Ντουζιέρα με αποχέτευση: συσκευή και δυνατότητες εφαρμογής στο εσωτερικό του μπάνιου (20 φωτογραφίες)

Μια ντουζιέρα είναι ένα ορθογώνιο, τετράγωνο ή ημικυκλικό προϊόν, κατά κανόνα, βασίζεται σε ανθεκτικό, πυκνό αφρώδες πολυστυρένιο. Ένα αναπόσπαστο στοιχείο του σχεδιασμού είναι ένα γραμμικό ή συμπαγές κανάλι αποστράγγισης, το λεγόμενο διάδρομο. Η επιφάνεια του προϊόντος ολοκληρώνεται με ύφασμα στεγανοποίησης, το οποίο παρέχει ολοκληρωμένη στεγανότητα και αξιοπιστία του ντους. Οι παγίδες συμπληρώνονται από σιφόνες με βελτιωμένη απόδοση.

Σόμπα ντους με επένδυση με σκάλες στο μπάνιο

Ντουζιέρα με αποχέτευση σε μπεζ μπανιέρα

Ιδιότητες χρήσης ντουζιέων

Από όλες τις πλευρές, το προϊόν έχει μια μικρή κλίση που υπολογίζεται κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της παραγωγής στην οπή αποστράγγισης, η οποία εξαλείφει τον κίνδυνο διαρροής νερού και την έγκαιρη απόρριψη του αναλωμένου υγρού προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο σχεδιασμός είναι εξοπλισμένος με ένα σιφόνι που μπορεί να εκτρέψει κάθε όγκο νερού - αυτή η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σημαντική για εκείνους που χρησιμοποιούν ένα υπέρυθρο ντους ψιλής βροχής, που συχνά περιλαμβάνει πάνελ υδρομασάζ.

Ντουζιέρα με αποχέτευση και πλευρά

Ντουζιέρα με σκάλα κάτω από ένα δέντρο

Βασικά πλεονεκτήματα:

 • γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση.
 • έλλειψη ανάγκης για ξήρανση μιας λύσης από σκυρόδεμα.
 • δεν υπάρχει ανάγκη για ξεχωριστή διάταξη της κλίσης για να διευκολυνθεί η απόσυρση του νερού.

Ντουζιέρα με γραμμική αποστράγγιση και τροποποιημένο με συμπαγή αποχέτευση - και οι δύο έχουν σχεδιαστεί για να εξοπλίζουν το ντους χωρίς το περιβόητο δίσκο. Η λύση αυτή απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες · συχνά εφαρμόζεται σε χώρους δημόσιας υγιεινής: στις ψυχές ξενοδοχείων, νοσοκομείων και αθλητικών εγκαταστάσεων. Οι πλάκες δεν έχουν κατώτατο όριο, πράγμα που διευκολύνει την πρόσβαση στις διαδικασίες ύδρευσης.

Ντουζιέρα με αποχέτευση στο σχεδιασμό του μπάνιου

Οικολογικός φούρνος ντους με αποστράγγιση

Χαρακτηριστικά της εφαρμογής των σχεδίων

Ένα ντους πλάκας με μια σκάλα είναι εγκατεστημένο στο στάδιο της τελειωτικής εργασίας κατά την πλήρωση του δαπέδου. Μόλις ο σόμπα βρίσκεται στην καθορισμένη θέση του, μπορείτε να προχωρήσετε αμέσως στην επίστρωση με κεραμικά ή άλλα υλικά που προορίζονται για δωμάτια με υψηλή υγρασία.

Σωληνωτή σόμπα ντους με αποχέτευση

Ντουζιέρα με αποχέτευση στο ρετρό εσωτερικό

Η ειδική επίστρωση, η οποία είναι η κορυφαία στρώση του στεγανοποιητικού φύλλου, έχει μεγάλη πρόσφυση στην τυπική κόλλα πλακιδίων. Η συσκευασία περιλαμβάνει ένα ειδικό πρότυπο που απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία κοπής κεραμικών πλακιδίων: Έτσι, η εγκατάσταση του ντους είναι πολύ πιο γρήγορη από ό, τι στην περίπτωση μιας παλέτας.

Για την κατασκευή της βάσης, χρησιμοποιείται ενισχυμένο πολυστυρόλιο, το οποίο έχει επαρκές επίπεδο αντοχής και αντοχή στην παραμόρφωση για αυτή τη ζώνη. Επιπλέον, η δημοφιλής σόμπα ντους με ένα συμπαγές διάδρομο διαφέρει από το γραμμικό αντίστοιχο, ως επί το πλείστον, μόνο με τη μορφή αποχέτευσης.

Ντουζιέρα με αποχέτευση στο εσωτερικό του μπάνιου

Ντους με αποχέτευση

Λίγο για τη συσκευή της σκάλας

Οι πιο απλές τροποποιήσεις μοιάζουν με πλαστικές, μεταλλικές ή μεταλλικές πλαστικές συσκευές σχεδιασμένες να συλλέγουν και να αφαιρούν υγρό από το δάπεδο σε ένα υγρό δωμάτιο. Έχουν μια απλή διαμόρφωση, βολική, χωρίς προβλήματα, σχετικά φθηνή.

