Κομψή κρεβατοκάμαρα: χαρακτηριστικά της επιλογής (24 φωτογραφίες)

Η κεντρική θέση στα έπιπλα του υπνοδωματίου είναι σίγουρα καταλαμβάνεται από το κρεβάτι - ένα μέρος για ξεκούραση και ύπνο. Επιπλέον, το εσωτερικό του δωματίου, ο διακοσμητικός σχεδιασμός και η διακόσμηση εμπλέκονται στη δημιουργία μιας ήρεμης, άνετης και χαλαρωτικής ατμόσφαιρας. Για να απλουστευθεί η επιλογή κατάλληλων επίπλων, οι κατασκευαστές παράγουν όμορφα σετ υπνοδωματίων, όπως ένα κρεβάτι, κομοδίνα, ντουλάπα, συρταριέρα, άλλα είδη επίπλων.

Μπαρόκ κρεβατοκάμαρα

Λευκή κρεβατοκάμαρα

Για να μην κάνουν λάθος κατά τη σύνταξη του σετ, καθοδηγούνται από τις ακόλουθες παραμέτρους: τις διαστάσεις και τον αριθμό των απαραίτητων τεμαχίων επίπλων, το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα έπιπλα, τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών διαμερισμάτων με στυλ και χρώμα, μέγεθος, διαρρύθμιση της κρεβατοκάμαρας.

Σετ κρεβατοκάμαρας

Μαύρο υπνοδωμάτιο

Η σωστή διάταξη των επίπλων, λαμβάνοντας υπόψη τη διάταξη του δωματίου

Το ευρύχωρο δωμάτιο μπορεί να επιπλωθεί χωρίς προβλήματα. Πρέπει να ονειρευτείτε με μικρά υπνοδωμάτια. Ο βασικός κανόνας για την επιλογή επίπλων διατηρεί τις αναλογίες μεταξύ των μεγεθών των αντικειμένων και του δωματίου. Η καλύτερη επιλογή για τη δημιουργία ενός αρμονικού χώρου είναι τα αρθρωτά σύνολα υπνοδωματίων. Επειδή το κύριο πλεονέκτημα του συστήματος είναι η δυνατότητα επιλογής κατάλληλων αντικειμένων από διάφορα σετ επίπλων.

Μαύρο και άσπρο υπνοδωμάτιο

Κλασικό υπνοδωμάτιο

Κατά την τοποθέτηση ενός μικρού δωματίου, όλα τα στοιχεία του περιβάλλοντος θα πρέπει να επεκτείνουν οπτικά το δωμάτιο και να εργαστούν για να δημιουργήσουν άνεση.

Θα πρέπει σίγουρα να δίνετε προσοχή στα ακουστικά με γυαλιστερά προσόψεις (σχεδόν καθρέφτες), τα οποία έχουν υψηλή ανακλαστικότητα και συνεπώς θα αυξήσουν οπτικά το χώρο.

Σκαλιστό υπνοδωμάτιο

Γκρι υπνοδωμάτιο

Δεδομένου ότι η περιοχή ενός μικρού δωματίου δεν επιτρέπει να εξοπλιστεί μια ολοκληρωμένη εντοιχισμένη ντουλάπα, μια εξαιρετική λύση στο ζήτημα είναι να εγκαταστήσετε ένα υπνοδωμάτιο σύνολο με μια γωνιακή ντουλάπα.

Ξύλινο υπνοδωμάτιο

Δίκλινο Σετ Υπνοδωμάτιο

Η αρμονική διάταξη των στοιχείων του αρθρωτού συστήματος στην κρεβατοκάμαρα καθορίζεται από τη σωστή διάταξη μεμονωμένων αντικειμένων σε σχέση με τα ανοίγματα θυρών και παραθύρων. Συνιστάται να ρυθμίζετε τα έπιπλα του υπνοδωματίου, λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες της εργονομίας:

  • για βολική κίνηση στο δωμάτιο, είναι επιθυμητό να παραμείνουν τουλάχιστον 50 cm ελεύθερου χώρου σε κάθε πλευρά του κρεβατιού.
  • το κρεβάτι καταλαμβάνει μια μεγάλη περιοχή στο υπνοδωμάτιο που, και ως εκ τούτου συνιστάται να το εγκαταστήσετε με το κεφάλι στον τοίχο?
  • δεν είναι επιθυμητό να τοποθετηθεί το κρεβάτι κοντά στο παράθυρο, καθώς αυτό θα περιπλέξει την προσέγγιση στο άνοιγμα του παραθύρου. Επιπλέον, τα ρεύματα και ο κρύος αέρας με ανοιχτά πλαίσια εμποδίζουν μια ευχάριστη διαμονή.
  • η συμμετρική διάταξη κομοδίνακων δίνει στο εσωτερικό μια τελική εμφάνιση, αν και ορισμένοι σχεδιαστές προτιμούν μια ασύμμετρη εγκατάσταση στοιχείων ακουστικών.
  • τα σετ γωνιακών υπνοδωματίων είναι πάντα εξοπλισμένα με ένα γωνιακό ντουλάπι, το οποίο αποτελεί εξαιρετική επιλογή για εξοικονόμηση χώρου. Δεν είναι επιθυμητό να εγκατασταθεί ένα ερμάριο κοντά σε τοίχο όπου υπάρχει παράθυρο, καθώς κατά τη διάρκεια της ημέρας τα εσωτερικά περιεχόμενα δεν θα είναι επαρκώς φωτισμένα με φυσικό φως. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα ντουλάπι στον τοίχο απέναντι / στο πλάι του παραθύρου.

