Χρησιμοποιούμε διαμερίσματα για να διαιρέσουμε σε ζώνες

Τα διαμερίσματα ενός δωματίου πωλούνται ενεργά στην αγορά ακινήτων, τόσο σε νέα κτίρια όσο και στη δευτερογενή αγορά. Το διαμέρισμα ενός δωματίου είναι μια ενδιάμεση κατοικία για μικρές μόλις σχηματισμένες οικογένειες που θέλουν να ζήσουν στην ιδιοκτησία τους και να μην πληρώνουν μόνιμο ενοίκιο στους ιδιοκτήτες. Επιπλέον, η διαθεσιμότητα των τιμών για διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου καθορίζει τη συνεχή ζήτηση για τέτοια περιουσία. Έχοντας αγοράσει ένα τέτοιο διαμέρισμα, το πρώτο πράγμα που οι νέοι ιδιοκτήτες σκέφτονται είναι πώς να κάνουν επισκευές στο διαμέρισμα και να το σχεδιάσουν έτσι ώστε να αισθάνεστε άνετα και άνετα στο νέο ακίνητο.

Γυάλινο χώρισμα

Πώς μπορώ να κανονίσω ένα διαμέρισμα ενός δωματίου; Όλα εξαρτώνται από τους ιδιοκτήτες, από τις επιθυμίες και τις δυνατότητές τους. Ναι, βεβαίως, ένα διαμέρισμα ενός δωματίου περιορίζει τους ιδιοκτήτες του λίγο, επειδή δεν θα γυρίσετε ιδιαίτερα σε αυτό. Παρ 'όλα αυτά, η παρουσία της φαντασίας, καθώς και μια σαφής κατανόηση του τι θέλετε να πάρετε στο τέλος, θα πρέπει να διαδραματίσει βασικό ρόλο σε αυτό το θέμα. Αν τα πάντα με το μπάνιο και το μπαλκόνι είναι αρκετά προφανή, τότε το δωμάτιο και η κουζίνα είναι μια τεράστια έκταση για τις ιδέες σας.

Κάνοντας το διαμέρισμά σας γίνεται καλύτερα με την αρχή της διαμόρφωσης ζωνών, επισημαίνοντας όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε, όπως για παράδειγμα ένας χώρος ύπνου, ένας χώρος αναψυχής, ένας χώρος εργασίας και εάν υπάρχει παιδί, ένας χώρος για παιδιά. Αλλά το πιο δύσκολο είναι να αποφασίσετε πώς να σχεδιάσετε τα όρια μεταξύ των ζωνών. Ποια διαμερίσματα πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Και πώς ταιριάζουν στο σχέδιο;

Ράφια χωρίσματος

Κινητά χωρίσματα

Φυσικά, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαιρέσετε τις ζώνες στο διαμέρισμα, οι οποίες είναι κατάλληλες για ένα συγκεκριμένο εσωτερικό. Είναι δυνατόν να διαφοροποιήσουμε την επικράτεια ενός δωματίου σύμφωνα με την αρχή του χρώματος, είναι δυνατόν να φτιάξουμε διαφορετικά επίπεδα δαπέδου και οροφής σε μια συγκεκριμένη ζώνη. Αλλά θα είναι πιο σωστό να χρησιμοποιείτε διαμερίσματα, τα οποία είναι δύο τύπων: κινητά και ακίνητα. Οι κινητοί φράκτες μπορούν να πάρουν δύο θέσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο πρώτος - για να ξεφύγουν από την κίνηση και ο δεύτερος - για να μετακινηθούν. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η θέση των κινητών διαμερισμάτων μπορεί να αλλάξει αρκετές φορές. Αυτοί οι περιφράξεις περιλαμβάνουν:

  • Συρόμενες πόρτες. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να φράξετε από οποιαδήποτε ζώνη στο διαμέρισμα, αλλά πιο συχνά αυτό το είδος διαμερίσματος χρησιμοποιείται για το οπτικό περίγραμμα μεταξύ του δωματίου και της κουζίνας.
  • Κουρτίνες. Ως κινητά διαμερίσματα, οι κουρτίνες μπορούν επίσης να δράσουν. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες χωρίζουν την περιοχή ύπνου με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν σε αυτό το μέρος την ιδιωτικότητα και την ηρεμία. Πολλά κορίτσια επιθυμούν να εγκαταστήσουν διάφορα καλύμματα πάνω από τα κρεβάτια τους.

Θα πρέπει να ειπωθεί ότι τα κινητά χωρίσματα στην κλειστή τους κατάσταση δίνουν το διαμέρισμα ενός δωματίου κάποιο μυστήριο. Και κάθε επισκέπτης θα θέλει να λύσει το μυστήριο ανοίγοντας την πόρτα ή να ολισθήσει την κουρτίνα.

Οθόνη διαμερίσματος

Σταθερά χωρίσματα

Μια άλλη επιλογή για το σχεδιασμό στο διαμέρισμα μπορεί να είναι στατικά διαμερίσματα. Από το ίδιο το όνομα γίνεται σαφές ότι σε ποια θέση τις κάνετε, έτσι θα σταθούν. Επομένως, πρέπει να σταθμίσετε προσεκτικά όλες τις επιλογές για να επιλέξετε το σωστό εσωτερικό. Αλλά η επιλογή των στατικών χωρισμάτων είναι πολύ ευρύτερη από την κινητή. Εδώ είναι τα πιο δημοφιλή σταθερά διαμερίσματα:

  • Rack. Αυτός είναι ο εξοπλισμός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για ορισμένα προσωπικά αντικείμενα, αλλά και ως διαχωριστικό μεταξύ, για παράδειγμα, ενός χώρου εργασίας και ενός χώρου ανάπαυσης. Τα ράφια έχουν διαφορετικό ύψος και μήκος, μπορείτε να παραγγείλετε ένα ξεχωριστό σχέδιο.
  • Λάθος τοίχος.Ολόκληρο το σημείο είναι στο όνομα του διαμερίσματος, από τη μία πλευρά είναι ένας τοίχος, από την άλλη είναι ένα snag. Ένας τέτοιος φράκτης εκτείνεται κατά μήκος ολόκληρου του ύψους του χώρου, δηλαδή από το δάπεδο μέχρι το ανώτατο όριο και λόγω των συνδετήρων πλευράς και δαπέδου, το διαμέρισμα θεωρείται ακίνητο.

Πώς να επιλέξετε το σωστό διαμέρισμα

Μην ξεχνάτε ότι η επισκευή οποιουδήποτε διαμερίσματος είναι μια επίπονη διαδικασία, αξίζει να προσεγγίσετε την απόφασή της υπεύθυνα, έχοντας προβλέψει όλα τα πιθανά είδη διαμερισμάτων στο διαμέρισμά σας εκ των προτέρων. Φυσικά, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, αποφασίζοντας τι θα βρεθεί. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με ένα επαγγελματικό στούντιο σχεδιασμού, του οποίου οι εκπρόσωποι έχουν τεράστια εμπειρία στον τομέα αυτό, και το συντομότερο δυνατό θα επιλέξει το καλύτερο εσωτερικό για την ιδιοκτησία σας.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)