Ξυλόγλυπτα κρεβάτια: έχουμε βασιλικό υπόλοιπο (24 φωτογραφίες)

Εάν νωρίτερα μόνο μπλε αίματα θα μπορούσαν να στηριχθούν στο βασιλικό κρεβάτι, σήμερα σχεδόν ο καθένας μπορεί να εφοδιαστεί με ένα βασιλικό κρεβάτι. Για παράδειγμα, ξυλόγλυπτα κρεβάτια είναι μια μεγάλη επιλογή για τη δημιουργία ενός βασιλικού εσωτερικού. Ένα σύνθετο περίτεχνο σχέδιο τους κάνει ένα πραγματικό έργο τέχνης, το οποίο μαρτυρεί την καλή γεύση των ιδιοκτητών και την φιλόδοξη προοπτική τους στη ζωή.

Σκαλιστό ανοιχτό κρεβάτι

Φυσικά, ένα τέτοιο σκαλιστό κρεβάτι είναι απίθανο να είναι κατάλληλο σε ένα μοντέρνο εσωτερικό σε μινιμαλιστικό ή υψηλής τεχνολογίας ύφος. Το ευγενές ξύλο απαιτεί εξαιρετική στυλιζαρίωση σε κλασσικές εκδηλώσεις. Κλασικά, μπαρόκ, ροκόκο και ακόμη και μερικές σύγχρονες επιλογές - αυτά είναι τα στυλ που μπορούν να φιλοξενήσουν με επιτυχία ένα σκαλιστό κρεβάτι.

Ξυλόγλυπτο Κρεβατοκάμαρα

Χαραγμένο μπαρόκ κρεβάτι

Τα χαραγμένα διπλά κρεβάτια θα φαίνονται υπέροχα στα υπνοδωμάτια ενός αρχοντικού που έχει κατασκευαστεί σε ένα από τα παρουσιαζόμενα στυλ, ενώ μεμονωμένα κρεβάτια θα διακοσμούν τα δωμάτια των κοριτσιών που ονειρεύονται ένα ρομαντικό μέλλον.

Ξυλόγλυπτο λευκό κρεβάτι

Χαραγμένο μαύρο κρεβάτι

Σκαλιστό κρεβάτι σε κλασικό στιλ

Ειδική εμφάνιση

Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα ενός σκαλιστά κρεβατιού, διότι στην πραγματικότητα βασίζεται στον παραδοσιακό σχεδιασμό μιας κουκέτας, ωστόσο, μπορεί να σημειωθεί ότι ένα τέτοιο κρεβάτι:

 • Φαίνεται πολύ εκλεπτυσμένο και κομψό.
 • έχει μια μοναδική απόδοση (συνήθως τα κρεβάτια με σκαλιστά διακόσμηση γίνονται στην τάξη)?
 • διαφέρει σε μεγάλη διάρκεια ζωής (για τη δημιουργία τέτοιων κλινών χρησιμοποιούν στερεές φυλές δέντρου που διατηρούν τις ιδιότητες δεκαετίες).

Φυσικά, ένα τέτοιο κρεβάτι απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίσετε προσεκτικά όλες τις μπούκλες και στροφές, επειδή η σκόνη και η σκόνη συσσωρεύονται καλύτερα σε αυτά. Αν αυτό δεν γίνει, το κρεβάτι σύντομα θα μετατραπεί σε έκθεση μουσείου, και όχι σε ένα κομψό υπνοδωμάτιο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να εργάζεστε σκληρά με υγρό καθαρισμό · είναι προτιμότερο να αποθηκεύετε με ειδικά πινέλα και εργαλεία για τη θεραπεία ξύλινων επιφανειών.

Ξυλόγλυπτο κρεβάτι

Ξυλόγλυπτο δρύινο κρεβάτι

Παραλλαγές απόδοσης

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα σκαλιστά κρεβάτια είναι κατασκευασμένα κυρίως από πολύτιμο ξύλο, συνήθως δρυς και φέτα. Το ξύλο τους κόβεται καλύτερα και διατηρεί την απόδοσή του για δεκαετίες. Οι ειδικές επιχρίσεις και τα χρώματα για το ξύλο, που η αγορά των κατασκευών είναι πλούσια σήμερα, καθιστούν δυνατή την επίτευξη διαφορετικών αποχρώσεων της εμφάνισης του ξύλου.

