Συνδυασμός ταπετσαρίας στο υπνοδωμάτιο (53 φωτογραφίες): ιδέες και επιλογές σχεδίασης

Υπνοδωμάτιο - ένα δωμάτιο που έχει σχεδιαστεί για ύπνο και χαλάρωση. Η ευεξία ενός ατόμου, η διάθεση και η κατάσταση του νου εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη διακόσμηση και την επίπλωση του υπνοδωματίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το φάσμα των χρωμάτων στα οποία σχεδιάζεται η κρεβατοκάμαρα θα πρέπει να επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους του δωματίου και τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη. Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στην κρεβατοκάμαρα σας δίνει τη δυνατότητα να δώσετε ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα εάν είναι απαραίτητο να τονίσετε τα πλεονεκτήματα του δωματίου και να αποκρύψετε τα προφανή μειονεκτήματα.

Ένας φωτεινός συνδυασμός διαφορετικών ταπετσαριών με πορτοκαλί στοιχεία στο υπνοδωμάτιο

Τυρκουάζ ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Floral ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Συνδυάζοντας ταπετσαρία με λουλούδια στην κρεβατοκάμαρα

Συνδυάζοντας ταπετσαρία με διακόσμηση υπνοδωματίου

Μια κατάλληλη προσέγγιση για το συνδυασμό ταπετσαρίας στο εσωτερικό του υπνοδωματίου θα συμβάλει στην επίτευξη αρμονίας και άνεσης. Πριν από τη διακόσμηση, είναι σημαντικό να αποφασίσετε τι αποτέλεσμα είναι απαραίτητο για να επιλέξετε τον σωστό συνδυασμό δύο ταπετσαριών. Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στην κρεβατοκάμαρα είναι μια πολύ μοντέρνα τεχνική, επειδή καθιστά δυνατή την πραγματοποίηση καλλιτεχνικών ιδεών, καθώς και την επίλυση αμιγώς πρακτικών καθηκόντων, για παράδειγμα, τη διόρθωση οπτικών ελλείψεων στο σχεδιασμό ή την εστίαση σε ένα αντικείμενο τέχνης.

Γιατί χρειάζομαι έναν συνδυασμό ταπετσαρίας στην κρεβατοκάμαρα;

Με τον σωστό συνδυασμό ταπετσαρίας στο εσωτερικό του υπνοδωματίου, μπορείτε να εξαλείψετε ορισμένα μειονεκτήματα:

 1. υπερβολικά υψηλά ή χαμηλά ανώτατα όρια.
 2. μικρή περιοχή?
 3. κακό φυσικό φως στο δωμάτιο.
 4. την ανάγκη για οργανική ζώνη του χώρου δωματίου.

Ο συνδυασμός απλής γκρι ταπετσαρίας και ταπετσαρίας

Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο υπνοδωμάτιο στο σπίτι

Ο συνδυασμός μοβ και γκρι ταπετσαρία στην κρεβατοκάμαρα

Συνδυάζοντας γεωμετρική ταπετσαρία στην κρεβατοκάμαρα

Ο συνδυασμός μπλε ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Πριν δημιουργήσετε ένα σχέδιο, είναι σημαντικό να εντοπίσετε όλες τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα του δωματίου. Εάν υπάρχει ανάγκη να εξαλειφθεί ένα συγκεκριμένο μειονέκτημα στο εσωτερικό, για παράδειγμα, κακό φυσικό φως, τότε ένας συνδυασμός ελαφριάς ταπετσαρίας χωρίς εικόνα είναι απαραίτητος μαζί με μια φωτεινή εκτύπωση. Για να μειώσετε οπτικά το ύψος των οροφών, θα βοηθήσουν οι σκούρες ταπετσαρίες, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα. Εάν υπάρχουν ιδέες για να συνδυάσετε την κρεβατοκάμαρα των γονιών με το δωμάτιο των παιδιών, τότε στην περιοχή που προορίζεται για το νηπιαγωγείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό απλής ταπετσαρίας με φωτεινό και ενδιαφέρον σχέδιο. Εάν το δωμάτιο είναι χαμηλό και σκοτεινό, τότε χρειάζεστε ταπετσαρία φωτεινών χρωμάτων που θα προσθέσουν φως. Σε ένα δωμάτιο με ψηλά ταβάνια, οι αποχρώσεις των πιο σκούρων τόνων που προσθέτουν την οικειότητα και την άνεση θα πρέπει να επιλέγονται.

