Ταπετσαρία φωτογραφίας για την κρεβατοκάμαρα (50 φωτογραφίες): οι καλύτερες ιδέες για διακόσμηση τοίχων στο Feng Shui

Τοιχογραφία - ένα δημοφιλές στοιχείο του εσωτερικού. Διακοσμούν το δωμάτιο, εκφράζοντας συγκεκριμένα γούστα των ιδιοκτητών. Οι σύγχρονοι πίνακες σε τοιχογραφίες είναι εκπληκτικοί. Εδώ μπορείτε να δείτε τα πάντα: φυσικά τοπία, λουλούδια, εξωτερικό χώρο, αριστουργήματα ζωγραφικής και αρχιτεκτονικής, κλπ. Ποια είναι η εικόνα για να επιλέξετε για φωτογραφία ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα; Στον κόσμο ενός τέτοιου πλούτου χρωμάτων και σχεδίων είναι τόσο εύκολο να χαθείτε! Ας έρθουμε στη βοήθεια των ιδιοκτητών μαζί, οι οποίοι αποφάσισαν να εκπονήσουν έκτακτα το "βασίλειο του Μορφέα".

Τοίχο τοίχου με θέα στην πόλη στο υπνοδωμάτιο

Τοιχογραφία με λευκά λουλούδια στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Θέα στην ταράτσα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Πράσινη και λευκή ταπετσαρία φωτογραφιών με λουλούδια στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Τοιχογραφία στο εσωτερικό του υπνοδωματίου: ιδέες τοποθέτησης

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τη χρήση ταπετσαρίας φωτογραφιών σε ένα δωμάτιο: σε ολόκληρο τον τοίχο, με τη μορφή πίνακα ή αρθρωτής εικόνας που αποτελείται από πολλά μέρη. Πώς να τοποθετήσετε σωστά ταπετσαρίες φωτογραφιών στην κρεβατοκάμαρα;

Η τοιχογραφία στον τοίχο είναι κλασική. Συνήθως επιλέγεται τοίχος ή κόγχη προφορά, το οποίο συντάσσεται από αυτό το στοιχείο. Οι τοιχογραφίες μπορούν να τοποθετηθούν πίσω από το κρεβάτι στην κεφαλή του κρεβατιού. Με αυτόν τον τρόπο, συνήθως υπογραμμίζονται τα βασικά στοιχεία ή το δωμάτιο είναι ζωντανό.

Φωτογραφία ταπετσαρία με ένα όμορφο τοπίο στην κρεβατοκάμαρα

Η δεύτερη επιλογή είναι ένας τοίχος προφοράς με τεράστια εικόνα μπροστά από το κρεβάτι. Φανταστείτε πόσο ωραίο είναι να απολαύσετε μια χαλαρωτική εικόνα πριν από τον ύπνο!

Ο αρχικός τρόπος είναι να τοποθετήσετε την ταπετσαρία φωτογραφιών στην οροφή, δηλαδή πάνω από το κρεβάτι. Τα σύννεφα ή ο αστραφτερός ουρανός πάνω από το κεφάλι σας θα αποτελέσουν το επίκεντρο του εσωτερικού του υπνοδωματίου. Και αν ακόμα δημιουργήσετε ένα παιχνίδι φωτός με τη βοήθεια πρόσθετου φωτισμού, τότε σίγουρα θα σας φανεί ότι είστε στον παράδεισο!

Φωτογραφία ταπετσαρία με ένα τριαντάφυλλο στο υπνοδωμάτιο

Η τοποθεσία της φωτογραφικής ταπετσαρίας στην πλευρά του κρεβατιού είναι εξαιρετικά σπάνια, αλλά αυτή είναι η διέξοδος για τους ιδιοκτήτες ενός μικρού υπνοδωματίου.

