Ζώνες ιδεών: πώς να επιλέγετε περιοχές για διαφορετικούς σκοπούς με πρωτότυπο τρόπο (109 φωτογραφίες)

Το θέμα του χωροταξικού χώρου αφορά τα δωμάτια οποιουδήποτε μεγέθους. Οι σχεδιαστές προσφέρουν διάφορες ιδέες ζωνών για να κάνουν το δωμάτιο άνετο να χαλαρώσει, να δεχτεί τους επισκέπτες και να παίξει για παιδιά. Είναι σημαντικό να μην χάσετε την ακεραιότητα ολόκληρου του δωματίου.

Art Deco Zoning Ideas

Αρχιτεκτονικές ιδέες ζωνών

Ζώνες ιδεών

Ιδέες ζωνών δέσμης

Ζώνες ιδεών για μπαλκόνι

Ιδέες ζωνών μπαρ

Ιδέες χωροθέτηση διαδρόμου

Ζώνες ιδεών έργου

Ιδέες Ζώνης επίπλων

Ιδέες χωρισμού ζωνών

Επισκευή ιδεών ζωνών

Ζώνη ιδεών σε ένα γκρίζο σαλόνι

Ιδέες ζωνών κουρτίνας

Πτυσσόμενες ιδέες ζωνών χωρίσματος

Σύγχρονες ιδέες ζωνών στυλ

Οι κύριοι στόχοι της ζώνης

Τις περισσότερες φορές, όταν ζωνώνετε χώρο, επιλύονται διάφορες εργασίες:

 • διαίρεση του κοινού χώρου σε διάφορες λειτουργικές ζώνες. Προαιρετικά - ο οπτικός διαχωρισμός του υπνοδωματίου και του καθιστικού ή η απομόνωση της γωνιάς κουζίνας από το καθιστικό.
 • κατανομή ιδιωτικών και κοινόχρηστων χώρων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν οργανώνετε ένα χώρο εργασίας ή διαθέτετε χώρο για μια περιοχή παιδιών.
 • αλλάζοντας τις λειτουργίες του δωματίου σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Οι καταστάσεις είναι πολύ συχνές όταν ένα ευρύχωρο σαλόνι μετατρέπεται σε ένα άνετο υπνοδωμάτιο με πλήρη κουκέτα τη νύχτα. Φυσικά, με τέτοιους μετασχηματισμούς, οι αναλογίες των μεμονωμένων ζωνών μπορούν να αλλάξουν.

Το κύριο καθήκον της τοποθέτησης ζωνών είναι να βρούμε την καλύτερη επιλογή που δημιούργησε ένα εντυπωσιακό εσωτερικό, άνετο για όλους τους κατοίκους να ζήσουν.

Ζώνη ιδεών σε ένα μπεζ εσωτερικό

Ιδέες διαρθρωτικής χωροταξικής διαμόρφωσης

Ιδέες για χωροθέτηση σε ένα μεγάλο δωμάτιο

Ιδιωτικές ιδέες ζωνών οικίας

Μέθοδοι χωροθέτησης δωματίων

Οι σχεδιαστές προσφέρουν διάφορες ιδέες για τον χωροταξικό χώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες τεχνικές πρέπει να ληφθούν υπόψη ήδη στο στάδιο του σχεδιασμού του εσωτερικού, ενώ άλλες μπορούν να εφαρμοστούν ανά πάσα στιγμή (μετεγκατάσταση επίπλων).

LED Ιδέες Ζώνης Λωρίδας LED

Ιδέες ζωνών κλιμακοστασίου

Ιδέες Ζώνης Σκυροδέματος Σκυροδέματος

Ιδέες Ζώνης Στεγανών

Πυλώνες ιδέες ζωνών

Γυαλισμένες ιδέες χωρισμάτων γυαλιού

Ιδέες τοποθέτησης MDF

Ιδέες Ζώνης επίπλων

Ζώνες ιδεών στο μπαλκόνι

Υλικά φινιρίσματος και φωτισμός

Κατά κανόνα, οι αποφάσεις σχετικά με τη χρήση τέτοιων επιλογών χωροταξικού σχεδιασμού γίνονται κατά το σχεδιασμό και την ανακαίνιση.