Η σωστή διάταξη επίπλων στο δωμάτιο θα δημιουργήσει ένα αίσθημα ελεύθερου χώρου. Προκειμένου η κρεβατοκάμαρα να γίνει ένας πραγματικός χώρος ξεκούρασης και χαλάρωσης, πρέπει επίσης να επιλέξετε τις παλέτες χρωμάτων των επίπλων και των τελειωμάτων που είναι ευχάριστα στα μάτια και συμπληρώνουν το σχέδιο.

Δωμάτιο υπνοδωματίου αιθινό ύφος

Φουτουριστικό σετ υπνοδωματίου στυλ

Πώς να επιλέξετε τα σετ υπνοδωματίων των κατάλληλων αποχρώσεων και υλικών;

Είναι γνωστό ότι το χρώμα επηρεάζει τη διάθεση, καθώς και τη διάρκεια και τη χρησιμότητα του ύπνου. Τα χρώματα των σετ υπνοδωματίων είναι πολύ διαφορετικά και σημαντικά για τη δημιουργία μιας αρμονικής διάθεσης στο δωμάτιο. Οι πιο νυσταλέες αποχρώσεις έχουν ένα ύπνο σετ φως ή γκριζωπός τόνους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παστέλ χρώματα προσθέτουν οπτικά και χώρο σε μικρά δωμάτια.

Υψηλής τεχνολογίας υπνοδωμάτιο

Ιταλικό υπνοδωμάτιο

Μια κομψή κρεβατοκάμαρα αγοράζεται για πολλά χρόνια. Δεδομένου ότι σήμερα τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά, είναι δύσκολο να πούμε ποιο είναι προτιμότερο. Το σετ κρεβατοκάμαρας από ξύλο έχει αφιερώσει τους γνώστες των κλασικών. Και αυτό είναι κατανοητό, επειδή το φυσικό υλικό χαρακτηρίζεται από φυσική ζεστασιά, ένα μοναδικό σχέδιο υφής, έχει μια όμορφη εμφάνιση. Ένα σημαντικό μειονέκτημα των επίπλων από φυσικές πρώτες ύλες είναι η τιμή.

Σετ μαχαιρινού υπνοδωματίου

Κομψό υπνοδωμάτιο

Ως εκ τούτου, μια εξαιρετική επιλογή προϋπολογισμού είναι αρθρωτά συστήματα από μοριοσανίδες / MDF. Οι τεχνολόγοι σας επιτρέπουν να δημιουργείτε υλικά που δεν είναι οπτικά διακριτά από το φυσικό ξύλο.

Τα μοντέρνα υπνοδωμάτια είναι διαθέσιμα σε διάφορες διαμορφώσεις και στυλ. Από ενδιαφέροντα συνδυασμούς αντικειμένων από διαφορετικά ακουστικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αποκλειστικό και μοναδικό, μοντέρνο εσωτερικό. Προαιρετικά, μια σουίτα υπνοδωματίου σε συνδυασμό με έπιπλα που έχουν αποχρώσεις από άλλο ξύλο (λευκασμένη βελανιδιά, τέφρα).

Σαλόνι υπνοδωματίου από ξύλο

Μοντέρνο σχέδιο υπνοδωματίου

Ελαφριά υπνοδωμάτιο

Σετ υπνοδωματίων: πώς να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό εσωτερικό δωμάτιο

Είναι αναμφισβήτητο ότι η επίπλωση κάθε υπνοδωματίου είναι καθαρά ατομική. Ο κύριος στόχος του σχεδιασμού του υπνοδωματίου είναι να δημιουργηθεί ένας αρμονικός χώρος, που να μην είναι υπερφορτωμένος με έπιπλα. Μια κρεβατοκάμαρα για ένα μικρό υπνοδωμάτιο θα πρέπει να δημιουργήσει μια γαλήνια διάθεση. Η φαντασία των σχεδιαστών δεν περιορίζεται σε οποιοδήποτε πλαίσιο, οπότε είναι εύκολο να αναδημιουργήσετε διάφορες κατευθύνσεις στο δωμάτιο:

