Κάθισμα τουαλέτας - μια απλή συσκευή με ασυνήθιστες λειτουργίες (25 φωτογραφίες)

Πριν επιλέξετε ένα κάθισμα τουαλέτας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις: ασφαλές, άνετο, ανθεκτικό, έχει ελκυστική εμφάνιση.

Το σκαμνί μπορεί να έχει μια ποικιλία σχημάτων (ορθογώνια, σγουρά), αλλά το οβάλ είναι παραδοσιακό και διαδεδομένο.

Συμβατικά, διακρίνονται δύο τύποι καθισμάτων τουαλέτας:

 • μοντέλο - περιλαμβάνεται στο πακέτο υδραυλικών εγκαταστάσεων και προορίζεται μόνο για ένα συγκεκριμένο μοντέλο τουαλέτας. Σε περίπτωση βλάβης ενός τέτοιου μοντέλου κάθισμα τουαλέτας (ή της στερέωσής του), είναι μερικές φορές δύσκολο να βρεθεί μια αντικατάσταση, διότι η διάρκεια ζωής των υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι μεγαλύτερη από εκείνη των εξαρτημάτων και οι κατασκευαστές συχνά ενημερώνουν το φάσμα των τουαλετών.
 • universal - το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε είδος υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Αυτόματο κάθισμα τουαλέτας

Μπεζ καρέκλα τουαλέτας

Λευκό κάθισμα τουαλέτας

Υλικό καθίσματος

Είναι το υλικό κατασκευής που καθορίζει την ευχρηστία και την αισθητική εμφάνιση του προϊόντος. Οι κατασκευαστές προσφέρουν ένα ξύλινο κάθισμα τουαλέτας, πλαστικό, κόντρα πλακέ.

Το Duroplast είναι ένα είδος πλαστικού, αλλά χαρακτηρίζεται από υψηλότερες επιδόσεις: ανθεκτικές σε βλάβες, υγρασία και οσμές. Δεν επηρεάζεται από υπεριώδη και ασθενή οξέα. Ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα είναι η παρουσία στη σύνθεση αντιβακτηριακών ουσιών που παρέχουν αξιόπιστη προστασία από τα βακτηρίδια. Φυσικά, το κόστος αυτών των προϊόντων είναι υψηλότερο από το συνηθισμένο πλαστικό.

Μωσαϊκό κάθισμα τουαλέτας

Τουαλέτα

Πλαστικό κάθισμα τουαλέτας

Τα πλαστικά καθίσματα τουαλέτας είναι τα πιο δημοφιλή και απαιτητικά, λόγω του χαμηλού κόστους τους. Τα πλεονεκτήματα μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν: χαμηλό βάρος, εύκολη φροντίδα (πλύνετε καλά με προϊόντα καθαρισμού), αντοχή στην υγρασία. Μεταξύ των ελλείψεων μπορούν να διακριθούν: η αστάθεια στις μηχανικές καταπονήσεις (εύκολα γρατζουνισμένη και μπορεί να σπάσει με αιχμηρό σοκ), απορροφούν οσμές.

Κάθισμα τουαλέτας Bidet

Μαύρο καθιστικό τουαλέτας

Τα μοντέλα κόντρα πλακέ δεν είναι σε ειδική ζήτηση, αν και τέτοια προϊόντα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, φθηνά και ανθεκτικά. Έτσι ώστε το κάθισμα να στερεώνεται στις άκρες του λεκάνης τουαλέτας και να μην κινείται, το καπάκι είναι εφοδιασμένο με ελαστικά μαξιλάρια. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν: ξεπερασμένη εμφάνιση, δυσφορία όταν αγγίζετε.

Ένα ξύλινο κάθισμα τουαλέτας φαίνεται πιο αισθητικά ευχάριστο και από την άποψη της άνεσης δεν είναι κατώτερο από το duroplast. Ωστόσο, ένα σημαντικό βάρος (σε σύγκριση με το πλαστικό) είναι ένα μειονέκτημα, αφού αν μια ξύλινη κάσα τουαλέτας πέσει κατά λάθος, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ζημιάς στις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον, ο θόρυβος από ένα χαμένο κάθισμα ακούγεται πολύ δυσάρεστος.

Το ύφασμα μπορεί να θεωρηθεί ήδη ως διακόσμηση για το κάθισμα. Μη τυποποιημένο πλαστικό, κόντρα πλακέ ή ντουροπλαστικά προϊόντα, επενδυμένα με υφάσματα. Τα κύρια μειονεκτήματα ενός τέτοιου καθίσματος - παίρνει βρώμικο και φθείρεται γρήγορα.

