Επίπλωση ενός διαμερίσματος στούντιο: ποια έπιπλα να επιλέξετε

Η διαδικασία επιλογής επίπλων για διαμέρισμα 1 δωματίου είναι ένα δημιουργικό έργο και χρειάζεται μια ειδική προσέγγιση. Πράγματι, σε οποιοδήποτε έπιπλο, το κύριο καθήκον είναι να εκτελέσετε ορισμένες λειτουργίες. Αλλά εκτός αυτού, είναι απαραίτητο να επιλέξετε όχι μόνο όμορφα και υψηλής ποιότητας έπιπλα, αλλά και να το τοποθετήσετε κατάλληλα στο εσωτερικό ενός μικρού διαμερίσματος ενός δωματίου. Πρόκειται για αυτές τις διαδικασίες που θα συζητηθούν σήμερα.

Έπιπλα για ένα διαμέρισμα ενός δωματίου

Βασικές αρχές

Υπάρχουν διάφορες θεμελιώδεις αρχές για τη δημιουργία του εσωτερικού ενός διαμερίσματος ενός δωματίου επιλέγοντας όλα τα απαραίτητα έπιπλα:

  1. Επιλογή λειτουργικών επίπλων.
  2. Αποθήκευση χώρου.
  3. Οπτική επέκταση του χώρου.
  4. Η σωστή επιλογή των χρωμάτων.

Η κύρια ποιότητα των επίπλων σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου θα πρέπει να είναι λειτουργικότητα. Ο λόγος είναι απλός - πρέπει να χρησιμοποιείτε κάθε γωνιά του διαμερίσματος όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, αφήνοντας αρκετό χώρο. Κατά συνέπεια, τα έπιπλα δεν πρέπει να είναι περιττά. Μόνο απαραίτητα και λειτουργικά στοιχεία. Με αυτήν την προσέγγιση, μπορούμε να επεκτείνουμε σημαντικά τον ελεύθερο χώρο χωρίς να χάσουμε οποιαδήποτε σημαντικά στοιχεία.

Έπιπλα για ένα διαμέρισμα ενός δωματίου

Όσο για την οπτική επέκταση του χώρου, δεν θα γίνει χωρίς τη χρήση καθρεφτών και ανακλαστικών επιφανειών. Σήμερα, σε σχεδόν οποιοδήποτε είδος επίπλων μπορείτε να βρείτε έναν καθρέφτη και αυτό είναι ένα καθορισμένο πλεονέκτημα. Πράγματι, λόγω του καλού φυσικού φωτός και των καθρεπτών, ο οπτικός χώρος θα αυξηθεί. Και δεδομένου ότι μιλάμε για φωτισμό, αξίζει να σημειωθεί ότι η βάση θα πρέπει να είναι φυσικό φως. Είναι χάρη σε αυτόν ότι υπάρχει αύξηση στον οπτικό χώρο. Αλλά η παραμέληση των τεχνητών πηγών φωτός δεν αξίζει τον κόπο.

Επίπλωση ενός διαμερίσματος στούντιο

Υπάρχουν πολλές λύσεις χρώματος, η χρήση των οποίων είναι κατάλληλη σε διαμέρισμα 1 δωματίου. Αλλά σε όλες τις περιπτώσεις είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ανοιχτά χρώματα. Θα βοηθήσει επίσης να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση του ελεύθερου χώρου.

Επιλογή γενικών επίπλων

Η επίπλωση σε ένα μικρό διαμέρισμα 1 δωματίου συμβαίνει, πρώτα απ 'όλα, επιλέγοντας το μεγαλύτερο και μεγαλύτερο έπιπλο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει χώρο ύπνου και σετ τοίχου, τόσο σε εσωτερικό χώρο όσο και κουζίνα.

