Σχεδιασμός υπνοδωματίου με μπαλκόνι - επέκταση και διαμόρφωση χώρου (20 φωτογραφίες)

Εάν είστε ιδιοκτήτης ενός μικρού υπνοδωματίου, μην βιαστείτε να χάσετε την καρδιά σας, μια μοντέρνα λύση σχεδιασμού θα σας βοηθήσει - μια κρεβατοκάμαρα σε συνδυασμό με ένα μπαλκόνι. Η απόφαση αυτή γίνεται ιδιαίτερα σημαντική αν το σπίτι διαθέτει μικρό παιδί και απαιτείται επιπλέον χώρος. Το συνδυασμένο μπαλκόνι με το δωμάτιο θα σας επιτρέψει να αγοράσετε επιπλέον τετραγωνικά μέτρα όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε παιδικά έπιπλα, να δημιουργήσετε ένα προσωπικό γραφείο, γωνιά χαλάρωσης, μίνι βιβλιοθήκη ή άλλες πρωτότυπες επιλογές.

Υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι

Υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι

Υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι

Υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του συνδυασμού

Εξετάστε τα οφέλη που αποκομίζετε συνδυάζοντας έναν υπνοδωμάτιο με μια loggia:

  • Επέκταση του χώρου.
  • Πρόσθετος φωτισμός.
  • Με το σωστό φινίρισμα, το διαμέρισμα θα γίνει πολύ πιο ζεστό.
  • Η δυνατότητα δημιουργίας πρόσθετου μίνι-δωματίου.

Το μόνο μειονέκτημα είναι η γραφειοκρατία. Δεδομένου ότι η αφαίρεση των χωρισμάτων μπαλκόνι είναι μια ανάπλαση, θα πρέπει να ασχοληθεί με την πλευρά των εγγράφων: να συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες άδειες στις αρμόδιες αρχές.

Πού να ξεκινήσετε την επισκευή;

Πρώτα απ 'όλα, ο σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου με μπαλκόνι πρέπει να ξεκινήσει με ενέργειες που στοχεύουν στη θέρμανση του μελλοντικού ευρύχωρου υπνοδωματίου, καθώς και στην πραγματοποίηση υψηλής ποιότητας διακόσμησης του δωματίου:

  • Το μπαλκόνι πρέπει να είναι τζάμια με σύγχρονα παράθυρα με διπλά τζάμια. Αξίζει να προτιμάτε τα κουζίνες των τριών θαλάμων, τα οποία θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε ζεστά το σπίτι, καθώς και να σας εξοικονομήσετε από περιττό θόρυβο από το δρόμο.
  • Δώστε προσοχή στους τοίχους και τις οροφές του μπαλκονιού, λόγω της υπερβολικής υγρασίας, είναι δυνατή η χρήση καλουπιών τοίχων, επομένως, χρησιμοποιήστε μόνο υλικά υψηλής ποιότητας για να ολοκληρώσετε τις οροφές και τους τοίχους.
  • Για να διατηρήσετε τη μέγιστη άνεση σε μια τέτοια κρεβατοκάμαρα, είναι απαραίτητο να προσεγγίσετε επαγγελματικά το θέμα της θέρμανσης του μπαλκονιού

Υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι

Ζώνη χώρου

Για να γίνει το συνδυασμένο δωμάτιο όχι μόνο άνετο, αλλά και λειτουργικό, υπάρχουν διάφοροι τύποι χώρων χωρισμού:

Δύο περιοχές αναψυχής

Για να εκτελέσετε ένα τέτοιο σχέδιο, είναι απαραίτητο να σπάσετε τον τοίχο με ένα παράθυρο που χωρίζει το δωμάτιο με μπαλκόνι. Έτσι, μπορείτε να πάρετε δύο περιοχές χαλάρωσης, στο ίδιο ή διαφορετικό στυλ. Μπορείτε να διαιρέσετε τις ζώνες χρησιμοποιώντας μια καμάρα ή ένα διαμέρισμα. Στον χώρο του μπαλκονιού, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα τραπέζι με καρέκλες, να διακοσμήσετε τους τοίχους με διάφορα φυτά αναρρίχησης, και ως αποτέλεσμα έχετε ένα υπέροχο μέρος για χαλάρωση.

Υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι

Υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι

Διαίρεση του εδάφους με ένα περβάζι παραθύρου

Για το σχεδιασμό του υπνοδωματίου είναι 18 τετραγωνικά μέτρα. m θα είναι μια μεγάλη λύση για να διαιρέσετε το χώρο με ένα περβάζι παραθύρου. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να κατεδαφίσετε πλήρως τον τοίχο, αρκεί να αφαιρέσετε το παράθυρο και τις πόρτες του μπαλκονιού, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένα δωμάτιο χωρισμένο σε δύο ζώνες. Το περβάζι παραθύρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο διακόσμησης: διακοσμήστε με τη μορφή ενός μικρού τραπέζι, μπαρ, διακοσμήστε με ειδώλια και φρέσκα λουλούδια ή βρείτε μια άλλη λύση, ανάλογα με το στυλ που θέλετε να συνειδητοποιήσετε.

