Εσωτερικά χωρίσματα στο εσωτερικό: επισκόπηση των τύπων, των τεχνολογιών και των υλικών (113 φωτογραφίες)

Τα σύγχρονα εσωτερικά χωρίσματα φαίνονται σαν ελαφρούς τοίχους, με τη βοήθεια των οποίων ο εσωτερικός χώρος διαβίωσης χωρίζεται σε ξεχωριστές λειτουργικές ζώνες. Από αυτή την άποψη, είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιούνται όχι μόνο σταθεροί τοίχοι, αλλά και κινητά διακοσμητικά χωρίσματα, οθόνες ή πολυάριθμες ολισθαίνουσες δομές.

Εσωτερικό χώρισμα με ενυδρείο

Εσωτερικό διαχωριστικό αλουμίνιο

Εσωτερικό χώρισμα ανάμεσα στο υπνοδωμάτιο και το μπάνιο

Ανοικτό διαμέρισμα

Εσωτερικό διαμέρισμα μπαμπού

Συγκεκριμένα, τα εσωτερικά χωρίσματα βοηθούν στη διάκριση ανάμεσα στο διάδρομο και το σαλόνι. Ένα καλά σχεδιασμένο διαμέρισμα στην κρεβατοκάμαρα σας επιτρέπει να εξοπλίσετε ένα μίνι-ντουλάπι, μια ζώνη ομορφιάς ή μια πλήρη γκαρνταρόμπα. Ένα άλλο σενάριο είναι επίσης ζήτημα όταν ο χώρος της κρεβατοκάμαρας, του καθιστικού και της μελέτης, εντοπισμένος με συρόμενα μοντέλα, ενοποιείται μετά τη συναρμολόγηση βοηθητικών στοιχείων. Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα είναι τα χωρίσματα σε διαμέρισμα στούντιο.

Ο σχεδιασμός των προϊόντων μπορεί να είναι ποικίλος: υπάρχουν διαγώνιες και άμεσες παραλλαγές, συνεχείς από το δάπεδο μέχρι την οροφή ή ¾ ύψος, φορητές και στερεωμένες στο θεμέλιο. Όλα αυτά προορίζονται για διαχωρισμό των χώρων και οριοθέτηση της χρήσιμης περιοχής.

Εσωτερική μπάρα διαμερίσματος

Λευκό διαμέρισμα

Εσωτερικό διαμέρισμα μαύρο

Εσωτερικό διαμέρισμα μαύρο με γυαλί

Εσωτερικό διαμέρισμα μαύρο σε κλασικό στυλ

Εσωτερικό χώρισμα με λουλούδια

Διαχωριστικό εσωτερικό διαμέρισμα

Εσωτερικό διαμέρισμα ξύλινο

Ξύλινο διαμέρισμα

Θέσεις ταξινόμησης και τύποι εσωτερικών χωρισμάτων

Ανάλογα με το επίπεδο ακεραιότητας και εντοπισμού, μπορούν να διακριθούν οι ακόλουθοι τύποι προϊόντων:

 • σταθερή?
 • μετατροπή;
 • κινητό.

Οι μετασχηματισμοί, με τη σειρά τους, χωρίζονται επίσης σε:

 • αναδίπλωση;
 • ανασυρόμενη;
 • ακουστικό.

Σύμφωνα με το βασικό υλικό, είναι συνηθισμένο να ταξινομηθούν τα χωρίσματα σε ένα διαμέρισμα σε:

 • μπλοκ?
 • τούβλο?
 • ξύλινα?
 • βιτρό?
 • γυαλί?
 • πλάκα.

Τα προϊόντα των τελευταίων οικοδομικών υλικών - ξυλότυποι από πολυστερίνη, πάνελ πρόσοψης - εντάσσονται εδώ σε ξεχωριστή κατηγορία.

Εσωτερικό διαμέρισμα στο διαμέρισμα για ένα κορίτσι

Σχεδιασμός εσωτερικού χώρου

Εσωτερικό χώρισμα στο σπίτι

Εσωτερικό διαμέρισμα από τα διοικητικά συμβούλια

Εσωτερική πόρτα

Εσωτερικός τοίχος εκλεκτικού στιλ

Εσωτερικός τοίχος οικολογικού στυλ

Ξύλινο διαχωριστικό από κόντρα πλακέ

Κατασκευασμένο εσωτερικό διαμέρισμα

Σχεδιασμός χωρισμάτων στάσιμου τύπου

Είναι τα πιο ανθεκτικά και είναι τοίχοι που απομονώνουν πλήρως τις παρακείμενες αίθουσες. Ο αρμόδιος σχεδιασμός έχει μεγάλη σημασία: υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ασφάλεια της λειτουργίας. Πρώτα απ 'όλα, είναι η συρρίκνωση του κτιρίου: εάν το σπίτι είναι καινούργιο, είναι απαραίτητο να αφήσετε ένα κενό τουλάχιστον 10 mm μεταξύ της οροφής και της δομής που κατασκευάζεται. Οι ειδικοί συστήνουν τη συλλογή χωρισμάτων για το διαχωρισμό του χώρου στο δωμάτιο δύο χρόνια μετά την πλήρη αναστάτωση του κτιρίου.

