Τι καναπέ να αγοράσετε για ένα αγόρι; Ενδιαφέροντα σχέδια και χρώματα!

Γιατί οι γονείς όλο και πιο συχνά αγοράζουν έναν καναπέ για τα παιδιά τους ως κρεβάτι αντί για ένα κρεβάτι κάθε χρόνο; Ποια είναι η αυξανόμενη δημοτικότητα αυτών των στοιχείων συρόμενων επίπλων; Και πώς να επιλέξετε έναν καλό καναπέ για ένα αγόρι; Θα βρείτε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις στο άρθρο.

Καναπές ή κρεβάτι;

Η εμφάνιση των κρεβατιών είναι κατώτερη από τον καναπέ από την άποψη της ποικιλομορφίας. Η απαλή επιφάνεια του καναπέ επιτρέπει στους σχεδιαστές να ενσωματώνουν πολλές ασυνήθιστες ιδέες. Οι καναπέδες για τα αγόρια έχουν επίσης διάφορα σχήματα και χρώματα. Φωτεινά και λειτουργικά έπιπλα ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό ενός παιδικού υπνοδωματίου.

Αλλά είναι καναπέδες μόνο ανώτερες από τα παραδοσιακά κρεβάτια; Ποια είναι τα άλλα πλεονεκτήματα των μετατρέψιμων καναπέδων;

Velvet καναπέ για ένα αγόρι

Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:

  • Συμπαγή. Ένας διπλωμένος καναπές καταλαμβάνει λίγο χώρο, ο οποίος σας επιτρέπει να έχετε επιπλέον χώρο για παιχνίδια.
  • Λειτουργικότητα Ένας καναπές είναι ένα άνετο κρεβάτι τη νύχτα, και κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να καθίσετε με έναν φίλο. Επίσης, σε πολλά μοντέλα καναπέδων υπάρχουν συρτάρια όπου μπορείτε να βάλετε εσώρουχα ή παιχνίδια.
  • Ασφάλεια Η μαλακή ταπετσαρία μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμού.

Ο αναδιπλούμενος καναπές είναι ίσως δεύτερος μόνο στο κρεβάτι σε ένα πράγμα: η διαδικασία δίπλωσης και ξεδίπλωσης μπορεί να βαρεθεί.

Λευκός καναπές για ένα αγόρι

Κριτήρια επιλογής καναπέ για το μωρό

Η αγορά του λάθος καναπέ θα επιστρέψει σε σας όχι μόνο με άχρηστα έξοδα υλικών, αλλά και με την υγεία του παιδιού. Για να μην μετανιώσετε την επιλογή σας, ακολουθήστε αυτούς τους κανόνες:

  • Πείτε όχι σε αιχμηρές γωνίες και σκληρές επιφάνειες, επειδή μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς.
  • Εστίαση στην ποιότητα. Ιδιαίτερα αξιόπιστο θα πρέπει να είναι το πλαίσιο. Τα παιδιά είναι ενεργά, μπορούν να πηδήξουν και να τρέξουν στον καναπέ. Εξοικονομήστε υλικό - κινδυνεύετε να πάρετε ένα σπασμένο προϊόν.
  • Τα ταπετσαρία πρέπει πρώτα απ 'όλα να είναι ανθεκτικά στη φθορά και μόνο τότε όμορφα. Κατά την επιδίωξη ενός εξαιρετικού σχεδιασμού, μπορείτε να ξεχάσετε ότι τα παιδιά τείνουν να πάρουν βρώμικα. Οι κουκίδες θα χαλάσουν την εμφάνιση ακόμη και ενός απίστευτα πρωτότυπου καναπέ.
  • Μην βιαστείτε να επιλέξετε ένα μέγεθος αν δεν θέλετε να αγοράσετε έναν καινούργιο καναπέ μέσα σε λίγα χρόνια.

Αυτές οι απλές συστάσεις θα βοηθήσουν στην αποφυγή ενοχλητικών λαθών.

Καναπές για το αγόρι με τις πλευρές

Μηχανισμοί ξεδίπλωσης και ιδιότητες τους

Οι καναπέδες για παιδιά για αγόρια επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του παιδιού, τις διαστάσεις του χώρου και τη λειτουργικότητα. Σας προσφέρουμε να μάθετε για τα πιο δημοφιλή συστήματα μετασχηματισμού προϊόντων. Αυτό θα βοηθήσει στην επιλογή του προϊόντος.