Στρογγυλό καμπανάκι

Στρογγυλή κεφαλή ντους

Το προϊόν αποτελείται από διάφορα στοιχεία:

 • χοάνη εισαγωγής νερού (συμπληρώνεται με φλάντζα) - συγκεντρώνεται νερό, στο κάτω μέρος υπάρχει ένας σωλήνας εξόδου που οδηγεί στο αποχετευτικό δίκτυο. Χρησιμοποιώντας τη φλάντζα, στερεώνεται μια μεμβράνη στεγανοποίησης.
 • διακοσμητικό πλέγμα - ένα αφαιρούμενο εξάρτημα, διαλογή μεγάλων συντριμμάτων.
 • το σιφόνι χρησιμεύει ως υδατοπαγίδα · δεν επιτρέπει τη διείσδυση δυσάρεστων οσμών από τον αποχετευτικό αγωγό στο δωμάτιο.

Πλατεία μπαλαντέρ

Εκτός από την απευθείας απόσυρση νερού, η σκάλα επιλύει τις ακόλουθες εργασίες:

 • εμποδίζει το σχηματισμό μπλοκαρίσματος λόγω των συντριμμιών που εισέρχονται στο αποχετευτικό δίκτυο.
 • δημιουργεί βολικές συνθήκες για τον τακτικό καθαρισμό του αποχετευτικού συστήματος.
 • προστατεύει το δωμάτιο από την υγρασία και τις οσμές από τον αγωγό αποχέτευσης.

Η σκάλα μπορεί να βρίσκεται στο κέντρο της ντουζιέρας (μια μικρή μετατόπιση σε έναν από τους τοίχους είναι αποδεκτή). Σε αυτή την περίπτωση, η προκατάληψη πρέπει να εκδηλώνεται από όλες τις πλευρές.

Η αποχέτευση που είναι κρυμμένη στη γωνία δεν θα είναι εμφανής, με αυτή την επιλογή, η κλίση πρέπει να μετακινηθεί από δύο επίπεδα έτσι ώστε η αποστράγγιση να μεταβεί στην επιθυμητή ζώνη.

Ντουζιέρα με μικρή αποστράγγιση

Ντουζιέρα με σκάλα στο εσωτερικό του Art Nouveau

Αν η σκάλα βρίσκεται στον τοίχο, εξασφαλίζεται η απόκλιση από το ένα επίπεδο. Κατά κανόνα, οι αποστράγγιση με σχισμές με υψηλή απόδοση είναι εξοπλισμένες με αυτόν τον τρόπο. Αυτά τα μοντέλα έχουν αισθητικό σχεδιασμό και είναι σπάνια φραγμένα.

Η πύλη που παρέχεται στη σκάλα μπορεί να είναι στεγνή ή υγρή. Το τελευταίο είναι ενοχλητικό επειδή, με ένα μακρύ απλό πάτωμα ντους, αρχίζουν να εισχωρούν δυσάρεστες οσμές στο δωμάτιο. Ένα ξηρό κλείστρο είναι πιο αποτελεσματικό, απομονώνει πλήρως το δωμάτιο από ένα κεντρικό δίκτυο.

Ντουζιέρα με πλακάκια μωσαϊκού

Δίσκος ντους με αποστράγγιση

Δυνατότητες εισαγωγής στο εσωτερικό

Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια ποικιλία από σόμπες ντους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία σε οποιαδήποτε περιοχή του μπάνιου, αυτό δίνει ένα ορισμένο περιθώριο για τον προγραμματισμό του δωματίου. Τα προϊόντα βρίσκονται σε αξιοζήλευτη ζήτηση από τους σύγχρονους σχεδιαστές:

 • δεν υπάρχει παλέτα που να περιορίζει την πρόσβαση και την ελευθερία κίνησης.
 • η συνοπτική εκτέλεση ενός ευρέος φάσματος σχάρων συμβάλλει στην πλήρη υλοποίηση ακόμη και μη τυποποιημένων έργων.

Οι σόμπες ντους πρέπει να χρησιμοποιούνται σε δωμάτια που έχουν σχεδιαστεί για άτομα με ειδικές ανάγκες. Δεν υπάρχει κατώφλι, οπότε στην υγιεινή ζώνη μπορείτε να τοποθετήσετε ελεύθερα μια αναπηρική καρέκλα.

Μικρή αποστράγγιση ντους

Ντουζιέρα με αποχέτευση

Σε δημόσιους χώρους, για παράδειγμα, γυμναστήρια, γυμναστήρια, νοσοκομεία, πισίνες, ντους στα οποία είναι εξοπλισμένα με σόμπες, φροντίδα για υγρές περιοχές διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό. Συγκεκριμένα, η απουσία κοιλοτήτων και επιπρόσθετων γωνιών επιταχύνει τον καθαρισμό του δωματίου. Τέλος, το γεγονός ότι οι πλάκες έχουν υψηλό επίπεδο αντοχής στη μηχανική καταπόνηση και δεν φοβούνται την εντατική χρήση είναι επίσης σημαντικό - ακόμη και μια απρόσεκτη στάση δεν θα επηρεάσει τις λειτουργικές και αισθητικές ιδιότητες των προϊόντων.

Ντουζιέρα με αποχέτευση στο μπάνιο

Κεφαλή ντους με γραμμική αποστράγγιση

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)