Πώς να τοποθετήσετε ένα πλυντήριο στο εσωτερικό του μπάνιου (53 φωτογραφίες)

Ένα πλυντήριο ρούχων είναι μια οικιακή οικιακή συσκευή σε κάθε σπίτι και σήμερα είναι πολύ δύσκολο να ζήσεις χωρίς αυτό. Σε εξοχικές κατοικίες, συχνά σε ένα ειδικό δωμάτιο πλυντηρίων εγκαθίστανται ογκώδη και ισχυρά πλυντήρια ρούχων. Σε διαμερίσματα, πολλοί άνθρωποι τα εγκαθιστούν στο εσωτερικό της κουζίνας, όταν το μπάνιο δεν το επιτρέπει. Όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι, ακολουθώντας την παράδοση, τείνουν να βάλουν το πλυντήριο στο μπάνιο. Γι 'αυτό, επιλέγοντας ένα πλυντήριο, πρέπει να εστιάσετε σε πολλές παραμέτρους για να το εγκαταστήσετε βέλτιστα στο μπάνιο. Ο σχεδιασμός του μπάνιου περιλαμβάνει πολλές ιδέες - να εγκαταστήσετε το αυτοκίνητο σε μια θέση, να το ενσωματώσετε, να συνδυάσετε το ντουλάπι και το πλυντήριο, να τον εγκαταστήσετε κάτω από τον τοίχο και ξεχωριστά.

Πλυντήριο στο μπάνιο 3 τ.μ.

Πλυντήριο στο μπάνιο 4 τ.μ.

Μπεζ πλυντήριο στο μπάνιο

Πλυντήριο σε ένα τυρκουάζ μπάνιο

Μεγάλο πλυντήριο στο μπάνιο

Μαύρο πλυντήριο στο μπάνιο

Πλυντήριο στο μαύρο μπάνιο

Ξύλινο πλυντήριο ρούχων στο μπάνιο

Σχεδιασμός μπάνιου με πλυντήριο ρούχων

Πού στο μπάνιο για την εγκατάσταση του πλυντηρίου

Για ένα ευρύχωρο μπάνιο στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος σύγχρονου στυλ, η εύρεση ενός χώρου κάτω από το "πλυντήριο" δεν είναι δύσκολη. Ωστόσο, τι εάν το πλυντήριο είναι εγκατεστημένο σε ένα μικρό μπάνιο, για παράδειγμα, σε ένα μπάνιο Χρουστσόφ;

Πλυντήριο στο μπάνιο στο σπίτι

Πλυντήριο στο μπάνιο με ντους

Εργονομική θέση του πλυντηρίου στο μπάνιο

Πλυντήριο ρούχων σε γυψοσανίδα

Πλυντήριο στο μπάνιο του Χρουστσόφ

Σε αυτήν την περίπτωση, συνιστάται να επιλέξετε έναν τόπο που θα βασίζεται στα εξής:

 • Η θέση του πλυντηρίου πρέπει να είναι ασφαλής. Πρέπει να λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας τόσο με το πλυντήριο όσο και από το πλυντήριο. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να το τοποθετήσετε σε άμεση γειτνίαση με νιπτήρα ή μπανιέρα, καθώς είναι μια ηλεκτρονική συσκευή και ενδέχεται να υποστεί βλάβη από την υγρασία.
 • Το πλυντήριο ρούχων στο μπάνιο πρέπει να προστατεύεται από διάφορες μηχανικές βλάβες.
 • Μην τοποθετείτε βαριά αντικείμενα ή άλλα αντικείμενα στο πλυντήριο, επειδή το ηλεκτρονικό μέρος του μηχανήματος βρίσκεται ακριβώς κάτω από το επάνω κάλυμμα του περιβλήματος. Επομένως, ακόμη και μικρές παραμορφώσεις μπορεί να επηρεάσουν την απόδοσή του.
 • Επιπλέον, η μηχανή πρέπει να εγκατασταθεί κοντά με γραμμές επικοινωνίας - υπονόμους, σωλήνες νερού και ηλεκτρική πρίζα.
 • Με όλα αυτά, το μηχάνημα δεν πρέπει να παρεμποδίζει την κίνηση στο δωμάτιο, ο σχεδιασμός του πρέπει να ταιριάζει αρμονικά σε ένα μικρό μπάνιο.

