Πώς να επιλέξετε το σωστό καναπέ για ένα κορίτσι

Αν δείτε ότι το αγαπημένο σας μωρό έχει μπερδευτεί στο πρώτο του παχνί, ήρθε η ώρα να ψάξετε για μια νέα κουκέτα. Εάν το μέγεθος του παιδικού δωματίου το επιτρέπει, μπορείτε να αγοράσετε μόνο ένα μεγαλύτερο κρεβάτι. Εάν υπάρχει έλλειψη τετραγωνικών μέτρων, είναι καλύτερα να κοιτάξετε τους καναπέδες των παιδιών. Στην πώληση μπορείτε να βρείτε πολλά μοντέλα που ταιριάζουν εύκολα στο εσωτερικό και τονίζουν το φύλο του παιδιού σας, αλλά πώς να μην χαθείτε σε αυτή την ποικιλία μηχανισμών, σχημάτων και χρωμάτων; Διαβάστε παρακάτω και μάθετε τι να ψάξετε για να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Καναπές για κορίτσι με πεταλούδες

Καναπές για το κορίτσι με ένα θόλο

Απαιτήσεις για Παιδικά Επικαλυμμένα Έπιπλα

Όταν επιλέγετε έναν καναπέ σε ένα παιδικό δωμάτιο για ένα κορίτσι, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο πώς και από τι αποτελείται. Όχι μόνο η ζωή αυτού του έπιπλα θα εξαρτηθεί από αυτό, αλλά και την υγεία του παιδιού σας.

Ο καναπέ-κρεβάτι για το κορίτσι πρέπει να είναι:

  • κατασκευασμένο από ποιοτικό υλικό.
  • ισχυρή και αξιόπιστη.
  • με ένα απλό και ασφαλές μηχανισμό ολίσθησης.
  • με αδιάβροχη ταπετσαρία.
  • ελκυστική στην εμφάνιση.

Οι καναπέδες για τα κορίτσια των παιδιών πρέπει να είναι κατασκευασμένοι από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Δεν μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε αυτό, γιατί στην πραγματικότητα θα σώσετε την υγεία του παιδιού. Για την κατασκευή επίπλων, πρέπει να χρησιμοποιούνται φυσικά υφάσματα και πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας για τη βάση, η κόλλα και τα χρώματα να είναι αποκλειστικά μη τοξικά. Το πληρωτικό είναι κατά προτίμηση κατασκευασμένο από αφρό πολυουρεθάνης. Μια καλή λύση θα ήταν μια ορθοπεδική βάση, είναι καλύτερο να συνδεθεί με το ελατήριο.

Λευκός καναπές για ένα κορίτσι

Καναπές χωρίς πλαίσιο στην αίθουσα των κοριτσιών

Πριν από την αγορά, ελέγξτε τα σημεία σύνδεσης. Εάν κάτι έχει ήδη ξεφύγει, θα επιδεινωθεί μόνο με το χρόνο. Ο καναπές δεν πρέπει να σκαρφαλώνει, διαφορετικά θα πέσει όταν τα παιδιά θα πετάξουν πάνω του (και σίγουρα, μην διστάσετε).

Το πλαίσιο είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του προϊόντος. Μια καλή φέρουσα δομή είναι κατασκευασμένη από μέταλλο ή ειδικά επεξεργασμένο φυσικό ξύλο. Εάν στο μοντέλο που σας αρέσει, το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από MDF, είναι καλύτερο να ψάχνετε για κάτι άλλο. Αυτοί οι καναπέδες έχουν πολύ χαμηλό δείκτη μακροζωίας.

Εάν έχετε επιλέξει έναν καναπέ, μην φοβάστε να ελέγξετε πώς λειτουργεί το σύστημα. Βεβαιωθείτε ότι προσπαθήσατε να διπλώσετε και να ξεδιπλώσετε τον καναπέ αρκετές φορές για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί το σύστημα μετασχηματισμού. Εάν ο μηχανισμός ξετυλίξει σφιχτά, αρνούνται να αγοράσουν. Εάν ένας ενήλικας χρειάζεται να κάνει μια προσπάθεια, τότε το παιδί δεν θα είναι σε θέση να προετοιμάσει τη θέση του από μόνο του.