Σκαλιστό γοτθικό κρεβάτι

Ινδικό στιλ σκαλιστό κρεβάτι

Όπως γνωρίζετε, ένα από τα σημάδια της καλής γεύσης είναι η μετριοπάθεια, επομένως, όταν κάνετε σκαλισμένα στοιχεία του κρεβατιού σας, θα πρέπει να καθοδηγείται από αυτόν τον κανόνα. Φυσικά, μπορείτε να διακοσμήσετε ολόκληρο το κρεβάτι γύρω από την περίμετρο, αλλά υπάρχουν μόνο δύο από τις πιο δημοφιλείς περιοχές που είναι κατάλληλες για διακόσμηση:

 • σκαλισμένα πόδια?
 • ξυλόγλυπτο κεφαλάρι.

Εάν τα πόδια γίνονται πιο συχνά με τη μορφή ογκομετρικών γλυπτών από ξύλο, τότε τα κεφαλάρια γίνονται ένα πραγματικό πεδίο για φαντασία, όπου ξεδιπλώνεται πραγματικά μαγευτική χειροτεχνία του δημιουργού. Τα όμορφα κεφαλάρια μοιάζουν μερικές φορές με πίνακες από μεγάλους δασκάλους και γίνονται ένα ανεξάρτητο στοιχείο του εσωτερικού.

Ξυλόγλυπτο κεφαλάρι

Ξυλόγλυπτο κρεβάτι εξοχικού στυλ

Τέχνη στο σπίτι

Η ξυλογλυπτική ως τέχνη προέρχεται από τους αρχαίους χρόνους. Στη Ρωσία, αυτός ο τύπος μετασχηματισμού του χώρου έχει μια ιδιαίτερη ιστορία. Πολλά μνημεία αρχιτεκτονικής, διακοσμημένα με ξύλινα γλυπτά, εξακολουθούν να ανήκουν στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.

Ως διακόσμηση για οικιακά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των κρεβατιών, χρησιμοποιήστε μόνο μερικές από τις πιο διάσημες επιλογές για ξυλογλυπτική, οι οποίες αξίζουν να μιλήσουμε λεπτομερέστερα:

 • επίπεδη αυλάκωση?
 • ανάγλυφο.
 • μέσω?
 • γλυπτική.

Όλες αυτές οι τεχνικές έχουν πολλές υποκατηγορίες, οι οποίες σχηματίστηκαν σε διαφορετικές σχολές κυρίων και σε διαφορετικά εδάφη, αλλά όλες χαρακτηρίζονται από αξεπέραστη πολυπλοκότητα και δεξιότητα.

Σκαλιστό κρεβάτι

Μαλακό ξυλόγλυπτο κεφαλάρι

Επίπεδη σπείρα

Αυτός ο τύπος εργασίας με ξύλο υποδηλώνει ότι το κύριο υπόβαθρο παραμένει επίπεδο και τα στοιχεία χαρακτικής αποκτώνται σαν να είναι ενσωματωμένα σε αυτό. Υπάρχουν διάφοροι κύριοι τύποι αυτής της τεχνικής:

 • σκάλισμα περίγραμμα - μόνο το περίγραμμα των αντικειμένων κόβεται, η κύρια επιφάνεια τους βρίσκεται στο επίπεδο με το φόντο.
 • - η σχεδίαση σε αυτή την περίπτωση δημιουργείται με εγκοπές διατεταγμένες σε διαφορετικές κατευθύνσεις με τη μορφή βραχιόνων που εφαρμόζονται με ειδικό εργαλείο.
 • μαύρη λακαριστική σκάλισμα - η εργασία πραγματοποιείται πάνω σε μια επιφάνεια επικαλυμμένη αρχικά με μαύρο βερνίκι, δημιουργώντας έτσι ένα ασυνήθιστο παιχνίδι αντιθέσεων.
 • γεωμετρική σκάλισμα - αυτή η τεχνική βασίζεται σε ευθείες γραμμές και συνδυασμούς διαφόρων σχημάτων που είναι συνυφασμένα σε ένα περίπλοκο στολίδι.