Η επιλογή των υλικών σε αυτή την περίπτωση είναι σχεδόν απεριόριστη: τα σχέδια για το πλαίσιο, κόντρα πλακέ, τούβλο, γυψοσανίδας, τσιμεντόλιθους, τσιμεντόλιθους, καθρέφτες, βιτρό, γυαλί είναι σε ζήτηση.
Το τούβλο ως δομικό υλικό για την κατασκευή εσωτερικών χωρισμάτων προσελκύει με υψηλή αντοχή, ένα βέλτιστο επίπεδο ηχομόνωσης.Το βασικό μειονέκτημα είναι το υψηλό νεκρό βάρος, το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε δάπεδα από μπετόν, βάση από τούβλα ή βάση από σκυρόδεμα σε μαξιλάρι άμμου. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για την τοποθέτηση ζωνών στην κουζίνα και στο μπάνιο, καθώς είναι κατάλληλη για βρεγμένες συνθήκες.

Τα εσωτερικά χωρίσματα των μπλοκ αφρού, σκυροδέματος σκυροδέματος, σκυροδέματος από πριονίδι έχουν σημαντικά χαμηλότερη μάζα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τοποθέτηση δομών σε ελαφριά βάση. Αν προσεγγίζετε προσεκτικά την τεχνολογία των τεμαχίων τοποθέτησης, μπορεί να σχηματιστεί μια επίπεδη επιφάνεια έτσι ώστε να μην απαιτείται η επίπονη προετοιμασία - η γεώτρηση είναι αρκετή.

Το πλάτος των υλικών πλάκας κυμαίνεται μεταξύ 20-120 cm, το ύψος είναι 40-300 cm. Χαρακτηριστικά οι ράγες οροφής, οι συνδετήρες, οι πλάκες, οι γωνίες παρέχονται ως στάνταρ. Ορισμένες κατηγορίες πάνελ έχουν αρχικά διαμορφωθεί διακοσμητική διακόσμηση στην επιφάνεια, για παράδειγμα, μιμούμενο ξύλο, μάρμαρο.

Ένα σταθερό χώρισμα για την τοποθέτηση ενός χώρου στον Χρουστσόφ μπορεί να γίνει από μόνιμο ξυλότυπο από πολυστυρένιο. Πρόκειται για ένα λευκό μονωτικό υλικό, κορεσμένο με πόρους, φυσαλίδες αέρα, είναι πολύ απλό να εργάζεστε με τέτοια ογκώδη βοηθητικά στοιχεία κτιρίου. Η επεκταμένη πολυστυρένιο σας επιτρέπει να εφαρμόσετε περίπλοκα σχέδια σχεδίασης, με τη βοήθεια της οποίας μπορείτε να σχεδιάσετε έναν τοίχο με σγουρές τομές οποιουδήποτε μεγέθους. Τα μπλοκ από διογκωμένο πολυστυρόλιο από το εξωτερικό κέλυφος, μέσα στην κατασκευή ενισχύονται, γεμίζουν με ένα μίγμα τσιμέντου, άμμου, διογκωμένης αργίλου.

Γαλλικό διαμέρισμα

Λειτουργικό εσωτερικό διαμέρισμα

Ακορντεόν εσωτερικού χώρου

Το εσωτερικό διαμέρισμα είναι γεωμετρικό

Υπαίθριο τμήμα γυψοσανίδας

Εάν υπάρχει ανάγκη για γρήγορη κατασκευή ψευδών τοίχων, αξίζει να χρησιμοποιείτε πάνελ πρόσοψης. Η εξωτερική τους επιφάνεια μπορεί να γίνει σαν ξύλο, διακοσμητικό γύψο, τούβλο, πέτρα.

Τα χωρίσματα από σφυρήλατο σίδερο φαίνονται πρωτότυπα, που χρησιμεύουν ως ένα λεπτό συμπλήρωμα στο εσωτερικό του δωματίου. Για να τα χρησιμοποιήσετε, πρέπει να τηρούνται αρκετές προϋποθέσεις: η περιοχή και το ύφος του δωματίου, η δομή σφυρηλάτησης. Οι εξεταζόμενες κατασκευές είναι σχετικές μόνο σε έναν αρκετά ευρύχωρο χώρο με υπεροχή αέρα και φωτός. Έτσι ώστε το δωμάτιο να μην φαίνεται αγενές και γεμάτο, είναι προτιμότερο να επιλέγετε τα κομψά μοντέλα που έχουν μεγάλα κενά.

Εσωτερικό διαμέρισμα GKL

Εσωτερικό τοίχο μπλε

Εσωτερικό χώρισμα στο σαλόνι

Εσωτερικό διαμέρισμα στο Χρουστσόφ

Μετατροπή παραλλαγών: πτυσσόμενα, συρόμενα, ακουστικά συρόμενα διαχωριστικά

Τέτοια χωρίσματα για το διαχωρισμό μπορεί να είναι πτυσσόμενα, άκαμπτα και μαλακά, δίπλωμα. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η δυνατότητα εγκατάστασης οπουδήποτε. Τα μοντέλα χρησιμοποιούνται συνήθως μεταξύ παρακείμενων δωματίων - γκαρνταρόμπα και υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία και κουζίνα, σαλόνι και είσοδο.

Αν δεν υπάρχει καμία επιθυμία να κάνετε τοπικές επισκευές στο διαμέρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συρόμενες συρόμενες ντουλάπες σε αυτή την πτυχή. το βάθος τους μπορεί να ρυθμιστεί με βάση τις παραμέτρους του δωματίου.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα συρόμενα διακοσμητικά χωρίσματα για την τοποθέτηση ζωνών στη συσκευή είναι παρόμοια με τις πόρτες της ντουλάπας: κινούνται κατά μήκος των οδηγών από τον τοίχο στον τοίχο ή από τον τοίχο στη στήλη. Κατά κανόνα, αρκετά μοντέλα με 2-3 κινούμενα πάνελ. Τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής τους είναι το χαμηλό κόστος και η απουσία βρώμικων εργασιών επισκευής. Ανάλογα με τον τόπο προσάρτησης των κυλίνδρων, τα προϊόντα χωρίζονται σε στήριξη (κινήσεις στο πάτωμα) και αναρτώνται (τα κινούμενα στοιχεία είναι στην κορυφή).

