Διακόσμηση ακρυλικό σφραγιστικό: δυνατότητες σύνθεσης

Κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής και κατασκευής χρησιμοποιούνται ακρυλικά σφραγιστικά. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των συνθέσεων είναι το προσιτό κόστος, η απλή εφαρμογή και τα καλά τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά για την κατεργασία σκυροδέματος και ξύλου, τη στεγανοποίηση αρμών μεταξύ κορμών και κεραμικών πλακιδίων.

Τα στεγανωτικά με βάση το ακρυλικό αντικατέστησαν γύψο και αλάβαστρο, καθώς και στόκοι και στόκοι από το οπλοστάσιο των κατασκευαστών. Λόγω της χαμηλής τιμής και των ιδιοτήτων τους, μπορούν να ανταγωνιστούν με στεγανωτικά με βάση τη σιλικόνη. Το υλικό έχει τα μειονεκτήματά του, εξετάζοντας ποια σοβαρά προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν. Ο κύριος σκοπός όλων των βαθμών ακρυλικών σφραγιστικών είναι να γεμίζουν κενά σε σταθερές και ανενεργές δομές.

Ακρυλικό σφραγιστικό για σκυρόδεμα

Ακρυλικό έγχρωμο σφραγιστικό

Τα κύρια πλεονεκτήματα των ακρυλικών σφραγιστικών

Διατίθενται στεγανοποιητικά με βάση τα ακρυλικά, τα οποία επηρεάζουν τα τεχνικά και διακοσμητικά χαρακτηριστικά. Ως διαλύτης, μετά την εξάτμιση του οποίου η σύνθεση αποκτά τις πρακτικές της ιδιότητες, χρησιμοποιείται νερό. Το κλασικό ακρυλικό λευκό σφραγιστικό έχει τα ακόλουθα σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • διαστασιακή σταθερότητα της σφραγίδας μετά την εφαρμογή.
 • μακροπρόθεσμη διατήρηση των ιδιοτήτων τους - τουλάχιστον 10-15 χρόνια,
 • σφραγισμένο σφραγιστικό καλά ανεκτά κραδασμούς?
 • διατηρεί το χρώμα του καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.
 • τα αντιμυκητιακά συστατικά προστατεύουν από το σχηματισμό μυκήτων και μούχλας.
 • φιλική προς το περιβάλλον σύνθεση που δεν έχει δυσάρεστες οσμές.
 • υψηλό επίπεδο πυρασφάλειας ·
 • υψηλής ποιότητας βαμμένα με ακρυλικά ή λαδομπογιές.
 • οικονομικό κόστος.

Οι κατασκευαστές παράγουν στεγανωτικά στεγανωτικά, ανθεκτικά στην υγρασία ενώσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μπάνια και σε άλλα δωμάτια με υψηλή υγρασία.

Χρησιμοποιούνται διάφορες μάρκες ακρυλικών σφραγιστικών, η ταξινόμηση των οποίων μπορεί να βασιστεί τόσο στο πεδίο όσο και στο χρώμα. Με τη χροιά τους, οι συνθέσεις είναι λευκές, διαφανείς και έγχρωμες. Μετά την εφαρμογή ακρυλικού στεγανοποιητικού, ουσιαστικά δεν αλλάζει το χρώμα του. Εάν η διαφανής σιλικόνη γίνει θολό, τότε το ακρυλικό δεν χάνει τη μετάδοση του φωτός. Αυτή η ιδιότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν εργάζεστε με γυάλινες επιφάνειες, διακοσμώντας έπιπλα.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των ακρυλικών σφραγιστικών είναι η ικανότητά τους να λεκιάζουν. Οι αρμοί σιλικόνης έχουν χαμηλή απορρόφηση νερού, το χρώμα δεν πέφτει πάνω τους και η λευκή επιφάνεια δεν παραμένει μακρά, αποκτώντας χαρακτηριστική κίτρινη απόχρωση. Για το λόγο αυτό, οι κατασκευαστές προτιμούν να χρησιμοποιούν ακρυλικά σφραγιστικά για να σφραγίζουν αρμούς όταν τελειώνουν την εργασία.

