Υπνοδωμάτιο εσωτερικό σε μοντέρνο στυλ (17 φωτογραφίες): οι καλύτερες επιλογές σχεδιασμού

Ξέρατε ότι ένας άνθρωπος κοιμάται για το ένα τρίτο της ζωής του; Και αυτό σημαίνει ότι το δωμάτιο στο οποίο κοιμόμαστε πρέπει να είναι ζεστό, άνετο, όμορφο και κομψό. Το εσωτερικό του υπνοδωματίου σε ένα μοντέρνο στυλ είναι ελευθερία πειραματισμού.

Μοντέρνο δωμάτιο με μπλε και άσπρο χρώμα

Οι καλύτερες λύσεις σχεδιασμού για ένα μικρό διαμέρισμα

Είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσετε μια μικρή κρεβατοκάμαρα, για παράδειγμα, στο Χρουστσόφ, άνετο, μετατρέποντας τα μειονεκτήματα σε πλεονάσματα. Το μέγεθος των επίπλων σε μια μικρή κρεβατοκάμαρα πρέπει να ελαχιστοποιηθεί. Φυσικά, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα κρεβάτι, αλλά μπορούμε να επιλέξουμε ένα μοντέλο χωρίς πόδια, οπότε δεν θα ξεχωρίζει πάρα πολύ. Εάν το μικρό υπνοδωμάτιο είναι για παιδιά, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα κουκέτα.

Καφέ και μπεζ μοντέρνο υπνοδωμάτιο

Για μικρά υπνοδωμάτια, είναι καλύτερο να αγοράσετε πολυλειτουργικά έπιπλα:

 • ενσωματωμένες ντουλάπες - θα περιέχουν όλα τα αντικείμενα, θα αντικαταστήσουν ένα νυχτερινό τραπέζι με έναν καθρέφτη και θα επεκτείνουν το χώρο. Εάν δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε πολλά πράγματα, αγοράστε ένα συρταριέρα και τοποθετήστε το κάτω από το κρεβάτι.
 • κλινοσκεπάσματα;
 • κομοδίνα με ανασυρόμενο τραπέζι.
 • καναπέδες που μετατρέπονται σε κρεβάτι κουκέτα.
 • κουκέτα για ένα άτομο (κουκέτα στην κορυφή, χώρος για μελέτη / εργασία - κάτω).
 • στρογγυλές καναπέδες που μετατρέπονται σε άνετο κρεβάτι (αυτή η επιλογή είναι επίσης ιδανική για την αίθουσα στο Χρουστσόφ).

Ευρύχωρο μοντέρνο υπνοδωμάτιο με χαλαρωτικά χρώματα

Κρεμαστό λευκό μοντέρνο υπνοδωμάτιο με πάνελ καθρέφτη

Μοντέρνο σχέδιο υπνοδωματίου

Επιλέξτε ένα χρώμα και αυξήστε το χώρο

Το σύνθετο κέντρο της κρεβατοκάμαρας είναι ένα κρεβάτι ή ένας καναπέ-κρεβάτι και πρέπει να επιλέξετε το καλύτερο μέρος γι 'αυτό, ειδικά αφού η είσοδος στην κρεβατοκάμαρα δεν είναι πολύ βολική στο Χρουστσόφ. Για να μην γεμίσετε τον χώρο, αφήστε μόνο τα πιο απαραίτητα έπιπλα, δεν χρειάζεται να βάζετε πολυθρόνες, θούπες ή ράφια στο υπνοδωμάτιο, το δωμάτιο θα πρέπει να έχει τουλάχιστον διακόσμηση. Είναι καλύτερο να διανέμετε έπιπλα γύρω από την περίμετρο του δωματίου.

Μπεζ και πράσινο μοντέρνο υπνοδωμάτιο

Μην επιλέξετε χρώματα που αναβοσβήνουν και αντίθετα για τοίχους, οροφές ή έπιπλα. Ο σχεδιασμός της κρεβατοκάμαρας πρέπει να είναι ήρεμος. Είναι καλύτερο να συνδυάσετε δύο χρώματα, ένα από τα οποία είναι ελαφρύ. Χαμηλή έπιπλα σε φωτεινά χρώματα αυξάνει οπτικά την οροφή. Για το υπνοδωμάτιο, μια φωτεινή προφορά θα είναι αρκετή, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό στη μέση του δωματίου. Τοποθετήστε το στην άκρη της αίθουσας και επεκτείνετε την προοπτική με αυτόν τον τρόπο.