Πριν από την επιλογή συνδυασμών, πρέπει να σημειωθεί ότι τα πολύ κορεσμένα και φωτεινά χρώματα πρέπει να αραιώνονται με πιο ήρεμες αποχρώσεις. Τα ταπετσαρία σε δύο χρώματα πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται και να μην προκαλούν ανησυχία ή απόρριψη.

Μια τέλεια επιλογή στο εσωτερικό του υπνοδωματίου θα είναι ένας συνδυασμός των ακόλουθων δύο χρωμάτων:

 1. κουλουράκι με καφέ?
 2. ροζ με λευκό ή ανοιχτό γκρι χρώμα.
 3. πορτοκαλί με μπλε?
 4. κόκκινο με μαλακό πράσινο.

Αμμο-πράσινη ταπετσαρία με μια εικόνα και χωρίς αυτό στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Φωτεινό πράσινο ταπετσαρία με εκτύπωση σε μια λευκή κρεβατοκάμαρα

Ο συνδυασμός της κλασικής ταπετσαρίας στο υπνοδωμάτιο

Κίτρινο και λευκό ταπετσαρία στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Συνδυάζοντας ταπετσαρία polka dot στην κρεβατοκάμαρα

Κανόνες συνδυασμού ταπετσαριών

Ο σωστός συνδυασμός ταπετσαρίας είναι αδύνατος χωρίς γνώση των σχετικών κανόνων.

 1. Δεν μπορείτε να συνδυάσετε περισσότερες από τρεις επιλογές χρωμάτων, ακόμη και αν είναι πολύ κοντά.
 2. Το φινίρισμα των κύριων επιφανειών εξαρτάται άμεσα από τον φωτισμό του δωματίου. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι ίδιες επιλογές ταπετσαρίας θα φαίνονται διαφορετικές υπό τον τεχνητό και φυσικό φωτισμό.
 3. Για να επεκτείνετε τον χώρο θα βοηθήσει να επικολλήσετε έναν τοίχο με ταπετσαρία, συνήθως πιο σκούρα χρώματα, και τα υπόλοιπα τρία με τη βοήθεια ανοιχτόχρωμων αποχρώσεων. Επιπλέον, πανοραμική ή ταπετσαρία με 3D εφέ που τοποθετείται σε έναν από τους τοίχους μπορεί να βοηθήσει στην επέκταση του χώρου.
 4. Μπορείτε να επιλέξετε μια συγκεκριμένη περιοχή, για παράδειγμα, την επιφάνεια πάνω από το κρεβάτι, χρησιμοποιώντας πιο έντονη ταπετσαρία. Μια τέτοια διακόσμηση θα προσελκύσει την προσοχή σε μια συγκεκριμένη περιοχή του δωματίου.
 5. Οι επιλογές συνδυασμού μπορούν να είναι οριζόντιες και κάθετες. Εάν οι ιδέες των ριζοσπαστικών αλλαγών σας τρομάξουν, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένθετα ταπετσαρίας στη διακόσμηση των τοίχων ή να κόψετε τις υπάρχουσες κόγχες με ένα αντίθεση χρώμα.
 6. Ο σχεδιασμός του υπνοδωματίου πρέπει να επαληθεύεται. Επομένως, δεν συνιστάται μια τέτοια τεχνική όπως η χρήση συνονθύλευμα πάνελ, επειδή είναι αρκετά δύσκολο για έναν αντιεπαγγελματικό σχεδιαστή να εκτελέσει σωστά έναν συνδυασμό διαφορετικών υφών και χρωμάτων.
 7. Μια ενότητα στυλ μπορεί να επιτευχθεί εάν ο σχεδιασμός της κρεβατοκάμαρας δημιουργείται χρησιμοποιώντας υλικά της ίδιας υφής. Σε αυτή την περίπτωση, η μετάβαση των χρωμάτων ακόμη και όταν είναι επικολλημένη με ταπετσαρία αντιπαραβολής δεν θα είναι τόσο επιθετική.
 8. Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας, μπορείτε να διαιρέσετε το δωμάτιο σε ζώνες. Για παράδειγμα, ο τοίχος στην κορυφή του κρεβατιού μπορεί να διακρίνεται από ήρεμες τοιχογραφίες. Σε αυτή την περίπτωση, ο ήχος των υπόλοιπων θα πρέπει να έχει πιο κορεσμένο χρώμα. Ή, με μια πιο κορεσμένη γκάμα χρωμάτων στο κεφάλι, οι υπόλοιποι τοίχοι θα πρέπει να είναι πιο τεντωμένοι.
 9. Ένας αποκλειστικός σχεδιασμός μπορεί να επιτευχθεί εάν εφαρμόζεται ταπετσαρία στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας, η οποία έχει διαφορετική υφή. Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε τα πειράματα, πρέπει να μελετήσετε έτοιμες επιλογές και παραδείγματα τέτοιων φινιρίσματος.