Ακρυλικό σφραγιστικό για ξύλο

Ακρυλικό σφραγιστικό αρμού για ξύλο

Μειονεκτήματα των ακρυλικών σφραγιστικών

Ένα από τα κύρια μειονεκτήματα των γενικών ακρυλικών σφραγιστικών είναι η χαμηλή αντοχή τους στο νερό. Για το λόγο αυτό, συνιστάται η χρήση ειδικού ακρυλικού στεγανωτικού υλικού για το μπάνιο όταν εργάζεστε σε αυτό το δωμάτιο. Οι καθολικές ενώσεις που αναπτύσσονται με βάση τη διασπορά του νερού, επομένως, υπό την επίδραση της υψηλής υγρασίας καταστρέφονται.Τα ακρυλικά σφραγιστικά δεν είναι κατάλληλα για συστήματα με υψηλά φορτία. Η συστολή ή τέντωμα τακτικά θα σπάσει τις ραφές.

Πολύπλοκες σχέσεις σε ακρυλικά σφραγιστικά με συνθήκες θερμοκρασίας. Οι κατασκευαστές παράγουν ενώσεις ανθεκτικές στον παγετό που χρησιμοποιούνται για εξωτερική εργασία. Η μέγιστη θερμοκρασία στην οποία τα ακρυλικά διατηρούν τα χαρακτηριστικά τους φτάνει τα + 80 ° C. Σύμφωνα με αυτόν τον δείκτη, είναι κατώτεροι από τις ενώσεις σιλικόνης, αλλά είναι αρκετά κατάλληλοι για λειτουργία σε όλες τις κλιματικές ζώνες. Από την άλλη πλευρά, οι ανθεκτικές στον παγετό και ανθεκτικές στη θερμότητα ιδιότητες των καθολικών ακρυλικών σφραγιστικών υλικών μπορεί να καταστούν άσχετες σε μια κατάσταση όπου η επιφανειακή θερμοκρασία στην οποία εφαρμόζονται θα παρουσιάσει διακυμάνσεις θερμοκρασίας 10%. Σε τέτοιες συνθήκες, η σφράγιση αρμού σπάει, αρχίζει να θρυμματίζεται, χάνοντας τις πρακτικές και διακοσμητικές της ιδιότητες.

Η απώλεια της ελαστικότητας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά εμφανίζονται κατά τη λειτουργία των καθολικών βαθμών στο κρύο. Προσπαθούν να τα χρησιμοποιήσουν για να μειώσουν το κόστος επισκευών, αλλά είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν ενώσεις ανθεκτικές στον παγετό. Μόνο στην περίπτωση αυτή οι ραφές και οι αρμοί μπορούν να σφραγιστούν χωρίς απώλεια ελαστικότητας, ανεξάρτητα από τις συνθήκες λειτουργίας.

Σφραγίζοντας το ξύλινο σπίτι με ακρυλικό σφραγιστικό

Ακρυλικό κολλητικό σφραγιστικό

Βασικές τεχνικές παράμετροι

Το πεδίο χρήσης κάθε οικοδομικού υλικού καθορίζεται από τις βασικές τεχνικές παραμέτρους του. Το ακρυλικό σφραγιστικό έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • συνιστώμενο πλάτος ραφής - όχι μεγαλύτερο από 5 cm.
 • Συνιστώμενο πάχος ραφής - 50% του πλάτους.
 • ρυθμός ροής - ένας τυποποιημένος σωλήνας με όγκο 325 ml είναι σχεδιασμένος για 5 γραμμικά μέτρα ραφών πλάτους 10 mm και πάχους 6 mm.
 • Συνιστώμενη θερμοκρασία επιφάνειας εφαρμογής - από +5 έως + 32 ° C.
 • Εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας από -40 έως + 80 ° C.
 • κηλίδωση - 21-30 ημέρες μετά την εφαρμογή.
 • πλήρης χρόνος σκλήρυνσης - 21-30 ημέρες σε υγρασία αέρα 50-60%.
 • ρύθμιση με την επιφάνεια - έως 60 λεπτά.
 • αντοχή στον παγετό - μέχρι 5 κύκλους.