Το βιβλίο

Αυτή η απλή και ανέξοδη επιλογή είναι γνωστή σε πολλούς από την παιδική ηλικία. Ο καναπές παίρνει μια οριζόντια θέση αφού το κάθισμα ανεβαίνει σε ένα κλικ και στη συνέχεια χαμηλώνει. Η αντίστροφη διαδικασία συμβαίνει με παρόμοιο τρόπο. Το μειονέκτημα είναι ότι όταν αναδιπλώνετε έναν τέτοιο καναπέ πρέπει να επιστρέψετε στον τοίχο και για ένα μικρό αγόρι να το κάνετε μόνοι σας θα είναι δύσκολο. Επιπλέον, σε ένα ευρύχωρο συρτάρι όπου μπορείτε να διπλώνετε τα ρούχα ή να απομακρύνετε τα παιχνίδια.

Ξύλινο καναπέ για ένα αγόρι

Eurobook

Επίσης ένας πολύ απλός μηχανισμός. Για να αποσυντεθεί, πρέπει να τραβήξετε το κάθισμα προς τα εμπρός και να κατεβάσετε το πίσω μέρος. Έτσι αποδεικνύεται μια ευρύχωρη θέση. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ απλή, έτσι ένα παιδί ηλικίας 5 ετών θα αντιμετωπίσει τις προετοιμασίες για την ώρα του ύπνου, ακόμη και χωρίς τη βοήθεια των γονέων. Όταν ξεδιπλώνεται, η επιφάνεια ενός τέτοιου καναπέ-κρεβάτι είναι τελείως επίπεδη, πράγμα που είναι καλό για τη στάση του αγοριού.Αυτό το μοντέλο έχει επίσης ένα συρτάρι όπου είναι βολικό να αποθηκεύεται το κρεβάτι.

Δελφίνι

Αυτό το είδος μηχανισμού χρησιμοποιείται συνήθως για γωνιακούς καναπέδες. Δεν είναι κατάλληλο για δωμάτια μικρών παιδιών, καθώς απαιτεί πολύ χώρο. Η προετοιμασία για το κρεβάτι θα είναι γρήγορη: θα πρέπει να τραβήξετε έξω την πρόσθετη μονάδα που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα. Αυτό γίνεται εύκολα χάρη σε έναν ειδικό ιμάντα. Τέτοιες καναπέδες φαίνεται πολύ κομψό, έτσι οι έφηβοι θα το αρέσουν.

Καναπές κρεβάτι για ένα αγόρι

Εκτέλεση

Αυτό είναι ιδανικό για ένα μικρό δωμάτιο ή ένα κανονικό νηπιαγωγείο για δύο αγόρια. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτό το έπιπλο είναι διπλωμένο και καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο. Στην ανεπτυγμένη κατάσταση, τόσο ένα μωρό από 3 χρονών όσο και ένας έφηβος μπορούν να κοιμηθούν άνετα σε ένα καναπέ που είναι σε εξέλιξη. Προετοιμασία του καναπέ για κρεβάτι είναι απλή: πρέπει να τραβήξετε το κάθισμα προς τα εμπρός, η πλάτη θα μειωθεί από μόνη της. Επίσης, αυτό το μοντέλο χαρακτηρίζεται από αντοχή, επομένως θα λειτουργήσει περισσότερο από ένα έτος.

Στο κατάστημα ελέγξτε προσεκτικά τον μηχανισμό αναδίπλωσης. Πρέπει να είναι σταθερά σταθερή και εύκολη στη λειτουργία. Εάν θα είναι δύσκολο για το παιδί να βάλει τον καναπέ χωρίς βοήθεια, θα πρέπει να επιλέξετε ένα διαφορετικό μοντέλο.

Βελούδο καναπέ για το αγόρι

Αναδιπλούμενο καναπέ για ένα αγόρι

Αξίζει επίσης να αναφέρετε τον καναπέ-κρεβάτι με τις πλευρές. Μπορούν να αγοραστούν για βρέφη από 2 ετών. Μαλακές λωρίδες υφάσματος θα αποτρέψουν την πτώση σε ένα όνειρο, έτσι ώστε οι ενήλικες δεν χρειάζεται να ανησυχούν, αφήνοντας το αγόρι μόνο στο δωμάτιο. Επίσης, χρησιμοποιώντας ένα αποσπώμενο πλευρικό τοίχωμα, μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση σε ένα κρύο τοίχο.

Έχουμε ήδη πει ότι οι γονείς των δύο αγοριών θα πρέπει να εξετάσουν προσεχώς τους μικρούς καναπέδες. Μια εναλλακτική λύση σε αυτό είναι ένα κρεβάτι κουκέτα. Αν σχεδιάζετε ένα τρίτο παιδί και δεν αναμένονται βελτιώσεις στη στέγαση, αυτή η επιλογή θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση πολύτιμων τετραγωνικών μέτρων.