Κάθισμα τουαλέτας με αισθητήρα πληρότητας

Καθιστικό τουαλέτας με διακόσμηση

Καθίσματα τουαλέτας: Είδη και χαρακτηριστικά

Φαίνεται ότι ένα τόσο απλό προϊόν δεν μπορεί να έχει πολλές ποικιλίες. Παρ 'όλα αυτά, οι κατασκευαστές προσφέρουν αρκετά μοντέλα καθισμάτων τουαλέτας:

 • ένα μαλακό κάθισμα προπυλενίου είναι η ευκολότερη και φθηνότερη επιλογή σχεδιασμού τουαλέτας. Τα κύρια πλεονεκτήματα: απαλότητα, άνεση κατά τη χρήση, χαμηλή τιμή, ποικιλία χρωμάτων και εικόνων στο εξώφυλλο.Μεταξύ των ελλείψεων διακρίνονται: η ευθραυστότητα του προπυλενίου (μέση διάρκεια ζωής του υλικού είναι 1 έτος), το στρώμα επιφάνειας σπάει εύκολα και γρήγορα.
 • τα σκληρά καλύμματα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής (καθορίζεται από την ποιότητα και το πάχος του υλικού). Με προσεκτική χρήση, τα μοντέλα αυτά λειτουργούν σωστά για αρκετά χρόνια (ειδικά ένα ξύλινο κάθισμα τουαλέτας). Ένα γνωστό μειονέκτημα είναι ότι οι πλαστικές συνδέσεις του καπακιού στο μπολ τουαλέτας σπάνε και δεν μπορούν να επισκευαστούν. Προαιρετικά, συνιστάται να αγοράσετε ένα κάθισμα τουαλέτας με μεταλλικά στηρίγματα.
 • οι αυτόματες δομές αυξάνουν / χαμηλώνουν το καπάκι της τουαλέτας χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση (ο αισθητήρας παρουσίας ενεργοποιείται). Πλεονεκτήματα: εξασφαλίζεται η όμορφη εμφάνιση, ο ομαλός έλεγχος του καπακιού, η υγιεινή και η υγιεινή των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Το κύριο μειονέκτημα είναι η υψηλή τιμή.
 • κάθισμα τουαλέτας με μικροδιακοπτό. Σε τέτοιες συσκευές, όχι μόνο το καπάκι, αλλά και το κάθισμα τουαλέτας αυξάνεται αυτόματα. Αυτά τα μοντέλα δεν μπορούν να ονομαστούν κοινά λόγω της υψηλής τιμής, η οποία οφείλεται στη χρήση δαπανηρών υλικών και συσκευών. Η έλλειψη δυνατοτήτων ρύθμισης της διαδικασίας ανύψωσης / μείωσης του προϊόντος ή η χειροκίνητη πτώση / ανύψωση του καλύμματος και του καθίσματος τουαλέτας μπορεί επίσης να αποδοθεί σε μειονεκτήματα. Ορισμένοι κατασκευαστές έχουν ήδη προβλέψει πώς να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία στο κάθισμα της τουαλέτας με ένα μικρό ανελκυστήρα.
 • ειδικά προϊόντα με ενσωματωμένο μπιντέ μπορούν να εξοπλιστούν με οπίσθιο φωτισμό, θέρμανση νερού και ακόμη και στεγνωτήρα μαλλιών.
 • οι αυτόματες ρυθμίσεις ορισμένων σχεδίων περιλαμβάνουν τον αυτοκαθαρισμό, την επιδαπέδια θέρμανση. Επιπλέον, τέτοιες συσκευές συνήθως αφαιρούνται εύκολα και τοποθετούνται σε υδραυλικά.

Οι λάτρεις των έθιμων προϊόντων μπορούν να επιλέξουν καρέκλες με λειτουργίες: αυτόματη αρωματοποίηση του αέρα, υδρομασάζ, ραδιόφωνο.

Θερμαινόμενο κάθισμα τουαλέτας

Κρεμαστά κάθισμα τουαλέτας

Επίστρωση του καθίσματος τουαλέτας

Σε μη θερμαινόμενους χώρους, το θερμαινόμενο κάθισμα τουαλέτας παρέχει επιπλέον άνεση.

Μερικές φορές, για τον εύκολο έλεγχο αυτών των μονάδων, προσφέρονται ειδικά τηλεχειριστήρια που είναι στερεωμένα στο πλάι της τουαλέτας.