Κατά τον προγραμματισμό των εργασιών πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλες οι τεχνικές παράμετροι, μόνο στην περίπτωση αυτή θα είναι δυνατή η διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των εργασιών που εκτελούνται.

Εφαρμογές για ακρυλικά σφραγιστικά

Οι εργασίες σφράγισης αρμών μπορούν να πραγματοποιηθούν με ανθεκτικές στο νερό και μη ανθεκτικές στο νερό ακρυλικές ενώσεις. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση τους για εσωτερική εργασία. Για εξωτερικές χρήσεις είναι κατάλληλες μόνο ανθεκτικές στον παγετό ενώσεις, με τις οποίες μπορείτε να εργαστείτε σε εσωτερικούς χώρους.

Το στεγανοποιητικό μονής συνιστώσας που δεν είναι ανθεκτικό στην υγρασία, λόγω των ιδιοτήτων του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ξηρούς χώρους με κανονική υγρασία. Χρησιμοποιείται στην τοποθέτηση ξύλινων, πλαστικών πλακών, πλεγμάτων από αφρώδες υλικό. Το στεγανωτικό για πλακάκια από διογκωμένο πολυστυρόλιο χρησιμοποιείται όταν εργάζεστε με γυψοσανίδα.

Χρησιμοποιώντας ακρυλικό, είναι δυνατή η τοποθέτηση διακοσμητικών στοιχείων σε τοίχους από σκυρόδεμα ή τούβλα, για το κλείσιμο των αρμών μεταξύ κεραμιδιών ή κλίνκερ. Το στεγανοποιητικό υλικό παρέχει μια υψηλής ποιότητας σύνδεση των εξαρτημάτων από ξύλο, λόγω της καλής πρόσφυσης σε αυτή τη βάση. Χρησιμοποιείται ενεργά στην επισκευή επίπλων στο σπίτι.

Το αδιάβροχο στεγανωτικό με βάση το ακρυλικό χρησιμοποιείται πολύ ευρύτερα, έχει εξαιρετική πρόσφυση στα ακόλουθα υποστρώματα:

 • ξύλο και κόντρα πλακέ?
 • πλακάκια και κεραμικά τούβλα?
 • το μπετόν και το αφρώδες σκυρόδεμα.
 • πλάκες από σκυρόδεμα.

Το στεγανωτικό χρησιμοποιείται σε ακατέργαστες, πορώδεις και ομαλές επιφάνειες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα και στο μπάνιο, όπου υπάρχει μεγαλύτερη υγρασία από ό, τι σε άλλα δωμάτια. Είναι ένα καλό στεγανοποιητικό παραθύρου που χρησιμοποιείται για τη στεγανοποίηση αρμών σε ξύλινα πλαίσια.

Ακρυλικό στεγανοποιητικό παραθύρου

Ακρυλικό πλακίδιο στεγανοποίησης

Τα ακρυλικά σφραγιστικά χρησιμοποιούνται για τη στεγανοποίηση των αρμών στο έλασμα και στο δάπεδο, ο κατασκευαστής παράγει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων με μια απόχρωση παρόμοια με το χρώμα σε διαφορετικούς τύπους ξύλου. Λόγω αυτής και της καλής πρόσφυσης στο ξύλο, τέτοιες συνθέσεις χρησιμοποιούνται ευρέως για τη σφράγιση αρμών μεταξύ κορμών.Κατοικίες, καλοκαιρινές κατοικίες, λουτρά, μοτέλ και εξοχικές κατοικίες κατασκευάζονται από φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Ταυτόχρονα, οι παραδοσιακές τεχνολογίες δεν χρησιμοποιούνται πάντοτε για τη σφράγιση των ραφών που σχηματίζονται μεταξύ των κορμών. Προηγουμένως, η κάνναβη χρησιμοποιήθηκε για ξύλινες καμπίνες, αλλά οι δυνητικοί πελάτες δεν ένιωθαν πάντα την ανθεκτικότητα και την ποιότητα μιας τέτοιας σφραγίδας.

