Πώς να κρεμάσετε μια φωτογραφία πάνω από το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο (57 φωτογραφίες)

Το ντύσιμο είναι ένα αναπόσπαστο στοιχείο του εσωτερικού οποιουδήποτε δωματίου, και η κρεβατοκάμαρα δεν αποτελεί εξαίρεση. Εκτός από το στιλ και την αρμονικά επιλεγμένη διακόσμηση τοίχων, επίπλων, υφασμάτων, οι λεπτομέρειες της διακόσμησης επηρεάζουν την άνεση του υπνοδωματίου. Πολύ συχνά, οι πίνακες χρησιμοποιούνται ως διακόσμηση. Δεν δίνουν μόνο στο εσωτερικό μια πλήρη εμφάνιση, αλλά μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη θετική στάση στην ανθρώπινη ζωή.

Μεγάλο καμβά ακουαρέλας πάνω από το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Εικόνα με πεταλούδες πάνω από το κρεβάτι

Ζωγραφική πάνω από λευκό κρεβάτι

Μετά τις αρχαίες διδασκαλίες του Φενγκ Σούι, η σωστή επιλογή και τοποθέτηση αντικειμένων στο σπίτι θα φέρει αρμονία και τύχη στους ιδιοκτήτες του. Προκειμένου η εικόνα να εναρμονιστεί αρμονικά στο εσωτερικό του δωματίου και να την γεμίσει με θετική ενέργεια, πρέπει να κρεμαστεί στο σωστό μέρος, σύμφωνα με το δόγμα.

Κανόνες για την επιλογή αντικειμένων ζωγραφικής

Η εικόνα πάνω από το κρεβάτι είναι η σίγουρη απόφαση να διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιο ως σύνολο. Αλλά η ανησυχία για την ζεστή ατμόσφαιρα μπορεί να είναι εσφαλμένα επιλεγμένες εικόνες στους καμβάδες. Πριν αγοράσετε και κρεμάσετε μια φωτογραφία, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τους απλούς κανόνες του Feng Shui:

  • ο εν λόγω καμβάς θα πρέπει να αρέσει και να συνδέεται με θετικό?
  • εικόνες με επιθετικά ή εχθρικά μηνύματα δεν έχουν θέση στο σπίτι.
  • μην κρεμάστε πορτρέτα συγγενών, είδωλα, διασημότητες που δεν είναι πλέον ζωντανές. Μια τέτοια λύση είναι πιο κατάλληλη για ένα γραφείο, αλλά για ένα υπνοδωμάτιο - ένα ταμπού?
  • η άντληση είναι ευνοϊκή για τον ζωτικό χώρο, αλλά δεν φέρει βαθύ σημασιολογικό φορτίο. Τέτοιες καμβάδες είναι πιο ουδέτερες από θετικές.
  • εάν η επιλογή έπεσε σε εικόνες με διαφορετικά ιερογλυφικά, τότε θα πρέπει να ρωτήσετε για τις έννοιές τους. Κρεμάστε μια εικόνα που έχει μυστική έννοια είναι μια αρκετά επικίνδυνη επιχείρηση όσον αφορά την ενέργεια.

Αντίκα εικόνα πάνω από το κρεβάτι στο εσωτερικό ενός φωτεινού υπνοδωματίου

Ασπρόμαυρες ζωγραφιές σε έναν τοίχο από τούβλα σε μια κρεβατοκάμαρα

Εικόνες φρούτων και χόρτων πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού

Ζωγραφική με λουλούδια πάνω από το κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα

Διακόσμηση πάνω από το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Ποικιλία ειδών

Για τη διακόσμηση του δωματίου με μια φωτογραφία, η παλέτα χρωμάτων του καμβά και η γραφική απεικόνιση είναι σημαντικές. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται ουδέτερες επιλογές, οι οποίες δεν ταιριάζουν στο εσωτερικό. Το κλασικό θέμα της εικόνας είναι θαλάσσιο ή λουλουδάτο.