 • Όταν τελειώνουν οι επιφάνειες, χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά. Οι πιο δημοφιλείς ιδέες διακόσμησης τοίχων είναι ένας συνδυασμός ταπετσαριών διαφορετικών υφασμάτων και μοτίβων. Τις περισσότερες φορές, οι τοίχοι είναι κολλημένοι με απλή ταπετσαρία, και οι περιοχές του παιδικού δωματίου ή του σαλονιού επισημαίνονται με πίνακες ή σχέδια. Για να σχεδιάσουν ένα κομψό σχέδιο, οι κατασκευαστές παράγουν συνοδευτικές ταπετσαρίες.
 • Μια πολύ δημοφιλής τεχνική είναι ο συνδυασμός διαφορετικών επενδύσεων δαπέδων (κεραμικά πλακίδια τοποθετούνται στην κουζίνα, και laminate / linoleum στο υπόλοιπο του διαμερίσματος).
 • Μια αντίθεση χρωματιστή παλέτα μπορεί να δημιουργήσει μια χαρούμενη, χαρούμενη διάθεση στην κουζίνα, σαλόνι. Και αντίστροφα, επιλέγεται μια παλέτα ήρεμων τόνων για ένα υπνοδωμάτιο ή μια γωνία εργασίας.

Ιδέες Ζώνης Υπνοδωματίου Υπνοδωματίου

Ιδέες χωρισμού υαλοκαθαρισμάτων

Γυαλί μπλοκ ιδέες zoning

Γυαλιστικές ιδέες χωρισμού

Rack ιδέες ζωνών

Ιδέες ζωνών τοίχου

Εστιατόρια Ιδέες Ζώνης

Στούντιο διαμέρισμα ιδέες zoning

Studio ιδέες zoning

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα για το διαχωρισμό σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου είναι η χρήση διαφόρων πηγών φωτός. Χάρη στον πολυέλαιο, το κεντρικό τμήμα του δωματίου ξεχωρίζει ξεκάθαρα. Οι χωριστές τοιχοποιίες και οι λάμπες δαπέδου βοηθούν στο σχεδιασμό των χώρων αναψυχής, της υποδοχής, των γωνιών εργασίας. Χάρη στις λωρίδες LED, είναι δυνατό να επιλέξετε μη βάρη βάθμια, ράφια και κόγχες.

Κλασικές ιδέες χωρισμού με στυλ

Διαχωρισμός ιδεών με λουλούδια

Ιδέες για το διαχωρισμό ενός διακοσμητικού διαχωριστικού

Ιδέες χωρισμού ζωνών

Ζώνη ιδεών σε παιδικό δωμάτιο

Ζώνη ιδεών σε φυτώριο

Ζώνες ιδεών σχεδιασμού

Αρχική ιδέες ζωνών

Ιδέες Ζώνης Διοικητικών Συμβουλίων

Μικρές αρχιτεκτονικές δομές

Η κατασκευή τέτοιων στοιχείων προβλέπεται επίσης στο στάδιο της ανάπτυξης της διαρρύθμισης του διαμερίσματος ή κατά την επισκευή:

 • ψευδείς τοίχοι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διαμόρφωσης ενός διαμερίσματος ενός δωματίου με μεγάλη έκταση. Τέτοιες κατασκευές γυψοσανίδας είναι κατασκευασμένες ως τμήμα ενός τοίχου (με ελεύθερα ανοίγματα ή υπό μορφή στενού τυφλού τοιχώματος). Μεγάλη για την προβολή της κουζίνας ή τη διαίρεση του καθιστικού και της κρεβατοκάμαρας.
 • τα βάθρα αρχικά επιλύουν το πρόβλημα της χωροταξίας και δημιουργούν θέσεις αποθήκευσης για τα πράγματα.Η τραπεζαρία, που βρίσκεται σε ένα βάθρο που χωρίζει την κουζίνα από το σαλόνι, φαίνεται εξαίσια.
 • τόξα ή στήλες δημιουργούν ένα οπτικό περίγραμμα μεταξύ διαφορετικών ζωνών. Τα στρογγυλά σχήματα ταιριάζουν απόλυτα στους εσωτερικούς χώρους στα στυλ της αυτοκρατορίας, κλασικά. Οι στέρεες τετράγωνες στήλες είναι πιο κατάλληλες για στυλ χώρας.

Ιδέες χωροταξίας διαμερισμάτων για κινητά

Art Nouveau zoning ideas

Τοποθέτηση ιδεών σε μονόχρωμο εσωτερικό

Ζώνη ιδεών σε ένα νεοκλασικό εσωτερικό

Εξειδικευμένες ιδέες ζωνών

Ζώνη ιδέες για ένα δωμάτιο Χρουστσόφ

Ζώνη ιδεών για ένα διαμέρισμα στούντιο

Ιδέες ζωνών παραθύρου

Αρχικές ιδέες ζωνών

Η τάση της μόδας είναι η δημιουργία ενός βάθρου με ένα ενσωματωμένο κρεβάτι. Ταυτόχρονα, η κατασκευή είναι επικαλυμμένη στο εξωτερικό με αφρώδες ελαστικό και χαλί. Αποδεικνύεται ο αρχικός συνδυασμός των λειτουργικών χώρων του υπνοδωματίου και του καθιστικού. Επιπλέον, τα επικαλυμμένα έπιπλα δεν απαιτούνται - απλά τοποθετήστε στο βάθρο αρκετά πυκνά μαξιλάρια.