Χρησιμοποιείται ακρυλικό σφραγιστικό για το ξύλο, το οποίο είναι πολύ κοντά στο χρώμα του ξύλου που χρησιμοποιείται. Συνιστάται η χρήση στεγανωτικού για εξωτερική χρήση, ικανής να αντέξει υψηλή υγρασία και συμπύκνωση. Οι εσωτερικές και εξωτερικές ραφές είναι κλειστές, αυτό βοηθά στην αποφυγή εμφάνισης ρεύματος, υγρασίας και εντόμων στο σπίτι. Οι ραφές μεταξύ ξύλινων κορμών και θεμελιώδους σκυροδέματος επίσης αντιμετωπίζονται, καθώς το ακρυλικό έχει εξαιρετική πρόσφυση σε αυτά τα υποστρώματα.

Το ακρυλικό σφραγιστικό είναι ένα ιδανικό υλικό για το ξύλινο σπίτι, με τη βοήθεια του τελειώνει. Επίσης, συνθέσεις με ξύλινη αφή χρησιμοποιούνται όταν επισκευάζονται σπίτια από προφίλ και κολλημένα δοκάρια ή εξοχικές κατοικίες με φινίρισμα με μπλοκ σπίτι, επένδυση, απομίμηση ξυλείας. Χρησιμοποιείται για τη σφράγιση τρυπών που σχηματίζονται όταν οι κόμποι πέφτουν, καθώς και άλλα ελαττώματα στην επιφάνεια του ξύλου. Κατά τη λειτουργία, το δέντρο στεγνώνει και σχηματίζονται ρωγμές μεταξύ των πλαισίων της ευρωστρωματικής επιφάνειας ή της οικοδομής, τα οποία μπορούν επίσης να εξαλειφθούν με στεγανωτικό με βάση το ακρυλικό.

Ακρυλικό στεγανοποιητικό δαπέδου

Αδιάβροχο ακρυλικό σφραγιστικό

Το στεγανωτικό χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση κεραμικών και κεραμιδιών σε επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων των καμπίνων ξύλου. Αυτό το υλικό είναι ευκολότερο να χρησιμοποιηθεί από τις εξειδικευμένες κόλλες. Κατά την τοποθέτηση κεραμιδιών, υπάρχει αρκετός χρόνος για ρύθμιση, πράγμα που επιτρέπει την εξασφάλιση εργασίας υψηλής ποιότητας. Η ίδια σύνθεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ένωση, το στεγανωτικό στεγανοποιητικό θα προστατεύει αξιόπιστα την εσωτερική επιφάνεια του πλακιδίου από την υψηλή υγρασία. Το λευκό σφραγιστικό είναι πιο απαιτητικό - αυτό είναι μια παγκόσμια σκιά που ταιριάζει στις πιο ποικίλες συλλογές πλακιδίων σε αποχρώσεις.

Το σφραγιστικό για το σκυρόδεμα χρησιμοποιείται στην επισκευή των παραθύρων που κατασκευάζονται από αυτό το υλικό. Με τη βοήθειά του, οι ρωγμές είναι κλειστές, ραφές μεταξύ της πλάκας και του τοίχου. Η στεγανοποίηση της σύνδεσης μεταξύ του παραθύρου και του τοίχου θα διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν ρεύματα στο σπίτι και θα αποτρέπεται ο σχηματισμός υγρασίας.