Το σπείρωμα με επίπεδη αυλάκωση είναι κατάλληλο για τη διακόσμηση των πίσω και πλευρικών επιφανειών της κλίνης.

Ξυλόγλυπτο κρεβάτι καρυδιάς

Ανάγλυφο νήμα

Η τεχνική αυτή θεωρείται πιο πολύπλοκη από την επίπεδη οδοντωτή. Εδώ, τα στοιχεία δεν είναι ενσωματωμένα στο παρασκήνιο, αλλά ανυψώνονται πάνω από αυτό, δημιουργώντας έτσι τρισδιάστατες εικόνες στο αεροπλάνο. Εξετάστε τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες εξοπλισμού:

 • επίπεδη ανάγλυφη ξυλογλυπτική - το φόντο και το σχέδιο είναι στο ίδιο επίπεδο.
 • (σχήμα που προβάλλει ελαφρώς πάνω από τη βάση) και η υψηλή ανακούφιση (τα στοιχεία προεξέχουν σημαντικά πάνω από το φόντο και γίνονται σαν γλυπτά) διακρίνονται.

Αυτός ο τύπος ξυλουργικής είναι κατάλληλος για τη διακόσμηση επίπλων και εξωτερικών αντικειμένων. Θα φανεί πολύ ωραίο στα ενήλικα διπλά κρεβάτια και στα κεφάλια των παιδικών κρεβατιών. Για το παιδί θα είναι μια ολόκληρη ιστορία που λέγεται στο δωμάτιό του, η εικόνα μπορεί να μελετηθεί κάθε φορά πριν πάτε για ύπνο, βρίσκοντας πάντα κάτι νέο.

Ξυλόγλυπτο κρεβάτι Patina

Σκαλιστό κρεβάτι με επιχρύσωση

Μέσα από το νήμα

Όπως υποδηλώνει το όνομα, σε αυτή την περίπτωση, το ξύλο περνάει, και συχνά ξεφορτώνεται το φόντο. Ο προκύπτων σχεδιασμός γεμίζει με ελαφρότητα, λιχουδιά και ευελιξία. Ένα τέτοιο κρεβάτι από συμπαγές ξύλο θα είναι μια εξαιρετική διακόσμηση του δωματίου μιας νεαρής κοπέλας.

Ανάλογα με το εργαλείο που χρησιμοποιείται, ένα τέτοιο νήμα μπορεί να είναι:

 • τα σχιστολιθικά σμίλα χρησιμοποιήθηκαν στην εργασία.
 • πριονισμένο - το φόντο αφαιρέθηκε με πριόνι ή παζλ.

Μια ανοιχτή πλάτη που γίνεται με μια τέτοια τεχνική θα φαίνεται σχεδόν χωρίς βαρύτητα και να γεμίζει ολόκληρο το περιβάλλον εσωτερικό με ευκολία. Πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα όταν επιλέγετε το φόντο που περιβάλλει την κρεβατοκάμαρα · τίποτε δεν πρέπει να κάνει τη δομή που έχει δημιουργηθεί πιο βαρύ.

Σκαλιστό κρεβάτι σε στιλ της Προβηγκίας

Ξυλόγλυπτο λουλούδι κρεβάτι

Τεχνική γλυπτικής

Αυτός ο τύπος νήματος χρησιμοποιείται συνήθως για τη διακόσμηση των ποδιών του κρεβατιού ή των μπαλκονιών, με τα οποία διατηρείται πάνω από το κρεβάτι ένα κουβούκλιο ή ένα κουβούκλιο. Οι ογκομετρικές μορφές κόβονται με ιδιαίτερη ακρίβεια και γίνονται ανεξάρτητα έργα τέχνης.

Όταν διακοσμούν τις πλάτες, μερικές φορές χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική, αλλά οι αριθμοί έρχονται σχεδόν εντελώς στο γενικό υπόβαθρο και αρχίζουν να ζουν τη ζωή τους.

