Σχεδιασμός υπνοδωματίου 18 τ.μ. m. (107 φωτογραφίες): κατάλληλες ιδέες χωροταξίας και σχεδιασμού

Ο σχεδιασμός του χώρου για ύπνο θα πρέπει να μελετηθεί με τον πληρέστερο τρόπο - λαμβάνοντας υπόψη την ατομικότητα των ιδιοκτητών του σπιτιού, τις προτιμήσεις τους και την καθημερινή ρουτίνα. Εάν είστε τυχεροί - για το υπνοδωμάτιο υπήρχε ένα ξεχωριστό δωμάτιο - και μάλλον μεγάλο, όσο και 18 τ.μ. m - έχετε μια μεγάλη ευκαιρία να οργανώσετε μια εξαιρετική γωνιά για ξεκούραση, ξεκούραση και ύπνο. Στο άρθρο, θα εξετάσουμε πώς να εξοπλίσει ένα υπνοδωμάτιο σε ένα χώρο 18 τετραγωνικών μέτρων. m

Καφέ και άσπρο υπνοδωμάτιο 18 τ.μ.

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. σε αγγλικό στιλ

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. στο ύφος του Art Deco

Σχέδιο υπνοδωματίου 18 τ.μ. με κουβούκλιο

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. με μπαλκόνι

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. με πάγκο

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ μπεζ

Υπνοδωμάτιο Σχεδιασμός 18 τ.μ. Σαλέ

Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρα 18 τ.μ. στο στυλ του shabby chic

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. με οθόνη

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. με ντουλάπα

Στυλ

Θα αποφασίσουμε πρώτα - ποιο στυλ θα φανεί καλύτερα σε ένα υπνοδωμάτιο με μέγεθος 18 τετραγωνικών μέτρων. m

Κλασικό

Χαρακτηριστικά:

 • Το στυλ είναι ιδανικό εάν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού είναι άνθρωποι μιας συντηρητικής αποθήκης με παραδοσιακή κοσμοθεωρία. Περιλαμβάνει επίσης ένα κοντινό γκαρνταρόμπα.
 • Ο σχεδιασμός είναι πολυτελής, δίνει κομψότητα και λάμψη στο δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένης της κρεβατοκάμαρας των 18 τετραγωνικών μέτρων. μ. Το εσωτερικό περιλαμβάνει τη χρήση δαπανηρών υλικών και υφασμάτων. Το στυλ είναι κατάλληλο για τη διακόσμηση μιας αίθουσας ή ενός καθιστικού.
 • Το κλασσικό στυλ δεν ενθαρρύνει τις υπερφορτώσεις στο σχεδιασμό, οπότε τίποτα δεν θα επηρεάσει την πλήρη χαλάρωση. Κατά το σχεδιασμό ενός καθιστικού ή ενός χώρου στην αίθουσα, μην ξεχάσετε τον κανόνα αυτό.
 • Αυτό το εσωτερικό είναι πολύ άνετο, δημιουργεί μια πραγματική οικογενειακή ατμόσφαιρα - άνετη και ζεστή. Ο κλασικός σχεδιασμός προτιμά να χρησιμοποιεί ανοιχτόχρωμα έπιπλα - είναι ιδιαίτερα κοινό για μια κρεβατοκάμαρα να έχει μια λευκή διακόσμηση με επιχρυσωμένα στοιχεία. Μια τέτοια αντίθεση φαίνεται πολύ κομψή και, ταυτόχρονα, πολυτελής, ακόμη και στα 18 τετραγωνικά μέτρα. μ. Γκαρνταρόμπα πρέπει να είναι διακοσμημένα με το ίδιο ύφος.
 • Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε επιχρυσωμένα στοιχεία, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με χάλκινα. Οποιοδήποτε δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένου ενός υπνοδωματίου, με χάλκινα στοιχεία, φαίνεται πιο ευγενές και μαλακό από ότι με πιασάρικο χρυσό. Σκεφτείτε προσεκτικά το εσωτερικό της αίθουσας.

Καφέ και λευκό κλασικό υπνοδωμάτιο

Κλασική μπεζ κρεβατοκάμαρα

Φωτεινό κλασικό υπνοδωμάτιο

Κομψό κλασικό υπνοδωμάτιο

Πολυτελές κλασικό υπνοδωμάτιο

Λευκό κλασικό υπνοδωμάτιο

Σχεδιασμός υπνοδωματίου 18 τ.μ. λευκό

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. με τιρκουάζ κρεβάτι

Σχέδιο υπνοδωματίου 18 τ.μ. μαύρο

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. με floral ταπετσαρία

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. με διακόσμηση

Σχεδιασμός υπνοδωματίου 18 τ.μ.