Οι κατασκευαστές παράγουν ειδικά στεγανωτικά για παράθυρα, μπορούν να εφαρμοστούν σε επιφάνειες σκυροδέματος και ξύλου. Κατά συνέπεια, το εύρος αυτού του υλικού επεκτείνεται, για παράδειγμα, αυτό το ακρυλικό μπορεί να κλείσει τις ρωγμές στα κούτσουρα, καθώς και μεταξύ του τοίχου και του δαπέδου. Οι συνθέσεις που έχουν σχεδιαστεί για το laminate flooring, ένα δημοφιλές κάλυμμα δαπέδου, δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικές όταν εργάζεστε με Eurolining, μπλοκ σπίτι, απομίμηση ξύλου, κόντρα πλακέ και MDF.

Όταν επιλέγετε ένα στεγανωτικό, πρέπει να προσέχετε όχι μόνο την αντοχή του νερού στη σύνθεση αλλά και την ελαστικότητά του. Εάν οι επιφάνειες που πρόκειται να σφραγιστούν μπορούν να υποστούν δονήσεις, είναι καλύτερο να εφαρμόσετε μια ανθεκτική στον παγετό σύνθεση. Η ελαστικότητά του είναι πολύ μεγαλύτερη χάρη στα πρόσθετα πρόσθετα που εμποδίζουν τη σύνθεση να καταρρέει υπό την επίδραση χαμηλών θερμοκρασιών.

Ακρυλικές ενώσεις, ορισμένοι εμπειρογνώμονες συστήνουν για στέγες. Ταυτόχρονα, η χαμηλή αντίσταση στις ροές των υδάτων, οι αλλαγές θερμοκρασίας και η υψηλή θερμοκρασία είναι εντελώς ξεχασμένες. Το υλικό στέγης στον ήλιο μπορεί να ζεσταθεί μέχρι και 80-90 βαθμούς, το οποίο είναι κρίσιμο για το ακρυλικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακρυλικό σφραγιστικό μόνο όταν εγκαθιστάτε ξύλινους φεγγίτες, σφραγίζοντας τους αρμούς μεταξύ του πλαισίου και του συστήματος δοκών. Για άλλους τύπους στέγης, διάφορες μάρκες αδιάβροχων στεγανωτικών σιλικόνης είναι πιο κατάλληλες.

Καθαρό ακρυλικό σφραγιστικό

Ακρυλικό σφραγιστικό αρμού

Πώς να επιλέξετε ακρυλικό σφραγιστικό

Το σφραγιστικό έχει καλή πρόσφυση στα περισσότερα υλικά, αλλά τα πλαστικά αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα αυτό. Παρέχετε μια καλή πρόσφυση μαζί τους μπορεί μόνο εξειδικευμένες ενώσεις.Αν αυτά δεν είναι διαθέσιμα, τότε είναι επιτακτική η χρήση ενός αστάρι ως πρόσθετου στρώματος μεταξύ πλαστικού και ακρυλικού στεγανωτικού.

Οι ενώσεις ανθεκτικές στην υγρασία που χρησιμοποιούνται στο μπάνιο, στην κουζίνα ή στο μπαλκόνι πρέπει να περιέχουν μυκητοκτόνα πρόσθετα. Σε αυτή την περίπτωση, μούχλα και μύκητες δεν θα σχηματιστούν στις γεμάτες αρθρώσεις, οι οποίες μπορούν να καταστρέψουν τη σφραγίδα. Για τη σφράγιση ενυδρείων, συνιστάται η χρήση ειδικών στεγανωτικών. Έχουν αυξημένη αντοχή σε επιθετικά περιβάλλοντα, ενώ είναι απολύτως ασφαλείς για τους ζώντες οργανισμούς.

Τα στεγανοποιητικά χρησιμοποιούνται συχνά για τη σφράγιση των τζακιών, των σόμπων και των σωληνώσεων. Για τους σκοπούς αυτούς, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο εξειδικευμένες συνθέσεις ικανές να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες. Τα ακρυλικά σφραγιστικά δεν είναι κατάλληλα για τους σκοπούς αυτούς, δεδομένου ότι το όριο της θερμικής τους αντοχής δεν υπερβαίνει τους + 120 ° C.