Μονόχρωμη μικρή μοντέρνα κρεβατοκάμαρα

Ένα μεγάλο σχέδιο δεν είναι καθόλου κατάλληλο για το σχεδιασμό ενός μικρού υπνοδωματίου · φαίνεται γελοίο και ογκώδες. Επιλέξτε απλά υλικά ή μικρά στολίδια και μοτίβα. Για παράδειγμα, για ένα νεαρό κορίτσι, ένα υπνοδωμάτιο από λεβάντες με μικρά σχέδια είναι τέλειο. Αν αυτό είναι ένα υπνοδωμάτιο για ένα εφηβικό κορίτσι, πριν κάνετε επισκευές σε αυτό, μιλήστε στο παιδί σας, δεν είναι όλα τα κορίτσια σαν ροζ αποχρώσεις και βολάν.

Για να αυξήσετε τον χώρο στο Χρουστσόφ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μυστικά της οπτικής ψευδαίσθησης:

 1. Καθρέπτες Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε έναν μεγάλο καθρέφτη στον τοίχο ή στη ντουλάπα με έναν καθρέφτη. Θα πρέπει να τοποθετούνται απέναντι από το παράθυρο, αυτό προσθέτει περισσότερο φως στο δωμάτιο. Ο καθρέφτης δεν γεμίζει το χώρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε έπιπλα - τραπέζια, πόρτες, ράφια.
 2. Γυαλιστερό χρώμα. Χρησιμοποιείται σε μοντέρνα υπνοδωμάτια στους τοίχους και στην οροφή, το κύριο πράγμα δεν είναι να μετατρέψει το σχέδιο σε επιθετική γυαλάδα, να χρησιμοποιήσει παστέλ χρώματα. Για γυαλιστερό χρώμα, οι τοίχοι πρέπει να είναι τέλεια ομοιόμορφα, διαφορετικά το χρώμα θα φαίνεται εξαιρετικά ακατάλληλο. Επίσης χρησιμοποιούνται οροφές με γυαλιστερό τέντωμα.Μαζί με τον σωστό φωτισμό, μπορείτε να δημιουργήσετε το αποτέλεσμα του άπειρου.
 3. Φωτοτυπικό χαρτί. Ειδικές ταπετσαρίες που εκφράζουν την προοπτική αυξάνουν επίσης το χώρο. Τώρα όλα τα είδη των επιλογών είναι διαθέσιμα, τα πιο δημοφιλή είναι τοπία, ουρανό, θέα στην πόλη. Πρέπει να κολληθούν μόνο σε έναν τοίχο, ο οποίος θα γίνει έμφαση, αλλιώς μπορείτε να μετατρέψετε την κρεβατοκάμαρα σε σήραγγα. Γενικά, όταν επιλέγετε μια ταπετσαρία, θυμηθείτε ότι οι μεγάλες λεπτομέρειες σε όλους τους τοίχους κάνουν το δωμάτιο ακόμα μικρότερο. Σε ένα μικρό δωμάτιο όλα πρέπει να είναι αρμονικά, αλλιώς δεν θα υπάρξει άνεση.

Μαογκάν στο σχεδιασμό ενός μοντέρνου υπνοδωματίου

Μπεζ και λευκή κρεβατοκάμαρα

Η σημασία του σωστού φωτισμού

Απορρίψτε τον φωτεινό κεντρικό φωτισμό και αντικαταστήστε τον με ζώνες, επισημάνετε την κρεβατοκάμαρα. Για να φτιάξετε το ανώτατο όριο, μπορείτε να τοποθετήσετε φωτισμό γύρω από την περίμετρο ή να χρησιμοποιήσετε φωτισμό πολλαπλών επιπέδων.

Γκρι, λευκά και μπλε χρώματα στο εσωτερικό ενός μοντέρνου υπνοδωματίου

Μερικές φορές οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος χωρίζουν ένα μεγάλο δωμάτιο σε δύο μικρά, και ως αποτέλεσμα, το υπνοδωμάτιο βγαίνει χωρίς παράθυρα. Οι παρακάτω επιλογές θα βοηθήσουν στην επίλυση αυτού του ζητήματος:

 • ψεύτικο παράθυρο - τοποθετήστε ένα ξύλινο πλαίσιο στον τοίχο και γεμίστε το με φωτογραφία ταπετσαρία με όμορφα τοπία, έναν καθρέφτη ή χρωματισμένο γυαλί?
 • γυάλινο χώρισμα - διαιρέστε ένα μεγάλο δωμάτιο με γυαλί, τότε το φως από τα παράθυρα θα διαπεράσει παντού. Το γυαλί δεν χρειάζεται να είναι διαφανές, μπορεί να είναι σε διαφορετικές αποχρώσεις.