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. μπλε

Σχεδιασμός υπνοδωματίου 18 τμ σύγχρονο

Σχεδιασμός υπνοδωματίου 18 τ.μ. με απλίκες

Σχέδιο υπνοδωματίου 18 τ.μ. φωτεινό

Σχέδιο υπνοδωματίου 18 τ.μ. ανατολικά

Χώρα

 • Αυτό το στυλ είναι πιο κατάλληλο για ένα υπνοδωμάτιο σε εξοχική κατοικία ή στη χώρα. Σε ένα διαμέρισμα της πόλης σπάνια χρησιμοποιείται εσωτερικό στυλ, καθώς είναι μάλλον συγκεκριμένο και "προσαρμοσμένο" στο ρουστίκ θέμα. Επιπλέον, σαλόνι είναι σπάνια διακοσμημένο σε αυτό το ύφος.
 • Περιλαμβάνει μάλλον τραχιά ξύλινα έπιπλα, άβαφες επιφάνειες, όλα τα υλικά είναι φυσικά, δεν χρησιμοποιούνται πλαστικά, χρώμιο και νικέλιο. Συχνά χρησιμοποιούνται περισσότερες λεπτομέρειες από φυσική πέτρα. Το dressing room σχεδιάζεται επίσης ανάλογα.
 • Ένα ελαφρώς βαρύ σχέδιο, τόσο λεπτό και περίπλοκο φύση με λεπτή γεύση μπορεί να μην λειτουργήσει.
 • Στην περίπτωση αυτή, χρησιμοποιούνται για τα υφάσματα της κρεβατοκάμαρας, του καθιστικού ή της αίθουσας συρματοπλέγματα, επιτοίχιες ταπετσαρίες και πάνελ, απλές κουρτίνες από φυσικό βαμβάκι ή λινό.
 • Χρησιμοποιήστε στοιχεία λυγαριάς. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε ένα λικνίσκο κουνιστή καρέκλα στο υπνοδωμάτιο. Ή το κεφάλι του κρεβατιού μπορεί να είναι κατασκευασμένο από κλαδιά, και μπορείτε να βάλετε έναν καναπέ από ψάθα στο σαλόνι.

Υπνοδωμάτιο εξοχικού στυλ σε μπεζ τόνους.

Μπεζ και κόκκινο υπνοδωμάτιο

Λευκή και πράσινη κρεβατοκάμαρα

Καφέ και Λευκό Υπνοδωμάτιο

Λευκό κρεβατοκάμαρα σε πρόβατο

Μπεζ και μπλε κρεβατοκάμαρα σε γαλλικό στιλ

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. στο σπίτι

Σχεδιασμός υπνοδωματίου 18 εκ. Εκλεκτικός

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. με παράθυρο κόλπων

Σχεδιασμός υπνοδωματίου 18 τ.μ.

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. με γυαλιστερά έπιπλα

Μινιμαλισμός

 • Πραγματικό μοντέρνο εσωτερικό της πόλης. Πολύ σχετικό, σύντομο και συγκρατημένο. Το σαλόνι που κατασκευάζεται με αυτό το στυλ είναι μια νέα τάση της μόδας.
 • Η έλλειψη ντεκόρ, απλές και ξεκάθαρες γραμμές, προσεγμένη τοποθέτηση ζωνών - όλα αυτά δημιουργούν μια ολοκληρωμένη και χαλαρωτική διακοπές. Ένα σχέδιο που περιλαμβάνει τον συνδυασμό κρεβατιού και γκαρνταρόμπα θα είναι ευπρόσδεκτο.
 • Το δωμάτιο χρησιμοποιεί αντίθεση τεχνικές χρώματος - ένας συνδυασμός λευκού και μαύρου, γκρι σε διαφορετικές αποχρώσεις θα φανεί εξαιρετικό στο υπνοδωμάτιο.Μην ξεχάσετε να αραιώσετε αυτό το μονόχρωμο σχέδιο με μια φωτεινή εκτόξευση - για παράδειγμα, τοποθετήστε φωτεινά ροζ ή τυρκουάζ μαξιλάρια στον καναπέ στο υπνοδωμάτιο. Αυτή η τεχνική θα φέρει ζωντάνια στο εσωτερικό, αραίωση.