Χαρακτηριστικά της χρήσης ακρυλικών σφραγιστικών

Πώς να εφαρμόσετε μονωτικά ακρυλικά σφραγιστικά; Αυτά είναι μερικά από τα ευκολότερα υλικά που χρησιμοποιούνται, η μέθοδος εφαρμογής εξαρτάται από τη μορφή της παράδοσης. Τα στεγανοποιητικά υλικά συσκευάζονται σε σωλήνες ή πλαστικούς κάδους. Οι σωλήνες είναι η καλύτερη επιλογή για εφαρμογή σε στενές ραφές που σχηματίζονται από κεραμικά πλακίδια. Οι πλαστικοί κάδοι είναι σημαντικοί για μεγάλους όγκους εργασίας, για παράδειγμα, όταν σφραγίζονται αρμοί μεταξύ κορμών ενός κούτσουρου.

Τα στεγανωτικά με βάση το ακρυλικό δεν απαιτούν επαγγελματικές δεξιότητες. Αρκεί να υπάρχει η επιθυμία να γίνει η δουλειά αποτελεσματικά και θα πρέπει να υπάρχουν απλά εργαλεία χειρός. Ανεξάρτητα από τη μορφή της συσκευασίας και τον τύπο του μονωτικού μονωτικού υλικού που χρησιμοποιείται, απαιτείται προετοιμασία επιφάνειας υψηλής ποιότητας. Στις ραφές δεν πρέπει να είναι σκόνη, υπολείμματα δομικών υλικών. Όλες οι επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με το στεγανωτικό πρέπει να είναι καθαρές και απολιπαντικές. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα εξασφαλιστεί η απαραίτητη προσκόλληση και διατήρηση των ιδιοτήτων του εφαρμοζόμενου ακρυλικού.

Όταν χρησιμοποιείτε στεγανοποιητικό υλικό σε σωλήνες, απαιτείται λειτουργία πυροβόλου συναρμολόγησης. Χαρακτηρίζεται από ευκολία χρήσης και προσιτή τιμή. Το όπλο εισάγεται στο σωλήνα, η "μύτη" αποκόπτεται και ο διανομέας εγκαθίσταται. Χρησιμοποιώντας ένα έμβολο, το μίγμα εξωθείται ομοιόμορφα. Θα πρέπει να εφαρμόζεται σε γωνία 45 μοιρών από τη σφράγιση της ραφής, με αποτέλεσμα την μέγιστη προσκόλληση στην επιφάνεια.

Ακρυλικό σφραγιστικό αρμού

Όταν χρησιμοποιείτε στεγανοποιητικό υλικό συσκευασμένο σε πλαστικούς κάδους, χρησιμοποιείται μια σπάτουλα από καουτσούκ για εφαρμογή. Αυτό το εργαλείο χειρός είναι πρακτικό και εύκολο στη χρήση, χρησιμοποιείται για τη σφράγιση και την απομάκρυνση της περίσσειας. Η διόρθωση της ραφής πραγματοποιείται μέχρις ότου σκληρυνθεί το στεγανοποιητικό. Ένα λεπτό στρώμα αποξηραμένου στεγανωτικού μπορεί να αφαιρεθεί με ένα υγρό πανί.