Το εσωτερικό διαμέρισμα είναι όμορφο

Εσωτερικό διαμέρισμα συνδυασμένο

Εσωτερικό συρτάρι συρταριών

Σφυρήλατο διαμέρισμα

Τα πάνελ εργοστασιακής προέλευσης παρουσιάζονται σε ένα ευρύ φάσμα τιμών, είναι διαφορετικά όσον αφορά τη διάταξη, το σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης. Τέτοια διαμερίσματα πλαισίων βασίζονται σε ορθογώνια αλουμινένια ή ξύλινα πλαίσια, καπλαμάδες, μαόνι και πλαστικοποιημένο υλικό που χρησιμοποιούνται ως διακόσμηση. Εάν χρησιμοποιείται μεταλλικό πλαίσιο, τα προϊόντα παρουσιάζουν εξαιρετικούς δείκτες ανθεκτικότητας και αντοχής στη φθορά, αλλά τα πλαστικά χωρίσματα δεν είναι λιγότερο δημοφιλή - ελαφρύτερα, με πρωτότυπο σχεδιασμό.

Οι κύλινδροι επαναφοράς μπορούν επίσης να φτιαχτούν με υφάσματα, γυαλί, μπαμπού, καθρέφτες, μασίφ ξύλο. Τα χωρίσματα υλοποιούνται με τη μορφή συνόλων μαζί με συνδετήρες και οδηγούς.

Βιομηχανικό τοίχο εσωτερικού τοίχου

Εσωτερικό χώρισμα στο εσωτερικό

Εσωτερικό τζάκι

Χωριό τοίχου εσωτερικού στυλ

Κινέζικου στιλ εσωτερικού τοίχου

Χαρακτηριστικά πτυσσόμενα χωρίσματα

Οι πτυσσόμενες παραλλαγές αντιπροσωπεύονται στην αγορά με μαλακά ή διπλωμένα (άκαμπτα) σχέδια. Τα μαλακά συρόμενα χωρίσματα κατασκευάζονται με τη μορφή κουρτινών, που ολισθαίνουν και στις δύο πλευρές. Το προϊόν μπορεί να συλλάβει ολόκληρο το πλάτος του δωματίου, να εντοπίσει τη γωνία ή τη ζώνη σχήματος L σε σχήμα U. Τώρα τα υλικά που τείνουν να ταιριάζουν, όπως τα πλαστικά φιλμ, το τεχνητό δέρμα, τα κλασικά πυκνά υφάσματα, δεν χάνουν τη σημασία τους. Τα μαλακά συρόμενα χωρίσματα για το δωμάτιο είναι τοποθετημένα στην οροφή, μετατοπίζονται κατά μήκος του περιθωρίου, προσβλέπουν στους οδηγούς.

Οι άκαμπτες εκδοχές των συρόμενων χωρισμάτων - "ακορντεόν" - είναι συναφείς όπου δεν αναμένεται συχνή μετακίνηση των πάνελ (σύμφωνα με την εμπειρία του χρήστη, ο μηχανισμός πρόσδεσης και κίνησης δεν είναι πολύ αξιόπιστος). Για να γίνει ο καμβάς, MDF, PVC, ταινίες μοριοσανίδων μπορεί να χρησιμοποιηθεί, καπλαμά, μεμβράνη μελαμίνης είναι κοινή.

Οι σανίδες "ακορντεόν" είναι κωφοί, τζάμια, με ένθετα από γνήσιο δέρμα ή απομίμηση, καλυμμένα με ύφασμα. Τα γυαλισμένα μοντέλα μπορούν να έχουν καθρέφτη, έγχρωμη, ανάγλυφη, βιτρό. Οι πλαστικές λαμαρίνες επικαλυμμένες με πολυμερές με διάφορα διακοσμητικά εφέ - συνδυασμοί χρωμάτων και υφών είναι επίσης διαδεδομένοι.

Το πλάτος των λωρίδων ακορντεόν κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 10-15 cm, οι λωρίδες διασυνδέονται με βρόχους, ύφασμα, εύκαμπτο πλαστικό (η τελευταία επιλογή είναι πολύ βραχύβια). Οι ζώνες των αρμών καλύπτονται με ειδικές πλάκες, ο σχεδιασμός συναρμολογείται σύμφωνα με την αρχή του φυσητήρα. Ο μηχανισμός ολίσθησης μοιάζει με ένα γνωστό γείσο: κάθε ράβδος έχει ένα πλαστικό κινητό στοιχείο που κινείται κατά μήκος μιας τροχιάς που στερεώνεται στην οροφή. Αν αυτό το στοιχείο δεν έχει τροχό, το διαμέρισμα μετακινείται ομοιόμορφα, τραχιά.

Η διαδρομή βασίζεται σε λεπτό μέταλλο, το υλικό δεν προορίζεται για τη συντήρηση ενός βαρύ καμβά. Η καλύτερη επιλογή για λειτουργία είναι η κατασκευή προσαρμοσμένων σχεδίων σύμφωνα με τις παραμέτρους του ανοίγματος. Οι ειδικοί τονίζουν ότι με ένα συνολικό πλάτος προϊόντος μεγαλύτερο από 4 μέτρα, οι λάμπες δεν θα κλείσουν κανονικά, είναι προτιμότερο να παρέχεται εδώ ένας διαφορετικός τύπος ψευδούς τοίχου.