Όταν διακοσμείτε ένα υπνοδωμάτιο με ταπετσαρία φωτογραφιών, θυμηθείτε ότι ο τοίχος προφοράς δεν πρέπει να είναι υπερφορτωμένος με πίνακες, λάμπες, φωτογραφίες ή ράφια που κρέμονται. Αλλά χαμηλά ντουλάπια ή συρταριέρες μπορούν να μείνουν: δεν θα επηρεάσουν ούτε θα συμπληρώσουν το εσωτερικό του υπνοδωματίου με τοιχογραφίες. Είναι επίσης απαράδεκτο να γεμίζετε έναν τοίχο με τοιχογραφίες υψηλής επίπλωσης και κουρτίνες συσκότισης.

Η ταπετσαρία φωτογραφιών είναι κυρίως κολλημένη σε ένα μόνο τοίχο, σε σπάνιες περιπτώσεις κοσμούν μέρος του δεύτερου τοίχου.

Τοίχος τοιχοποιίας με πανοραμική θέα στην πόλη στο υπνοδωμάτιο

Τοίχος τοιχογραφία με μια φωτογραφία στο υπνοδωμάτιο

Τοιχογραφία με θέα στις στέγες της πόλης στην κρεβατοκάμαρα

Τοίχος τοιχογραφία με χειμερινά κλαδιά στο υπνοδωμάτιο

Ποια να επιλέξει;

Είναι σαφές ότι η ατμόσφαιρα στο δωμάτιο του ύπνου και της ανάπαυσης πρέπει να είναι καταπραϋντική. Όλα εδώ είναι σχεδιασμένα για να έχουν έναν γλυκό ύπνο και μια ευχάριστη διαμονή. Οι σχεδιαστές προτείνουν την αγορά παστέλ χρώματα με ήρεμα σχέδια για τον χώρο ύπνου. Αν οι τοίχοι θα επικρατήσουν κίτρινες, μπεζ, φιστίκι αποχρώσεις, τότε ο χώρος της κρεβατοκάμαρας θα γεμίσει με το φως και τη ζεστασιά.

Ο σχεδιασμός που επιλέχθηκε για την κρεβατοκάμαρα δεν πρέπει να ενοχλεί κανέναν από τους συζύγους. Τα οικόπεδα με φωτεινά, φανταχτερά κίνητρα σίγουρα δεν θα σας αφήσουν να χαλαρώσετε, ακόμα κι αν φαίνονται εντυπωσιακά και μοντέρνα σε σας.

Όμορφη ταπετσαρία με θέα τα δέντρα στην κρεβατοκάμαρα

Οι ψυχολόγοι θεωρούν τα λουλούδια ως ιδανικό πρότυπο για μια κρεβατοκάμαρα. Οι αληθινές φωτογραφίες των ατομικών λουλουδιών στο φόντο των πεδίων ή των ανθισμένων υποκαταστημάτων στον κήπο της άνοιξης θα δουν οργανικά τη σφαίρα του ύπνου και της ανάπαυσης. Μέσα σε μια τέτοια ομορφιά, είναι ευχάριστο για κάποιον να κοιμηθεί.

Αλλά όχι μόνο το σχήμα θα πρέπει να καθοδηγείται κατά την επιλογή φωτογραφιών ταπετσαρία. Προσφέρουμε αρκετούς κανόνες επιλογής:

  • Για ένα φωτεινό, ηλιόλουστο υπνοδωμάτιο, επιλέξτε ταπετσαρίες με λουλούδια και πράσινο. Εάν η κρεβατοκάμαρα βρίσκεται στη σκιερή πλευρά, τότε εστιάστε σε μεγάλους πίνακες σε έντονα χρώματα.Η σκοτεινή ταπετσαρία μουφρώνει την αφθονία του φωτός που εισέρχεται στην κρεβατοκάμαρα μέσω ενός πανοραμικού παραθύρου.
  • Για να μην χαθεί οπτικά η επιλεγμένη ταπετσαρία φωτογραφιών ανάμεσα σε έπιπλα και άλλα στοιχεία, θα πρέπει να είναι πιο εκφραστικά και φωτεινότερα.
  • Οι μαύρες και άσπρες τοιχογραφίες αναζητούν απρόσκοπτα σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.
  • Οι μεγάλες ταπετσαρίες δεν μπορούν να συνδυαστούν με ταπετσαρίες φωτογραφιών.