Ζωντανές ιδέες με πόρτες

Ερωτικές ιδέες με βάση τον εθνοτικό τύπο

Πλάνες ιδέες zoning

Ιδέες σγουρών χωρισμάτων

Λειτουργικές ιδέες ζωνών

Γυψοσανίδες ιδέες ζωνών

Ιδέες χωροταξικού γυψοσανίδας

Ιδέες Ζώνης Καθιστικό

Ιδέες της χωροταξίας στον Χρουστσόφ

Κανόνες ρυθμίσεις επίπλων

Σχεδόν κάθε κομμάτι επίπλων μπορεί να χωρίσει οπτικά το χώρο του δωματίου. Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν ενσωματωμένες / σταθερές κατασκευές, καθώς και επιμέρους έπιπλα:

 • Τα επικαλυμμένα έπιπλα (καναπέδες, πολυθρόνες) συχνά σας επιτρέπουν να προβάλλετε οπτικά διαφορετικές λειτουργικές περιοχές στο δωμάτιο. Ένας μαλακός καναπές γωνίας, ένα τραπέζι του καφέ στο χαλί δημιουργούν ένα άνετο καθιστικό. Κάτω από το πίσω μέρος του καναπέ μπορείτε να τοποθετήσετε μια τραπεζαρία. Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής: η ακεραιότητα του δωματίου δεν παραβιάζεται, η πρόσβαση στο φυσικό φως δεν επικαλύπτεται, διακρίνονται ξεκάθαρα οι διαφορετικές ζώνες,
 • ράφια, οθόνες, κομμωτήρια, ντουλάπια είναι πολύ δημοφιλή αντικείμενα. Είναι πολύ βολικό να σχεδιάσετε μια περιοχή εργασίας με τη βοήθεια ενός ράφι και ένα μικρό τραπέζι. Εάν τοποθετήσετε το άκρο του ραφιού στον τοίχο, στη συνέχεια στις διαφορετικές πλευρές του είναι εύκολο να εγκαταστήσετε γραφεία εργασίας. Αυτή η διάταξη των επίπλων είναι ιδανική για τη δημιουργία δύο ξεχωριστών χώρων μελέτης στο παιδικό δωμάτιο. Σε μικρούς ξεχωριστούς χώρους έχει νόημα να χρησιμοποιείτε ράφια εξοπλισμένα με ράφια. Σε αυτή την περίπτωση, το φως της ημέρας δεν επικαλύπτεται στο δωμάτιο, το δωμάτιο δεν φαίνεται γεμάτο και εμφανίζονται επιπλέον θέσεις για την αποθήκευση βιβλίων, μικρών αντικειμένων και αναμνηστικών. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα όμορφο ενυδρείο σε ένα ράφι ή να οργανώσετε γραφικά φρέσκα λουλούδια σε γλάστρες στα ράφια.
 • ένας μετρητής μπαρ είναι το πιο συνηθισμένο έπιπλο για οπτική χωροθέτηση χώρου. Η καλύτερη επιλογή για μικρές κουζίνες είναι ο σχεδιασμός τοίχων. Εάν το διαμέρισμα είναι μεγάλο, τότε η καλύτερη επιλογή είναι μια ελεύθερη μπανάνα δύο επιπέδων. Σε αυτά τα μοντέλα, το συνηθισμένο τραπέζι βρίσκεται στο πλάι της κουζίνας, και ένας μεγάλος μετρητής μπαρ είναι τοποθετημένος στο πλάι του καθιστικού.

Τα χωρίσματα και οι συρόμενες πόρτες σας επιτρέπουν να διαχωρίζετε εύκολα και γρήγορα πλήρως το δωμάτιο ή να συνδυάσετε τις ζώνες σε ένα ενιαίο σύνολο. Οι σχεδιαστές συστήνουν τη χρήση γυάλινων έργων ώστε το δωμάτιο να μην χάσει οπτικά το χώρο. Επίσης, τέτοια στοιχεία του ντεκόρ μπορεί να γίνει μια πραγματική διακόσμηση του εσωτερικού (χάρη στη ζωγραφική των έργων ζωγραφικής, τη χρήση διαφόρων τεχνικών επεξεργασίας γυαλιού).

