Κοντό λεκάνη τουαλέτας: χαρακτηριστικά γνωρίσματα και πλεονεκτήματα (21 φωτογραφίες)

Υπάρχουν περισσότερες από αρκετές επιλογές για την τουαλέτα που μπορείτε να επιλέξετε στη σύγχρονη αγορά υδραυλικών εγκαταστάσεων. Από τη μία πλευρά, σίγουρα ευχαριστεί, αλλά, από την άλλη πλευρά, δημιουργεί ένα πρόβλημα επιλογής για τον αγοραστή. Φυσικά, θα ήθελε να εξοικειωθεί με την αξιολόγηση των τουαλετών, προκειμένου να επιλέξει όχι μόνο μια καλή, αλλά, κατά προτίμηση, καλύτερη τουαλέτα. Ωστόσο, δεδομένου του τεράστιου αριθμού μοντέλων αυτού του εξοπλισμού για τουαλέτες, δεν είναι δύσκολο να επιλέξουμε και να χαθεί σε μια τέτοια ποικιλία. Η κατάρτιση μιας βαθμολογίας λεκάνης τουαλέτας είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και μπορεί να θεωρηθεί ότι τίθεται σωστά μόνο εάν είναι γνωστό ακριβώς τι χρειάζεται ένας συγκεκριμένος καταναλωτής, ποιες οικονομικές ευκαιρίες έχει και ποιες είναι οι συνθήκες διαβίωσής του. Για να μην ξοδεύει πολύ χρόνο σκέψης για την επιλογή του σωστού συστήματος, ο αγοραστής θα πρέπει πρώτα απ 'όλα να εξοικειωθεί με τη διαφορά ανάμεσα σε μια λεκάνη τουαλέτας με μια συμπαγή δεξαμενή και ένα μπολ τουαλέτας με μια δεξαμενή μονοκόμματος ή ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός κυκλικού πλέγματος και ενός ευθύγραμμου ή καλύτερα - κ.λπ.

Τουαλέτα με λοξή απελευθέρωση και αντιπληθυσμό

Λευκή τουαλέτα με λοξή απελευθέρωση

Ποιες είναι οι ποικιλίες τουαλετών;

Πρώτα απ 'όλα, ο εξοπλισμός αυτός χωρίζεται σε διάφορους τύπους, λαμβάνοντας υπόψη:

 1. Το σχήμα του μπολ, το οποίο μπορεί να έχει σχήμα χωνιού, γείσο ή σχήμα πιάτου.
 2. Τύπος ξεπλύματος (ευθεία ή κυκλική).
 3. Ο σχεδιασμός της εξόδου στο αποχετευτικό δίκτυο, ο οποίος μπορεί να είναι οριζόντια, κατακόρυφος, πλάγιος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η σύνδεση μιας τουαλέτας με μια λοξή έξοδο στα περισσότερα διαμερίσματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, δεδομένου ότι είναι η γωνιακή έξοδος, ονομάζεται επίσης λοξή και συνήθως εκτελείται υπό γωνία 45 °, δηλαδή το ρωσικό πρότυπο για κανονικά μπάνια.

Τουαλέτα με λοξή έξοδο και δεξαμενή

Υλικό κάθισμα τουαλέτας

Έτσι, για παράδειγμα, αυτά τα υδραυλικά προϊόντα μπορεί να είναι:

 • χάλυβας ·
 • χυτοσίδηρο.
 • πέτρα?
 • γυαλί?
 • πλαστικό.
 • κεραμικά.

Όσον αφορά τις κεραμικές τουαλέτες, με τη σειρά τους, μπορεί να είναι πορσελάνη και πήλινα σκεύη. Η φεστιβάλ είναι κεραμικό υλικό με λεπτή πορώδη δομή. Τα προϊόντα φαγητού συνήθως επικαλύπτονται με σμάλτο για να αποτρέψουν την εισχώρηση υγρασίας, βρωμιάς και οσμών στους πόρους του προϊόντος. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η αντοχή των ειδών υγιεινής από φαγεντιανή στη ρύπανση εξασφαλίζεται μόνο λόγω προστατευτικού σμάλτου. Συνήθως, το κόστος των τουαλετών είναι σχετικά χαμηλό, οπότε η βαθμολογία των πωλήσεών τους είναι πολύ υψηλή. Με την προσεκτική χρήση των πήλινων ειδών, η καλή ποιότητα επίστρωσης μπορεί να διατηρηθεί για δεκαετίες.