Ασπρόμαυρη ταπετσαρία φωτογραφιών με θέα στην πόλη στο υπνοδωμάτιο

Όταν επιλέγετε ταπετσαρία φωτογραφιών, επικεντρωθείτε στην ηλικία του επιβάτη του υπνοδωματίου. Οι νέοι αγαπούν πιο ζουμερές αποχρώσεις και μη τυποποιημένα μοτίβα, αλλά στην ενήλικη ζωή, σχεδόν όλα βαρύνουν προς τα κλασικά και την ήρεμη ατμόσφαιρα.

Και τώρα με περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια στην ταπετσαρία φωτογραφιών.

Φωτογραφία ταπετσαρία με ένα πλοίο στο υπνοδωμάτιο των παιδιών

Πανοραμική εικόνα

Το πανόραμα της νυχτερινής πόλης, τα ασυνήθιστα αφηρημένα σχέδια, ο μυστηριώδης χώρος ενθουσιάζουν τη φαντασία. Πολλοί νέοι προτιμούν τοιχογραφίες με τέτοια θέματα. Πολύχρωμες και μοντέρνες εικόνες απαιτούν προσεκτική επιλογή χαρακτηριστικών επίπλων, υφασμάτων και αξεσουάρ.

Οι καμβάδες που απεικονίζουν μεγάλες λεωφόρους, πλατείες, μικρούς δρόμους, ουρανοξύστες, αρχαία κάστρα συναρπάζουν την εξαιρετική ομορφιά τους. Οι ογκομετρικές εικόνες που εφαρμόζονται σε υφή βάση είναι ιδιαίτερα καλές. Συχνά χρησιμοποιούν εικόνες με προοπτική: φωτογραφίες στοές και σκάλες ιταλικών δρόμων.

Τοιχογραφία με πανοραμική εικόνα στο υπνοδωμάτιο

Τοπία

Αυτό είναι ένα win-win σχέδιο για τοιχογραφίες στην κρεβατοκάμαρα: καταρράκτες, ηλιοβασίλεμα, κορυφές βουνού και η θάλασσα θα προσφέρει ηρεμία και ηρεμία. Γεμάτο φρεσκάδα, φυσικό άρωμα και ομορφιά, οι πίνακες που απεικονίζουν ανθισμένα δέντρα, ελαιώνες με κόκκινη διακόσμηση, δασικές πυκνές πλημμυρισμένες από τον ήλιο, δέντρα σε μια ρόμπα χιονιού είναι ευχάριστα και χρήσιμα για την αντίληψη.

Τοίχο τοίχου με θέα στο βουνό στην κρεβατοκάμαρα

Φωτογραφία ταπετσαρία με τη θάλασσα στο υπνοδωμάτιο

Τοίχος τοιχογραφία με τροπική θέα στην κρεβατοκάμαρα

Τοίχος τοιχογραφία με βουνά στην κρεβατοκάμαρα

Τοίχος τοιχογραφία με το ποτάμι στο υπνοδωμάτιο

Λουλούδια

Τοιχογραφία με λουλούδια - μια κλασική εκδοχή του σχεδιασμού της κρεβατοκάμαρας. Ωστόσο, ποια φυτά προτιμάτε; Μετά από όλα, κάθε λουλούδι σημαίνει κάτι. Για παράδειγμα, ένα τριαντάφυλλο συμβολίζει την αγάπη και την πιστότητα, το χαμομήλι - την τρυφερότητα και τη νεολαία, το λωτό - τη σοφία και τη μακροζωία, μια ορχιδέα - σύμβολο καθαρότητας, ομορφιάς και επιθυμίας για υψηλή πνευματικότητα. Έτσι, επιλέξτε ένα τριαντάφυλλο εάν χρειάζεστε πάθος, ορχιδέα ή λωτού, αν θέλετε να διαλογιστείτε πριν πάτε για ύπνο.