Πλυντήριο στο εσωτερικό του μπάνιου

Πλυντήριο στο μπάνιο με πάγκο από τεχνητή πέτρα

Πλυντήριο ρούχων με πλυντήριο ρούχων

Θέση του μηχανήματος στο μπάνιο

Μπορεί να υπάρχουν πολλές επιλογές για τη θέση του πλυντηρίου:

Αριθμός επιλογής 1

Εάν το μπάνιο σας είναι μέτρια σε μέγεθος, τότε είναι αρκετά κατάλληλο να τοποθετήσετε το πλυντήριο κάτω από το νεροχύτη. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα αυτής της τοποθέτησης: ορθολογική χρήση του χώρου απευθείας κάτω από το νεροχύτη και εξοικονόμηση χώρου. Αλλά κατά την τοποθέτηση του μηχανήματος κάτω από το νεροχύτη, πρέπει να φροντίσετε να καλύπτετε όσο το δυνατόν περισσότερο την επιφάνεια του και να μην επιτρέπεται η είσοδος νερού κατά τη διάρκεια του πλυσίματος.

Country στυλ μπάνιο πλυντήριο ρούχων

Η συμπαγής θέση του πλυντηρίου στο μπάνιο

Πλυντήριο στο καφέ μπάνιο

Πλυντήριο στο μπάνιο σε έπιπλα γραφείου

Πλυντήριο ρούχων σε στιλ σοφίτας στο μπάνιο

Μικρό πλυντήριο στο μπάνιο

Πλυντήριο σε ένα μικρό μπάνιο

Σε αυτή τη ρύθμιση θα υπάρχουν και άλλα μειονεκτήματα:

 • πρέπει να αγοράσετε ένα νεροχύτη σαν νούφαρο.
 • είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό σιφόνι, συχνά περιλαμβάνεται στο κιτ μηχανής, το οποίο χρησιμοποιείται για αυτή τη θέση.
 • υψηλή πιθανότητα απόφραξης λόγω της δομής του κελύφους.
 • η φόρτωση του πλυντηρίου θα είναι ελάχιστη.
 • Υπάρχει κίνδυνος εισόδου νερού στο αντίστοιχο ηλεκτρικό σύστημα ελέγχου του πλυντηρίου, το οποίο θα οδηγήσει σε θραύση.
 • αν και ο σχεδιασμός αυτής της ρύθμισης θα φανεί αισθητικά ευχάριστο, χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο νεροχύτη δεν θα είναι πολύ βολικό, διότι ο εξοπλισμός θα είναι κάτω από το έδαφος?
 • είναι δυνατή η χρήση του μηχανήματος μόνο με μπροστινή φόρτωση.

Ένα τέτοιο σχέδιο θα έχει περισσότερα μειονεκτήματα από τα πλεονεκτήματα, επομένως η επιλογή αυτή σπάνια επιλέγεται.

Αριθμός επιλογής 2

Μια καλή επιλογή διαμονής θα είναι η ενσωματωμένη μηχανή. Σήμερα, αυτή η τεχνική είναι πολύ δημοφιλής. Ωστόσο, το μηχάνημα θα πρέπει να τοποθετηθεί στα υπάρχοντα έπιπλα μπάνιου, οπότε υπάρχει μια προειδοποίηση: ένα τέτοιο σετ θα πρέπει να γίνει για να παραγγελθεί απευθείας κάτω από το σχέδιο και τις διαστάσεις ολόκληρου του δωματίου και του πλυντηρίου.

Βυθίστε με πλυντήριο ρούχων

Πλυντήριο ρούχων σε έπιπλα μπάνιου

Αριθμός επιλογής 3

Μια άλλη καλή επιλογή είναι να εγκαταστήσετε δίπλα στο νεροχύτη. Για να γίνει ο σχεδιασμός πιο αρμονικός, μπορούν να συνδυαστούν με ένα κοινό πάγκο, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη το γεγονός ότι πρόσφατα η χρήση του σε αυτή την αίθουσα βρίσκει την εφαρμογή του ολοένα και πιο συχνά. Επίσης, για να κάνετε τον εσωτερικό χώρο του μπάνιου πιο ευρύχωρο πάνω από τον πάγκο, συνιστάται να κρεμάσετε έναν καθρέφτη.

Αριθμός επιλογής 4

Σε κάποια μπάνια μπορείτε να δείτε κόγχες που είναι εξοπλισμένες στον τοίχο. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να τοποθετήσετε το πλυντήριο. Σε αυτή την περίπτωση, η σχεδιαζόμενη εσωτερική διακόσμηση δεν θα επηρεαστεί.

