Μινιμαλιστικό στυλ υπνοδωμάτιο (21 φωτογραφίες): αποχρώσεις και ένα όμορφο συνδυασμό των επίπλων, κουρτίνες και ντεκόρ

Μινιμαλισμός στο σχεδιασμό οποιουδήποτε αντικειμένου είναι πάντα η απλότητα, η συνοπτικότητα και η ακρίβεια αντικειμένων που δημιουργούν ένα ενιαίο εννοιολογικό ύφος. Το εσωτερικό του υπνοδωματίου στο στυλ του μινιμαλισμού ανταποκρίνεται πάντα στα ακόλουθα κριτήρια:

 1. Οπτικός και πραγματικός χώρος.
 2. Ελάχιστη ποσότητα επίπλων.
 3. Η έλλειψη συναισθημάτων "ακαταστασίας" του δωματίου.
 4. Η έλλειψη μιας παλέτας χρωμάτων, όλα γίνονται σε ένα ενιαίο χρωματικό σχήμα.
 5. Μονόχρωμη δυνατή.
 6. Η πρακτικότητα και η ευκολία υπερισχύουν πάντα από τη διακόσμηση και την αισθητική.

Φωτεινό υπνοδωμάτιο στο στυλ του μινιμαλισμού

Αυτές οι απαιτήσεις δημιουργούν ήδη μια συγκεκριμένη εικόνα ενός ιδανικού υπνοδωματίου μινιμαλιστικού ύφους, αλλά για λόγους πληρότητας είναι απαραίτητη μια ολόκληρη σειρά σαφήνειας και βελτίωσης.

Τόσο διαφορετικό μινιμαλισμό

Ο μινιμαλισμός συμμορφώνεται με τις παραπάνω απαιτήσεις, αλλά έχει μια ορισμένη ποικιλία, και όσον αφορά την κρεβατοκάμαρα, η επιλογή του μινιμαλιστικού ύφους είναι αρκετά μεγάλη.

Μινιμαλιστική Υπνοδωμάτιο Αντίθεση

Ο μινιμαλισμός μπορεί να είναι:

 • Ethnic. Όταν ένας σχεδιαστής παίρνει χαρακτηριστικά και διακοσμητικά στοιχεία ενός συγκεκριμένου ανθρώπου, γευματίζει όλη τη λακωνικότητα και την απλότητα και στη συνέχεια δημιουργεί ένα συγκεκριμένο στυλ μινιμαλισμού. Τις περισσότερες φορές, ένα ιαπωνικό ή αφρικανικό στυλ εμπίπτει σε ένα τέτοιο αντικείμενο.
 • Σκανδιναβική. Οι σχεδιαστές τονίζουν το σκανδιναβικό στιλ λόγω της πρακτικότητας και της εξωτερικής αισθητικής. Το σκανδιναβικό στυλ είναι ένα είδος εσωτερικού χώρου, συχνά ντυμένο με εξαιρετικά ελαφρύ ή μάλλον λευκό παλέτα. Υψηλά ταβάνια, η απουσία κουρτινών, λευκά έπιπλα, φυσικά δάπεδα - όλα αυτά είναι το σκανδιναβικό, μινιμαλιστικό ύφος.
 • Urbanistic. Η ανάπτυξη των πόλεων περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής, την αρχιτεκτονική που γίνεται πάντα με σαφείς, γεωμετρικές μορφές, την εξωτερική κομψότητα και την πρακτικότητα των ίδιων των κτηρίων. Αυτός ο τύπος στυλ προεκλογίστηκε με επιτυχία στο εσωτερικό σχέδιο του σπιτιού: από την κουζίνα μέχρι την κρεβατοκάμαρα.
 • Hi-tech. Η υψηλή τεχνολογία, όπως ο σχεδιασμός μιας κρεβατοκάμαρας με το στυλ του μινιμαλισμού, φοβίζει πολλούς, αλλά αυτός που αντιπροσωπεύει τη σαφήνεια, τη συνοπτικότητα, την τάξη. Έπιπλα, ταπετσαρίες, παράθυρα, οροφή - όλα εμφανίζονται σε ένα και μόνο "κρύο" χρώματα.

Μινιμαλιστική λευκή και γκρι κρεβατοκάμαρα

Η επιλογή του στυλ καθορίζει επίσης την επιλογή των ιδιοτήτων του εσωτερικού, δηλ. έπιπλα, κουρτίνες, αξεσουάρ, διακόσμηση και πολλά άλλα.

Για παράδειγμα, επιλέγοντας ένα κλασικό στιλ, ο σχεδιαστής πρέπει να επιλέξει τα τυποποιημένα ξύλινα έπιπλα και τα κατάλληλα αξεσουάρ. Για την υψηλή τεχνολογία, είναι απαραίτητο να αγοράσετε έπιπλα με στοιχεία από μέταλλο, πλαστικό και έβενο, και οι κλασικές κουρτίνες αντικαθίστανται από περσίδες. Και σκανδιναβικός μινιμαλισμός απαιτεί τη χρήση επίπλων με καθρέφτες, στοιχεία αποκλειστικά λευκού χρώματος και γούνας, κρεβάτι.