Μπλε και άσπρη ταπετσαρία στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Μπεζ ταπετσαρία και πέτρινες πλάκες στο υπνοδωμάτιο

Ταπετσαρία με ζωική εκτύπωση και μπεζ ταπετσαρία στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας

Χρυσά πάνελ σε γκρίζο τοίχο

Συνδυάζοντας ταπετσαρία με γκράφιτι στην κρεβατοκάμαρα

Συνδυασμός καφέ ταπετσαρίας στην κρεβατοκάμαρα

Ο συνδυασμός της μονόχρωμης ταπετσαρίας στην κρεβατοκάμαρα

Ένας συνδυασμός παστέλ αποχρώσεις στο υπνοδωμάτιο

Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στην κρεβατοκάμαρα

Ο συνδυασμός ταπετσαρίας με άλλα υλικά για διακόσμηση

Δημιουργώντας ένα σχέδιο στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μόνο ταπετσαρία για να δημιουργήσετε κάτι δημιουργικό, ασυνήθιστο και φρέσκο. Μπορείτε να εξετάσετε ένα συνδυασμό διαφορετικών υλικών με ταπετσαρία. Υπάρχουν διάφορες ιδέες και επιλογές για το πώς να δημιουργήσετε ένα όμορφο σχέδιο στο εσωτερικό του υπνοδωματίου. Για αυτό, μπορείτε να εξετάσετε επιλογές για τη χρήση ξύλου, πέτρας, τούβλου ή διακοσμητικού γύψου. Φυσικά, αυτά τα υλικά πρέπει ιδανικά να ταιριάζουν με την επιλεγμένη ταπετσαρία. Ο καλύτερος συνδυασμός για το υπνοδωμάτιο είναι ένας συνδυασμός δύο υλικών: διακοσμητικός γύψος και ταπετσαρία.

Ταυτόχρονα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες ιδέες συνδυασμού, διότι ως διακοσμητικό γύψο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παραδοσιακό υφασμάτινο γύψο, νεόδμητο μετάξι ή βενετσιάνικο γύψο. Η χρήση διακοσμητικού γύψου είναι αποδεκτή για να δώσει στους τοίχους ασυνήθιστες υφές και ογκομετρικές εικόνες. Σε αυτή την περίπτωση, οι τοίχοι μπορούν να έχουν μια λεία ή ανάγλυφη επιφάνεια.

Μια εξαιρετική επιλογή για συνδυασμό δύο υλικών, γύψου και ταπετσαρίας, θα είναι ο εσωτερικός σχεδιασμός σε κλασικό στιλ. Τα διακοσμητικά στοιχεία που είναι κατασκευασμένα από γύψο ταιριάζουν τέλεια στο παραδοσιακό υπέροχο σχέδιο. Κατά την εφαρμογή διακοσμητικού γύψου για την οροφή, τα τοιχώματα συνιστώνται να είναι διακοσμημένα με λεία επίστρωση έτσι ώστε το εσωτερικό να μην είναι υπερφορτωμένο με ογκομετρικά στοιχεία.