Σχέδιο υπνοδωματίου 18 τ.μ. φωτεινό

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τμ σε εξοχική κατοικία

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. με καθρέφτη

Σχεδιασμός υπνοδωματίου 18 τ.μ. με χρυσές λεπτομέρειες

Φυσικά, αυτά απέχουν πολύ από όλες τις επιλογές για τον στιλιστικό σχεδιασμό του υπνοδωματίου των 18 τετραγωνικών μέτρων. m. Είναι ακόμα πολύ, πάρα πολλά. Ωστόσο, υπογραμμίσαμε τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

Υπνοδωμάτιο υπνοδωμάτιο στυλ με μαύρο διαμέρισμα γυαλί

Καφέ και λευκό μινιμαλιστικό υπνοδωμάτιο

Μινιμαλιστική μπεζ και γκρι κρεβατοκάμαρα

Λευκά, μαύρα και καφέ χρώματα στο εσωτερικό ενός μινιμαλιστικού υπνοδωματίου

Μινιμαλιστικό μαύρο και άσπρο σοφίτα υπνοδωμάτιο

Μινιμαλιστική γκρίζα και λευκή σοφίτα υπνοδωμάτιο

Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας 18 τμ βιομηχανικού στυλ

Εσωτερική διακόσμηση υπνοδωμάτιο 18 τ.μ.

Σχεδιασμένο υπνοδωμάτιο 18 τμ με τζάκι

Σχεδιασμός υπνοδωματίου 18 τμ

Διάταξη

Πώς μπορείτε να σχεδιάσετε το υπνοδωμάτιο χώρο των 18 τετραγωνικών μέτρων. m, εξετάστε τις επιλογές διάταξης και ζωνισμού:

 • Συνδυασμός υπνοδωματίου και χώρου εργασίας. Στην περίπτωση αυτή, τοποθετείται στο κρεβάτι αρκετό κρεβάτι και ένα τραπέζι με υπολογιστή ή πολυθρόνα, ενδεχομένως με επιπλέον ράφια εργασίας και ράφια. Το υπνοδωμάτιο σε αυτή την περίπτωση μπορεί μερικές φορές να χρησιμεύσει ακόμη και ως καθιστικό. Βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία της περιοχής αναψυχής και της εργασίας συνδυάζονται. Συνιστάται να παραγγείλετε όλα τα έπιπλα σε ένα μέρος, ως ένα ενιαίο έργο. Θα ήταν ωραίο εάν οι μονάδες επίπλων μπορούν εύκολα να συνδυαστούν - αυτό θα δώσει μεγαλύτερη κινητικότητα στο σχεδιασμό του δωματίου. Μια οθόνη ή ακόμα και ένα λαμπερό στρώμα στο κρεβάτι μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα «περίγραμμα» που χωρίζει αυτές τις δύο ζώνες. Μπορείτε να βρείτε τον δικό σας χωροταξικό σχεδιασμό, υποδηλώνοντας ατομικό σχεδιασμό.
 • Διάταξη χωρίς ζώνη. Εάν δεν χρειάζεται να συνδυάσετε την κρεβατοκάμαρα με μια άλλη λειτουργική περιοχή, μπορείτε να κανονίσετε το δωμάτιο σύμφωνα με όλους τους κλασικούς κανόνες: τοποθετήστε ένα μεγάλο κρεβάτι στο κέντρο του δωματίου, εξοπλίστε το με πλευρικά τραπέζια στα πλάγια, τοποθετήστε ένα κομψό συμπόσιο ή μαλακό πάγκο για να το ντύσετε κ.λπ. Φυσικά, αυτό το εσωτερικό είναι το πιο προτιμώμενο. Το υπνοδωμάτιο, που είναι μόνο ένα υπνοδωμάτιο, σας επιτρέπει να χαλαρώσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ζώνη σε αυτή την περίπτωση δεν παρέχεται. Το υπνοδωμάτιο συνδυάζεται συχνά με ένα γκαρνταρόμπα.
 • Ισορροπημένος χώρος. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ένα πλήρες κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο, αλλά το εσωτερικό είναι επίσης διακοσμημένο με καθιστικό - όπου μπορείτε να τοποθετήσετε έναν μαλακό άνετο καναπέ, να τοποθετήσετε ένα χνουδωτό χαλί στο πάτωμα, να εγκαταστήσετε τηλεόραση, να βάλετε μπουφάν, πολυθρόνες. Σε αυτήν την περιοχή μπορείτε να οργανώσετε συγκεντρώσεις, να διαβάσετε, να χαλαρώσετε, να συνομιλήσετε, δηλαδή να εκτελεί τις λειτουργίες της αίθουσας, όπως ένα σαλόνι. Επίσης, ένα αξιοπρεπές μέγεθος ενυδρείο είναι ιδανικό για μια περιοχή αναψυχής - παρατηρώντας τα ψάρια είναι πολύ χαλαρωτικό και σε μια ειρηνική διάθεση. Αυτός ο χωρισμός είναι ένα εξαιρετικό σχέδιο για το υπνοδωμάτιο ενός εφήβου.