Εσωτερικό διαχωριστικό κρεβάτι

Εσωτερικό χώρισμα ανάμεσα στην κουζίνα και το σαλόνι

Εσωτερικό χώρισμα στην κουζίνα

Εσωτερικός διαχωριστικός χώρος

Εσωτερικό χώρισμα στο διαμέρισμα

Τι είναι οι ακουστικές δομές;

Αν σχεδιάζετε ξανά ένα δωμάτιο με κεκλιμένο ή πολύ ψηλό ταβάνι (για παράδειγμα, σοφίτα), το οποίο έχει στρογγυλεμένη διαμόρφωση, θα πρέπει να προσέχετε τα "τυφλά" ακουστικά συρόμενα εσωτερικά διαχωριστικά. Τέτοιες κατασκευές γεμίζουν το χώρο από το δάπεδο μέχρι το ανώτατο όριο · γλιστρούν κατά μήκος των σιδηροτροχιών που είναι εγκατεστημένες πάνω και κάτω.

Ο κινητός μηχανισμός είναι κρυμμένος μέσα στο περίβλημα. Το τηλεσκοπικό στοιχείο συνδυάζει τα πάνελ με τέτοιο τρόπο ώστε, όταν είναι κλειστά, το διαμέρισμα να μοιάζει με μια ενιαία μονάδα. Χάρη στο διπλό κύκλωμα, τα εξαρτήματα μετακινούνται εύκολα. Έξω από το προϊόν είναι επενδυμένο με διακοσμητικά πάνελ. Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού σας επιτρέπουν να σχεδιάσετε στρογγυλά μοντέλα (συγκεκριμένα, είναι σε ζήτηση για τον εντοπισμό μιας θέσης σε διαμερίσματα ενός δωματίου).

Τα πλεονεκτήματα των ακουστικών παραλλαγών είναι οι βελτιωμένες ιδιότητες ηχομόνωσης και πυρασφάλειας. Οι μαγνητικές λωρίδες είναι αρκετά ισχυρές για αυστηρή αυτόματη στερέωση στοιχείων και για να τις ξεκλειδώσετε απλώς γυρίστε την ενσωματωμένη λαβή.

Κολλημένο εσωτερικό διαμέρισμα

Εσωτερική διαχωριστική επιφάνεια

Εσωτερική σκάλα διαμερίσματος

Εσωτερική σοφίτα διαμερίσματος

Κινητά χωρίσματα - μια πρακτική επιλογή για μεταβλητές φύσεις

Οι οθόνες είναι ιδανικές για τον περιορισμό ενός περιορισμένου χώρου. Χάρη στον πλούτο των παραλλαγών, μπορούν να γίνουν μια κομψή προσθήκη στο εσωτερικό. Τα προϊόντα μπορούν να έχουν διαφορετικά ύψη, πωλούνται σε προσιτό εύρος τιμών.

Στην καρδιά των περισσότερων οθονών είναι πτυσσόμενα χωρίσματα που αποτελούνται από κάθετα πτερύγια. Τα τελευταία συνδυάζονται μέσω βρόχων, σχηματίζεται η αποκαλούμενη κινητή αγκύρωση. Οι πιο σταθερές και πρακτικές οθόνες είναι εκείνες που κατασκευάζονται σύμφωνα με την αρχή του ακορντεόν: εδώ σχηματίζονται πολλά σημεία στήριξης, ομοιόμορφα κατανεμημένα σε παράλληλα επίπεδα. Εάν ο σχεδιασμός του προϊόντος είναι τέτοιος που απαιτούνται επιπλέον στηρίγματα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλάκες, διακοσμημένα πόδια και κυλίνδρων διαφόρων μεγεθών.

Οι οθόνες κατασκευάζονται από μια εκτεταμένη λίστα υλικών, μπορεί να είναι μέταλλο, γυαλί, χαρτί, ξύλο, μπαστούνι, υφάσματα, μπαμπού. Υπάρχουν κυρτά και επίπεδα σκελετά, κοινά μοντέλα με φωτεινά πλαίσια και όμορφα ένθετα, καθώς και από συμπαγή πλαίσια.

Αυτά τα χωρίσματα από γυαλί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αντιπροσωπεύουν ένα ακίνητο παράθυρο από βιτρό, αρχικά συμπληρώνουν το εσωτερικό εάν υπάρχει χαμηλός λαμπτήρας ή παράθυρο πίσω από αυτά. Το ημιδιαφανές υλικό στις ακτίνες φωτός καθιστά οπτικά το δωμάτιο πιο βαθιά, επομένως οι λύσεις αυτές συνιστώνται να εγκαθίστανται σε συμπαγή δωμάτια που χρειάζονται οπτική επέκταση του χώρου.

Οι οθόνες ενιαίου τμήματος έχουν μεγάλη επιτυχία ως εσωτερική προφορά - πίσω τους μπορείτε να κρύψετε έπιπλα και αντικείμενα που δεν ταιριάζουν στο στυλ του δωματίου. Μπορούν να αποτελέσουν ένα βολικό τοίχο στήριξης για αναρρίχηση φυτών, ένα αυτοσχέδιο ραφιών για μια εικόνα, στα οποία πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.

Οι οθόνες μικρού τμήματος συναρμολογούνται από στενά τμήματα, όπως μεταλλικούς σωλήνες, ξύλινες λωρίδες, μπαμπού κορμούς, σε συνδυασμό με κορδόνια. Η αυτοδύναμη δομή μπορεί να τυλιχτεί σε ένα συμπαγές ρολό και να παραμείνει στην άκρη μέχρι την επόμενη χρήση.