Κομψό μικρό υπνοδωμάτιο σε μοντέρνο στιλ

Cozy μοντέρνο υπνοδωμάτιο με λευκά τείχη

Λευκή και γκρι κρεβατοκάμαρα σε μοντέρνο στιλ

Κομψές λύσεις για κάθε υπνοδωμάτιο

Οι σχεδιαστές υπογραμμίζουν διάφορες λύσεις κατάλληλες για κάθε τύπο υπνοδωματίου:

 1. Το πρώτο είναι πάντα το κλασικό. Το υπνοδωμάτιο στο κλασικό σχέδιο είναι λειτουργικό, όμορφο και ευγενές, είναι η επιλογή των αξιοσέβαστων ανθρώπων. Σε ένα τέτοιο υπνοδωμάτιο μπορεί να υπάρχουν διακοσμητικά στοιχεία όπως: μάρμαρο, παρκέ τέχνης και άλλα. Το κλασικό στυλ χαρακτηρίζεται από πολλά υφάσματα, ένα τεράστιο κρεβάτι και την παρουσία λευκού. Τα κορίτσια αγαπούν το κλασικό στυλ για την κομψότητα του. Όλα τα εσωτερικά αντικείμενα πρέπει να αποτελούνται από μία σύνθεση, η επιλογή αυτή είναι κατάλληλη μόνο για μεγάλα υπνοδωμάτια. Εάν εξακολουθείτε να αποφασίζετε να το χρησιμοποιήσετε στον Χρουστσόφ ή σε ένα μικρό δωμάτιο, εξετάστε προσεκτικά το έργο.
 2. Δημοφιλή για τον σημερινό μινιμαλισμό. Αρέσει πολύ στα νεαρά ζευγάρια που περιέχουν στις καθημερινές τους συνήθειες μόνο τα πιο απαραίτητα. Αυτό το στυλ είναι ιδανικό για μικρά υπνοδωμάτια, έχει απλή επίπλωση και έλλειψη διακόσμησης. Για τον μινιμαλισμό επιλέξτε: γκρι, λευκό, μπλε, πασχαλιές - όλες οι κρύες αποχρώσεις. Μια από τις παραλλαγές του μινιμαλισμού μπορεί να είναι υψηλής τεχνολογίας.
 3. Το ιαπωνικό στυλ είναι σύμβολο της συνοπτικότητας, κοντά στον μινιμαλισμό. Προτιμάται το ξύλο και το μετάξι, ο φωτισμός είναι πάντα αμυδρός και θαμπός, διατηρεί τα μυστικά της κρεβατοκάμαρας. Κάθε στοιχείο έχει τον δικό του σαφή σκοπό και νόημα, τίποτα περισσότερο. Απλά γεωμετρικά σχήματα με ιδεολογικές διακοσμήσεις: Ιάπωνες οπαδοί, οθόνες κλπ. Χαρακτηριστικά χρώματα: λευκό, κόκκινο, μαύρο και γκρι, μερικές φορές λίγο μπεζ και καφέ χρησιμοποιούνται. Ίσως αυτή να είναι η μόνη επιλογή για την κρεβατοκάμαρα, όπου το μαύρο χρώμα είναι πολύ κατάλληλο.
 4. Ρομαντική προέλευση. Η απλή παλιομοδίτικη Γαλλία έχει από καιρό καταλάβει όλους. Η εγγενής φύση, η άνεση και η ευκολία της Προβηγκίας φαίνονται εξαιρετικά στο υπνοδωμάτιο, βοηθώντας να ξεχάσετε τη φασαρία της ζωής της πόλης. Για αυτό το σχέδιο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε παστέλ χρώματα, έπιπλα από φυσικά υλικά, πολλά μικρά μπιχλιμπίδια στα ράφια και εκτυπώσεις με λουλούδια. Αυτό είναι ένα ρουστίκ στυλ, όπου το μετάξι αντικαθίσταται από chintz, και το πάτωμα είναι παρκέ ή πολυστρωματικό, που μιμείται ένα παλιό δέντρο. Ιδανικό για κορίτσια.

Μοντέρνος σχεδιασμός στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Όταν διακοσμείτε ένα υπνοδωμάτιο, θυμηθείτε πόσο σημαντικό είναι να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα άνεσης και αρμονίας σε αυτό, χάρη στην οποία μπορείτε να χαλαρώσετε πλήρως. Για την επιτυχή υλοποίηση των ιδεών σας, μπορείτε να σχεδιάσετε πληροφορίες σχετικά με θεματικούς ιστοτόπους με συλλογές φωτογραφιών, σε περιοδικά σχεδίασης, σε μαθήματα βίντεο. Εάν δεν είστε οικονομικά περιορισμένοι, προσλάβετε έναν ειδικό που μπορεί να συνδυάσει τις ανάγκες της ψυχής σας με το χώρο της κρεβατοκάμαράς σας.

Ασυνήθιστο κρεβάτι σε μοντέρνο υπνοδωμάτιο

Μπεζ και άσπρο μοντέρνο υπνοδωμάτιο με μωβ πινελιές

Κομψή μοντέρνα κρεβατοκάμαρα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)