Ταπετσαρίες τοίχου: ενδιαφέροντες συνδυασμοί

Το dressing room, όπως και κάθε άλλο δωμάτιο στο διαμέρισμά σας, χρειάζεται από καιρού εις καιρό να ενημερώνεται. Εάν δεν κάνετε ένα βασικό μετασχηματισμό με την αντικατάσταση των υδραυλικών, τότε μπορείτε να κάνετε μόνο μια αντικατάσταση του φινιρίσματος. Φυσικά, στη σύγχρονη αγορά οικοδομικών υλικών θα βρείτε πολλές ποικιλίες τελειωμάτων, αλλά η ταπετσαρία είναι η πιο δημοφιλής και προσιτή.

Wallpaper τουαλέτας

Πώς να επιλέξετε μια ταπετσαρία για την τουαλέτα

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ταπετσαρία τουαλέτας. Τις περισσότερες φορές, το δωμάτιο τουαλέτας χαρακτηρίζεται από ακραίες θερμοκρασίες και υψηλό επίπεδο υγρασίας. Για το λόγο αυτό, κάθε τύπος ταπετσαρίας δεν είναι κατάλληλο για το φινίρισμα της τουαλέτας.

Ταπετσαρία λουλουδιών

Το πρώτο και ίσως το πιο σημαντικό κριτήριο για την επιλογή ταπετσαρίας είναι η αντοχή τους στην υγρασία. Χάρη στην καλή προστασία του από την υψηλή, συνεχώς μεταβαλλόμενη υγρασία, η ταπετσαρία σας θα σας εξυπηρετήσει πιστά για πολλά χρόνια. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε υγρό καθάρισμα ολόκληρου του δωματίου, το οποίο είναι επίσης απαραίτητο, επειδή η καθαριότητα δεν θα επιτρέψει σε κανένα μύκητα να εγκατασταθεί στην ταπετσαρία σας.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι η δύναμη της ίδιας της ταπετσαρίας. Πρέπει να επιλέξετε μόνο ταπετσαρίες υψηλής ποιότητας, με ιδιαίτερη προσοχή στο βάρος της ταπετσαρίας. Λόγω των ιδιαίτερων κλιματικών συνθηκών του δωματίου, δεν είναι κάθε ταπετσαρία να υποστηρίζει το δικό της βάρος. Πρέπει είτε να επιλέξετε ελαφρύτερα μοντέλα είτε να κάνετε μεγάλη έμφαση στην επιλογή κόλλας για ταπετσαρία.

Ασυνήθιστη ταπετσαρία τουαλέτας
Ο τρίτος παράγοντας που επηρεάζει τη συνολική εικόνα του δημιουργημένου εσωτερικού θα είναι η υφή της ταπετσαρίας και το χρώμα τους. Ανάλογα με το εσωτερικό σχέδιο που θέλετε να πάρετε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά τελειώματα, όλα εξαρτώνται αποκλειστικά από τις προτιμήσεις σας.

Φανταστική ταπετσαρία

Πιθανές μορφές ταπετσαρίας

Η ανάπτυξη της σχεδιαστικής σκέψης έχει συμβάλει στο γεγονός ότι σήμερα περιβάλλεται από πολλές διαφορετικές επιλογές ταπετσαρίας. Μπορούν να ποικίλουν ως προς τη σύνθεση, τη μέθοδο εφαρμογής και τις διακοσμητικές λειτουργίες. Εξετάστε τις πιο δημοφιλείς επιλογές:

 

