Έπιπλα κρεβατοκάμαρας: πώς να επιλέξετε και να κανονίσετε σε ένα δωμάτιο (34 φωτογραφίες)

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ένα άτομο ξοδεύει περίπου το 30% της ζωής του σε ένα όνειρο. Ο ύπνος είναι μια βαθιά ξεκούραση, είναι κατά τη διάρκεια του ύπνου ότι το σώμα αποκαθιστά τους πόρους του, επομένως, κατά το σχεδιασμό του διαμερίσματός σας, πρέπει να πάρετε σοβαρά την κρεβατοκάμαρα.

Υπνοδωμάτια

Η επίδραση του εσωτερικού της κρεβατοκάμαρας στην ανθρώπινη ψυχή αποδεικνύεται επιστημονικά. Αυτό το φαινόμενο υπάρχει ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου, παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή τα μάτια μας είναι κλειστά. Με βάση αυτό, πρέπει να είστε πολύ ευαίσθητοι σε μια τέτοια ερώτηση, όπως η επιλογή των επίπλων για την κρεβατοκάμαρα. Εδώ πρέπει να δώσετε προσοχή σε παράγοντες όπως: μέγεθος, χρώμα, ευκολία, φιλικότητα προς το περιβάλλον, λειτουργικότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το κρεβάτι. Πώς να επιλέξετε τα έπιπλα κρεβατοκάμαρας ώστε να είμαστε πάντα σε αυτό όσο πιο άνετα και άνετα γίνεται; Τα μοντέρνα έπιπλα υπνοδωματίου μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις σας Κάποιος θέλει κλασικά έπιπλα υπνοδωματίου, κάποιος προτιμά το ύφος υψηλής τεχνολογίας. Υπάρχουν τόνοι επιλογών.

mebel-spalnya3

mebel-spalnya4

Επιλογή κρεβατιού

Δεν αξίζει να θυμηθούμε πάλι πόσο σημαντικό είναι για το κρεβάτι μας να είναι άνετο. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να μετρήσετε την κρεβατοκάμαρά σας. Αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου το κρεβάτι να χωρέσει κανονικά στην κρεβατοκάμαρα. Φτάνοντας σε κατάστημα επίπλων, θα ήταν ωραίο να βεβαιωθείτε ότι το κρεβάτι είναι αρκετά ισχυρό και αξιόπιστο. Εάν είναι δυνατόν, ξαπλώνετε σε αυτό. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να είστε άνετοι, άνετοι. Δεδομένου του ύψους σας, θα πρέπει να αισθάνεστε ελεύθεροι, το κρεβάτι πρέπει να είναι ευρύχωρο.

mebel-spalnya6

mebel-spalnya5

Κατά την επιλογή ενός κρεβατιού, θα πρέπει να εξετάσετε το μέγεθος της κρεβατοκάμαράς σας. Τα έπιπλα για ένα μικρό υπνοδωμάτιο πρέπει να έχουν συμπαγείς διαστάσεις. Στην περίπτωση αυτή, ο μινιμαλισμός είναι σημαντικός. Το ίδιο ισχύει και για το κρεβάτι. Ένα εντυπωσιακό κρεβάτι θα καταλαμβάνει τα περισσότερα από τα σαλόνια σας. Θα υπάρχει ελάχιστος ελεύθερος χώρος. Σε αυτό, πρέπει να παραδεχτείτε, δεν είναι πολύ ευχάριστο. Εάν το υπνοδωμάτιο σας είναι ευρύχωρο, τότε μπορείτε να αγοράσετε με ασφάλεια ένα κρεβάτι για ύπνο ακόμα και σε βασιλικά μεγέθη.

mebel-spalnya7

mebel-spalnya8

Σε ποιο υλικό πρέπει να κατασκευαστεί το πλαίσιο κρεβατιού; Εδώ μπορείτε να συμβουλέψετε μέταλλο ή ξύλο. Παραδόξως, τα πλαίσια λυγαριάς διαφέρουν επίσης σε αυξημένη αντοχή. Αξίζει να δίνετε προσοχή στη βάση του κρεβατιού. Είναι επιθυμητό να είναι κατασκευασμένο από εύκαμπτες σχάρες. Είναι καλύτερο από μια βάση ελατηρίου ή πλέγματος.

