Πλυντήριο τοίχου: χαρακτηριστικά μοντέλου, επιλογές εγκατάστασης (20 φωτογραφίες)

Με την πάροδο του χρόνου, όλες οι οικιακές συσκευές αλλάζουν, βελτιώνονται, γίνονται πιο βολικές και συμπαγείς. Ένα πλυντήριο ρούχων είναι μια άλλη απόδειξη της προόδου. Όχι μόνο η λειτουργικότητα αυτών των πρωτοτύπων μοντέλων προσελκύει πολλούς καταναλωτές. Οι διαστάσεις έχουν επίσης μεγάλη σημασία κατά την επιλογή ενός πλυντηρίου ρούχων για το σπίτι. Το μοντέλο τοίχου θα είναι κατάλληλο για μικρά σαλόνια, όπου η εξοικονόμηση χώρου είναι πολύ σημαντική, επειδή είναι τοποθετημένη στους τοίχους, όπως ντουλάπια κουζίνας ή λέβητες.

Πλυντήριο ρούχων

Πλυντήριο ρούχων

Τα οφέλη των μοντέλων που τοποθετούνται σε τοίχο

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προϊόν δεν είναι κατάλληλο για χρήση σε μια μεγάλη οικογένεια, όπου συχνά συλλέγονται μεγάλος αριθμός βρώμικων αντικειμένων, αλλά το πλύσιμο των ρούχων για ένα άτομο ή μια μικρή οικογένεια είναι πολύ πιθανό για αυτή τη συσκευή. Αυτά τα χαρακτηριστικά εξαρτώνται από τις συμπαγείς διαστάσεις των πλυντηρίων ρούχων, οι οποίες δεν τους επιτρέπουν να πλένουν περισσότερα από 3 kg ρούχων κάθε φορά. Τα κύρια πλεονεκτήματα των προϊόντων μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν:

 • Μικρό μέγεθος.
 • Η παρουσία πρόσθετου χώρου κάτω από το μηχάνημα.
 • Ελκυστικό σχέδιο
 • Γρήγορη πλύση.
 • Βολική διαχείριση.
 • Αθόρυβη δουλειά.
 • Εξοικονομήστε ενέργεια και απορρυπαντικά.

Πλυντήριο ρούχων

Πλυντήριο ρούχων

Μοντέλα ελαττώματα

Παρά τα πολλά πλεονεκτήματα, τα τοιχοποιία έχουν κάποια μειονεκτήματα:

 • Τα προϊόντα δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε πολλά λινά.
 • Η λειτουργία περιστροφής είναι ασθενέστερη σε σύγκριση με τις τυπικές επιλογές τεχνολογίας.
 • Η τοποθέτηση του μοντέλου μπορεί να προκαλέσει κάποιες δυσκολίες. Αυτό οφείλεται στην επιλογή κατάλληλου χώρου εγκατάστασης.
 • Υψηλό κόστος.

Πλυντήριο ρούχων

Πλυντήριο ρούχων

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Πριν από την απόκτηση, αξίζει να προσδιοριστεί πού ακριβώς θα εγκατασταθεί το μηχάνημα. Σε αυτό το θέμα ανακύπτουν συχνά σοβαρές δυσκολίες, δεδομένου ότι κάθε τείχος που σας αρέσει δεν θα λειτουργήσει. Το γεγονός είναι ότι μόνο φέροντες τοίχοι, μονολιθικοί ή τούβλο, είναι κατάλληλοι για εγκατάσταση. Μην εγκαθιστάτε σε γυψοσανίδες, μπλοκ αφρού και πλαστικό. Είναι σημαντικό να φροντίσετε τη δύναμη του τοίχου για να αποφύγετε τη μελλοντική ζημιά του εξοπλισμού λόγω πτώσης. Αξίζει να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή θα στερεωθεί σε ένα αξιόπιστο σταθερό τοίχο κατασκευασμένο από ανθεκτικό υλικό.

Μοντέλα τοποθετημένα σε τοίχο οργανικά εντάσσονται στο σχεδιασμό ενός μπάνιου, κουζίνας, ρούχων ή ντουλαπιών.

Υπάρχει ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό των τοίχων μηχανημάτων - η έλλειψη αντλίας που αποστραγγίζει και αντλεί νερό. Για το λόγο αυτό, χρειάζονται άμεση σύνδεση με τις επικοινωνίες, οι οποίες βρίσκονται ακριβώς κάτω από τον εξοπλισμό. Όποτε είναι δυνατόν, οι διαδρομές συλλογής και εκφόρτωσης του νερού θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ευθεία · ένας μεγάλος αριθμός στροφών δεν πρέπει να υπάρχει σε αυτά.

Πλυντήριο ρούχων

Πλυντήριο ρούχων

Η αποστράγγιση νερού από μια τέτοια μηχανή μοιάζει με μια παρόμοια διαδικασία που συμβαίνει στο μπάνιο, όταν σε κάποιο σημείο ανοίγει η αποχέτευση.

Πλυντήριο ρούχων

Πλυντήριο ρούχων

Η τοποθέτηση ενός τοίχου τοποθετημένου πλυντηρίου θα είναι σωστό όταν εξετάζετε όλα τα σημεία των συνημμένων οδηγιών. Εάν αμφιβάλλετε ότι θα ελέγξετε τον εαυτό σας με τον εαυτό σας, είναι καλύτερο να προσκαλέσετε έναν ειδικευμένο ειδικό.

Πλυντήριο ρούχων

Πλυντήριο ρούχων

Πώς να εγκαταστήσετε;

Η αρχή της σύνδεσης της συσκευής είναι παρόμοια με την εγκατάσταση συμβατικών πλυντηρίων ρούχων. Το μοντέλο τοποθέτησης σε τοίχο συναρμολογείται με πρόσθετα εξαρτήματα, τα οποία υλοποιούνται μαζί με αυτό:

 • σωλήνα αποστράγγισης.
 • καλώδιο ρεύματος;
 • βίδες στερέωσης ·
 • σωλήνα διακλάδωσης ·
 • τοποθέτηση εύκαμπτων σωλήνων.
 • φίλτρο νερού;
 • σωλήνα εισαγωγής νερού.

Πλυντήριο ρούχων

Πλυντήριο ρούχων

Η στερέωση της συσκευής σε αξιόπιστο τοίχο γίνεται με 4 μπουλόνια αγκύρωσης. Για τη σύνδεση της συσκευής στην παροχή νερού απαιτείται ένας εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης και εισαγωγής νερού, καθώς και ένα εξάρτημα εύκαμπτου σωλήνα. Είναι σημαντικό να προετοιμάσετε εκ των προτέρων κατάλληλο χώρο για την εγκατάσταση, ελέγξτε τη σωστή λειτουργία του συστήματος παροχής νερού, για να αποφύγετε τυχόν διαρροές.

Πλυντήριο ρούχων

Πλυντήριο ρούχων

Ο εύκαμπτος σωλήνας που έχει σχεδιαστεί για την αποστράγγιση του νερού δεν είναι πολύ μακρύς, οπότε μην παραμελείτε την κατάσταση της ελεύθερης πρόσβασης στο αποχετευτικό δίκτυο.

Πλυντήριο ρούχων

Πλυντήριο ρούχων

Οι δυσκολίες στην εγκατάσταση οφείλονται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι πλοίαρχοι δεν αντιμετώπισαν παρόμοια εργασία νωρίτερα. Ωστόσο, μια λεπτομερής οδηγία, που απεικονίζεται με φωτογραφίες, αναφέρει σαφώς όλα τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης.

Πλυντήριο ρούχων

Πλυντήριο ρούχων

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)