Η τεχνολογία κατασκευής προϊόντων πορσελάνης είναι πιο περίπλοκη και ακριβότερη από τα ίδια από φαγεντιανή. Αυτό εξηγεί το υψηλότερο κόστος των τουαλετών πορσελάνης. Ωστόσο, αυτό δικαιολογείται από μόνη της, δεδομένου ότι τα είδη υγιεινής από πορσελάνη δεν είναι υγροσκοπικά και δεν απορροφούν τη βρωμιά στην επιφάνειά της, επομένως είναι ευκολότερο να διατηρηθεί η καθαριότητά της απ 'ό, τι στην περίπτωση των πήλινων ειδών.

Αλλά δεν είναι σωστό να νομίζετε ότι ένα μπολ τουαλέτας από φαγεντιανή δεν διαρκεί πολύ. Είναι αλήθεια ότι αν οι πήλινοι υδραυλικοί θα διατηρήσουν τις υψηλές ποιότητές τους, για παράδειγμα, για περίπου είκοσι χρόνια, τότε η πορσελάνη είναι τουλάχιστον μισός αιώνας.

Κολλητική τουαλέτα με πλευρική αποστράγγιση

Κλασική καλαίσθητη τουαλέτα

Bowl με λοξό φαγητό

Μέθοδος συναρμολόγησης

Υπάρχουν στο πάτωμα τοίχοι στο πάτωμα και στο πλάι και υπάρχουν κρεμαστά.

Επιλογή για τη στερέωση και τοποθέτηση της δεξαμενής

Έτσι, για παράδειγμα, διακρίνετε:

 • λεκάνες τουαλέτας με δεξαμενές μακρινά σε κάποια απόσταση από αυτά.
 • συμπαγείς τουαλέτες στις οποίες οι δεξαμενές συνδέονται απευθείας με αυτές.
 • λεκάνες τουαλέτας monoblock;
 • λεκάνες τουαλέτας με κρυφές δεξαμενές.
 • τουαλέτες χωρίς δεξαμενές.

Ο τελευταίος τύπος τουαλέτας είναι ένας σχετικά νέος τύπος εξοπλισμού υγιεινής, ο οποίος χρησιμοποιείται συχνότερα στις δημόσιες τουαλέτες. Σε αυτή την περίπτωση, το νερό για εκφόρτιση τροφοδοτείται απευθείας από τον αγωγό και ο ρυθμός ροής ελέγχεται από μια μηχανική βαλβίδα, που συχνά ελέγχεται από ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα.

Εγκατάσταση τουαλέτας με λοξή έξοδο

Η έξοδος έχει κλίση σε γωνία, σε σύγκριση με τους άλλους τύπους, δημιουργεί μικρότερη αντίσταση στο πέρασμα των λυμάτων. Ως αποτέλεσμα: οι τουαλέτες σπάνια φράσσονται και, ως εκ τούτου, λιγότερο συχνά υπάρχει ανάγκη καθαρισμού τους. Επιπλέον, η εγκατάσταση, για παράδειγμα, ενός λεκάνης τουαλέτας με μια συμπαγή δεξαμενή, είναι απλούστερη εάν η σύνδεση αυτού του συμπαγούς με ένα δίκτυο αποχέτευσης γίνεται υπό γωνία, αλλά γι 'αυτό, φυσικά, ένα τέτοιο λεκάνη τουαλέτας με δεξαμενή πρέπει να έχει μια λοξή έξοδο.

Η τουαλέτα με λοξή έξοδο στο εσωτερικό

Κεραμική πλάγια τουαλέτα

Πλατεία με κεκλιμένη τουαλέτα

Τα παρακάτω είναι πληροφορίες που μπορεί να είναι χρήσιμες για όσους ενδιαφέρονται για τον τρόπο εγκατάστασης τουαλέτας με λοξή πρίζα. Και, ειδικότερα, ένα μπολ τουαλέτας με μια συμπαγή δεξαμενή, η οποία έχει την υψηλότερη βαθμολογία πωλήσεων σχεδόν παντού. Εγκαταστήστε τα εν λόγω υδραυλικά, χρησιμοποιώντας κυρίως μία από τις τρεις μεθόδους που περιγράφονται παρακάτω.