Κρεβάτι για ένα αγόρι

Σχεδιασμός

Επιλέξτε το σχήμα του καναπέ στο νηπιαγωγείο, εστιάζοντας στην ηλικία του αγοριού. Το μικρότερο (ηλικίας από 3 έως 5 ετών) θα προτιμά τα μοντέλα που μοιάζουν περισσότερο με παιχνίδια εκτός από έναν υπνοδωμάτιο. Πρόκειται για προϊόντα με τη μορφή αυτοκινήτων, διαστημικών ή πειρατικών πλοίων, τρένων ή ρουκετών. Τέτοια ρεαλιστικά μοντέλα θα ευχαριστήσουν τα παιδιά. Το παιδί θα χαρεί να παίζει στον καναπέ κατά τη διάρκεια της ημέρας και να κοιμάται τη νύχτα.

Επίσης, το παιδί θα το αρέσει αν βλέπει τους αγαπημένους του χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων στην ταπετσαρία του καναπέ. Απλώς λάβετε υπόψη ότι οι συμπάθειες των παιδιών ηλικίας τριών έως δέκα ετών αλλάζουν αρκετά γρήγορα, γι 'αυτό πάρτε αυτή την επιλογή μόνο εάν είστε βέβαιοι ότι σε μερικές εβδομάδες το παιδί σας δεν θα γίνει οπαδός ενός άλλου κινούμενου σχεδίου.

Καναπές για το αγόρι σε θαλάσσιο στυλ

Αναδιπλούμενο καναπέ για ένα αγόρι

Οι ψυχολόγοι συνιστούν στα μικρά παιδιά (από 3 ετών) να επιλέξουν στρογγυλεμένα έπιπλα με λεπτές γραμμές. Φωτά χρώματα και μοτίβα είναι ευπρόσδεκτα. Για μεγαλύτερα παιδιά (από 5 χρονών) επιλέξτε έναν καναπέ-κρεβάτι με στοιχεία ασυμμετρίας. Θυμηθείτε ότι ο καναπές πρέπει να ταιριάζει στο εσωτερικό του δωματίου ή να είναι μια φωτεινή προφορά.

Εάν ο καναπές για το αγόρι αγοράζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα χρήσης, επιλέξτε ένα ουδέτερο χρώμα.

Γκρι καναπές για ένα αγόρι

Καναπές για ένα αγόρι

Όπως έχουμε ήδη πει, οι προτιμήσεις των παιδιών αλλάζουν αρκετά γρήγορα, έτσι υπάρχει ο κίνδυνος ότι ο καναπές "κινούμενων σχεδίων" θα ερωτευτεί σύντομα τον νέο ιδιοκτήτη του. Μην φοβάστε ότι μια απλή κουκέτα δεν θα ευχαριστήσει το παιδί. Μπορείτε πάντα να διακοσμήσετε έναν καναπέ με πολύχρωμα μαξιλάρια, να ρίξετε ένα πολύχρωμο καρότσι, ή να αγοράσετε ένα εξώφυλλο με τις αγαπημένες σας εικόνες. Θα κοστίσει πολύ φθηνότερα από την αγορά ενός νέου μοντέλου ή το τράβηγμα ενός παλιού.

Με την ευκαιρία, τα αγόρια είναι πιο εύκολο από τα κορίτσια να επιλέξουν χρώματα. Αφορούν περισσότερο τις εξωτερικές ιδιότητες. Ως εκ τούτου, μπορείτε να επιλέξετε μπλε, πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο - δεν έχει σημασία. Το κυριότερο είναι να το κάνουμε μαζί. Πάρτε το γιο σας μαζί σας στο σαλόνι έπιπλα. Έτσι θα αισθανθεί τη σημασία του και θα λάβει μεγάλη χαρά.

Οθωμανική για το αγόρι

Γωνιακός καναπές για ένα αγόρι

Επιλέγοντας έναν καναπέ ποιότητας για ένα αγόρι είναι εύκολο αν ξέρετε τι να ψάξετε. Γνωρίζετε ήδη τα πιο σημαντικά κριτήρια επιλογής.Απομένει να εκμεταλλευτείτε τις πληροφορίες που λαμβάνετε και να κάνετε μια επιλογή υπέρ μιας επιλογής που θα ταιριάζει τόσο εσείς όσο και ο γιος σας.

Καναπές για ένα αγόρι με συρτάρι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)