  • το παλάτι και το εκλεπτυσμένο μπαρόκ στιλ χρησιμοποιεί ενεργά χρυσό, χαλκό, ασήμι. Τα σετ χρωμάτων με καρυδιές υπογραμμίζουν τη μεγαλοπρέπεια και την πολυτέλεια του εσωτερικού. Το κρεβάτι είναι διακοσμημένο με ένα εξαίσιο κεφαλάρι. Υποχρεωτικά κομμάτια επίπλων - ένα συρτάρι, ένα διπλό ντουλάπι, ένα τραπέζι. Τα χρώματα των σετ κρεβατοκάμαρας ταιριάζουν συνήθως με τη σκιά των τειχών.
  • το κλασικό στυλ υπνοδωμάτιο δεν απαιτεί πολλές διακόσμηση, και όλες οι λεπτομέρειες είναι εξίσου σημαντικές. Το υπνοδωμάτιο υπνοδωμάτιο σύνολο επιλέγεται σε σαφείς, ευθείες γραμμές. Το χρωματικό σχέδιο για τα κλασικά επιλέγεται σε μαλακές, ανοιχτές αποχρώσεις: λευκό, μπεζ, χρυσό,
  • ένα υπνοδωμάτιο που σε ένα μοντέρνο στυλ είναι ίσως το πιο ευπροσάρμοστο περιβάλλον για τη διακόσμηση ενός υπνοδωματίου. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του στυλ είναι η απουσία σκληρών ταμπού. Τα έπιπλα με καθρέφτες όχι μόνο συμβάλλουν στην οπτική επέκταση του δωματίου, αλλά και αυξάνουν τη λειτουργικότητα του περιβάλλοντος. Το κύριο στοιχείο της κρεβατοκάμαρας είναι το κρεβάτι και δημιουργεί την εικόνα και τη διάθεση του δωματίου. Το σετ ύπνου από τον ορεινό όγκο επιλέγεται από απλές φόρμες, χωρίς περιττά διακοσμητικά στοιχεία. Ο σχεδιασμός των υπνοδωματίων και η χρήση ξύλου στο δωμάτιο φέρνει ζεστές, καταπραϋντικές νότες στο δωμάτιο.
  • Τα έπιπλα στυλ Provence ξεχωρίζουν για την απλότητα και τη λειτουργικότητα. Τα σετ υπνοδωματίων από φυσικό ξύλο χαρακτηρίζονται από απλά αλλά όχι χοντρά σχήματα. Μια κάπως ηλικιωμένη εμφάνιση θα δώσει τη ρύθμιση σε γαλλικό καλλιτεχνικό ύφος. Από την παλέτα χρωμάτων, συνιστάται να προτιμάτε τα σετ κρεβατοκάμαρας μπεζ ή να διατηρείτε το φυσικό χρώμα του ξύλου. Το σετ κρεβατοκάμαρας "Provence" με συρταριέρα θα συμπληρώσει τέλεια το εσωτερικό.
  • το ύφος υψηλής τεχνολογίας ταιριάζει οργανικά όχι μόνο στο εσωτερικό των γραφείων, των γραφείων επιχειρήσεων. Επιλέγοντας τα σωστά έπιπλα, οι λάτρεις των αυστηρών γραμμών θα εκτιμήσουν την απλότητα και τη λειτουργικότητα ενός τέτοιου σχεδιασμού στην κρεβατοκάμαρα. Το σετ υπνοδωματίων διακρίνεται από την αρχική του εμφάνιση και την υψηλή ποιότητα. Η χρήση του σε υψηλής τεχνολογίας στιλ είναι ευνοϊκά υπογραμμισμένη σε μαύρο και άσπρο.Λευκή γυαλάδα στις προσόψεις των επίπλων θα προσθέσει χώρο στο δωμάτιο χάρη στο παιχνίδι του φωτός.

Πριν από την επιλογή ενός υπνοδωματίου, καλό είναι να αποφασίσετε για το σχεδιασμό του δωματίου, καθώς πολλές προσφορές από την αγορά επίπλων είναι σε θέση να εκπληρώσουν τυχόν ιδιοτροπίες πελατών. Και η δυνατότητα αγοράς μεμονωμένων στοιχείων δομοστοιχειωτών συστημάτων καθιστά δυνατό τον εξοπλισμό ενός άνετου χώρου ανάπαυσης ακόμη και για τους μέτριους ιδιοκτήτες δωματίων.

MDF υπνοδωμάτιο σουίτα

Art Nouveau Σετ κρεβατοκάμαρας

Σαλόνι κρεβατιού σε στιλ Προβηγκίας

Οι ειδικοί θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες επιλογής του εύρους αποχρώσεων του υπνοδωματίου. Ένας επαγγελματίας θα δημιουργήσει ένα εσωτερικό κατάλληλο ειδικά για συγκεκριμένους ιδιοκτήτες, χάρη στη δυνατότητα να συνδυάσει χρώμα, σχήμα, διάφορα στυλ.

Υπνοδωμάτιο με γωνιακό ντουλάπα

Υπνοδωμάτιο σε ανατολίτικο στιλ

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)