Όταν χρησιμοποιείτε αδιάβροχο ή συμβατικό ακρυλικό σφραγιστικό σε αντικείμενα με μεγάλο όγκο εργασίας, υπάρχει η επιθυμία για εξοικονόμηση. Είναι δυνατή η μείωση της κατανάλωσης με τη βοήθεια ενός ειδικού καλωδίου στεγανοποίησης, το οποίο χωράει στη ραφή. Αυτό ισχύει για τα βαθιά κενά ανάμεσα στα περβάζια παραθύρου και το πλαίσιο, το τσιπ και το τοίχο, όταν τοποθετείτε πλακάκια μεγάλου μεγέθους. Η χρήση αυτού του υλικού θα συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης στεγανωτικού υλικού κατά 70-80% και θα επιταχύνει τη διαδικασία πλήρωσης κενών.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του τύπου στεγανωτικού είναι η δυνατότητα περαιτέρω χρωματισμού τους. Για να γίνει αυτό, στεγνώστε το στρώμα αδιάβροχου στεγανοποιητικού με γυαλόχαρτο, αφαιρέστε τη σκόνη και τα υπολείμματα, μετά από τα οποία μπορείτε να εφαρμόσετε ακρυλικό ή λάδι βαφής.

Τα στεγανά χρώματα λευκού ή οποιουδήποτε άλλου χρώματος με βάση το ακρυλικό είναι ενώσεις φιλικές προς το περιβάλλον. Το νερό χρησιμοποιείται ως διαλύτης, οπότε αν πέσει στα χέρια σας, το στεγανωτικό πλένεται εύκολα με νερό.

Ακρυλικό λουτρό στεγανοποίησης

Οι κορυφαίοι κατασκευαστές ακρυλικών σφραγιστικών υλικών

Όλες οι θετικές ιδιότητες των παρασκευασμάτων με βάση το ακρυλικό είναι χαρακτηριστικές μόνο για προϊόντα ποιότητας.Η διαθεσιμότητα των παραγώγων ακρυλικού οξέος και η χαμηλή τιμή τους οδηγούν στο γεγονός ότι τα ακρυλικά σφραγιστικά συχνά παραποιηθούν. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε προϊόντα γνωστών κατασκευαστών · στην αγορά μας, τα στεγανωτικά από την Πολωνία, τη Γερμανία και τη Ρωσία αξίζουν την μεγαλύτερη προσοχή. Μεταξύ των πιο γνωστών κατασκευαστών:

 • Η Novbytkhim - μια ρωσική εταιρεία, παράγει ακρυλικά σφραγιστικά σε συμπαγή σωλήνες.
 • Zigger - ένας γερμανός κατασκευαστής που παράγει συνθέσεις ενός συστατικού για την επισκευή παρκέ και πλαστικοποίησης, καθώς και σωλήνες με λευκό σφραγιστικό για τη στεγανοποίηση αρμών και ρωγμών.
 • Η Henkel - μια γερμανική εταιρεία που προσφέρει υψηλής ποιότητας στεγανωτικά στεγανωτικά μέσα σε διάφορα δοχεία.
 • Belinka - εταιρεία από τη Σλοβενία ​​που παράγει ελαστικά στεγανωτικά υλικά για παρκέ και έργα πολιτικού μηχανικού.
 • Loctite - Ρωσικό στεγανωτικό στεγανωτικό για τη στεγανοποίηση των αρθρώσεων των καθιστικών δομών.
 • Το Penosil - συνθέσεις με ενισχυμένη πρόσφυση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εργασία με πλαστικά που κατασκευάζονται σε ρωσικές επιχειρήσεις διεθνούς ενδιαφέροντος.
 • Tytan - πρακτικά στεγανωτικά από την Πολωνία, που διακρίνονται από την εξαιρετική ισορροπία μεταξύ τιμής και ποιότητας.

Δεν συνιστάται η χρήση φτηνών ακρυλικών στεγανωτικών με άγνωστες μάρκες, το κόστος μπορεί να μειωθεί μόνο με τη χρήση πρώτων υλών χαμηλής ποιότητας και μεγάλου αριθμού γεμιστικών. Τέτοιες συνθέσεις έχουν κακές τεχνικές ιδιότητες, χαρακτηρίζονται από χαμηλό ιξώδες και κακή προσκόλληση και χαρακτηρίζονται από μικρή διάρκεια ζωής.

Σφραγιστικό ακρυλικό σφραγιστικό

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)