Ξύλινο κάθισμα τουαλέτας

Καθιστικό για παιδιά

Καθίσματα τουαλέτας με κλεισίματα

Εγκαθιστώντας ένα κάθισμα τουαλέτας

Αν το προϊόν ενημερώνεται πρόσφατα, είναι σημαντικό να αφαιρέσετε προσεκτικά το παλιό κάλυμμα, ώστε να μην καταστραφούν οι οπές στερέωσης στις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Ένα παρόμοιο σενάριο είναι εφικτό αν τα φωτιστικά ήταν μεταλλικά και σκουριασμένα από την υγρασία. Σε αυτήν την περίπτωση, οι κοχλίες κόβονται προσεκτικά με ένα μύλο ή ένα χαλύβδινο εργαλείο για μέταλλο. Στη συνέχεια οι οπές στερέωσης καθαρίζονται καλά από ακαθαρσίες / σκουριά.

Ορθογώνιο κάθισμα τουαλέτας

Εγκαθιστώντας ένα κάθισμα τουαλέτας

Vintage καθίσματα τουαλέτας

Τώρα τα καθίσματα είναι εξοπλισμένα με πλαστικούς μεντεσέδες, γεγονός που διευκολύνει τη διαδικασία τοποθέτησης / αποσυναρμολόγησης προϊόντων.

Το καπάκι εφαρμόζεται στην τουαλέτα, ενώ οι συνδετήρες πρέπει να ταιριάζουν στις αντίστοιχες τρύπες. Η δομή πιέζεται ελαφρά προς τα εμπρός και μετά τα παξιμάδια σφίγγονται σφιχτά. Τέτοιες ενέργειες θα επιτρέψουν στο καπάκι να είναι σε αυξημένη κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ηλεκτρονικό κάθισμα

Ημικυκλική κάθισμα τουαλέτας

Μπλε κάθισμα τουαλέτας

Πώς να επιλέξετε ένα κάθισμα τουαλέτας;

Ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν μια τουαλέτα με ένα υδραυλικό εξάρτημα. Ωστόσο, αν η τουαλέτα δεν είναι εξοπλισμένη με ένα κάθισμα, τότε είναι εύκολο να το αγοράσετε μόνοι σας.

 1. Πρώτα πρέπει να επιλέξετε τον τύπο μοντέλου - μαλακό ή σκληρό. Πρέπει να θυμόμαστε ότι τα μαλακά προϊόντα έχουν μικρή διάρκεια ζωής.
 2. Προκειμένου το μοντέλο να ταιριάζει απόλυτα στις υδραυλικές εγκαταστάσεις, πρέπει να το επιλέξετε σωστά για την τουαλέτα σε μέγεθος. Σε αυτήν την περίπτωση, μετρούνται οι διαστάσεις των υδραυλικών εγκαταστάσεων: η απόσταση από το κέντρο της οπής στερέωσης έως την εμπρόσθια ακμή του λεκάνης τουαλέτας, το πλάτος του λεκάνης τουαλέτας (από άκρο σε άκρο). Είναι επίσης σημαντικό να μετρήσετε την απόσταση μεταξύ των οπών για την τοποθέτηση του καθίσματος.
 3. Το χρώμα του καπακιού πρέπει να είναι σε αρμονία με το χρώμα του δωματίου. Είναι καλύτερα εάν η σκιά του καθίσματος ταιριάζει με τη σκιά των υδραυλικών, αν και μερικές φορές ένα μαύρο κάθισμα με μια λευκή τουαλέτα φαίνεται πολύ πρωτότυπο. Το ξύλινο κάθισμα τουαλέτας είναι σε απόλυτη αρμονία με οποιοδήποτε ντεκόρ.
 4. Για μικρά παιδιά, μπορείτε να επιλέξετε ειδική επένδυση για την τουαλέτα με μια φωτογραφία.
 5. Εάν θέλετε να τοποθετήσετε ένα κάθισμα με πρόσθετες λειτουργίες (τουλάχιστον με ένα πιο κοντά), τότε πρέπει να καταλάβετε ότι κάθε επιλογή κοστίζει χρήματα. Κατά την αγορά τέτοιων μοντέλων, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα τουαλέτας με μικροαντικλίπωμα είναι λειτουργικό.

Εάν τα νέα υδραυλικά δεν είναι εξοπλισμένα με κάθισμα, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε πρώτα ένα ανέξοδο μέτριο μοντέλο. Εάν θέλετε να εξοπλίσετε την τουαλέτα με ένα θαύμα τεχνολογίας, θα πρέπει να αναπαριστάτε με ακρίβεια τα λειτουργικά χαρακτηριστικά της συσκευής και να είστε βέβαιος να κάνετε ακριβείς μετρήσεις των υδραυλικών εγκαταστάσεων πριν από την αγορά και την εγκατάσταση.

Πλατεία κάθισμα τουαλέτας

Καθίσματα τουαλέτας με μικροδιακοπτό

Εγκαθιστώντας ένα κάθισμα τουαλέτας

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)