Σχετικά με διάφορες επιλογές για έργα ζωγραφικής που αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή.

Σκουλαρίκια πάνω από το κρεβάτι

Διακοσμητικά έργα ζωγραφικής πάνω από το κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα

Εικόνες σε ένα ξύλινο πλαίσιο πάνω από το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Παιδικές ζωγραφιές πάνω από το κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα

Δύο πίνακες πάνω από το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Η εικόνα είναι ένας ομοιογενής συνδυασμός των χρωμάτων που επικρατούν στο εσωτερικό. Πρόκειται για μια μάλλον επιτυχημένη τεχνική, στην οποία η ζωγραφική στον τοίχο εξυπηρετεί, κατά μία έννοια, ως σύνδεσμος σύνδεσης μεταξύ άλλων διακοσμητικών στοιχείων: κουρτίνες, χαλιά, καλύμματα. Ο τοίχος πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού σε αυτή την περίπτωση δεν φαίνεται κενός και ταυτόχρονα, ο συνολικός σχεδιασμός του δωματίου φαίνεται ήρεμος και διακριτικός.

Σχέδια πάνω από το κρεβάτι

Σύγχρονη ζωγραφική στυλ πάνω από το κρεβάτι

Εικόνες - στυλ, οι οποίες επιλέγονται με έμφαση στο ύφος του δωματίου. Δεν είναι μόνο αρμονικές με το συνολικό εσωτερικό, αλλά και συμπληρώνουν το, τονίζουν το επιλεγμένο θέμα. Ένας σημαντικός ρόλος εδώ παίζεται όχι μόνο από την εικόνα, αλλά και από το πλαίσιο της. Για παράδειγμα, σε μια κρεβατοκάμαρα με κλασική διακόσμηση, ένα μεταλλικό ή πλαστικό πλαίσιο θα φέρει δυσαρμονία, ενώ θα ταιριάζει ιδανικά σε ένα μοντέρνο εσωτερικό.

Σχέδιο με φλαμίνγκο στο υπνοδωμάτιο

Οικολογικού στιλ ζωγραφιές πάνω από το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Πίνακες πάνω από το κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα εθνοτικού στυλ

Η ζωγραφική είναι ένα θέμα που χρησιμοποιείται για να καθορίσει το θέμα του εσωτερικού ενός δωματίου. Για παράδειγμα, η εικόνα ενός γιοτ, ακτών, κατοίκων ανοιχτών χώρων ύδατος θα αποτελέσει τη βάση για ένα θαλάσσιο ύφος. Το τοπίο στον τοίχο με λιβάδια λεβάντας σε άσπρο χείλος θα φέρει την Προβηγκία στην κορυφή. Τα άγρια ​​ζώα στις εκτάσεις της σαβάνας θα συναντήσουν την ιδέα ενός αφρικανικού στυλ. Τέτοιες εικόνες είναι κρεμασμένες για να δώσουν στο δωμάτιο την κατάλληλη κατεύθυνση, η οποία θα συμπληρωθεί από άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Η εικόνα είναι μια έμφαση, τοποθετώντας το στο κεφάλι του κρεβατιού μπορείτε να επιστήσετε την προσοχή στο επιθυμητό μέρος του δωματίου. Εδώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα στοιχείο, καθώς και μια σειρά διαφορετικών χρωμάτων.

Αφηρημένα πορτρέτα στυλ πάνω από το κρεβάτι

Εικόνες πάνω από το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο με φενγκ σούι

Φωτογραφία πάνω από το κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα

Η ζωγραφική είναι η διάθεση. Τις περισσότερες φορές αυτές είναι εικόνες φυτών ή τοπίων, από την οπτική των οποίων αλλάζει η κατεύθυνση των σκέψεων. Για παράδειγμα, ένα δωμάτιο με ένα μικρό παράθυρο θα γεμίσει με ζεστασιά και φως, μια εικόνα του ήλιου. Ο ανθισμένος κήπος θα φέρει ειδύλλιο, και το πράσινο δάσος θα δώσει μια αίσθηση δροσιάς.