Αττικό εσωτερικό διαμέρισμα

Διαχωριστικό εσωτερικού χώρου από συμπαγές ξύλο

Εσωτερικό χώρισμα από γυαλισμένο γυαλί

Εσωτερικό διαμέρισμα εκκρεμούς

Έπιπλα εσωτερικού χώρου

Μεταλλικό εσωτερικό διαμέρισμα

Εσωτερικό διαχωριστικό μέταλλο

Κινητό δωμάτιο διαχωριστικό

Το εσωτερικό διαμέρισμα είναι μοντέρνο

Σχεδιασμός χωρισμάτων γυψοσανίδας για κατοικίες

Πρόκειται για ένα καθολικό υλικό για ανάπλαση, με τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Τα φύλλα μπορούν να δοθούν σε οποιοδήποτε σχήμα, χαρακτηρίζονται από μικρό βάρος.
 • η δημιουργία πλαισίου και επένδυσης είναι εφικτή ακόμη και για άτομα χωρίς οικοδομικές δεξιότητες, ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται μια αραιή αψίδα, τοίχος.
 • τα χωρίσματα γυψοσανίδων δεν εκπέμπουν επικίνδυνες ενώσεις στον αέρα · υπάρχουν αντιστάσεις πυρίμαχες και ανθεκτικές στην υγρασία που είναι οι βέλτιστες για τη μετατροπή της κουζίνας.

Συνήθως, τα χωρίσματα γυψοσανίδας γίνονται με τη μορφή δομών που δεν είναι εξοπλισμένες με πόρτα. Μπορείτε να φτιάξετε έναν τοίχο οποιουδήποτε σχήματος, συχνά εξοπλισμένοι κόγχες και ράφια με διακοσμητικό φωτισμό. Μπορούν επιπλέον να χρησιμοποιηθούν στοιχεία χωροταξίας:

 • για την τοποθέτηση βοηθητικών πηγών φωτισμού.
 • για κρεμασμένα τηλεοράσεις, πίνακες ζωγραφικής, μικροσκοπικά ενυδρεία και φυτάρια.
 • για τοποθέτηση δωματίων ντουλάπας και εντοιχιζόμενων ντουλαπών.
 • για τη δημιουργία ράφια σχεδιασμένα για βιβλία και διακοσμητικά αξεσουάρ.

Ανάλογα με τον επιδιωκόμενο σκοπό των δομών, έχουν σχεδιαστεί για την οροφή ή ελαφρώς χαμηλότερα. Το προϊόν μπορεί να εντοπίσει μόνο μέρος του δωματίου για να απομονώσει τη λειτουργική περιοχή ή να διαιρέσει το χώρο σε μέρη, εμποδίζοντας το διάκενο από τον τοίχο στον τοίχο με μια καμάρα.

Συχνά γυψοσανίδας χρησιμοποιείται για να καλύψει τις ατέλειες - τεχνικές στήλες και σωλήνες. Αυτή η εφαρμογή είναι σε ζήτηση για την αναδιαμόρφωση του διαδρόμου και της κουζίνας.

Μονωτικό εσωτερικό διαμέρισμα

Το εσωτερικό διαμέρισμα είναι μαλακό

Ο εσωτερικός τοίχος είναι ασυνήθιστος

Εσωτερικό χώρισμα σε διαμέρισμα στούντιο

Εσωτερικό διαμέρισμα με παράθυρο

Το εσωτερικό διαμέρισμα είναι πρωτότυπο

Διάτρητο εσωτερικό διαμέρισμα

Πλαστικό εσωτερικό διαμέρισμα

Wicker εσωτερικό διαμέρισμα

Ξύλινα χωρίσματα στο εσωτερικό

Μοντέρνα ξύλινα χωρίσματα είναι σε ζήτηση όπου υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί ένας άνετος χώρος με τον μέγιστο αριθμό φυσικών υλικών. Η σωστή επεξεργασία του ξύλου και η επακόλουθη σωστή φροντίδα θα βοηθήσει στην προστασία της δομής από την υγρασία, τους μύκητες και τα έντομα.

Κατά την επιλογή ενός έργου πρέπει να προχωρήσετε από την περιοχή του δωματίου. Έτσι, σε μια εκτεταμένη εξοχική κατοικία, χωρίσματα από τον ορεινό όγκο, που καταλαμβάνουν το ένα τρίτο του πλάτους του δωματίου, θα είναι κατάλληλα. Σε αυτή την περίπτωση, το πάχος της δομής εξαρτάται από το ύφος του δωματίου.Τα χωρίσματα από κόντρα πλακέ είναι ελαφριά έκδοση που απαιτεί ένα πλαίσιο υψηλής ποιότητας και ένα πλήρες διακοσμητικό φινίρισμα. Τα χωρίσματα από μοριοσανίδες χρησιμοποιούνται συχνά για την τοποθέτηση ζωνών στα δωμάτια των παιδιών - δημιουργώντας ένα φράγμα μεταξύ της παιδικής χαράς, του κρεβατιού και του χώρου εργασίας, οργανώνοντας τον δικό τους χώρο για κάθε παιδί.

Τα ακουστικά μοντέλα με πρότυπη άμεση εκτέλεση μπορούν να κατασκευαστούν με τη μορφή ενός ξύλινου πλέγματος που έχει διαφανή γυάλινα ένθετα. Κλείνουν σφιχτά, σχηματίζοντας γωνία απομονωμένη από τον έξω κόσμο - συνήθως ένα υπνοδωμάτιο. Μια ποικιλία ραφιών είναι μια άλλη εκδοχή των τοίχων από το εν λόγω υλικό, μπορεί να είναι το ήμισυ του ύψους του δωματίου ή στην οροφή.

