Ασφαλτική στεγανοποίηση - στεγανή προστασία της οροφής και της θεμελίωσης

Η στεγανότητα της δομής παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή της. Το νερό είναι ένας από τους κύριους εχθρούς των περισσότερων δομικών υλικών. Ένα υψηλό επίπεδο προστασίας από αυτό είναι απαραίτητο για τη στέγη και τα θεμέλια που βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το νερό. Το παραμικρό χάσμα στην οροφή ή την πλάκα θεμελίωσης μπορεί να προκαλέσει δομική βλάβη. Για την προστασία από την υψηλή υγρασία, χρησιμοποιείται στεγανωτικό άσφαλτο με βάση τη φυσική άσφαλτο, το οποίο είναι παράγωγο του ελαίου και είναι παρόμοιο σε υφή με ρητίνη, η οποία, με τη σειρά της, δεν επηρεάζεται από το νερό και έχει αποτελεσματικές υδρόφοβες ιδιότητες. Ο άνθρωπος παρατήρησε αυτές τις ιδιότητες της σύνθεσης δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν, έτσι ώστε η άσφαλτος χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή κτιρίων από τους αρχαίους του Σουμέριου. Οι ιδιότητες του υλικού καθιστούσαν τη χρήση του αρκετά δύσκολη, μόνο η εμφάνιση πολυμερών προσθέτων επέτρεψε να απλοποιήσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής των κατασκευαστών.

Ασφαλτικό στεγανωτικό σκυροδέματος

Με βάση την άσφαλτο στα τέλη του εικοστού αιώνα, άρχισαν να παράγουν στεγανοποιητικά υλικά, τα οποία ονομάζονταν στεγανωτικά ασφάλτου. Έχουν βρει την ευρύτερη εφαρμογή σε εργοτάξια, κατά την τοποθέτηση επικοινωνιών. Μεταξύ των κύριων πλεονεκτημάτων τους είναι η προσιτή τιμή, η αποδοτικότητα και η ανθεκτικότητα.

Στεγανωτικό άσφαλτο

Οι κύριες ιδιότητες των στεγανωτικών υλικών ασφάλτου

Οι χημικοί κατάφεραν να τροποποιήσουν τα συνδετικά άσφαλτο με πολυμερή, γεγονός που επέτρεψε την αλλαγή των χαρακτηριστικών του ιξώδους του φυσικού υλικού. Η σύνθεση ασφάλτου έχει γίνει λιγότερο εκτεθειμένη σε επιθετικούς παράγοντες, όπως αλλαγές θερμοκρασίας και σοβαρό παγετό. Ένα στεγανωτικό με βάση άσφαλτο υψηλής ποιότητας έχει τις ακόλουθες βασικές ιδιότητες:

 • καλή προσκόλληση στα περισσότερα οικοδομικά υλικά,
 • στρώση σφραγισμένου στεγανωτικού υλικού χαρακτηρίζεται από υψηλή ελαστικότητα και αντοχή.
 • Είναι μια αξιόπιστη προστασία από τη διάβρωση.
 • όταν στεγνώσει, ρωγμές δεν σχηματίζουν?
 • ανθεκτική στην ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία.
 • υψηλή βιοστατικότητα.
 • ανεξιθρησκία.
 • δεν περιέχει καρκινογόνες ουσίες, είναι μια φιλική προς το περιβάλλον σύνθεση.

Τα χαρακτηριστικά απόδοσης του στεγανωτικού ασφαλτικού το παρέχουν σε ευρεία χρήση σε διάφορα στάδια της οικοδομικής κατασκευής.

Ασφαλτικό στεγανωτικό πλακιδίων

Πού χρησιμοποιείται στεγανωτικό ασφάλτου;

Τα πεδία εφαρμογής αυτού του υλικού είναι διαφορετικά: είναι το κύριο σφραγιστικό για στέγες, χρησιμοποιείται για τη στεγανοποίηση δοχείων, για την προστασία ξύλινων κατασκευών από υψηλή υγρασία, κατά την κατασκευή και επισκευή θεμελίων. Χρησιμοποιημένο ασφαλτικό στεγανωτικό για στέγες κατά τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • σφράγιση της σύνδεσης υλικών στέγης φύλλων ·
 • στεγανοποιητικές συνδέσεις υλικών φύλλων με εξαρτήματα τεμαχίων - κοιλάδες, λωρίδες, φράγματα, προφίλ τοίχων.
 • στεγανοποίηση κενών μεταξύ του προφίλ τοίχου και του τοιχώματος.
 • σφράγιση συνδετήρων τέτοιων κατασκευών στην οροφή όπως συγκρατητές χιονιού, σκάλες, έξοδοι κεραίας.
 • σφράγιση των αρμών υλικού στέγης και σωλήνων εξαερισμού.