Εικόνες πάνω από το κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα

Τρεις πίνακες πάνω από το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Αρθρωτά έργα ζωγραφικής. Μια τέτοια ενδιαφέρουσα λύση σύγχρονης διακόσμησης φέρνει τη μετάδοση εικόνων διαιρώντας σε διάφορα τμήματα, ενωμένα με ένα κοινό νόημα. Μια μεγάλη επιφάνεια τοίχου πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού θα τοποθετήσει αποτελεσματικά από τρεις έως πέντε κατακόρυφες ζωγραφιές. Σε μικρότερο χώρο, χωρίς να διακυβεύεται η γενική αντίληψη της εικόνας, είναι πιο αρμονικό να κρεμάτε ένα κολάζ ή μίνι αναπαραγωγές.

Εικόνες της φύσης στην κρεβατοκάμαρα

Πλατεία εσωτερικά έργα ζωγραφικής πάνω από το κρεβάτι

Πίνακες με γεωμετρικό σχέδιο πάνω από το κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα

Ζωγραφική ζωγραφικής πάνω από το κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα

Μπλε ζωγραφική πάνω από το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Συνθήκες επιλογής

Όταν η ιδέα να κρεμάσετε μια φωτογραφία στο υπνοδωμάτιο έρχεται στο στάδιο επιλογής, δεν πρέπει να κάνετε βιαστικές αποφάσεις. Από την άποψη των διδασκαλιών του Φενγκ Σούι, η εικόνα πρέπει να επιλέγεται προσεκτικά και προσεκτικά. Υπάρχουν αρκετοί όροι, με τους οποίους η συμμόρφωση θα κάνει την επιλογή πιο επιτυχημένη:

  • τα θέματα του φεστιβάλ, φυσικά στοιχεία (καταιγίδες, καταιγίδες, χιονοστιβάδες, ηφαιστειακές εκρήξεις) δεν επιτρέπονται στην κρεβατοκάμαρα. Μια τέτοια εικόνα θα μπορούσε να ενθουσιάσει το μυαλό, και να μην δημιουργήσει χαλάρωση και χαλάρωση?
  • τα μοναχικά αντικείμενα στις αναπαραγωγές μπορούν υποσυνείδητα να δώσουν προϋποθέσεις για τη μοναξιά. Κρεμάστε τους είναι ιδιαίτερα δεν συνιστάται σε οικογενειακά υπνοδωμάτια. Το όραμα της μοναξιάς μπορεί να αποξενώσει τους συζύγους. Μια εναλλακτική λύση στα μεμονωμένα αντικείμενα μπορεί να είναι η τοποθέτηση ζευγαριών ή η αρθρωτή αναπαραγωγή τους.
  • δεν μπορείτε να έχετε μια εικόνα νερού στο υπνοδωμάτιο - μια τέτοια απόφαση μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον πλούτο στην οικογένεια?
  • τα ζευγάρια που σχεδιάζουν τη γέννηση ενός παιδιού θα είναι χρήσιμα να κρέμονται στο κεφάλι της εικόνας των παιδιών ή των τοπίων της άνοιξης που συμβάλλουν στην αναβίωση.
  • Μια καλή λύση είναι να τοποθετήσετε ένα σχέδιο με ένα όνειρο στο κεφάλι του κρεβατιού. Για παράδειγμα, αν θέλετε να ταξιδέψετε, αλλά δεν υπάρχει καμία δυνατότητα, τότε μπορείτε να κρεμάσετε μια φωτογραφία με την εικόνα της περιοχής στην οποία θα θέλατε να πάτε. Σύμφωνα με τον Φενγκ Σούι, βλέποντας το όνειρο θα ανοίξουν τις δυνατότητες υλοποίησής του.