Μαύρο, γκρι και λευκά χρώματα στο υπνοδωμάτιο με στυλ μινιμαλισμού.

Μινιμαλιστικό γκρίζο και λευκό υπνοδωμάτιο

Μινιμαλισμό ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα

Στυλ μινιμαλισμού στο εσωτερικό του υπνοδωματίου: η βάση του στυλ

Η πρώτη ένωση που πετάει στον εγκέφαλο με τη λέξη "μινιμαλισμός" είναι το ελάχιστο. Ένα ελάχιστο των πραγμάτων, ένα ελάχιστο χαρακτηριστικό, ένα ελάχιστο χώρο. Μια κρεβατοκάμαρα με το στυλ του μινιμαλισμού θα πρέπει να λύσει το κύριο πρόβλημα - πώς να παρέχει έναν ενοικιαστή με πολύ χώρο, να μην απορρίπτει το δωμάτιο και ταυτόχρονα να διατηρεί άνεση σε αυτό.

Ένα άτομο πρέπει να επιλέξει ένα στυλ εσωτερικού χώρου που θα αφαιρέσει όλα τα περιττά και θα του δώσει οπτικό χώρο. Το πιο σημαντικό μέρος σε αυτό το θέμα είναι τα έπιπλα - είναι αυτή που είναι σε θέση να κρύψει όλα τα σκουπίδια που συσσωρεύονται στο δωμάτιο.Απλά πρέπει να εγκαταστήσετε μια ντουλάπα, ένα ενσωματωμένο ντουλάπα, ένα κρεβάτι με ενσωματωμένα συρτάρια, κλπ.

Μοντέρνο κομψό υπνοδωμάτιο με στυλ μινιμαλισμού.

Το δεύτερο ερώτημα είναι κουρτίνες. Οι κουρτίνες σε ένα υπνοδωμάτιο με μινιμαλιστικό στυλ έχουν επίσης ορισμένες απαιτήσεις:

 1. Σημαντική υφή.
 2. Δεν υπάρχει χώρος ζύγισης (δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταξωτά ή βελούδινα κουρτίνες).
 3. Δεν πρέπει να υπάρχουν φωτεινά χρώματα.
 4. Οι κουρτίνες πρέπει να συγχωνευθούν σε ένα ενιαίο χρωματικό σχέδιο με τον τοίχο.

Μινιμαλιστικό μοντέρνο υπνοδωμάτιο με τραπέζι

Σε γενικές γραμμές, οι κουρτίνες είναι οι ίδιες υψηλής τεχνολογίας, αλλά αν δεν τηρείτε αυτό το συγκεκριμένο στυλ, τότε θα πρέπει να έχουν απαλότητα. Οι κουρτίνες στον μινιμαλισμό δεν πρέπει να είναι βαριές, αντίθετα, η απλότητα και η ελαφρότητα είναι καλύτερες.

Και η τελευταία ερώτηση είναι το σχέδιο χρωμάτων. Αν προσωπικά δεν σας αρέσει το σκανδιναβικό στυλ, το οποίο περιλαμβάνει αποκλειστικά λευκούς τόνους, τότε μπορείτε να επιλέξετε το δικό σας σχέδιο χρωμάτων. Ο ιδανικός συνδυασμός χρώματος είναι τα λευκά και παστέλ χρώματα (μπεζ, γκρι, κλπ.). Ωστόσο, μια κρεβατοκάμαρα με στυλ μινιμαλισμού μπορεί να κατασκευαστεί σε δύο παστέλ αποχρώσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση, το μινιμαλιστικό ύφος παρέχει μόνο 2 χρώματα, είναι καλύτερα να αρνηθεί την 3η

Μινιμαλιστική ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα με βιβλιοθήκη.

Λευκή και μπεζ κρεβατοκάμαρα στο ύφος του μινιμαλισμού.

Cozy υπνοδωμάτιο στο στυλ του μινιμαλισμού

Μινιμαλιστικά έπιπλα υπνοδωματίου

Τα έπιπλα στο στυλ του μινιμαλισμού είναι έπιπλα χωρίς περιττές εξωτερικές λεπτομέρειες (πίνακες ζωγραφικής, σχέδια, γλυπτά, εικόνες). Ταυτόχρονα, τα έπιπλα σε αυτό το ύφος είναι συνήθως μικρά, γεγονός που δίνει στο χώρο περισσότερο χώρο και συνοπτικό σχεδιασμό.

Λευκά, μπεζ και καφέ χρώματα στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας με στυλ του μινιμαλισμού.

Το κέντρο της κρεβατοκάμαρας είναι γεμάτο με ένα κρεβάτι - αυτή είναι η βάση του μινιμαλισμού, αφού το κρεβάτι είναι το μόνο οπτικά μεγάλο αντικείμενο. Πιο συχνά κρεβάτια είναι εγκατεστημένα με βάθρο, ένα μέρος όπου μπορείτε να βάλετε επιπλέον πράγματα.