Στην τάση του σχεδιασμού, σε εμφάνιση που μοιάζει με ανοιχτές οριζόντιες περσίδες. Τα πτερύγια σε αυτή την περίπτωση είναι κατασκευασμένα από λεπτές σανίδες του ίδιου μήκους και πλάτους, τα μεταλλικά χωρίσματα χρησιμεύουν ως αυτοσχέδιο κατακόρυφο πλαίσιο. Μια άλλη πρωτότυπη λύση είναι τα κάθετα πάνελ από το δάπεδο έως την οροφή που είναι εγκατεστημένα με μια άκρη, δηλαδή στερεώνονται από τη στενότερη πλευρά στους χρήστες.

Όταν είναι απαραίτητο να χωριστεί ένας χώρος ύπνου από ένα σαλόνι, εφαρμόζονται συνεχόμενα διαχωριστικά χωρίσματα από ένα δέντρο. Μπορούν να συναρμολογηθούν σύμφωνα με την αρχή μιας συρόμενης ντουλάπας ή να διαθέτουν ένα τηλεσκοπικό μηχανισμό που παρέχει σφικτό κλείσιμο. Εδώ μπορείτε επίσης να φέρετε πολλές πτυσσόμενες παραλλαγές που έχουν σταθερό σχέδιο.

Για να δημιουργηθούν μικρά τείχη που δεν καταλαμβάνουν περισσότερο από το ένα τρίτο του χώρου, υιοθετείται η αρχή του συγκροτήματος ραφιών: οι πλάκες τοποθετούνται με ένα κενό μισό ή τέταρτο του δικού τους πλάτους, αποφεύγοντας έτσι την επίδραση του μικρού χώρου διαβίωσης.

Φωτισμένο εσωτερικό διαμέρισμα

Εσωτερικό χώρισμα με ράφια

Εσωτερικό χώρισμα στο διάδρομο

Εσωτερικό χώρισμα για διαχωρισμό

Εσωτερικό συρόμενο γυάλινο χώρισμα

Συρόμενο εσωτερικό διαμέρισμα

Εσωτερικό χώρισμα με ράγες

Εσωτερικό διαμέρισμα ρετρό

Χαραγμένο διαμέρισμα

Τι μπορεί να είναι τα χωρίσματα από γυαλί;

Η κλασική έκδοση είναι διαχωριστικά από γυαλί με πλαίσιο, αν είναι διαμόρφωση ολίσθησης. Οι σταθερές παραλλαγές προσελκύουν με την οπτική ελαφρότητα τους, είναι όμορφοι, συσσωρεύουν φυσικό φως, καταλαμβάνουν ένα ελάχιστο χρήσιμο χώρο λόγω του μικρού πάχους της δομής.

Το διαμέρισμα του μπλοκ γυαλιού μοιάζει με πίνακα με τοπία, γεωμετρικά σχήματα, μοτίβα χλωρίδας και πανίδας και αφηρημένες εικόνες. Τα μπλοκ είναι διαφανή "τούβλα" κατασκευασμένα από υλικό πάχους 6-10 mm. Η σύνθεση μπορεί εύκολα να συναρμολογηθεί με τα χέρια σας, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ένα πρακτικό προϊόν με ασυνήθιστο σχεδιασμό.

Οι σύγχρονες τροποποιήσεις των γυάλινων τεμαχίων μπορούν να έχουν ένα τετράγωνο, γωνιακό ή μισό σχήμα, τα πιο δημοφιλή μεγέθη είναι 19x19 εκ., 24x24 εκ. Εκτός από τα διαφανή, τα στοιχεία κατασκευάζονται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Υπάρχουν κυματοειδείς, λείες, βαπτές επιφάνειες. Μια ξεχωριστή κατηγορία καταλαμβάνει μωσαϊκά μπλοκ, που αποτελούνται από μικρά κομμάτια χρωματισμένου γυαλιού, από τα οποία παράγονται όμορφες πλάκες.

Τα πλεονεκτήματα των εν λόγω προϊόντων περιλαμβάνουν βελτιωμένες θερμικές και ηχομονωτικές ιδιότητες, αντοχή στη φωτιά και αισθητική. Τα μοντέλα αντιδρούν ήρεμα σε ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας, είναι σε θέση να περιορίσουν την εξάπλωση της φλόγας για δύο ώρες. Το υλικό δεν συλλέγει σκόνη, απορρίπτει οσμές και πλένεται γρήγορα με τα συνήθη προϊόντα καθαρισμού.

Ένα σημαντικό μειονέκτημα είναι η αδυναμία κάλυψης των επικοινωνιών. Είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί καλωδίωση στα μπλοκ, δεν θα γίνει ο χώρος της στερέωσης του ράφι, εικόνα. Στοιχεία γυαλιού δεν μπορούν να κοπούν ή να κοπούν - για να ρυθμίσετε τις διαστάσεις και να δημιουργήσετε γωνίες, πρέπει να αγοράσετε τελικά εξαρτήματα.