Τοίχος τοιχογραφία με τουλίπες στην κρεβατοκάμαρα

Δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα "ανθισμένο κρεβάτι λουλουδιών". Μια τάση μόδας είναι μόνο ένα φωτεινό ανοιχτό λουλούδι (για παράδειγμα, μια τουλίπα) σε ολόκληρη την περιοχή του τοίχου ή σε μεγέθυνση μπουμπούκια. Η τρισδιάστατη εικόνα ενός τεράστιου οφθαλμού εντυπωσιάζει με το βάθος και αυξάνει οπτικά το μέγεθος του δωματίου. Ή μπορείτε να επιλέξετε μια ταπετσαρία φωτογραφιών με κλαδιά ανθισμένων δέντρων, για παράδειγμα, Ιαπωνικά sakura.

Τοποθετώντας ένα τετράγωνο στον τοίχο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φωτεινό εσωτερικό προφορά που θα προσελκύει πάντα την προσοχή. Μην φοβάστε τα κίτρινα φυτά. Αυτό το χαρούμενο ηλιόλουστο χρώμα έχει ωφέλιμη επίδραση στην ανθρώπινη ψυχή, δίνει αίσθημα χαράς, ζεστασιάς και ευτυχίας.

Τοίχος τοιχογραφία με ορχιδέα στο υπνοδωμάτιο

Τοιχογραφία με λευκές ορχιδέες στην κρεβατοκάμαρα

Η τοιχογραφία με μακροεντολή αυξήθηκε στο υπνοδωμάτιο

Τοίχος τοιχογραφία με ροζ λουλούδι στο υπνοδωμάτιο

Τοίχος τοιχογραφία με τα φύλλα στο υπνοδωμάτιο

Τοίχος τοιχογραφία με χαμομήλι στο υπνοδωμάτιο

Φωτογραφία ταπετσαρία με παιώνια στην κρεβατοκάμαρα

Φωτογραφία ταπετσαρία με ζωγραφισμένα λουλούδια στην κρεβατοκάμαρα

Τοίχος τοιχογραφία με ορχιδέες στην κρεβατοκάμαρα

Ζώα

Ο καθένας έχει ανάγκη επικοινωνίας με τους μικρότερους αδελφούς μας. Γιατί λοιπόν να μην τοποθετήσετε έναν εικονικό εκπρόσωπο της πανίδας στον τοίχο σας; Αυτό το φινίρισμα είναι κατάλληλο όχι μόνο για τους λάτρεις της φύσης, αλλά και για τους λάτρεις του στυλ. Εικόνες από άλογα, σκύλους, γάτες και άγρια ​​ζώα είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Η θέα των πανέμορφων, εκλεκτών αλόγων φέρνει αισθητική απόλαυση. Μια φωτογραφία από αφράτα γατάκια ή σκυλιά με αφιερωμένα μάτια διεισδύει στην ψυχή, μας κάνει ευγενέστερα και πιο μαλακά. Μια μεγάλη προσθήκη στο εθνοτικό εσωτερικό - εικόνες άγριων ζώων: λιοντάρια, τίγρεις, ελέφαντες, λεοπαρδάλεις.

Όμορφη ταπετσαρία φωτογραφιών με ένα άλογο στην κρεβατοκάμαρα

Τοίχος τοιχογραφία με λευκά άλογα στο υπνοδωμάτιο

Πίνακες ζωγραφικής

Είστε οπαδός της ζωγραφικής; Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Βαν Γκογκ, Ρούμπενς ή Malevich. Η κάλυψη των τοίχων μπορεί να μετατραπεί σε αντικείμενο μιας γκαλερί τέχνης. Αν είστε γεμάτοι δύναμη, ενέργεια και δεν υποφέρετε από αϋπνία, τότε η τρισδιάστατη αναπαραγωγή είναι η επιλογή σας! Αυτές οι τοιχογραφίες τοποθετούνται καλύτερα πάνω από το κρεβάτι.