Ταπετσαρίες και πίνακες στην κλασική κρεβατοκάμαρα

Ταπετσαρία και βαφή στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Μοντέρνα ταπετσαρία και πίνακες στην κλασική κρεβατοκάμαρα

Φωτεινή ροζ και λευκή ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Συνδυάζοντας ταπετσαρία με μια εκτύπωση στο υπνοδωμάτιο

Συνδυασμός ταπετσαριών κρεβατοκάμαρας σε στιλ πρόκρισης

Συνδυάζοντας ταπετσαρία με τα πουλιά στην κρεβατοκάμαρα

Συνδυάζοντας ταπετσαρία με ένα μοτίβο στο υπνοδωμάτιο

Ο συνδυασμός ταπετσαρίας με τριαντάφυλλα στο υπνοδωμάτιο

Συνδυασμός ασημί ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Ο συνδυασμός γκρι ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Χρήση ζωνών

Οι λωρίδες μπορούν να είναι οριζόντιες ή κάθετες, ανάλογα με το σχεδιασμό που σχεδιάζεται στο εσωτερικό.

 1. Σε δωμάτια με χαμηλά ταβάνια, θα πρέπει να επιλέξετε τον κάθετο προσανατολισμό των λωρίδων. Αυτό θα αυξήσει οπτικά το ύψος του δωματίου. Στο εσωτερικό, οι οριζόντιες ρίγες θα προσθέσουν πλάτος στο υπνοδωμάτιο, αλλά θα κάνουν το δωμάτιο οπτικά χαμηλότερο.
 2. Για να δημιουργήσετε εναλλασσόμενες λωρίδες, πραγματοποιείται ένας συνδυασμός ταινιών ταπετσαρίας ή χρώματος αντίθεσης. Μπορείτε επίσης να εναλλάσσετε τις λωρίδες με λωρίδες που έχουν μοτίβα. Επιπλέον, μπορείτε να συνδυάσετε μια ποικιλία αποχρώσεων των χρωμάτων, δημιουργώντας, για παράδειγμα, μια μετάβαση από το φως στις σκοτεινές αποχρώσεις.
 3. Όπως μια ποικιλία από συνδυασμούς λωρίδων στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας μπορεί επίσης να ονομάζεται προβάλλοντας τους ορίζοντες, επικαλύπτοντας το κάτω μέρος και την κορυφή των τοίχων με διαφορετικές ταπετσαρίες. Αυτή η τεχνική καθιστά δυνατό το συνδυασμό ριγωτής ταπετσαρίας με απλό. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται η επίδραση της επέκτασης του χώρου τόσο σε ύψος όσο και σε πλάτος.

Ριγέ και floral ταπετσαρία στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Μπεζ και καφέ ριγέ ταπετσαρία και ταπετσαρία κρεβατοκάμαρας

Ριπή και μοτίβο ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Ρίξτε ταπετσαρία και εκτυπώστε στο κλασικό υπνοδωμάτιο

Ο συνδυασμός μπλε ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Συνδυάζοντας ταπετσαρία φωτός στο υπνοδωμάτιο

Συνδυάζοντας σκοτεινή ταπετσαρία στην κρεβατοκάμαρα

Ταπετσαρίες

Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας μπορεί να γίνει με ένθετα ταπετσαρίας.Αυτή η προσέγγιση περιλαμβάνει την εργασία με ήδη προετοιμασμένους τοίχους. Κατ 'αρχάς, η ταπετσαρία είναι κολλημένη στους τοίχους ή απλά βαμμένη, και στη συνέχεια τα ένθετα χρησιμοποιούνται πάνω από το υπάρχον φινίρισμα. Η ίδια η τεχνολογία είναι πολύ απλή: τα ένθετα είναι κατασκευασμένα από πιο μαζική ταπετσαρία μεγαλύτερης πυκνότητας. Συνήθως έχουν μια μη υφασμένη βάση. Το σχήμα και το μέγεθος τέτοιων τεμαχίων θα είναι διαφορετικά.