Εσωτερικό διαμέρισμα με εικόνα

Εσωτερικό διαμέρισμα ροζ

Εσωτερική γκρι οθόνη

Εσωτερικό διαμέρισμα γκρι

Εσωτερικό τοίχο shabby κομψό

Εσωτερική οθόνη διαμερίσματος

Εσωτερική διαχωριστική κουρτίνα

Αναδιπλούμενη κατάτμηση

Το εσωτερικό διαμέρισμα είναι παλιό

Πώς να φτιάξετε ένα διακοσμητικό διαμέρισμα: 2 εύκολα παραδείγματα

Αν δεν υπάρχουν κατασκευαστικές δεξιότητες, η πιο εύκολη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ρηχό ντουλάπι ή ράφια: στην πρώτη περίπτωση, η μία πλευρά είναι λειτουργική, η άλλη είναι διακοσμητική (μπορεί να βαφτεί ή κολληθεί), στη δεύτερη περίπτωση όλες οι επιφάνειες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον προορισμό τους.

Ένα μοντέλο πηνίων θα χωρέσει σε ένα συμπαγές δωμάτιο: οι ράγες χτυπάνε επάνω σε δύο σανίδες φορέα τοποθετημένους σε απόσταση ενός μέτρου ο ένας από τον άλλο. Οι πλάκες μπορούν να διευθετηθούν με τη μορφή ανοικτών παραθυρόφυλλων ή με μικρά κενά τυχαία διασκορπισμένα.Το προϊόν δεν χρειάζεται να επικαλυφθεί με βαφή: αν το επιτρέπει το ύφος του εσωτερικού χώρου, αρκεί να εμποτιστεί το ξύλο με προστατευτικές ενώσεις αποδεκτές για χρήση στην εσωτερική διακόσμηση του δωματίου.

Ενδιάμεσος χώρος ενυδρείου: ένας αρχικός τρόπος χωρισμού

Αυτή η ασυνήθιστη απόφαση σχεδιασμού δεν είναι κοινή: η εγκατάσταση είναι επίπονη και πολύπλοκη, το κόστος των προϊόντων διατηρείται σε μεγάλη τιμή, το μίνι οικοσύστημα χρειάζεται συνεχή φροντίδα.

Ο πρώτος και πιο προφανής τρόπος για να εισαγάγετε ένα ενυδρείο ως διαμέρισμα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα τελικό ντουλάπι με ένα δοχείο. Η αρχή της τοποθέτησης είναι η ίδια όπως στην περίπτωση της τοποθέτησης στο δωμάτιο με έπιπλα.

Η δεύτερη απλή τεχνική είναι η κατασκευή ενός χαμηλού χωρίσματος, το οποίο δεν φθάνει το μέτρο σε ύψος, για την περαιτέρω εγκατάσταση ενός ενυδρείου πάνω του. Ο σχεδιασμός τονίζει τη λειτουργική οριοθέτηση του χώρου. Συχνά αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται για να εντοπίσει τη γωνία ως μελέτη, να χωρίσει το σαλόνι και την κουζίνα σε μια κατοικία τύπου στούντιο.

Μια πιο περίπλοκη και πιο ακριβή επιλογή είναι το ενσωματωμένο ενδιάμεσο ενυδρείο. Τα προϊόντα παράγονται σύμφωνα με ένα μεμονωμένο έργο, απαιτούν επίπονη συντήρηση, δεδομένου ότι η πρόσβαση στη χλωρίδα και την πανίδα είναι συνήθως δύσκολη (υπάρχει ακόμη και μια ειδική υπηρεσία για τη φροντίδα τέτοιων μπολ). Η συμβιβαστική λύση στην περίπτωση αυτή είναι το "ξηρό ενυδρείο" - μια απόλυτα απομονωμένη απομίμηση του υδάτινου περιβάλλοντος, πολύχρωμη, ρεαλιστική και ταυτόχρονα δεν απαιτεί συντήρηση.

Το εσωτερικό διαμέρισμα είναι μοντέρνο

Εσωτερικό χώρισμα στο υπνοδωμάτιο

Μεσογειακό στυλ εσωτερικό τοίχο

Γυάλινο εσωτερικό διαμέρισμα

Εσωτερικά ράφια διαχωρισμού

Εσωτερικό τραπέζι διαχωρισμού

Εσωτερικό χώρισμα στην τραπεζαρία

Εσωτερικό διαμέρισμα στο στούντιο

Εσωτερικό φωτισμό διαχωρισμού

Τεχνικές πτυχές σχεδιασμού χώρου με ενυδρείο

Σε σύγκριση με τους τοίχους διαχωρισμού, τα περίπτερα, τα ντουλάπια είναι λιγότερο ανθεκτικά - αυτός ο παράγοντας πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το σχεδιασμό του εσωτερικού. Εάν η επιλογή έπεσε σε μια μεγάλη χωρητικότητα, είναι καλύτερο να ανεγερθεί ένα μισό τοίχωμα κάτω από αυτό, το οποίο θα προστατεύει το μπολ. Στην πορεία, δημιουργείται ένα άλλο ερώτημα - αν τα ανώτατα όρια μπορούν να αντέξουν μια τέτοια πολλαπλή αύξηση του φορτίου, σε αυτό το στάδιο προσελκύουν τους επαγγελματίες για μια ολοκληρωμένη ανάλυση.

Είναι σημαντικό να σκεφτούμε πού θα κρυφτεί αργότερα ο εξοπλισμός. Για να δημιουργήσετε χωρίσματα, είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιείτε δεξαμενές μεγάλης χωρητικότητας και το εξωτερικό φιλτράρισμα θα είναι κατάλληλο εδώ. Στο στάδιο του σχεδιασμού, είναι απαραίτητο να παρέχονται υποδοχές τόσο πάνω από το κύπελλο όσο και κάτω από αυτό. Θα χρειαστείτε επίσης έναν αγωγό 5-10 cm για τη διεξαγωγή ηλεκτρικών και εύκαμπτων σωλήνων.