Άλλες επιλογές ζωνών

Αν ο τοίχος του μπαλκονιού είναι πλήρως κατεδαφισμένος μαζί με τα παράθυρα και τις πόρτες, μπορείτε να διαιρέσετε τον προκύπτον χώρο με τη βοήθεια διακοσμητικών κουρτίνων. Κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι μπορούν επίσης να εγκατασταθούν για να χωρίσουν την περιοχή.Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον τετραγωνικά μέτρα σε ένα διαφορετικό θέμα, πρέπει να εγκαταστήσετε μια ολισθαίνουσα οθόνη, να επικολλήσετε την ταπετσαρία στην περιοχή του μπαλκονιού με διαφορετικό χρώμα και να ρυθμίσετε τα έπιπλα και τα διακοσμητικά ανάλογα με το σχεδιασμένο ύφος.

Υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι

Υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι

Υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι

Υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Το κύριο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού μιας μικρής κρεβατοκάμαρας που πρέπει να μελετηθεί εκ των προτέρων πριν ξεκινήσει η ανακατασκευή: είτε να γίνει το μπαλκόνι και η κρεβατοκάμαρα στο σύνολό της, είτε ακόμα να αφήσετε ένα διαχωριστικό χώρισμα, διότι αυτό θα καθορίσει το σχέδιο - το σχεδιασμό του υπνοδωματίου. Πρέπει επίσης να αποφασίσετε αμέσως εάν η κρεβατοκάμαρα σε συνδυασμό με το μπαλκόνι είναι διακοσμημένα με το ίδιο ύφος ή αν κάθε ζώνη θα γίνει σε διαφορετικό θέμα.

Υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι

Υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι

Σκηνικά και σχέδια χρωμάτων

Λάβετε υπόψη σας μερικές χρήσιμες συμβουλές που σας βοηθούν να κάνετε το loggia σας, σε συνδυασμό με ένα υπνοδωμάτιο, ακόμα πιο ευρύχωρο και άνετο:

  • Το εσωτερικό του υπνοδωματίου με μπαλκόνι πρέπει να γίνεται με το ίδιο ή παρόμοιο ύφος.
  • Η περιοχή του μπαλκονιού πρέπει να έχει πιο έντονα χρώματα, σε αντίθεση με την περιοχή του υπνοδωματίου.
  • Το υπνοδωμάτιο με πρόσβαση στο μπαλκόνι θα πρέπει να σχεδιάζεται ανάλογα με την τοποθεσία, αν η κρεβατοκάμαρα βρίσκεται στην ηλιόλουστη πλευρά, να προτιμάτε τις κρύες αποχρώσεις και εάν η πλευρά στερείται ηλιακού φωτός, δημιουργήστε τεχνητή θερμότητα στο δωμάτιο, χρησιμοποιώντας θερμές αποχρώσεις για επισκευές.

Σύγχρονες ιδέες δαπέδου και οροφής

Στην περιοχή του μπαλκονιού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα laminate ή παρκέ με θέρμανση. Μια γυαλιστερή οροφή τέντωμα με πολλά φώτα τραβά οπτικά το δωμάτιο επάνω. Για τον σχεδιασμό ενός στενού υπνοδωματίου, μπορείτε να φτιάξετε το ανώτατο ή το ανώτατο όριο, για παράδειγμα, μια επιλογή γυψοσανίδας δύο επιπέδων, στην περίμετρο της οποίας θα εγκατασταθεί μια λωρίδα LED, μια τέτοια οροφή θα είναι το επίκεντρο του εσωτερικού σας.

Ολοκληρώστε την επισκευή αγοράζοντας έπιπλα

Εάν το μικρό υπνοδωμάτιο σας με μπαλκόνι είναι τόσο μικρό που δεν χωράει σε κρεβάτι και κομοδίνα, επεκτείνοντας την περιοχή συνδυάζοντας την κλειστή και την κρεβατοκάμαρα, μπορείτε να κανονίσετε μια ντουλάπα στην περιοχή του μπαλκονιού. Για να γίνει αυτό, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα σωρό διαφορετικά κομοδίνα και συρταριέρες, απλά μια ευρύχωρη ντουλάπα με καθρέφτες. Μια τέτοια κομψή λύση θα σας βοηθήσει να επεκτείνετε οπτικά το έδαφος, καθώς και να φιλοξενήσετε όλα τα υπάρχοντά σας.

Υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι

Αν θέλετε να οργανώσετε μια γωνιά χαλάρωσης στην περιοχή του λόφου, αρκεί να αγοράσετε έναν μικρό καναπέ και ένα μικρό τραπέζι. Για το γραφείο, ένας φορητός υπολογιστής και μια άνετη καρέκλα προστίθενται σε αυτόν τον κατάλογο. Η κρεβατοκάμαρα σε συνδυασμό με ένα μπαλκόνι είχε αρχικά κατασκευαστεί για να αυξήσει το χώρο, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να προστατεύετε τα πολύτιμα τετραγωνικά μέτρα χωρίς να γεμίζετε την περιοχή με επιπλέον έπιπλα.

Υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι

Υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι

Υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι

Υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)