Όταν επιλέγετε μια θέση, καθώς και τα υπόλοιπα έπιπλα, η κύρια έμφαση πρέπει να είναι στη λειτουργικότητα. Ένα κλασικό κρεβάτι σίγουρα δεν είναι κατάλληλο εδώ, διότι καταλαμβάνει πολύ χώρο και η λειτουργικότητά του είναι μηδενική, γι 'αυτό δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.

Η καλύτερη επιλογή κατά τη δημιουργία επίπλων είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κρεβάτι ντουλάπα. Τη νύχτα, θα έχετε ένα μεγάλο κρεβάτι, όχι κατώτερο σε άνεση σε ένα κλασικό κρεβάτι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο για να κάνετε άλλα πράγματα.

Ντουλάπα κρεβάτι

Ένας μικρός λειτουργικός καναπές, για παράδειγμα, ικανός να φιλοξενεί κρεβάτι, είναι επίσης κατάλληλος. Ωστόσο, κατά την επιλογή αυτής της επιλογής, θα πρέπει να εγκαταλείψετε τις μεγάλες πλάτες και τις μαζικές λαβές. Ορισμένος μινιμαλισμός με στυλ πρέπει να γίνεται σεβαστός, διαφορετικά ένα τεράστιο κρεβάτι απλώς δεν ταιριάζει στη συνολική εικόνα του εσωτερικού και θα πάρει πάρα πολύ χώρο.

Καναπές σε διαμέρισμα στούντιο

Όσον αφορά τα ακουστικά δωματίου, πρέπει να δοθεί έμφαση στα στενά έπιπλα. Διάφορα ράφια δωμάτιο θα φανεί εξαιρετική, και λόγω της λειτουργικότητάς του θα είναι δυνατό να περιοριστεί σημαντικά το φάσμα των απαραίτητων επίπλων.Μπορείτε επίσης να εξετάσετε την αγορά μιας συρόμενης ντουλάπας. Μεταξύ αυτών, μπορείτε εύκολα να βρείτε την επιλογή με καθρέφτες πόρτες, οι οποίες όχι μόνο θα καταστήσουν το ντουλάπι λιγότερο αξιοπρόσεκτο, αλλά και θα αυξήσουν οπτικά το μέγεθος του δωματίου σας.

Διαστατικά έπιπλα σε διαμέρισμα στούντιο

Το σετ κουζίνας πρέπει να επιλέγεται απευθείας στο μέγεθος της κουζίνας. Αλλά εδώ μπορείτε επίσης να εξετάσετε την επιλογή μιας μεμονωμένης παραγγελίας, αφού η τιμή τέτοιων υπηρεσιών έχει πέσει πρόσφατα. Έτσι, μπορείτε όχι μόνο να δημιουργήσετε ένα εκπληκτικό laconic εσωτερικό, αλλά και να εξοπλίσετε τον χώρο της κουζίνας σας με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ακόμα και με όλες τις πιθανές ανέσεις.

Η κουζίνα

Επιλογή μικρών επίπλων

Η επίπλωση σε οποιοδήποτε διαμέρισμα 1 δωματίου είναι η ίδια με την προηγούμενη περίπτωση - η λειτουργικότητα θα είναι η κύρια παράμετρος. Όταν επιλέγετε μικρά έπιπλα, αξίζει να αποφύγετε τις τεράστιες επιλογές, τηρώντας τον μινιμαλισμό. Αναμφισβήτητα, η τελική επιλογή των επίπλων εξαρτάται από τις ανάγκες σας, για παράδειγμα, ένας άνθρωπος απολύτως δεν χρειάζεται ένα τραπέζι, αλλά οι γυναίκες θα έχουν έναν σκληρό χρόνο χωρίς αυτό. Επομένως, εξετάζουμε διάφορες κοινές επιλογές.