Στο κλασικό στυλ, τα ένθετα είναι συνήθως πλαισιωμένα, για παράδειγμα, με τη βοήθεια των συνόρων, σανίδων ή λεπτών καλούπια. Οι τετράγωνες ή ορθογώνιες δομές πλαισίων είναι χαρακτηριστικά του Μπαρόκ. Σύνθετα γεωμετρικά σχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός νεοκλασικού σχεδίου.

Ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Επιλέξτε έναν τοίχο

Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας μπορεί επίσης να γίνει σε ένα κοινό τέχνασμα - αυτή είναι η επιλογή ενός τοίχου ή μέρους του με ένα στολίδι, υφή, χρώμα. Κατά κανόνα, οι λεπτομέρειες που τονίζονται διακρίνονται από διακοσμημένες και φωτεινότερες ταπετσαρίες: μια επιφάνεια του ντυσίματος ή το κεφάλι του κρεβατιού. Εάν η κρεβατοκάμαρα συνδυάζεται, για παράδειγμα, με χώρο εργασίας, τότε η περιοχή εργασίας κατανέμεται συνήθως εδώ.

Μια παρόμοια τεχνική μπορεί συχνά να παρατηρηθεί όπου χρησιμοποιείται αποσπασματικό ταπετσαρία με ένα αντιληπτό και σαφές μοτίβο, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ζωϊκά χρώματα του εσωτερικού της Αφρικής. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να είναι το αντίστροφο, όταν η ζώνη προφοράς είναι πιο ήσυχη σε σύγκριση με τους γειτονικούς τοίχους. Ως ποικιλία, μπορείτε να επισημάνετε την επιλογή όταν η ταπετσαρία των άλλων χρωμάτων επικολλάται στο εσωτερικό των κόγχων ή των επιφανειών. Αυτή η τεχνική καθιστά δυνατή τη δημιουργία αντιθέσεων, την έμφαση, την έμφαση στον όγκο και το βάθος του στοιχείου.

Επισημάνετε έναν τοίχο χρησιμοποιώντας σκοτεινή ταπετσαρία

Τοίχος τοιχογραφία χρησιμοποιώντας ταπετσαρία φωτογραφία υπνοδωμάτιο

Αναδεικνύοντας τον τοίχο στο υπνοδωμάτιο χρησιμοποιώντας ταπετσαρία με στολίδι

Αποτελεσματικά παραδείγματα συνδυασμού

Για την κρεβατοκάμαρα, μπορείτε να συστήσετε με ασφάλεια τα ακόλουθα παραδείγματα:

 1. λωρίδες και λουλούδια, χαλαρή ποικιλία μικρών κουκίδων.
 2. γραφικά, polka κουκίδες και απλές υφές.
 3. υφές και δύο στολίδια?
 4. υφές και ρίγες, ένα στολίδι βασισμένο σε σκηνές αρχαίου είδους.
 5. απλό καμβά και γεωμετρικό σχέδιο, τοιχογραφία (τοιχογραφία)?
 6. μοτίβο paisley ("αγγούρια"), κελιά και γραφικά.

Απλό ταπετσαρία και μοτίβο paisley στο υπνοδωμάτιο

Φωτεινή ταπετσαρία με γεωμετρική εκτύπωση σε λευκή κρεβατοκάμαρα

Φωτεινή ταπετσαρία με γεωμετρικό μοτίβο στο υπνοδωμάτιο με ροζ πινελιές

Ο συνδυασμός κρέμας και πράσινης ταπετσαρίας στο υπνοδωμάτιο

Συνδυάζοντας ταπετσαρία με ένα μοτίβο στο υπνοδωμάτιο

Συνδυασμός κίτρινου ταπετσαρίας στην κρεβατοκάμαρα

Ο συνδυασμός της ταπετσαρίας χρυσού στην κρεβατοκάμαρα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)