Ωστόσο, η άνεση του κρεβατιού εξαρτάται κυρίως από το στρώμα, έτσι ώστε το στρώμα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά, να ελεγχθεί. Θα πρέπει να είναι αρκετά σταθερή και ανθεκτική. Εάν είναι δυνατόν, ξαπλώστε σε αυτό και ακούστε τα συναισθήματά σας. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα. Υψηλά στρώματα είναι προς πώληση. Δεν είναι φθηνά, επιπλέον, έχουν αξιοπρεπές βάρος. Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα τέτοιο στρώμα, το κρεβάτι σας πρέπει να είναι αρκετά δυνατό. Εάν το κρεβάτι δεν είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην σταθεί και να σπάσει σε μια "ωραία" στιγμή. Τα άτομα με ασθένειες του μυοσκελετικού συστήματος θα πρέπει να δίνουν προσοχή σε ειδικά ορθοπεδικά στρώματα που είναι εμπορικά διαθέσιμα.

mebel-spalnya10

mebel-spalnya9

Κατά την επιλογή του χρώματος και της εμφάνισης του κρεβατιού, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο στυλ του εσωτερικού της κρεβατοκάμαράς σας. Αν το υπνοδωμάτιο είναι φωτεινό, σε φωτεινά χρώματα, τότε το κρεβάτι πρέπει να είναι κατάλληλο. Ένα μαύρο κρεβάτι ταιριάζει απόλυτα στο υπνοδωμάτιο με την υπεροχή των μαύρων, σκούρων χρωμάτων. Το υπνοδωμάτιο με σκούρα έπιπλα είναι μόνο για το μαύρο κρεβάτι. Γενικά, το χρώμα του κρεβατιού είναι ατομικό θέμα.Εδώ στηρίζονται πλήρως στη γεύση και τις αισθήσεις σας.

Στην πώληση υπάρχουν κρεβάτια με επιπλέον διαμερίσματα, συρτάρια. Είναι βολικό να φυλάσσονται κλινοσκεπάσματα, ρούχα και άλλα πράγματα σε αυτά. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα κρεβάτι πλήρες με επιπλέον έπιπλα που είναι συνδεδεμένα με αυτό (πέργκολα, κομοδίνα, κλπ.). Με την αγορά τέτοιων επίπλων, θα έχετε ένα μεγάλο πλεονέκτημα - τέτοια έπιπλα θα αντιστοιχούν στο χρώμα και το ύφος. Αυτό θα σώσει τον χρόνο που μπορείτε να περάσετε την αναζήτηση επίπλων, στο χρώμα και το σχέδιο του αντίστοιχου κρεβατιού. Ωστόσο, υπάρχει επίσης ένα μειονέκτημα - όταν μετακινείτε έπιπλα σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να περάσετε επιπλέον προσπάθεια.

mebel-spalnya11

mebel-spalnya12

Επιλέγοντας ένα διαφορετικό έπιπλο υπνοδωματίου

Φυσικά, ένα κρεβάτι είναι ένα σημαντικό στοιχείο των επίπλων κρεβατοκάμαρας. Τώρα εξετάστε τι άλλο μπορείτε να αγοράσετε στην αίθουσα χαλάρωσης σας.

Πρώτα απ 'όλα, αφού αγοράσετε ένα κρεβάτι, θα πρέπει να αγοράσετε αμέσως ένα "κομοδίνο" με αυτό: ένα τραπέζι και νυχτερίδες. Η κομοδίνα ή το τραπέζι πρέπει να είναι κατασκευασμένα με το ίδιο στυλ και χρώμα με το ίδιο το κρεβάτι. Λοιπόν, αν θέλετε να δώσετε στο υπνοδωμάτιό σας ένα μοναδικό ύφος, είναι καλύτερο να αγοράσετε έπιπλα για το δωμάτιο χαλάρωσης ξεχωριστά.