Πλυντήριο στο άνοιγμα στο μπάνιο

Art Nouveau πλυντήριο ρούχων

Μικρό πλυντήριο στο μπάνιο

Ντουζιέρα πλυντήριο ρούχων

Πλυντήριο στο μπάνιο με παράθυρο

Αριθμός επιλογής 5

Η επιλογή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί όταν η τοποθέτηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων και των επίπλων στο μπάνιο τοποθετείται στην αρχή της χωροθέτησης. Ως αποτέλεσμα, το πλυντήριο και το πλυντήριο θα είναι περιφραγμένο με μικρά χωρίσματα από τον υπόλοιπο χώρο. Ένα ντουλάπι με τις καθρέφτες που βρίσκονται δίπλα τους θα αυξήσει οπτικά το χώρο ενός μικρού μπάνιου. Αυτό το έργο μπορεί να γίνει με λευκά κεραμικά πλακάκια, σε συνδυασμό με το χρώμα του μηχανήματος.

Πλυντήριο στο μπάνιο με πάνελ

Ροδέλα μπάνιου με χωρίσματα

Εκτυπωμένο πλυντήριο στο μπάνιο.

Πλυντήριο στο μπάνιο κοντά στο νεροχύτη

Εάν οι επιλογές που παρουσιάζονται είναι απαράδεκτες για εσάς, τότε θα χρειαστεί να αναδιαμορφώσετε ελαφρά το μπάνιο - εγκαταστήστε ένα ντους αντί για μπάνιο. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να ελευθερωθεί χώρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συναρμολόγηση του πλυντηρίου.

Εγκαταστήστε τη μηχανή σε ένα ευρύχωρο μπάνιο

Με μια μεγάλη μπανιέρα, το πλυντήριο μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε. Ωστόσο, για να μην χαλάσει το σχέδιο, θα πρέπει να προετοιμάσετε μια ειδική θέση για αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται επίσης να διακοσμήσετε αυτή τη γωνία με έναν ειδικό τρόπο, έτσι ώστε γενικά να φαίνεται οργανικά στο εσωτερικό του δωματίου. Ωστόσο, κατά κανόνα, οι σχεδιαστές στις περισσότερες περιπτώσεις δεν καθαρίζουν τα πλυντήρια ρούχων στις γωνίες, αλλά μάλλον τους φταίνε. Είναι αλήθεια ότι το καλύπτουν από ψηλά με ένα μεγάλο πάγκο, που συνδυάζει ηλεκτρικές συσκευές και ντουλάπια στο πάτωμα και ένα νεροχύτη σε μια γραμμή.

Η θέση του πλυντηρίου στο μπάνιο

Διαρρύθμιση επίπλων και πλυντήριο ρούχων στο μπάνιο

Ράτο στιλ πλυντήριο ρούχων στο μπάνιο.

Πλυντήριο σε γκρίζο μπάνιο

Το πλυντήριο στο μπάνιο στο ντουλάπι

Πλυντήριο στο μπάνιο με ντουλάπι

Πλυντήριο στο μπάνιο με κουρτίνα

Κρυμμένο πλυντήριο στο μπάνιο

Πλυντήριο στο συνδυασμένο μπάνιο

Εάν είναι επιθυμητό, ​​οι οικιακές συσκευές μπορούν να κρυφτούν εντελώς σε ένα περίγραμμα, έχοντας κλείσει από αδιάκριτα μάτια με μια βολική πτυσσόμενη πόρτα. Αυτή η επιλογή θα είναι δικαιολογημένη εάν ο εσωτερικός σχεδιασμός του μπάνιου γίνεται με κλασικό ύφος ή σε έντονα χρώματα. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι σε ένα τέτοιο περιβάλλον το πλυντήριο θα ξεσπάσει από την αρμονική σχεδίαση του δωματίου, εισάγοντας μια ορισμένη ασυμφωνία στη δημιουργημένη ζεστή ατμόσφαιρα.

Πλυντήριο στο μπάνιο από τον τοίχο

Βολική τοποθέτηση του πλυντηρίου στο μπάνιο

Πλυντήριο ρούχων στη γωνία του μπάνιου

Εγκατάσταση πλυντηρίου στο μπάνιο

Στενό πλυντήριο ρούχων στο μπάνιο

Πλυντήριο στο μπάνιο

Πλυντήριο ρούχων στο μπάνιο

Ενσωματωμένο πλυντήριο στο μπάνιο

Πλυντήριο στο μπάνιο με προστατευτικό πλαίσιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)