Μικρά έπιπλα σε odnushka

Τέτοιου είδους έπιπλα σαν τραπέζι στο σαλόνι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο καθένας χρησιμοποιεί. Σήμερα, πιο συχνά, καταλαμβάνεται από έναν υπολογιστή. Φυσικά, υπάρχουν εξειδικευμένα τραπέζια, αλλά συχνά είναι πολύ μεγάλα για να φιλοξενήσουν σε ένα μικρό διαμέρισμα 1 δωματίου. Ως εκ τούτου, αξίζει να εξεταστούν πιο συμπαγείς επιλογές. Σήμερα, η αγορά επίπλων είναι πλούσια σε μια μεγάλη ποικιλία ποικιλιών, η οποία σας επιτρέπει να επιλέξετε έπιπλα με οποιαδήποτε λειτουργικότητα για σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Μεταξύ των δημοφιλών επιλογών υπάρχουν διάφορες επιλογές πτυσσόμενου πίνακα.

Αντί για μια τεράστια καρέκλα, αξίζει επίσης να επιλέξετε μια πιο συμπαγή επιλογή. Μια μεγάλη επιλογή θα σας επιτρέψει όχι μόνο να επιλέξετε ένα βολικό και μικρό μοντέλο, αλλά και να επιλέξετε ένα πρωτότυπο σχέδιο. Το έγχρωμο σχέδιο των μοντέρνων επίπλων είναι επίσης ευρύ, το οποίο σας επιτρέπει να προσαρμόσετε εύκολα τις επιλογές που έχετε επιλέξει στο εσωτερικό. Γενικά, η επιλογή των σωστών επίπλων δεν είναι δύσκολη υπόθεση, επειδή υπάρχουν πάντα πολλές επιλογές, απλά πρέπει να ξέρετε ακριβώς τι ψάχνουμε.

Τοποθέτηση επίπλων

Η τοποθέτηση των επίπλων είναι πολύ σημαντική στιγμή για τη δημιουργία του εσωτερικού. Με σωστό σχεδιασμό, μπορείτε να επιτύχετε όχι μόνο υψηλή απόδοση στη χρήση του χώρου αλλά και πραγματική και οπτική επέκταση του ελεύθερου χώρου. Από μόνη της, τα έπιπλα πρέπει να τοποθετούνται με βάση το μέγεθος και τη λειτουργικότητά τους.

Κατά τη δημιουργία του εσωτερικού ενός διαμερίσματος μικρού μεγέθους ενός δωματίου, χρησιμοποιείται συχνά το διαχωρισμό του δωματίου. Είναι χάρη σε αυτόν ότι είναι δυνατό να χωριστεί ένα δωμάτιο σε διάφορες ζώνες, διαχωρίζοντας έτσι τις περιοχές αναψυχής, την κρεβατοκάμαρα και την εργασία.

Επίπλωση ενός διαμερίσματος στούντιο

Η χωροθέτηση μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, κάθε ένας από τους οποίους έχει τους δικούς του πόλους. Η πιο κοινή επιλογή είναι η χρήση διαφόρων διαμερισμάτων. Μπορείτε να εφαρμόσετε και τις δύο μικρές εξειδικευμένες επιλογές και να χρησιμοποιήσετε τα έπιπλα ως το ίδιο το διαμέρισμα. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι μειώνει τον ελεύθερο χώρο του δωματίου. Για να αποφευχθεί αυτό, χρησιμοποιήστε τη χρωματική ζώνη. Με αυτήν την προσέγγιση, όχι μόνο διαφορετικοί χρωματικοί τόνοι χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές ζώνες, αλλά επίσης διαιρούνται με διακόσμηση και διακόσμηση. Για παράδειγμα, σε έναν χώρο ύπνου ή χώρο χαλάρωσης, μπορείτε να βάλετε ένα χαλί.

Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι η πόρτα. Οι μεγάλες πόρτες καταλαμβάνουν ένα αρκετά μεγάλο μέγεθος οπτικού χώρου σε ένα διαμέρισμα μικρού μεγέθους ενός δωματίου, μειώνοντας έτσι. Μια καλή επιλογή θα ήταν να αντικατασταθούν οι κλασικές πόρτες με απλά τοξωτά ανοίγματα ή με άτυπες συρόμενες πόρτες.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)