mebel-spalnya13

Υπνοδωμάτια

Υπνοδωμάτια

Έτσι, τι άλλο, εκτός από το κρεβάτι, θα πρέπει να είναι στο υπνοδωμάτιο; Σίγουρα αξίζει ένα συρτάρι. Επί του παρόντος, τα συρτάρια καθίστανται αναπόσπαστα ως υπνοδωμάτια ως κρεβάτια ή ντουλάπες. Μπορείτε να βάλετε ρούχα, εσώρουχα, κοσμήματα, έγγραφα και άλλα απαραίτητα πράγματα στο συρτάρι. Πάνω από το στήθος των συρταριών ένας καθρέφτης θα έρθει σε πρακτικό. Πρώτον, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την κρεβατοκάμαρα, και δεύτερον, ο καθρέφτης θα επεκτείνει οπτικά το χώρο της αίθουσας χαλάρωσης σας.

Λοιπόν, τι γίνεται με την κρεβατοκάμαρα χωρίς ντουλάπα ή ντουλάπα; Από αυτή την άποψη, μπορείτε να συμβουλεύετε την ντουλάπα - σε σύγκριση με μια συμβατική ντουλάπα, εξοικονομεί χώρο. Αυτό ισχύει για ένα μικρό δωμάτιο όπου εκτιμάται ο μινιμαλισμός. Ωστόσο, τα ψηλά ράφια θα ήταν προτιμότερα για ένα μικρό υπνοδωμάτιο - ο μινιμαλισμός είναι μινιμαλισμός.

Υπνοδωμάτια

Υπνοδωμάτια

Υπνοδωμάτια

Μην ξεχνάτε το περιβάλλον

Το υπνοδωμάτιο είναι ο τόπος όπου απολαμβάνουμε τα υπόλοιπα, τον τόπο όπου περνάμε τον πιο ευχάριστο χρόνο στη ζωή, επομένως, είναι σημαντικό αυτό το δωμάτιο να έχει μια υγιή ατμόσφαιρα. Έτσι, όταν επιλέγετε έπιπλα υπνοδωματίου, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε ποια υλικά κατασκευάζονται, πόσο ακίνδυνα είναι αυτά τα υλικά. Φτηνά έπιπλα, κατά κανόνα, γίνεται όχι μόνο από υλικά χαμηλής ποιότητας, αλλά και από επιβλαβείς για το σώμα. Τέτοιου είδους έπιπλα είναι η αιτία όχι μόνο μιας δυσάρεστης οσμής, αλλά και της εμφάνισης και επιδείνωσης διαφόρων ασθενειών.

Υπνοδωμάτια

Υπνοδωμάτια

Υπνοδωμάτια

Όσον αφορά την οικολογία, είναι προτιμότερο να επιλέξετε έπιπλα κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, για παράδειγμα, από μασίφ ξύλο, πεύκο, λάκκο. Οι άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στο φυσικό ξύλο, είναι καλύτερο να αγοράσουν ένα κρεβάτι, συρταριέρα, ντουλάπα από μοριοσανίδες, καπλαμά ή MDF. Σε αυτή την περίπτωση, είναι επίσης κατάλληλο και ένα μεταλλικό κρεβάτι.

Πώς να τακτοποιήσετε τα έπιπλα στο υπνοδωμάτιο

Η βέλτιστη διάταξη επίπλων στην κρεβατοκάμαρα είναι η διαθεσιμότητα επαρκούς χώρου. Συνιστάται πρώτα να αντλήσετε από ένα κομμάτι χαρτί ένα σχέδιο για την προτεινόμενη τοποθέτηση των επίπλων. Εάν το υπνοδωμάτιο είναι μικρό, τότε θα πρέπει να θυσιάσετε το ποσό των επίπλων. Όταν επιλέγετε έπιπλα για ένα μικρό υπνοδωμάτιο, αξίζει να δίνετε προσοχή στα μετατρέψιμα έπιπλα - πτυσσόμενα έπιπλα. Αυτή η επιλογή είναι επίσης κατάλληλη για δωμάτια που συνδυάζουν διάφορες λειτουργίες (για παράδειγμα, ένα παιδικό δωμάτιο και ένα καθιστικό, ένα γραφείο και ένα υπνοδωμάτιο κ.ο.κ.).