Τουαλέτα με πλάγια έξοδο και μικρό ανελκυστήρα

Μονοβόλο με λοξή απελευθέρωση

Μονόλιθος τουαλέτας με λοξή απελευθέρωση

Άμεση σύνδεση

Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο αν όλοι οι άξονες των υποδοχών εξόδου και εισόδου συμπίπτουν ιδανικά και δεν χρειάζεται να μετακινήσετε τα σταθερά υδραυλικά για να το επιτύχετε αυτό. Είναι σημαντικό εδώ στο πολύ αρχικό στάδιο να υπολογίζουμε σωστά τα πάντα έτσι ώστε μετά τη σύνδεση της τουαλέτας με τον αποχετευτικό αγωγό, να μπορεί να σταθεροποιηθεί σωστά και αξιόπιστα (χωρίς βάρδιες) στο πάτωμα. Με άμεση σύνδεση, χρησιμοποιείται για τη σύνδεση της τουαλέτας με τις μανσέτες αποχέτευσης, οι οποίες μπορεί να είναι διαφορετικές: το σχήμα και ο τύπος των απαραίτητων στεγανοποιητικών παρεμβυσμάτων εξαρτάται από ποιοι σωλήνες του δικτύου αποχέτευσης είναι πλαστικοί ή χυτοσίδηροι; Σε γενικές γραμμές, όλα είναι απλά, αν γίνει ο σωστός υπολογισμός της θέσης των σημείων πρόσδεσης της τουαλέτας: πρέπει να κηλιδώσετε την έξοδο τουαλέτας με διάλυμα σαπουνιού ή σαμπουάν και, στη συνέχεια, να την σπρώξετε στην τρύπα της μανσέτας που έχει εγκατασταθεί πριν. Στη συνέχεια, μόνο για να στερεώσετε με ασφάλεια την τουαλέτα στο πάτωμα.

Εντοιχιζόμενη τουαλέτα

Τοίχου με τοποθέτηση σε τοίχο με πλάγια έξοδο

Τοίχου με τοποθέτηση σε τοίχο με πλάγια έξοδο

Χρησιμοποιώντας ένα έκκεντρο

Στην περίπτωση αυτή, χρησιμοποιείται ένα κουδούνι με ένα εγκατεστημένο παρέμβυσμα και ένα έκκεντρο μέσα στην έξοδο, περιστρέφοντας το οποίο μπορεί να επιτευχθεί μια σύμπτωση της έξοδοι τουαλέτας με την είσοδο του αποχετευτικού αγωγού.

Η χρήση ενός έκκεντρου καθιστά δυνατή τη σύνδεση της τουαλέτας με τον αποχετευτικό αγωγό ακόμη και αν υπάρχει μικρή διαφορά μεταξύ του άξονα της εξόδου τουαλέτας και του άξονα της εισόδου της υποδοχής που προέρχεται από το αποχετευτικό δίκτυο.

Ημικυκλική λεκάνη τουαλέτας με λοξή απελευθέρωση

Εντοιχιζόμενη τουαλέτα

Ροζ στυλ λοξή τουαλέτα

Με κυματισμό

Το έκκεντρο, που αναφέρθηκε παραπάνω, καθιστά δυνατή την τοποθέτηση της τουαλέτας παρουσία σχετικά μικρών μετατοπίσεων (έως και πέντε εκατοστά προς τις δύο κατευθύνσεις), αλλά η χρήση αυλακώσεων προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες, επιτρέποντας, για παράδειγμα, ακόμη και την περιστροφή των λεκάνων τουαλέτας κατά 90 ° σε σχέση με την υποδοχή αποχέτευσης. Αν και αυτή η μέθοδος είναι καρδινάλιος, χρησιμοποιείται μόνο όταν δεν είναι δυνατή η σύνδεση με τις δύο πρώτες μεθόδους.

Γωνιακή τουαλέτα

Εγκατάσταση τουαλέτας με λοξή έξοδο

Κομψή λεκάνη τουαλέτας στο μπάνιο

Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε μια τουαλέτα με λοξή έξοδο, σας συνιστούμε να δώσετε προσοχή πρώτα σε τουαλέτες συμπαγούς τύπου με την υψηλότερη βαθμολογία πωλήσεων. Σας συνιστούμε, καταρχάς, να δώσετε προσοχή σε εκείνες τις εταιρείες που λαμβάνουν υπόψη τα ρωσικά πρότυπα για τη σύνδεση υδραυλικών εγκαταστάσεων σε υπονόμους και παρέχουν εγγύηση για τα προϊόντα τους.Και αν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να συνδέσετε την τουαλέτα που αγοράσατε, μην ξεχνάτε την ύπαρξη του Διαδικτύου, όπου μπορείτε να βρείτε όχι μόνο πολλές χρήσιμες συμβουλές, αλλά και βίντεο που σαφώς και σαφώς δείχνουν τι και πώς να κάνετε.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)