Αυτή η τεχνική δεν έχει συγκεκριμένες ποικιλίες, αλλά διαφέρει εδαφικά και ανήκει στην σχολή των τεχνιτών. Τα φυσικά γλυπτά είναι γνωστά: φυτά, δέντρα, ζώα και πτηνά. ανθρώπινες μορφές · θρησκευτικές εικόνες και σκηνές μάχης. Αυτός ο τύπος δεξιοτήτων απαιτεί υψηλά προσόντα, επομένως, κάθε πρότυπο εκτελείται σε ένα μόνο αντίγραφο και θεωρείται πραγματικό έργο τέχνης.

Ξυλόγλυπτο κρεβάτι ροκοκό

Ξύλινο σκαλιστό κρεβάτι

Πρόσθετος σχεδιασμός

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό όλων αυτών των μοτίβων είναι η ανεξαρτησία τους. Στην ουσία, είναι τόσο αυτάρκεις που συχνά γίνονται ξεχωριστά στοιχεία του εσωτερικού.

Ωστόσο, συχνά μερικά στολίδια απαιτούν τη σωστή υποστήριξη για να ξεδιπλώσουν με πλήρη ισχύ. Έτσι, για παράδειγμα, μπορείτε να διακοσμήσετε το κρεβάτι με ένα θόλο αέρα σε ανατολίτικο στυλ ή μεταξωτό κάλυμμα από μετάξι, το οποίο θα μεταφέρει την εποχή της βικτοριανής Αγγλίας.

Τα παιδικά κρεβάτια μπορούν να βαφτούν σε διαφορετικές αποχρώσεις και το μοντέλο δύο επιπέδων μπορεί να είναι εξοπλισμένο με σκαλιστή σκάλα που θα συνδυάζει τα σχέδια των ποδιών και των πίσω στη μία σύνθεση. Οι εικόνες μπορούν επίσης να διακοσμηθούν με μεταλλικά ένθετα ή μερικά μέρη να καλύπτονται με χαλκό και επιχρύσωση.

Σκαλιστό κρεβάτι με ασημί κεφαλάρι

Υπάρχουν επιλογές όταν το νήμα εναλλάσσεται με μαλακά ένθετα υφάσματος επαναλαμβάνοντας την ταπετσαρία του καλύμματος ή των καλύμματα. Με μια λέξη, αν σας φαίνεται ότι το νήμα δεν αντικατοπτρίζει επαρκώς τις απόψεις σας, έχετε πάντα πολλές επιλογές για να το κερδίσετε μόνοι σας.

Σκαλιστό κρεβάτι με τραπέζια

Φυσικά, η σκάλισμα στην επιφάνεια της πλάτης ή των ποδιών θεωρείται το πιο ακριβό και πραγματικά χρονοβόρο. Μόνο οι πλοίαρχοι του σκάφους τους τολμούν να κάνουν αυτό, αλλά το έργο τους σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο. Αν οι οικονομικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν μια τέτοια δαπανηρή επένδυση, μπορείτε πάντα να καταφύγετε στην επιλογή όταν κατασκευάζονται μόνο σκαλισμένα μέρη, τα οποία στη συνέχεια τοποθετούνται πάνω στην επιφάνεια του κεφαλιού. Ίσως αυτό το σχέδιο θα φανεί κάπως απλό, αλλά σίγουρα δεν θα χάσει την αισθητική του αξία. Η σωστή επιλογή εικόνας και master θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα εξαίσιο αριστούργημα σε αυτή την τεχνική.

Σκαλιστό κρεβάτι σε ανατολίτικο στυλ.

Η ζωή σε ένα κλασικό εσωτερικό είναι πολύ δύσκολη και δαπανηρή, απαιτεί μια ξεχωριστή προοπτική για τη ζωή και μια ξεχωριστή στάση απέναντι στον κόσμο. Ωστόσο, αν αποφασίσετε να κάνετε ένα τέτοιο βήμα, το περιβάλλον σας πρέπει να αντιστοιχεί στην εικόνα και τα έπιπλα στα οποία περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας δεν αποτελούν εξαίρεση. Θέλεις να κοιμηθείς βασιλικά; Δημιουργήστε το βασιλικό κρεβάτι σας και ζήστε με στυλ.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)