Υπνοδωμάτια

Υπνοδωμάτια

Υπνοδωμάτια

Υπνοδωμάτια

Πώς να τακτοποιήσετε τα έπιπλα; Αν το υπνοδωμάτιο είναι μικρό, τότε είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το κρεβάτι κοντά στον τοίχο με το κεφαλάρι προς το μέρος του. Με αυτή την τοποθέτηση του κρεβατιού θα υπάρξει μια αίσθηση άνεσης, ασφάλειας. Δεν είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε ένα κρεβάτι κοντά σε ένα παράθυρο ή μια μπαταρία θέρμανσης - σε αυτά τα σημεία η θερμοκρασία συχνά αλλάζει, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την ευημερία. Δεν πρέπει να έχετε ένα κρεβάτι κοντά στην πόρτα, όπου τα ρεύματα είναι συχνά. Επιπλέον, αυτό είναι αντίθετο με τις αρχές του Φενγκ Σούι. Τα διπλά κρεβάτια πρέπει να τοποθετούνται έτσι ώστε όποιος κοιμάται σε αυτά τα κρεβάτια να είναι άνετα να πλησιάσουν και να σηκωθούν από αυτά. Η απόσταση από το κρεβάτι έως τον τοίχο πρέπει να είναι τουλάχιστον 70 cm.

Έπιπλα υπνοδωματίου χρώμα

Το χρώμα των επίπλων είναι σίγουρα ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, ειδικά για την κρεβατοκάμαρα. Το χρώμα επηρεάζει τη διάθεσή μας, η ποιότητα της χαλάρωσης εξαρτάται από αυτό. Για παράδειγμα, τα κορεσμένα φωτεινά χρώματα για την κρεβατοκάμαρα είναι λίγο ακατάλληλα. Επίσης, δεν είναι όλοι ικανοποιημένοι με ένα μαύρο υπνοδωμάτιο. Ακόμα, τα ήρεμα, μέτρια χρώματα είναι πιο κατάλληλα εδώ: παστέλ, καφέ, ελιά, μπεζ. Φυσικά, αυτό είναι θέμα γεύσης. Κάποιος θα νιώθει άνετα στο υπνοδωμάτιο με μαύρο χρώμα, κάποιος με καφέ χρώμα. Κάποιος σαν το δωμάτιο σε φωτεινά χρώματα, κάποιος στο σκοτάδι, αλλά, οι ειδικοί εξακολουθούν να σας συμβουλεύουν να σχεδιάσετε ένα δωμάτιο για χαλάρωση σε χαλαρωτικά χρώματα.

Υπνοδωμάτια

Υπνοδωμάτια

Υπνοδωμάτια

Υπνοδωμάτια

Ο εξοπλισμός στον υπνοδωμάτιο

Στην κρεβατοκάμαρα, ειδικά αν είναι διακοσμημένο σε στιλ υψηλής τεχνολογίας, μπορούν να τοποθετηθούν όλα τα είδη εξοπλισμού:

  • Τηλεόραση
  • μουσικό κέντρο?
  • υπολογιστή
  • home cinema.

Υπνοδωμάτια

Υπνοδωμάτια

Υπνοδωμάτια

Υπνοδωμάτια

Υπνοδωμάτια

Όσον αφορά την τηλεόραση, η υγεία μας, δηλαδή η όραση, εξαρτάται από το πόσο σωστά είναι εγκατεστημένη. Θα πρέπει να είναι ομοιόμορφα με τα μάτια. Η απόσταση από την τηλεόραση εξαρτάται από τη διαγώνιο της. Η τιμή της διαγώνιας πρέπει να πολλαπλασιαστεί επί 3 - αυτό θα είναι η απαραίτητη απόσταση. Ο υπολογιστής πρέπει να τοποθετείται έτσι ώστε όταν εργάζεστε πίσω του, δεν αισθάνεστε ενοχλητική.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)