Είναι δυνατή η χρήση στεγανωτικών υλικών ασφάλτου για επείγουσες επισκευές επίπεδων οροφών, οροφής από σχιστόλιθο, κυματοειδές χαρτόνι και μεταλλικό πλακίδιο. Τα χαρακτηριστικά της σύνθεσης επιτρέπουν τη χρήση της στη βροχή, ενώ όλα τα σημεία διαρροών θα διορθώνονται αποτελεσματικά.

Το στεγανωτικό υλικό ασφάλτου χρησιμοποιείται ως συγκολλητικό για την εγκατάσταση κυλινδρικής στεγανοποίησης. Είναι αποτελεσματικό για πιο αξιόπιστη στερέωση ασφαλτικών πλακιδίων και των εξαρτημάτων τους. Όταν εργάζεστε μαζί τους, το στεγανωτικό χρησιμοποιείται στη διάταξη των πιο πολύπλοκων στοιχείων της οροφής. Κατά την τοποθέτηση μιας επίπεδης στέγης σε δομές σκυροδέματος, είναι απαραίτητο να επισκευάσετε τη βάση. Οι σχισμές και οι οπές στο σκυρόδεμα μπορεί να προκαλέσουν διαρροές. Χρησιμοποιώντας στεγανωτικό στεγών, αυτά τα ελαττώματα μπορούν να επισκευαστούν ποιοτικά με την προετοιμασία μιας βάσης για την τοποθέτηση του υλικού.

Ασφαλτικό ασφαλτικό χρώμα

Ένας άλλος σημαντικός τομέας εφαρμογής για σφραγιστικά με βάση την άσφαλτο είναι η στεγανοποίηση κατασκευών που είναι συνεχώς σε επαφή με το νερό ή τη γη. Μιλάμε για τα θεμέλια μπλοκ από σκυρόδεμα, ξύλινους και μεταλλικούς πόλους που χρησιμοποιούνται ως βάση των φράχτων. Το στεγανωτικό θα προστατεύει από τη διείσδυση νερού στο σκυρόδεμα και από την πρόωρη καταστροφή των μπλοκ. Αυτό θα δώσει στα θεμέλια μια μεγάλη διάρκεια ζωής και η δομή εγγυάται αξιοπιστία. Η άσφαλτο εμποδίζει τη διάβρωση μεταλλικών κατασκευών και προστατεύει τα ξύλινα στηρίγματα από τη φθορά.

Ασφαλτικά στεγανωτικά χρησιμοποιούνται για την προστασία μεταλλικών δοχείων κάτω από το νερό από τη διάβρωση, εγκατεστημένα σε οικιστικά οικόπεδα, εξοχικά σπίτια και στις εγκαταστάσεις της φάρμας. Το υλικό προστατεύει αποτελεσματικά από τους σωλήνες ύδρευσης χωρίς πίεση και τα συστήματα αποχέτευσης που χρησιμοποιούνται σε ιδιωτικές κατοικίες.

Στεγανωτικό άσφαλτο από σχιστόλιθο

Ασφαλτικό ασφαλτικό υλικό κατά την κατασκευή

Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω στεγανωτικό ασφάλτου;

Το ασφαλτικό ασφαλτικό υλικό υψηλής ποιότητας για μεταλλικές οροφές ή για την εξάλειψη των διαρροών έχει περιορισμούς στη χρήση. Αυτό οφείλεται στις φυσικές και μηχανικές ιδιότητές του, όπως μια σειρά θερμοκρασιών λειτουργίας, ρευστότητα, ιξώδες. Δεν επιτρέπεται η χρήση στεγανωτικού στεγανωτικού με βάση άσφαλτο για τη στεγανοποίηση αρμών σε καμινάδες. Υπάρχει υψηλή θερμοκρασία που μπορεί να κάνει την πίσσα πιο ρευστό. Οι επισκευές που γίνονται κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα ακυρωθούν και το χιονισμένο χιόνι θα διεισδύσει στο σχεδιασμό του κέικ στέγης.

Σήμερα κατασκευάζονται πορώδη υλικά που χρησιμοποιούνται ευρέως - αφρώδες σκυρόδεμα, αεριωμένο σκυρόδεμα. Αν είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί στρώμα στεγάνωσης με βάση άσφαλτο, η επιφάνεια πρέπει να προετοιμαστεί προσεκτικά. Σε αυτή την περίπτωση, το στεγανωτικό δεν απορροφάται στη βάση και θα σχηματίσει ένα αξιόπιστο στρώμα στεγανοποίησης.