Ξύλινο καναπέ για ένα κορίτσι

Καναπές για το κορίτσι στο νηπιαγωγείο

Επιλέξτε ένα μοντέλο με ταπετσαρία από φυσικά υλικά για να αποφύγετε τις αλλεργικές αντιδράσεις. Η επιφάνεια δεν πρέπει να είναι πολύ σκληρή για να μην βλάψει το λεπτό δέρμα της κοπέλας. Επίσης, το υλικό πρέπει απλά να καθαριστεί. Αυτό το στοιχείο είναι προαιρετικό εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αφαιρούμενα καλύμματα. Η εμφάνιση είναι πολύ σημαντική για ένα παιδί. Αφήστε τον να επιλέξει τα χρώματα της ταπετσαρίας ή του καλύμματος.

Καναπές για το κορίτσι από MDF

Μπλε καναπέ για ένα κορίτσι

Τύποι μηχανισμών ολίσθησης και τα χαρακτηριστικά τους

Στην πώληση υπάρχουν πολλοί μηχανισμοί για αναδιπλούμενους καναπέδες για παιδιά. Η ευκολία μετασχηματισμού εξαρτάται από τον τύπο του συρόμενου συστήματος που χρησιμοποιείται. Παρακάτω είναι οι πιο δημοφιλείς τύποι μηχανισμών.

Εκτέλεση

Ο μηχανισμός αυτός είναι πολύ ανθεκτικός, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και καλή σταθερότητα. Όταν διπλώνεται, σχεδόν δεν καταλαμβάνει χώρο.Για να απλώσετε μια μέρα στην άλλη, πρέπει απλά να τραβήξετε το κάθισμα στον εαυτό σας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ύψος της προβλήτας θα είναι χαμηλότερο από το ύψος του καθίσματος όταν διπλωθεί. Για παιδικό καναπέ αυτό είναι ένα πλεονέκτημα.

Shod καναπέ κρεβάτι για το κορίτσι

Κόκκινο καναπέ για ένα κορίτσι

Ακορντεόν

Ο μηχανισμός αυτός διακρίνεται από τη συμπαγή του και την ευκολία του μετασχηματισμού. Ακόμα και ένα παιδί ηλικίας 7 ετών θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ανεξάρτητα μαζί του. Ο καναπές αποτελείται από δύο μέρη. Εάν τραβήξετε τον βρόχο, ο οποίος βρίσκεται στο κάτω μέρος της πλάτης, ο σχεδιασμός θα είναι γρήγορα σε οριζόντια θέση. Η προβλήτα θα μοιάζει με κρεβάτι με υποβραχιόνια.

Κάντε κλικ στο gag

Αυτός ο μηχανισμός ολίσθησης επινοήθηκε από τους Γάλλους. Μοιάζει με ένα βιβλίο καναπέ. Μεταμορφώνεται σιωπηλά, παίρνει 3 θέσεις: κάθονται, ξαπλώνουν και ξαπλώνουν. Τα πλευρικά μαξιλάρια μπορούν να είναι είτε υποβραχιόνια είτε προσκέφαλα. Αυτό το μοντέλο είναι πιο κατάλληλο για μεγαλύτερα κορίτσια (από 8 ετών).

Κρεβάτι για το κορίτσι

Κρεβάτι αυτοκίνητο για ένα κορίτσι

Δελφίνι

Ένα τέτοιο σύστημα μετασχηματισμού χρησιμοποιείται για γωνιακούς καναπέδες. Για να πάρετε μια κουκέτα, πρέπει να τραβήξετε τον ιμάντα που βρίσκεται στο κάτω μέρος του προϊόντος. Με τη βοήθεια του βρόχου, το μπλοκ που κρύβεται κάτω από το κάθισμα θα γλιστρήσει έξω. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για ένα εφηβικό κορίτσι που ζει σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο.