Στις άκρες του κρεβατιού υπάρχουν μικρές νύχτες με τα ίδια φώτα. Δεν υπάρχουν ογκώδη γραφεία, ούτε ράφια, γραφεία υπολογιστών, γενικά, όλα τα σωματικά μεγάλα αντικείμενα είναι θανατηφόρα σε ένα μινιμαλιστικό ύφος. Εάν εγκαταστήσετε μια ντουλάπα, τότε μόνο μια συρόμενη ντουλάπα, κατά προτίμηση με μεγάλους καθρέφτες - αυτό δίνει στον χώρο ένα μεγάλο οπτικό χώρο.

Εάν η κρεβατοκάμαρα για εσάς δεν είναι μόνο το δωμάτιο στο οποίο κοιμάστε, αλλά και το δωμάτιο όπου χαλαρώνετε, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ καλά μια γωνιά χαλάρωσης. Αυτό δεν απαιτεί ειδικές διακοσμήσεις, χρειάζεστε μόνο: ένα χαλί, μια πολυθρόνα, ένα μικρό τραπέζι και κάποιο είδος λαμπτήρα δαπέδου. Είναι σημαντικό μόνο να τηρείτε μια ενιαία παλέτα χρωμάτων και να χρησιμοποιείτε έπιπλα με μινιμαλιστικό ύφος.

Γυαλιστερό τοίχο στο υπνοδωμάτιο με το στυλ του μινιμαλισμού.

Μινιμαλιστικό υπνοδωμάτιο

Μινιμαλιστική κρεβατοκάμαρα με γκαρνταρόμπα

Διακριτικό σκανδιναβικό στιλ στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Υφάσματα μινιμαλισμού, διακόσμηση και αξεσουάρ

Το τμήμα τοίχου που βρίσκεται πάνω από το κρεβάτι δεν πρέπει να είναι άδειο, πρέπει να είναι γεμάτο με μερικά σχεδιαστικά στοιχεία. Μπορεί να είναι μια εικόνα, πίνακες, λάμπες, μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμη και κόγχες, αλλά μόνο μικρές σε όγκο.

Μια μινιμαλιστική κρεβατοκάμαρα δεν πρέπει να είναι γεμάτη από υφάσματα. Τα μόνα υφάσματα εδώ είναι κλινοσκεπάσματα, αλλά ακόμη και θα πρέπει να είναι μονότονα, χωρίς σχέδια, σχέδια - μόνο ένα απλό κλασικό. Εάν δεν χρησιμοποιείται το σκανδιναβικό στυλ, είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε μαύρο ύφασμα, θα δημιουργήσει αντίθεση στην κρεβατοκάμαρα.

Φωτεινό μινιμαλιστικό υπνοδωμάτιο

Ο φωτισμός είναι επίσης σημαντικός, είναι που κάνει τον μινιμαλισμό μινιμαλισμό. Όταν υπάρχει ένα πολύ φως και πηγές σε ένα δωμάτιο, αυτό πάντα αυξάνει τον οπτικό χώρο στο δωμάτιο, εμφανίζεται ένα αίσθημα ευρυχωρίας, αλλά ταυτόχρονα διατηρείται η ζεστασιά και η άνεση. Η ιδανική και καινοτόμος λύση εδώ δεν είναι η χρήση ενός πολυέλαιου, αλλά ο φωτισμός από τους τοίχους του δωματίου. Τα απλά φωτιστικά με λακωνικό σχεδιασμό είναι αρκετά κατάλληλα για τη δημιουργία μεγάλου όγκου φωτός.

Μινιμαλιστικό ασπρόμαυρο ευρύχωρο υπνοδωμάτιο

Όσο για τους τοίχους στο σύνολό τους, θα πρέπει να είναι κυρίως κενές. Μην παρακάνετε τη διακόσμηση, αλλιώς το μινιμαλιστικό ύφος σας θα μετατραπεί σε ένα άγευστο σωρό. Μπορείτε να εγκαταστήσετε πίνακες, όμορφα ρολόγια τοίχου, αν είναι υψηλής τεχνολογίας, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε τεράστια ηλεκτρονικά ρολόγια.

Στην κομοδίνα τοποθετήσαμε μόνο ένα ξυπνητήρι, ένα βιβλίο και βάλαμε έναν λαμπτήρα δαπέδου. Εάν το υπνοδωμάτιο σας φαίνεται "κρύο", άβολα, τότε μπορείτε να προσθέσετε ακόμα περισσότερο φως μέσα από την εγκατάσταση των μικρών λαμπτήρων, μια συλλογή φωτογραφιών είναι αρκετά κατάλληλο. Το κυριότερο είναι η αίσθηση της αναλογίας · δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο.

Μινιμαλιστικό υπνοδωμάτιο με ντους

Υπνοδωμάτιο σοφίτα σε στυλ σκανδιναβικού στιλ

Μικρό υπνοδωμάτιο σκανδιναβικού στιλ στο σπίτι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)