Κρεβάτι στη γωνία του υπνοδωματίου

Ντουλάπα στην κρεβατοκάμαρα

Τραπέζι στο υπνοδωμάτιο

Μεγάλη ντουλάπα στην κρεβατοκάμαρα

Συνδυασμένη κρεβατοκάμαρα, καθιστικό και χώρο εργασίας

Ντουλάπα και καθιστικό στην κρεβατοκάμαρα

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. με μια φωτογραφία

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. με τοίχο από τούβλα

Σχεδιασμός υπνοδωματίου 18 τ.μ.

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. με έπιπλα από σφυρήλατο σίδηρο

Σχεδιασμός υπνοδωματίου 18 τ.μ.

Πώς να εξοικονομήσετε χώρο

Φυσικά, 18 τετραγωνικά μέτρα. m - αυτό δεν είναι 8 και όχι 12. Στις 18 πλατείες μπορείτε να γυρίσετε - για πολλούς ανθρώπους στη χώρα μας, αυτό το μέγεθος του χώρου δεν είναι διαθέσιμο για να οργανώσει ένα ξεχωριστό υπνοδωμάτιο σε αυτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρέπει να εξοικονομήσετε μετρητά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να φιλοξενηθούν άνετα σε τεράστιες περιοχές εξοχικών κατοικιών και εξοχικών σπιτιών. Και το έργο ενός τυποποιημένου διαμερίσματος, ακόμα και αν είναι σύγχρονο, συνήθως δεν μπορεί να καυχηθεί με μεγάλα μεγέθη. Έτσι, μερικές συμβουλές για το πώς να εξοικονομήσετε χώρο στο υπνοδωμάτιο των 18 τετραγωνικών μέτρων. m:

 • Μην βάζετε τεράστια τεράστια ογκώδη γραφεία στο δωμάτιο. Και ακόμα περισσότερο - στον τοίχο. Αυτά τα έπιπλα δεν είναι λειτουργικά και μόνο «φράζουν» τον χώρο. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε συρόμενες ντουλάπες, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε γωνιακά γραφεία, καθώς και ράφια και δομοστοιχειωτές κατασκευές.
 • Εάν θέλετε να τοποθετήσετε μια τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα, είναι καλύτερο να το κρεμάσετε στον τοίχο από το να επιλέξετε ξεχωριστό περίπτερο κάτω από αυτό.
 • Το εσωτερικό πρέπει να περιλαμβάνει κατάλληλη χωροθέτηση, προσεγμένη σχεδίαση. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε ένα υπνοδωμάτιο και ένα καθιστικό.
 • Αντί για καρέκλες, μπορείτε να βάλετε μικρούς συμπαγείς οθωμανούς, οι οποίοι θα εκπληρώσουν τον ίδιο ρόλο με τις καρέκλες, αλλά ταυτόχρονα θα αποδειχθούν πολύ πιο δυσκίνητοι.
 • Η παρουσία ενός δωματίου ντουλάπας, αν και μικρό, θα απλοποιήσει σημαντικά την εξοικονόμηση χώρου. Μετά από όλα, θα είναι δυνατόν να γίνει χωρίς ντουλάπια.
 • Ένα υπνοδωμάτιο σε συνδυασμό με ένα μπαλκόνι εξοικονομεί επίσης αρκετό χώρο.