Καναπέ μοντέλο ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου

Πριν αγοράσετε έναν καναπέ για ένα κορίτσι, αποφασίστε για τον τόπο όπου θα σταθεί. Είναι καλό αν το παιδί σας έχει το δικό του μεγάλο δωμάτιο. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε μια επιλογή βάσει εξωτερικών χαρακτηριστικών. Σας συμβουλεύουμε να εξετάσετε το γωνιακό μοντέλο. Ένας τέτοιος όμορφος και κομψός καναπές θα είναι μια θαυμάσια θέση.

Αν έχετε ένα ευρύχωρο νηπιαγωγείο, αλλά όχι ένα παιδί, αγοράστε έναν καναπέ-κρεβάτι με ένα σύστημα ακορντεόν. Έτσι και τα δύο παιδιά θα έχουν καλά κρεβάτια, αφού έχουν διπλωθεί και θα υπάρχει ένα μέρος για παιχνίδια. Για παιδιά διαφορετικών ηλικιών, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά μοντέλα. Για παράδειγμα, για την μεγαλύτερη κόρη, πάρτε ένα καναπέ-click gag, και για τους νεότερους, πάρτε έναν καναπέ-pull ή μια καρέκλα με πλευρές.

Η κατοχή ενός μικρού δωματίου με μια επιλογή είναι πιο δύσκολη. Δεν πρέπει να περιορίζεται σε μια πολυθρόνα, είναι πραγματική όταν το παιδί είναι απολύτως μικρό ή δεν έχει δικό του χώρο. Πάρτε ένα μικρό μοντέλο pull-out ή ακορντεόν. Αν έχετε ένα παιδί, υπάρχει αρκετός χώρος για ένα κλικ-gag. Υπάρχουν επίσης καναπέδες μετατρέψιμες. Προβάλλονται τη νύχτα, κατά τη διάρκεια της ημέρας η δομή είναι κρυμμένη σε μια θέση.

Κατά την αγορά, δώστε προσοχή στα μοντέλα με συρτάρια. Σε ένα μικρό δωμάτιο, θα είναι πολύ ευπρόσδεκτοι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορούν να διπλώσουν κρεβάτι και κρεβάτι.

Καναπές κρεβάτι για το κορίτσι από MDF

Καναπές για το δωμάτιο ενός κοριτσιού σε θαλάσσιο ύφος

Καναπές κατά μήκος του παραθύρου για ένα κορίτσι

Επιλέξτε έναν καναπέ ανά ηλικία

Οι παιδικοί καναπέδες για κορίτσια πρέπει να επιλεγούν, χωρίς να ξεχνάμε ότι τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα. Επομένως ο παράγοντας ηλικίας είναι πολύ σημαντικός. Το μήκος και το πλάτος του προϊόντος πρέπει να λαμβάνονται με περιθώριο, δεδομένης της δυναμικής ανάπτυξης και ανάπτυξης του παιδιού. Έτσι μπορείτε να καταλάβετε εάν υπάρχει αρκετή μαλακή επιφάνεια για χαλάρωση και παιχνίδια.

Συνήθως, οι γονείς αγοράζουν τους πρώτους παιδικούς καναπέδες τους για παιδιά από τριών ετών, δεδομένου ότι σε αυτήν την ηλικία τα κορίτσια μεγαλώνουν από τα κρεβάτια τους, αλλά ακόμα κι αν έχετε ήδη αγοράσει ένα μίνι καναπέ, μην βιαστείτε να πετάξετε ή να δώσετε το παχνί σε κάποιον. Το παιδί θα πρέπει να συνηθίσει σταδιακά στον ύπνο. Μόνο όταν έχει μάθει πλήρως το νέο του κρεβάτι, μπορείτε να απαλλαγείτε από το παλιό. Η ζωή του μίνι καναπέ είναι 3-4 χρόνια, μετά από την οποία θα πρέπει να αντικατασταθεί με ένα πιο ευρύχωρο μοντέλο.