Ασφαλτικό στεγανωτικό για ξύλο

Ασφαλτικό ασφαλτικό στεγανωτικό

Μην εφαρμόζετε παχιά στρώματα στεγανωτικού σε στέγες ή σκυρόδεμα, καθώς δεν μπορούν να στεγνώσουν. Εάν είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια ισχυρή στεγανοποίηση, χρησιμοποιείται η μέθοδος της στρώσης με στρώση, ενώ ο χρόνος που απαιτείται για την ξήρανση του υφιστάμενου στρώματος διατηρείται προσεκτικά.

Τα ασφαλτικά σφραγιστικά έχουν καλή πρόσφυση σε πολλά υποστρώματα και πριν εφαρμόσετε τη σύνθεση δεν μπορείτε να ανησυχείτε για την καθαριότητα της επιφάνειας. Πολλοί κατασκευαστές δίνουν παρόμοιες συστάσεις, αλλά μην τις παίρνετε κυριολεκτικά. Πρόκειται μόνο για την παρουσία σκόνης, μικρών υπολειμμάτων κτιρίων σε μικρές ποσότητες στην επεξεργασμένη επιφάνεια. Μπορούν να διαδραματίσουν το ρόλο ενός ορυκτού πληρωτικού για ένα ασφαλτικό σφραγιστικό, αλλά αν υπάρχουν λεκέδες πετρελαίου στην επιφάνεια, τότε δεν μπορεί να μιλήσει για οποιαδήποτε προσκόλληση στη βάση.

Είναι αδύνατο να εφαρμοστεί σφραγιστικό για βαφή επιστρώσεων, είναι δύσκολο να βάψετε τις επεξεργασμένες επιφάνειες. Οι ασφαλτούχες συνθέσεις διακρίνονται από τις καλές ιδιότητες απόσβεσης των κραδασμών, αλλά χάνονται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της δομής υφίσταται συνεχώς κραδασμούς, είναι καλύτερο να αντικαταστήσετε το στεγανωτικό ασφάλτου με καουτσούκ, το οποίο δεν χάνει τις ιδιότητές του σε θερμοκρασία -50-60 ° С.

Ασφαλτικό στέγασμα ασφάλτου

Ασφαλτική ταινία ασφάλτου

Εφαρμογή στεγανωτικού ασφάλτου

Οι κατασκευαστές προσφέρουν διάφορες συσκευασίες ασφάλτου ασφάλτου, οι πιο συνηθισμένες είναι οι σωλήνες και τα μεταλλικά δοχεία. Συνθέσεις σε σωλήνες χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή στενών ραφών.Για να διευκολυνθεί η εργασία, αξίζει να χρησιμοποιήσετε ένα όπλο τοποθέτησης, το οποίο σας επιτρέπει να πιέζετε ελαφρά το στεγανωτικό από το δοχείο. Με τη βοήθειά του είναι δυνατόν να σφραγιστούν αποτελεσματικά πολύπλοκα συγκροτήματα στην οροφή, η θέση εγκατάστασης των συνδετήρων.

Το σφραγιστικό που παρέχεται σε δοχεία ή πλαστικούς κάδους εφαρμόζεται με σπάτουλα. Η συσκευασία αυτή είναι κατάλληλη για μεγάλους όγκους στεγάνωσης θεμελίων, δεξαμενών, σωρού. Η στεγανοποίηση εφαρμόζεται σε στρώσεις, η περίσσεια αφαιρείται με σπάτουλα.

Ασφαλτικό ασφαλτικό υλικό για μέταλλο

Στέγες

Κατά την εργασία, το στεγανωτικό ασφάλτου μπορεί να φτάσει στα χέρια σας, σε αντίθεση με τα ακρυλικά υλικά, θα είναι αδύνατο να το πλύνετε με νερό. Για το λόγο αυτό, συνιστάται να εργάζεστε με γάντια, αλλά εάν η σύνθεση εισχωρήσει στο δέρμα, τότε μπορεί να αφαιρεθεί με λευκό ποτό. Αυτός ο διαλύτης εφαρμόζεται σε μικρές ποσότητες σε καθαρό πανί και με τη βοήθεια του καθαρίζεται η μολυσμένη επιφάνεια. Δεν υπάρχει λευκό πνεύμα; Χρησιμοποιήστε αφαίρεσης μακιγιάζ, το οποίο είναι πιθανό να βρεθεί στο πορτοφόλι σας από τον σύζυγό σας ή τον συνάδελφό σας. Μετά την επεξεργασία και την απαλλαγή από την άσφαλτο, είναι επιτακτική ανάγκη να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)