Μπεζ ζωγραφιές στην κρεβατοκάμαρα

Αφηρημένα έργα ζωγραφικής στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Φωτογραφία της παραλίας πάνω από το κρεβάτι

Η εικόνα πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού

Τετράγωνες ζωγραφιές πάνω από το κρεβάτι

Εφέ εικόνας

Εικόνες γεμάτες από αγάπη, ρομαντισμό και ειρήνη θα έχουν ευεργετική επίδραση στη γενική κατάσταση, θα έχουν ένα ηρεμιστικό αποτέλεσμα μετά από μια κουραστική μέρα. Ανάλογα με το ποιος είναι ο χώρος, η γραφική παράσταση της αναπαραγωγής θα αλλάξει επίσης.

Φωτεινή εικόνα πάνω από το κρεβάτι στην παιδική κρεβατοκάμαρα

Πράσινη εικόνα πάνω από το κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα

Καθρέφτες πάνω από το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Μετά από τις διδασκαλίες του Φενγκ Σούι, η ειρήνη και η γαλήνη στην οικογένεια θα παρουσιαστούν από ζευγάρια ερωτευμένα, δύο κύκνους, ζωντανά τοπία, λουλούδια, που απεικονίζονται στην παντρεμένη κρεβατοκάμαρα. Η θεραπευτική ενέργεια θα δοθεί από μια αρθρωτή σύνθεση με την εικόνα των λίθων, ιδιαίτερα κατάλληλη σύμφωνα με το ωροσκόπιο. Τέτοιες ζωγραφιές είναι κρεμασμένες για να δώσουν δύναμη και υγεία στους κατοίκους του δωματίου.

Οι φωτογραφίες "do-yourself" είναι κατάλληλες για την κρεβατοκάμαρα ενός παιδιού. Έτσι, οι γονείς θα μπορούν να μεταφέρουν θετική ενέργεια στο παιδί τους. Σχέδια στο πλαίσιο που πραγματοποίησε ο ιδιοκτήτης του δωματίου με τη δική του θα προσφέρει όχι λιγότερο θετική. Οι διαμορφωμένες σκηνές που απεικονίζουν ζώα, πουλιά, φυτά όχι μόνο θα διακοσμούν το δωμάτιο, αλλά θα βοηθήσουν και στη φαντασία του παιδιού.

Εικόνα ενός ποδηλάτου στην κρεβατοκάμαρα

Φύλλα πάνω από το κρεβάτι

Πίνακες πάνω από ένα κρεβάτι σοφίτας

Οι εικόνες στην αίθουσα ενός μοναχικού προσώπου πρέπει να περιέχουν στοιχεία επιβεβαίωσης της ζωής. Η καλή ενέργεια μεταφέρεται από τις εικόνες της αυγής, τα λουλούδια που ανθίζουν, τα τοπία της άνοιξης.

Για ένα νέο ενεργητικό άτομο, τα οικόπεδα που αποσκοπούν στον προσδιορισμό είναι κατάλληλα. Η ενίσχυση της ενέργειας θα βοηθήσει την εικόνα των αλόγων. Αυτά τα ευγενή ζώα, που συμβολίζουν τη δύναμη, τη δραστηριότητα, τις επιδόσεις, κρέμονται στο κεφάλι του κρεβατιού των ισχυρών προσωπικοτήτων.

Οι λεπτές φύσεις θα αρέσουν στις αφαιρέσεις. Οι επικρατούσες οριζόντιες γραμμές με περιοχές με παστέλ χρώματα συμβολίζουν την κίνηση, διασκεδάζοντας διακριτικά στην υλοποίησή της.