  • Κλασική ταπετσαρία. Είναι απλά, αρκετά φθηνά και έχουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Ιδανικό για την επισκευή μιας οικονομικής κλάσης.
  • Ταπετσαρία για ζωγραφική. Οι εκπρόσωποι αυτού του είδους χαρακτηρίζονται από αυξημένη αντοχή και υψηλή αντίσταση στην υγρασία, γεγονός που αποτελεί το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα τους για χρήση στην τουαλέτα. Επιπλέον, μην ξεχνάτε για ένα τέτοιο πλεονέκτημα - ταπετσαρία για τη ζωγραφική μπορεί να βαφεί τουλάχιστον κάθε μέρα.
  • Υγρή ταπετσαρία. Εάν υπάρχουν πολλοί δύσκολους για να προσεγγίσετε χώρους στην τουαλέτα σας, τότε υγρή ταπετσαρία θα σας βοηθήσει να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα με ευκολία. Δεν αφήνουν ραφές και έχουν υψηλά ποσοστά ηχομόνωσης και θερμομόνωσης.
  • Φωτοτυπικό χαρτί. Μια απλή, αλλά ταυτόχρονα όμορφη επιλογή. Δεν διαφέρουν σε ιδιαίτερες ιδιότητες, αλλά σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μοναδικούς εσωτερικούς χώρους, ειδικά αν τα κάνετε στην τάξη.
  • Μπαμπού ταπετσαρία. Όπως οι λάτρεις των φυσικών υλικών. Ιδανικά ριζώνει στις δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες της αίθουσας τουαλέτας.

Κόκκινη τουαλέτα

Συνδυάζοντας ταπετσαρία με άλλα υλικά διακόσμησης

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι αρκετά σωστό να συνδυάσετε ταπετσαρία με άλλα υλικά, επειδή αυτό δεν είναι μόνο μια ασυνήθιστη απόφαση σχεδιασμού, αλλά και μια αύξηση στην απόδοση του τερματισμού.

Ένα τέλειο παράδειγμα αυτού είναι ο συνδυασμός ταπετσαρίας και κλασικών πλακιδίων.Έχοντας κάνει τη διακόσμηση του κάτω μέρους των τοίχων με πλακάκια και την επάνω, αντίστοιχα, ταπετσαρία, θα κάνετε όχι μόνο μια αρκετά ενδιαφέρουσα εσωτερική διακόσμηση, αλλά και να απλοποιήσετε τη ζωή σας. Τα πλακάκια καθαρισμού υγρών είναι πολύ πιο εύκολα από την ταπετσαρία.

Στην πραγματικότητα, ως εναλλακτική λύση στο πλακάκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα υλικά, για παράδειγμα ξύλο. Το ευγενές υλικό, ειδικά στο κατάλληλο στυλ, θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για το ντεκόρ που λείπει.

Τοίχο τοίχου στην τουαλέτα

Σχέδιο χρωμάτων

Η επιλογή του χρώματος στην τουαλέτα έχει πάντα ιδιαίτερη σημασία, διότι ο σκοπός αυτού του δωματίου είναι αρκετά ασυνήθιστος και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η τουαλέτα είναι ένα από τα πιο κρύα δωμάτια, είναι σίγουρα απαραίτητη μια ειδική προσέγγιση. Είναι απαραίτητο όχι μόνο να δημιουργηθεί μια κατάλληλη ατμόσφαιρα, αλλά και να ζεσταθεί το δωμάτιο σε οπτικό επίπεδο.

Για το λόγο αυτό, συνιστάται η χρήση φωτεινών και ασυνήθιστων χρωμάτων. Επιπλέον, δεν είναι απαραίτητο να κάνετε όλο το δωμάτιο οξύ και φωτεινό, θα είναι αρκετό για να κάνει μια μικρή έγχρωμη προφορά.

Προσπαθήστε να αποφύγετε κρύες αποχρώσεις, τουλάχιστον χωρίς τη χρήση συμπληρωματικών χρωμάτων. Τα σκούρα χρώματα θα είναι επίσης περιττά. Ωστόσο, μπορείτε να παίξετε σε αντίθεση, για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε ένα ασπρόμαυρο συνδυασμό. Επιπλέον, μπορείτε να παίξετε σε μια τέτοια αντίθεση όχι μόνο στη διακόσμηση του δωματίου, αλλά και χρησιμοποιώντας τη λειτουργική διακόσμηση του δωματίου. Για τα υπόλοιπα, επιλέξτε χρώματα με βάση τις δικές σας επιθυμίες και το δημιουργημένο σχέδιο.

Μπεζ ταπετσαρία τουαλέτας

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)