Χώρος αναψυχής και ανάγνωσης στο υπνοδωμάτιο

Συνδυασμένη υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι

Οθόνη για τη συνδυασμένη κρεβατοκάμαρα και καθιστικό

Cozy beige και λευκό υπνοδωμάτιο

Λευκά, μαύρα και μπλε χρώματα στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας

Εργασία και καναπές στο υπνοδωμάτιο

Μπεζ κρεβατοκάμαρα

Σχεδιασμός υπνοδωματίου 18 τ.μ. στο διαμέρισμα

Σχεδιασμός υπνοδωματίου 18 τμ σοφίτα

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. στη σοφίτα

Σχεδιασμός υπνοδωματίου Μινιμαλισμός 18 τμ

Επιφανειακή διακόσμηση

Σκεφτείτε ακριβώς πώς να σχεδιάσετε ένα υπνοδωμάτιο. Χρήσιμες συμβουλές:

Φύλο

Για την κρεβατοκάμαρα, η ιδανική επιλογή είναι ένα παραδοσιακό ξύλινο πάτωμα. Παρκέ ή laminate είναι καλύτερο. Μην χρησιμοποιείτε πέτρινα δάπεδα ή κεραμικά πλακίδια. Ένα τέτοιο κρύο δάπεδο θα στερήσει το δωμάτιο της αίσθησης.

Παρκέ στο υπνοδωμάτιο

Λευκό χαλί στην κρεβατοκάμαρα

Πολύχρωμο παρκέ στο υπνοδωμάτιο

Καφέ χαλί στην κρεβατοκάμαρα

Καφέ σανίδα στο πάτωμα του υπνοδωματίου

Μπεζ χαλί στην κρεβατοκάμαρα

Σχεδιασμός υπνοδωματίου 18 τμ σύγχρονο

Σχεδιασμένο υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. μονόχρωμο

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. σε θαλάσσιο στυλ

Σχεδιασμός υπνοδωματίου 18 τ.μ. σε νεοκλασικό στιλ

Σχεδιασμός υπνοδωματίου 18 τ.μ. με μαλακά πάνελ

Οι τοίχοι

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε παραδοσιακές ταπετσαρίες - χαρτί, βινύλιο ή κοπάδι, ενώ είναι επίσης δυνατή και η εκτύπωση μεταξωτών μεταξωτών. Αλλά αν το υπνοδωμάτιο είναι σε μινιμαλιστικό ύφος και ένα άλλο μοντέρνο, μια βαμμένη επιφάνεια χωρίς διακόσμηση και ήρεμα χρώματα θα κάνει. Με τη βοήθεια των καλά επιλεγμένων ταπετσαριών μπορείτε να πραγματοποιήσετε την τοποθέτηση ζωνών.

Λευκό-πράσινο τοίχους στο υπνοδωμάτιο

Λευκοί τοίχοι στο υπνοδωμάτιο

Γκρίζοι τοίχοι στο υπνοδωμάτιο

Ελαιοί τοίχοι στο υπνοδωμάτιο

Ασπρόμαυροι τοίχοι στο υπνοδωμάτιο

Λευκοί τοίχοι σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Σχεδιασμός υπνοδωματίου 18 τ.μ. με πάνελ

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. με πανοραμικό παράθυρο

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. με εκτύπωση στις κουρτίνες

Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρα 18 τ.μ. με στυλ provence

Οροφή

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ψευδοροφές - οι οποίες δίνουν την πληρότητα του δωματίου και φαίνονται πολύ όμορφα. Μην κάνετε το δωμάτιο με περίτεχνη οροφή πολλαπλών σταδίων. Ένα τέτοιο σχέδιο οροφής, κατά κανόνα, φαίνεται αδέξια, αποσπά την προσοχή και σας εμποδίζει να χαλαρώσετε.

Λευκή οροφή στο σχεδιασμό υπνοδωματίου

Λευκή οροφή σε ένα πολύχρωμο υπνοδωμάτιο

Art Nouveau υπνοδωμάτιο λευκή οροφή

Λευκή οροφή σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο σε μοντέρνο στιλ

Λευκή οροφή σε ένα ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο

Μπεζ οροφή στο υπνοδωμάτιο

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. στυλ ρετρό

Σχεδιασμός υπνοδωματίου 18 τ.μ. με ξυλόγλυπτο κεφαλάρι

Σχεδιασμός υπνοδωματίου 18 τ.μ. ροζ

Σχεδιασμός υπνοδωμάτιο 18 τ.μ. σε ροζ

Σχεδιασμός υπνοδωματίου 18 τ.μ. γκρι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)