Τοίχος τοιχογραφία με μια φωτογραφία στο υπνοδωμάτιο

Ασπρόμαυρη ταινία

Οι κλασικές δεν καταλήγουν ποτέ απαρχαιωμένες. Και η αρχική ταπετσαρία μονόχρωμης φωτογραφίας θα ευχαριστήσει πολλά αισθητικά. Αυτή η τεχνική είναι πιο χαρακτηριστική για δημιουργικούς ανθρώπους που θέλουν να κάνουν την κρεβατοκάμαρά τους μοναδική. Η επιλογή των οικόπεδων είναι απεριόριστη: από ένα ρετρό αυτοκίνητο σε ένα πλαίσιο από μια παλιά ασπρόμαυρη ταινία.Το κύριο ζήτημα εδώ είναι να προσδιορίσουμε σωστά την κυριαρχία του λευκού και του μαύρου, έτσι ώστε η γοητεία από την καλή αρχαιότητα να μην πάει σε υπερβολικό θλίψη.

Το μονόχρωμο είναι ιδανικό για μια λευκή κρεβατοκάμαρα. Διακοσμήστε τον τοίχο με το φωτογραφικό χαρτί, το οποίο είναι τυποποιημένο ως μια παλιά φωτογραφία και συμπληρώστε το σχέδιο με τις σχετικές λεπτομέρειες: μαύρα έπιπλα, υφάσματα, σφυρήλατο φως δαπέδου κ.λπ. Θα έχετε μια μεγάλη ψευδαίσθηση ότι είστε σε μια ασπρόμαυρη ταινία.

Ασπρόμαυρη ταπετσαρία φωτογραφιών στην κρεβατοκάμαρα

Μεγάλη μαύρη και άσπρη ταπετσαρία φωτογραφιών με θέα στην πόλη στο υπνοδωμάτιο

Ασπρόμαυρη τοιχογραφία με πικραλίδα στην κρεβατοκάμαρα

Ασπρόμαυρη ταπετσαρία φωτογραφιών με θέα στο βουνό στην κρεβατοκάμαρα

Ασπρόμαυρη ταπετσαρία φωτογραφιών με μια πόλη στην κρεβατοκάμαρα

Ασπρόμαυρες γεωμετρικές τοιχογραφίες στο υπνοδωμάτιο

Ασπρόμαυρη ταπετσαρία φωτογραφιών στην κρεβατοκάμαρα ενός εφήβου

Ασπρόμαυρη ταπετσαρία φωτογραφιών σε φωτεινό υπνοδωμάτιο

Μαύρο και άσπρο μακροοικονομικής ταπετσαρίας στην κρεβατοκάμαρα

3-d εικόνες

Εάν η κρεβατοκάμαρά σας είναι διακοσμημένη σε μοντέρνα στυλ, όπως μοντέρνα ή υψηλής τεχνολογίας, μπορείτε να τραβήξετε με ασφάλεια 3-d φωτογραφικές τοιχογραφίες για την κρεβατοκάμαρα. Τέτοιες φωτοβολίδες θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση μιας τρισδιάστατης εικόνας και θα εκπλήξουν με το ρεαλισμό τους. Θα θέλουν να κάνουν βήματα. Τα θέματα του εξωτερικού χώρου θα είναι ιδιαίτερα καλά εδώ.

Τα τρισδιάστατα σχέδια είναι συχνά διακοσμημένα με παράθυρα, καμάρες, μπαλκόνια ή βεράντες. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιούνται ξύλινες σχάρες που προσομοιώνουν τα φύλλα, τα κιγκλιδώματα, τα πλαίσια και άλλα στοιχεία.

