατικά για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα υπολείμματα σαπουνιού και απορροφητικού με καθαρό νερό και σφουγγάρι.

Χυμός φρούτων

Πώς μπορούν να καταστραφούν τα γλυκά και ακάθαρτα σημεία; Πολύ απλή - η αμμωνία θα βοηθήσει να τα αφαιρέσετε. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αραιώσετε το προϊόν σε νερό σε αναλογία 1: 1, στη συνέχεια, εφαρμόστε στο λεκέ, αφήστε το να στεγνώσει. Αφού στεγνώσετε με καθαρό νερό, ξεπλύνετε το λεκέ.

Αίμα

Αν συμβεί κάτι τέτοιο και οι λεκέδες του αίματος πέφτουν στην ταπετσαρία, μπορείτε να διορθώσετε γρήγορα την κατάσταση αραιώνοντας ένα δισκίο ασπιρίνης σε ένα ποτήρι νερό και καθαρίζετε το λεκέ με την προκύπτουσα σύνθεση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τη ρύπανση με αλατούχο διάλυμα (μια κουταλιά αλάτι σε ένα ποτήρι νερό).

Καθαρό λευκό καναπέ

Πώς να καθαρίσετε την ταπετσαρία καναπέ στο σπίτι από γλυκά

Αν το παιδί βάλτε το συμπυκνωμένο γάλα, τη γλυκιά κρέμα ή τη σοκολάτα στον καναπέ, τότε πώς να καθαρίσετε την ταπετσαρία καναπέ στο σπίτι σε αυτή την περίπτωση; Είναι προτιμότερο να μην αφαιρεθεί αμέσως το λεκέ, αλλά να το αφήσετε να στεγνώσει. Διαφορετικά, το προϊόν ενδέχεται να επιφέρει επιθέματα στην ταπετσαρία και η μόλυνση θα γίνει μεγαλύτερη. Μετά την ξήρανση, αφαιρέστε την ανώτερη κρούστα και σκουπίστε καλά το λεκέ με συμπυκνωμένο σαπουνόνερο.

Χρώμα και οσμή ταπετσαρίας

Πολλοί άνθρωποι παρατηρούν ότι με την πάροδο του χρόνου, τα επικαλυμμένα έπιπλα χάνουν τις αρχικές τους ιδιότητες. Ο καναπές καθίσταται άθλια, η ταπετσαρία ξεθωριάζει και η μυρωδιά από τα παλιά έπιπλα μερικές φορές δεν είναι η πιο ευχάριστη. Πράγματι, η πλήρωση αφρού και η πυκνή υφασμάτινη ταπετσαρία απορροφούν συνεχώς όλα τα αρώματα που βρίσκονται στα διαμερίσματά μας. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι με την πάροδο του χρόνου, η κατάσταση του καναπέ στο σπίτι απέχει πολύ από αυτό που ήταν κατά την αγορά.

Τι να κάνετε - πώς να επιστρέψετε το χρώμα και να αφαιρέσετε τη δυσάρεστη οσμή από τα αρώματα της κουζίνας, το σώμα ή τα ούρα του βρέφους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό ατμού. Με τη βοήθεια υγρού ζεστού ατμού μπορείτε να επιστρέψετε φωτεινά χρώματα στην ταπετσαρία. Ο ατμός του νοικοκυριού μπορεί επίσης να καταστρέψει τα μικροσκοπικά έντομα που συσσωρεύονται στην ταπετσαρία, οπότε ο καναπές θα ξαναγυρίσει.

Μην ξεχάσετε να στεγνώσετε τα έπιπλα μετά από επεξεργασία ατμού - μην χρησιμοποιήσετε αμέσως τον καναπέ. Για να καθαρίσετε έναν ανοιχτό καναπέ με αυτόν τον τρόπο είναι επίσης πολύ πιθανό.

Για την εξάλειψη της δυσάρεστης οσμής που προέρχεται από τον καναπέ, ποιοτικά απορρίματα γάτας μπορούν να μας βοηθήσουν. Αυτό το προϊόν είναι ιδιαίτερα καλό σε καναπέδες "αρωματικά" με ταπετσαρία. Για επεξεργασία, είναι απαραίτητο να ψεκάσετε το υλικό πλήρωσης στον καναπέ και αφήστε το για μισή ώρα ώστε να απορροφηθεί η μυρωδιά. Μετά το κατάλληλο χρονικό διάστημα, συλλέξτε το πληρωτικό υλικό και απορρίψτε το και σκουπίστε την επιφάνεια.

Επίσης, μια καλή τεχνική, που εξαλείφει τις οσμές, ακόμη και παλιές, είναι αερισμός. Για να γίνει αυτό, πρέπει να πάρετε τον καναπέ έξω σε μια ωραία ηλιόλουστη μέρα, έτσι ώστε να μπορεί να εκτοξευθεί από όλες τις πλευρές από ένα αεράκι. Έτσι, μπορείτε κυριολεκτικά σε μια μέρα να ανανεώσετε και να επαναφέρετε την ουδέτερη μυρωδιά του καναπέ.

Σκούπισμα καναπέ από τη σκόνη

Συστάσεις

Χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε, ώστε τα επικαλυμμένα έπιπλα πάντα να λάμπουν με καθαρότητα.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εάν ο λεκές είναι φρέσκος, τότε η αφαίρεση είναι πάντα ευκολότερη από τους παλιούς αποξηραμένους και χρωματισμένους λεκέδες. Επομένως, αν παρατηρήσετε μια νέα κηλίδα, μην χάσετε χρόνο και μην λάβετε μέτρα για να την αφαιρέσετε - αυτό θα είναι πιο αποτελεσματικό.

Αν δεν βρείτε τα απαραίτητα χημικά οικιακής χρήσης στο χέρι, μην βιαστείτε στην αποθήκη - πολύτιμα λεπτά θα εξαφανιστούν και η κηλίδα θα διεισδύσει βαθύτερα στο ύφασμα. Καλύτερα προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε αυτοσχέδια εσωτερικά διορθωτικά μέτρα.

Οι καναπέδες με βελούδινες ταπετσαρίες καθαρίζονται καλά από διάφορα σημεία και σκόνη με επεξεργασία με διάλυμα οξικού οξέος και σόδα.

Οι ταπετσαρίες ταπετσαρίας και άλλα χωρίς χνούδι καθαρίζονται καλύτερα με διαλύματα Vanish ή σαπουνιού. Για να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική λύση σαπουνιού, το σαπούνι οικιακής χρήσης και το πλυντήριο πιάτων είναι κατάλληλα. Το κοπάδι προσφέρεται καλά στην επεξεργασία του Vanish και της ίδιας σόδα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)