Βιομηχανικές ιδέες ζωνών στυλ

Εσωτερικές Ιδέες Ζώνης

Ιδέες ζωνών επιφάνειας εργασίας

Ιδέες Ζώνης Τζάκι

Ιδέες χωροταξίας στυλ χώρας

Ζωντανές ιδέες με εικόνες

Ιδέες αποικισμού

Αρχική ιδέες ζωνών

Καφέ ζωντανές ιδέες

Επιλογές ζωνών για διαφορετικά δωμάτια

Σε ένα ευρύχωρο σαλόνι διατίθενται συνήθως χώρος για μια τραπεζαρία, ένα σύνολο από επικαλυμμένα έπιπλα και δημιουργούν μια γωνία εργασίας. Οι ιδέες της τοποθέτησης του σπιτιού βασίζονται σε μια βολική διάταξη επίπλων (το ένα στο άλλο), τη χρήση διακοσμητικών επενδύσεων δαπέδων (στην περιοχή αναψυχής που βάζουν ένα μαλακό χαλί), την εγκατάσταση ράφια, συρταριέρες ή μικρά ερμάρια.

Ιδέες Ζώνης Νησιών

Φωτισμός Ιδέες Ζώνης

Διακοσμητικές ιδέες ζωνών

Υπαίθριες ιδέες ζωνών

Πανόραμα ιδέες ζωνών παραθύρων

Τροποποίηση ιδεών ζωνών

Ιδέες χωροταξίας διαμερισμάτων για κινητά

Ιδέες χωρισμού ζωνών

Ζώνες ιδεών Αναδιαμόρφωση

Οι βασικές ιδέες του χωρισμού της κουζίνας και του καθιστικού - η εγκατάσταση ενός μπαρ, η χρήση κινητών χωρισμάτων. Η πιο κοινή τεχνική είναι η τοποθέτηση διαφορετικών επενδύσεων δαπέδων. Για την κουζίνα, επιλέγονται κεραμικά πλακάκια / πλακάκια πορσελάνης και στο σαλόνι το δάπεδο καλύπτεται από πολυστρωματικό, παρκέ, χαλί.

Ιδέες χωροταξίας χαλιών

Ιδέες για το διαχωρισμό των κλινών σε ένα διαμέρισμα

Γύρω από ανοίγματα ιδέες ζωνών

Ιδέες ζωνών κουζίνας καθιστικού δωματίου

Ιδέες για την τοποθέτηση της κουζίνας και του διαδρόμου

Ιδέες Ζώνης Κουζίνας

Οι ιδέες χωροταξίας κουζίνας

Ιδέες για χωροθέτηση σε διαμέρισμα

Ιδέες Ζώνης Υπνοδωματίου

Σε ένα διαμέρισμα μέτριου μεγέθους, μπορείτε να εφαρμόσετε τις πρωτότυπες ιδέες του χωροταξικού χώρου χρησιμοποιώντας έπιπλα μετασχηματιστών. Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιούνται πτυσσόμενες καρέκλες για αυτό, ένα τραπεζάκι του καφέ, το οποίο είναι εύκολα τοποθετημένο σε ένα μεγάλο τραπέζι. Μια κατάλληλη θέση για την τραπεζαρία είναι στο παράθυρο, δίπλα στην κουζίνα, ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε γρήγορα και εύκολα το τραπέζι.Μη τυπικές ιδέες ζωνών υπνοδωματίου - εγκατάσταση ενός μετατρέψιμου κρεβατιού. Όταν συναρμολογείται, ο σχεδιασμός μπορεί να παίξει το ρόλο μιας θέσης ανάπαυσης με έναν μικρό καναπέ ή απλώς να μοιάζει με ένα στενό, χαμηλό συρτάρι συρταριών, και όταν αποσυναρμολογηθεί, δημιουργείται μια πλήρης αγκυροβόληση. Ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα της τοποθέτησης ενός χώρου με τη βοήθεια μετασχηματισμού επίπλων είναι η εναλλακτική λειτουργία πολλών ζωνών στην ίδια περιοχή.

Διαμόρφωση ιδεών χωρίσματος

Ζώνη ιδεών με βάθρο με συρτάρια

Ζωντανή ιδέα Podium

Οι ιδέες ζωνών οπίσθιου φωτισμού

Ιδέες χωρισμού ορόφου

Ιδέες ζωνών ραφιών

Ιδέες ζωνών πύλης

Ιδέες για φώτα οροφής με ζώνες

Ιδέες οριζόντιας τοποθέτησης

Η παρουσία διαφορετικών μεθόδων ζωνών καθιστά ενδιαφέρον να πειραματιστείτε με χώρο στο δωμάτιο. Και μερικές φορές δεν απαιτεί χρήματα χρήματα (αναδιάταξη των επίπλων, αντισταθμίζουν τις τοίχους).

Ιδέες χωροταξίας στενού διαστήματος

Ιδέες ζωνών μπάνιου

Wenge Ζώνες Ιδέες

Ζώνη ιδεών για σαλόνι με ενσωματωμένα έπιπλα

Ζώνη ιδεών για μια εξοχική κατοικία

Οι ιδέες χωροταξίας Hall

Ιδέες ζωνών κουρτίνας

Οριζόντιες ιδέες ζωνών

Ζώνες ιδεών

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)