Φωτογραφία σε ένα πλαίσιο κάτω από γυαλί με μια εικόνα της πόλης

Ένας πίνακας με άλογο και άλλα έργα ζωγραφικής πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού

Ζωγραφική με άλογο πάνω από το κρεβάτι

Μικρές εικόνες πάνω από το κρεβάτι

Art Nouveau έργα ζωγραφικής πάνω από το κρεβάτι

Υλικά και τεχνικές ζωγραφικής

Οι σύγχρονες ζωγραφιές μπορούν να αντιπροσωπεύουν όχι μόνο την παραδοσιακή εργασία σε καμβά με βαφές λαδιού, αλλά και την αναπαραγωγή φωτογραφιών, αντλώντας από μετάξι, βελούδο. Εάν το εσωτερικό του δωματίου αντιστοιχεί στις διδασκαλίες του Φενγκ Σούι, τότε θα πρέπει να αποφύγετε τη ζωγραφική με στοιχεία από αποξηραμένα φυτά ή έντομα, τα οποία είναι πλέον πολύ δημοφιλή στο σπίτι. Τα πάνελ από αποξηραμένα βότανα ή λουλούδια φέρουν νεκρή ενέργεια, αν και συμπληρώνουν αρμονικά το εσωτερικό. Τα κεντημένα αντικείμενα που γεμίζουν το δωμάτιο με την άνεσή τους αξίζουν λιγότερη προσοχή. Μπορείτε να κρεμάσετε και να εργαστείτε στην τεχνική συνονθύλευμα, εκτελούνται ανεξάρτητα ή παραγγέλθηκαν στην επιθυμητή παλέτα χρωμάτων.

Εικόνα που απεικονίζει ένα ίχνος σχοινιού στο υπνοδωμάτιο

Αφηρημένο φωτεινό μοτίβο πάνω από το κρεβάτι

Ναυτικά έργα ζωγραφικής πάνω από το κρεβάτι

Εικόνες πάνω από το κρεβάτι με τις επιγραφές

Μικρά έργα ζωγραφικής πάνω από το κρεβάτι

Η μπαγκέτα ως σύνδεσμος

Η χάραξη της εικόνας αξίζει ιδιαίτερης προσοχής. Ένας ελκυστικός καμβάς μπορεί να χαθεί οπτικά στο συνολικό εσωτερικό του υπνοδωματίου, αν δεν δώσετε προσοχή στο σκελετό του. Ένα πολυτελές ξύλινο πλαίσιο, το οποίο είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί για ελαιογραφίες, θα κοιτάξει εκτός τόπου σε ένα μοντέρνο στυλ. Ομοίως, μια μεταλλική μπαγκέτα θα φανεί γελοία σε ένα ρομαντικό ύφος ή πρόοδο.

Πίνακας πάνω από το κρεβάτι

Πίνακες σε ράφι πάνω από το κρεβάτι

Provence πίνακες πάνω από κρεβάτι

Για να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ της εικόνας και του εσωτερικού χώρου, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα σύνδεσμο σύνδεσης - ένα πλαίσιο. Αλλά εδώ μια σημαντική προϋπόθεση είναι να διατηρηθεί η κυριαρχία της εικόνας πάνω από την μπαγκέτα. Με άλλα λόγια, έτσι ώστε το πλαίσιο να μην επισκιάζει την ίδια την εικόνα.

Οι αρθρωτές συνθέσεις, κολάζ και μίνι συνθέσεις πλαισιώνονται από τα ίδια πλαίσια. Τα τοπία της ακουαρέλας συμπληρώνουν τέλεια το χαλάκι, με τη βοήθεια ευρέων ή στενών πεδίων, η εικόνα στον καμβά θα αναζωογονηθεί.

Εικόνες σε διάφορα πλαίσια στο υπνοδωμάτιο

Γραφικές εικόνες στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Εικόνες πάνω από το κρεβάτι σε μαύρα και άσπρα πλαίσια

Η εικόνα είναι ορθογώνια πάνω από το κρεβάτι

Εικόνα σε ένα πλαίσιο πάνω από το κρεβάτι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)