Επιλέγοντας επιλογές 3-d, εξετάστε το μέγεθος της κρεβατοκάμαράς σας. Το φωτογραφικό χαρτί για το μικρό δωμάτιο δεν πρέπει να ασκεί πίεση στην όραση και να μειώνει οπτικά το χώρο.

3-δ φωτογραφία με θέα στην πόλη στο υπνοδωμάτιο

Τοιχογραφία και φενγκ σούι

Οι τεχνίτες της Feng Shui σας συμβουλεύουν να επιλέξετε προσεκτικά τις αποχρώσεις στο σχεδιασμό του υπνοδωματίου με ταπετσαρία φωτογραφιών. Μετά από όλα, αυτό το δωμάτιο έχει σχεδιαστεί με μοναδικό σκοπό - να χαλαρώσετε, να απολαύσετε μια καλή ξεκούραση και να κερδίσετε ενέργεια για την επόμενη μέρα.

Κομψή ταπετσαρία φωτογραφιών με τριαντάφυλλο

Το κύριο υπόβαθρο του καμβά πρέπει να είναι ήρεμο:

  • μπεζ;
  • λιλά;
  • ροδάκινο ·
  • χρυσό καθώς ξεκινά η αυγή.

Φωτογραφία ταπετσαρία με αντίκες γλυπτά στο υπνοδωμάτιο

Τέτοιες αποχρώσεις είναι ευνοϊκές για τον εύκολο ύπνο, τη βύθιση στην υπνηλία ευδαιμονία, να δώσουν θετικά συναισθήματα και καλά όνειρα.

Αλλά αν είστε νέος, ενεργός και παθιασμένος, τότε η κρεβατοκάμαρα γίνεται πιο οικεία. Σε αυτή την περίπτωση, έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε για σας πιο κορεσμένες αποχρώσεις, για παράδειγμα, μπορντό ή κόκκινο. Είναι αλήθεια ότι είναι σημαντικό εδώ να μην το παρακάνετε με ένα λαμπερό χρώμα στο περιβάλλον και να λαμβάνετε υπόψη την επιθυμία του δεύτερου μισού για να αποφύγετε τη δυσαρμονία στη σχέση.

Τοιχογραφία με όμορφη θέα στη φύση στην κρεβατοκάμαρα

Οι ειδικοί του σχολείου Feng Shui συστήνουν τη χρήση τοιχογραφιών σε πλούσια πράσινα χρώματα σε άτομα που υποφέρουν από αϋπνία. Μια εξαιρετική επιλογή μπορεί να είναι η εικόνα ενός πευκοδάσους. Αλλά το θέμα της θάλασσας, κατά τη γνώμη τους, είναι καλύτερο να μην επιλέξουν: σε ένα όνειρο, το νερό αντλεί και εμποδίζει την εύκολη αφύπνιση.

Έτσι, επιλέγοντας τοιχογραφίες στην κρεβατοκάμαρα, προσεγγίζετε αυτή την ερώτηση όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά, επειδή η εικόνα θα εμφανιστεί μπροστά σας για περισσότερο από ένα χρόνο. Ξεκινώντας από καταλόγους με δείγματα φωτογραφιών, θυμηθείτε τις συμβουλές και τα κόλπα μας, καθώς και να ακούσετε τον εαυτό σας, την εσωτερική φωνή και τη διαίσθησή σας. Μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη τις επιθυμίες των αγαπημένων σας, οι οποίοι θα χαλαρώσουν δίπλα-δίπλα σας στην κρεβατοκάμαρα.

Τοίχος τοιχοποιίας σε λιλά-χρυσές αποχρώσεις στο υπνοδωμάτιο

Ταπετσαρία ιαπωνικού στιλ στην κρεβατοκάμαρα

Τοίχος τοιχογραφία με αντίκες χαρακτική στην κρεβατοκάμαρα

Τοίχος τοιχογραφία με μια κάρτα στο φυτώριο στο υπνοδωμάτιο

Τοίχος τοιχογραφία με το Παρίσι στην κρεβατοκάμαρα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)