Μια μεγάλη επιλογή είναι να οργανώσετε ένα φίλτρο στην πλευρά του ενυδρείου. Με πλάτος μόλις 15 cm, μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο που έχει αρκετή ισχύ για να καθαρίσει έναν δεδομένο όγκο νερού. Φυσικά, το φίλτρο θα πάρει κάποιο χρήσιμο χώρο μέσα στη δεξαμενή, αλλά αυτό το μέτρο είναι δικαιολογημένο από επιχειρησιακή άποψη. Υπάρχει ένας περιορισμός: τέτοια φίλτρα μπορούν να ενσωματωθούν σε μοντέλα των οποίων το ύψος δεν υπερβαίνει τα 60 cm.

Τα εξαρτήματα φωτισμού μπορούν να είναι εσωτερικά και εξωτερικά. Στην πρώτη περίπτωση, ο εξοπλισμός τροφοδοτείται με το ενυδρείο, από πάνω καλύπτεται από διακοσμητικά στοιχεία. Ο εξωτερικός φωτισμός εκτελείται ξεχωριστά, συχνά τοποθετείται στο χώρο της οροφής. Ένα τέτοιο σενάριο δικαιολογείται εάν το ενυδρείο έχει ένα σωστό βάθος και οι βολβοί στο κιτ δεν είναι σε θέση να φωτίζουν τον πυθμένα του. Αυτά τα μοντέλα λειτουργούν ανοικτά, δεν έχουν κάλυμμα.

Προκειμένου το προϊόν να υπερβεί τα φύκια, το διαμέρισμα πρέπει να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτει πάνω του η άμεση ηλιακή ακτινοβολία.

Εσωτερικό διαμέρισμα με LED

Εσωτερικός τοίχος υφάσματος

Εσωτερικό τοίχο από γυαλί

Εσωτερικός μετασχηματιστής διαχωρισμού

Εσωτερικό χώρισμα στην τουαλέτα

Εσωτερική οθόνη διαμερίσματος με μοτίβο

Εσωτερικό διαμέρισμα με μοτίβο

Εσωτερικό χώρισμα στο μπάνιο

Εσωτερικό χώρισμα στο πατάρι του μπάνιου

Όταν ζωντανεύετε το δωμάτιο με τον εξεταζόμενο τρόπο, είναι σημαντικό να επιλέξετε τις διαστάσεις της βάσης και απευθείας τα δοχεία. Πολλοί τείνουν να βάζουν ένα ψηλό στενό ενυδρείο, αλλά αυτή η λύση δεν δικαιολογείται από άποψη σχεδιασμού και συντήρησης. Αν υπάρχουν φυτά στο δοχείο, το μέγιστο συνιστώμενο ύψος είναι 60 cm, για άλλους τύπους - όχι περισσότερο από 70 cm, ενώ το ελάχιστο βάθος είναι 40 cm.

Δεδομένου ότι όλες οι διακοσμήσεις είναι συγκεντρωμένες στο κάτω μέρος, αν επιλέξετε ένα ψηλό ενυδρείο, το πάνω μέρος του θα παραμείνει άδειο. Κάποιος πιστεύει ότι τα ψάρια θα πασπαλιστούν στη ζώνη αυτή, αλλά όχι - τα περισσότερα είδη προτιμούν να κολυμπούν πιο κοντά στον πυθμένα.

Σε στενά ψηλά μοντέλα, υπάρχουν περιοχές που είναι δύσκολο να επιτευχθούν κατά τον καθαρισμό. Ακόμη και αν χρησιμοποιείτε βοηθητικές συσκευές, η ποιότητα της επεξεργασίας μειώνεται και από καιρό σε καιρό πρέπει να βουτήξετε κυριολεκτικά στη δεξαμενή. Ή ένα δραστικό μέτρο - για να πιάσετε όλα τα ζωντανά αντικείμενα, ρίξτε το υγρό στο ενυδρείο για να διαλύσετε τις αναπτύξεις, να πλύνετε τα πάντα και στη συνέχεια να γεμίσετε ξανά το ενυδρείο για ένα μήνα.

Τέλος, πρέπει να τεθεί το ζήτημα της τιμής. Με την αύξηση του ύψους του ενυδρείου, η πίεση στα τοιχώματα αυξάνεται, απαιτείται παχύτερο υλικό. Το γυαλί με πάχος 4 mm είναι φθηνότερο από ένα παρόμοιο με μια περιοχή 19 mm περισσότερο από 20 φορές. Αποδεικνύεται ότι το κόστος των προϊόντων με αύξηση του μεγέθους αυξάνεται εκθετικά.

Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων προσφέρουν δεκάδες τύπους χωρισμάτων για χωροθέτηση: ορισμένοι απαιτούν σημαντικές κατασκευαστικές εργασίες, άλλοι μπορούν να κατασκευαστούν με τα χέρια σας σε μερικές ημέρες. Όλοι τους είναι ενωμένοι με τη δυνατότητα άνετης, λειτουργικής κατακερματισμού του χώρου σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων και τη δυνατότητα να διακοσμήσουν το δωμάτιο, να το κάνουν μοναδικό.

Εσωτερικό χώρισμα στο μπάνιο

Εσωτερική τοίχο διαχωρισμού τοίχου

Το εσωτερικό χώρισμα είναι υψηλό

Εσωτερικό διαμέρισμα Ιαπωνικά

Εσωτερικό χώρισμα σε εξοχική κατοικία

Εσωτερικό χώρισμα πράσινο

Το εσωτερικό τμήμα του Λούβρου

Εσωτερικό διαμέρισμα κίτρινο

Εσωτερική κατάτμηση χωρισμάτων

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)