Προσέξτε επίσης την ασφάλεια. Τα έπιπλα δεν πρέπει να έχουν προεξέχοντα μέρη και αιχμηρές γωνίες που μπορεί να χτυπήσουν. Εάν η ηλικία του παιδιού δεν υπερβαίνει τα 5 έτη, η παρουσία πλευρών είναι υποχρεωτική. Θα σας επιτρέψουν να απολαμβάνετε ήρεμο ύπνο και να προστατεύετε το μωρό σας από πτώση. Οι λωρίδες των μαλακών ιστών θα προστατεύουν ακόμα και ένα παιδί ενός έτους από τραυματισμό. Με την ευκαιρία, όχι μόνο οι καναπέδες έχουν πλευρές, αλλά και ειδικές πτυσσόμενες καρέκλες. Αυτή η επιλογή αξίζει να εξεταστεί εάν ένας χώρος ύπνου είναι απαραίτητος για το μωρό, αλλά οι συνθήκες διαβίωσης δεν επιτρέπουν την κατανομή μιας μεγάλης επιφάνειας στο δωμάτιο.

Καναπές για κορίτσια σε στυλ Προετίας

Σκαλιστό καναπέ για ένα κορίτσι

Ροζ καναπέ για ένα κορίτσι

Για κορίτσια ηλικίας άνω των 5 ετών, αγοράστε έπιπλα χαμηλής ανάπτυξης.Για παιδιά ηλικίας από 10 ετών, είναι κατάλληλος ένας πτυσσόμενος καναπές. Εάν υπάρχουν δύο ετεροφυλόφιλα παιδιά σε μια οικογένεια, μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο αγοράζοντας καναπέδες μετασχηματιστών. Βγαίνουν έξω από τον τοίχο λίγο πριν τον ύπνο, άλλες φορές είναι διπλωμένα και δεν παρεμβαίνουν στο παιχνίδι. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερα ότι τα κρεβάτια του αγοριού και του κοριτσιού διαφέρουν στο χρώμα.

Το σχήμα του προϊόντος εξαρτάται επίσης από την ηλικία. Τα παιδιά θα χαρούν με τον καναπέ-κρεβάτι με τη μορφή ζώων, λουλουδιών ή ιστιοφόρων. Τα κορίτσια ηλικίας από 5 ετών έχουν ασύμμετρα σχήματα και αφθονία μαξιλαριών. Τα εφηβικά έπιπλα είναι πιο μινιμαλιστικά και μοιάζουν με τα συνηθισμένα ενήλικα μοντέλα, πολύ πιο πολύχρωμα.

Ταπετσαρία

Όταν επιλέγετε έναν καναπέ για ένα κορίτσι, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο υλικό ταπετσαρίας. Δεν θέλετε να σας ενοχλούν μετά από λίγες μέρες μετά την αγορά, όταν βλέπετε τα δύσκολα να αφαιρεθούν σημεία από ακουαρέλες ή σοκολάτες;

Συμβουλευτείτε τον πωλητή και επιλέξτε ένα ύφασμα που δεν θα ξεθωριάσει και θα σκουπίσει σύντομα. Επίσης, το επιλεγμένο υλικό πρέπει να είναι ευχάριστο στην αφή, έτσι ώστε να μην προκαλείται ενοχλήσεις στο παιδί.

Απορρίψτε το βελούδο. Ένας καναπές για παιδιά με μια τόσο λεπτή επιφάνεια θα γίνει γρήγορα άχρηστη. Το σμήνος σκουπίζει επίσης γρήγορα.

Για την ταπετσαρία, είναι δυνατό, αλλά δεν είναι σκόπιμο, η χρήση δέρματος ή των υποκατάστατων του. Εάν η κόρη σας είναι μικρή, είναι πιθανό να καταστρέψει τυχαία το ακριβό φυσικό υλικό. Επομένως δεν έχει νόημα να αναλαμβάνουμε κινδύνους. Το Faux δέρμα δεν είναι τόσο ακριβό, αλλά πολλά χρήματα θα πρέπει να πληρώνονται για την αποκατάστασή του. Η επιλογή δέρματος είναι κατάλληλη για εκείνους τους γονείς των οποίων η κόρη έχει ήδη ωριμάσει. Το κορίτσι θα εκτιμήσει την ομορφιά της θέσης της και θα χειριστεί προσεκτικά τον δερμάτινο καναπέ.

Μια ιδανική λύση για μια παιδική κρεβατοκάμαρα είναι η ταπετσαρία από ύφασμα Teflon. Δεν υπάρχουν ίχνη χυμένων ποτών σε αυτό, και είναι άνοσοι στους λεκέδες. Το σενίλ και η ταπετσαρία είναι επίσης κατάλληλα. Αυτά τα φυσικά υλικά μπορούν εύκολα να αφαιρέσουν τις οικιακές ακαθαρσίες. Επιπλέον, αυτά τα υφάσματα είναι αναπνεύσιμα. Εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε για την ασφάλεια της ταπετσαρίας, πάρτε ένα αποσπώμενο κάλυμμα και κάλυμμα, τα οποία είναι εύκολο να πλυθούν ανάλογα με τις ανάγκες.

Καναπές για ένα κορίτσι

Σχεδιασμός καναπέ για κορίτσια

Ο σχεδιασμός ενός δωματίου για ένα κορίτσι είναι παραδοσιακά συνηθισμένο να εμφανίζεται σε ανοιχτό ροζ. Ορισμένοι κατασκευαστές επίπλων υποστηρίζουν αυτή την τάση και παράγουν ροζ καναπέδες, οι οποίοι συχνά είναι διακοσμημένοι με μανίκια, διακοσμητικά, κεντήματα, στρας και μαξιλάρια καρδιάς. Σε ένα τέτοιο κρεβάτι, το μωρό θα νιώθει σαν μια πραγματική πριγκίπισσα. Ένα θόλος νεράιδα θα βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα θόλο. Για ένα πολύχρωμο θόλο, το παιδί όχι μόνο θα κοιμάται άνετα, αλλά και θα διασκεδάσει παίζοντας.

Ωστόσο, μην καταλήξετε σε χαριτωμένους ροζ καναπέδες, επειδή η αγαπημένη σας κοπέλα μπορεί να έχει διαφορετικό χρώμα. Και αν τα παιδιά απολαμβάνουν ήρεμα την επιλογή των γονέων, τότε με τα μεγαλύτερα παιδιά συνιστάται να συμβουλευτείτε και να λάβετε υπόψη τις προτιμήσεις της. Αυτό αξίζει ιδιαίτερα να κάνετε εάν αγοράζετε έπιπλα σε ένα δωμάτιο για έναν έφηβο. Τώρα μπορείτε να βρείτε οποιοδήποτε χρώμα ταπετσαρίας στα καταστήματα, οπότε ο νέος ιδιοκτήτης θα είναι σίγουρα ικανοποιημένος.

Επίσης, μπορεί να επιλεγεί ο χρωματισμός του παιδικού καναπέ, εστιάζοντας στη φύση του παιδιού. Για τα ενεργά αντικείμενα, αγοράστε έπιπλα με σιωπηρά χρώματα με θολή σχέδια. Εάν η κόρη σας είναι παθητική, προτιμήστε τα φωτεινά χρώματα και τις πλούσιες εικόνες. Για δύο κορίτσια δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε το ίδιο σχήμα και χρώμα, αφήστε τα μικρότερα να δείχνουν την ατομικότητα.

Εάν δεν σας αρέσουν οι απλοί καναπέδες, τότε υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός μοτίβων στην ταινία, τα λουλούδια, τα κλουβιά και οι πόλκα στην πώληση. Τα έπιπλα με εικόνες ζώων και πτηνών ή χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων θα προσελκύσουν επίσης την προσοχή των παιδιών. Ειδικά υλικό ταπετσαρίας με σχέδια όπως τα κορίτσια από 3 έως 12 ετών. Ορισμένοι σύγχρονοι καναπέδες αντικείμενα. Έτσι σε μια κολοκύθα ένα απλό κορίτσι θα νιώθει σαν Σταχτοπούτα, και μια κουκέτα με τη μορφή μιας αρκούδας θα την μετατρέψει σε Masha.

Όπως έχετε ήδη καταλάβει, η επιλογή ενός παιδικού καναπέ είναι ένα πολύ υπεύθυνο έργο.Λαμβάνετε υπόψη όλες τις αποχρώσεις και κάνετε τη σωστή επιλογή. Επιλέξτε ένα μοντέλο έτσι ώστε το κορίτσι να είναι άνετο να κοιμάται τη νύχτα και να παίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)