Σετ πίνακα: χαρακτηριστικά της επιλογής (24 φωτογραφίες)

Πρόσφατα, η ίδια η φράση "set table" έχει βγει από τη μόδα. Η "κουζίνα" ακούγεται πολύ πιο οικεία - είναι αμέσως σαφές ότι αποτελείται από ντουλάπια, τραπέζι, ενδεχομένως ντουλάπι, και είναι απαραίτητη για την αποθήκευση των πραγμάτων και για το μαγείρεμα.

Art Nouveau σετ τραπεζιών

Μπαρόκ τραπεζαρία

Η "τραπεζαρία" ακούγεται τελετουργική και εορταστική. Για να φτιάξετε ένα καθιστικό με αυτό, πρέπει όχι μόνο να δοκιμάσετε, αλλά και να κατανοήσετε τις αρχές με τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε συστατικά.

Λευκό ξύλινο σετ τραπεζαρίας

Κλασική τραπεζαρία

Τι περιλαμβάνεται στην τραπεζαρία;

Στο κλασσικό στυλ, είναι κατανοητό ότι τα ακουστικά θα περιλαμβάνουν:

 • ένα τραπέζι ως το κύριο μέρος που ενώνει - και δεν έχει σημασία τι θα είναι: στρογγυλό, τετράγωνο, ξύλινο ή γυάλινο.
 • καρέκλες ως προσθήκες στο τραπέζι - μπορούν να είναι όχι μόνο καρέκλες με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, αλλά και μαλακές καρέκλες, και ένα ξύλινο πάγκο ζωγραφισμένο σε ένα χρώμα ευχάριστο στο μάτι?
 • έναν μπουφέ ως αποθηκευτικό χώρο για πιάτα και έναν χώρο όπου μπορείτε να τακτοποιήσετε πιάτα πριν τα βάλουν στο τραπέζι.
 • ένα τραπέζι εξυπηρέτησης όπου θα σερβίρονται πιάτα από την κουζίνα.
 • ένα μεγάλο καθρέφτη τοίχου που θα ολοκληρώσει την εικόνα και θα το κάνει εξαιρετικό.

Στον σημερινό κόσμο, όμως, τα ακουστικά με κλασικό στυλ δεν παράγονται πλέον ως ένα αδιαίρετο σύνολο. Τώρα, για να βάζετε τα πάντα μαζί, πρέπει να επιλέξετε τα έπιπλα μόνοι σας, προσεκτικά, προσεκτικά, με γούστο και είναι πιθανό ότι θα πρέπει να παραγγείλετε κάτι και να αγοράσετε κάτι από διαφορετικούς κατασκευαστές.

Ξύλινο τραπέζι

Τραπεζαρία σε εξοχική κατοικία

Σετ πίνακα με γυάλινα στοιχεία

Τραπεζαρία για οκτώ

Πώς να επιλέξετε ένα τραπέζι για μια τραπεζαρία;

Το τραπέζι, στην πραγματικότητα, είναι πιο σημαντικό από το υπόλοιπο των επίπλων στο ακουστικό. Είναι σε αυτόν που η κύρια προσοχή προσελκύεται, είναι γι 'αυτόν ότι οι περισσότεροι από τους επισκέπτες χρόνο ξοδεύουν. Τα βασικά κριτήρια επιλογής είναι απλά.

Μορφή

Εξαρτάται από το πόσο άνετα θα είναι το τραπέζι και πόσο βιολογικά θα φανεί:

 • Η στρογγυλή τράπεζα είναι ασφαλής και φαίνεται άνετη. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του τραπεζιού, τόσο πιο δύσκολο είναι να φτάσετε στα πιάτα στο κέντρο.
 • Ένα ορθογώνιο τραπέζι είναι το πιο παραδοσιακό και προκαλεί ένα αίσθημα αξιοπιστίας και κάποια σοβαρότητα. Κατάλληλο για ένα μεγάλο δωμάτιο και για να δημιουργήσετε ένα εορταστικό συναίσθημα.
 • Ένα τετράγωνο τραπέζι διαφέρει ελάχιστα σε χαρακτηριστικά από ένα ορθογώνιο, αλλά είναι πιο κατάλληλο για μικρά δωμάτια - ταιριάζει οργανικά σε αυτά.

Ιταλικό τραπέζι

Καφέ και λευκό σετ τραπεζαρία

Σφυρήλατο τραπεζαρία

Αριθμός καθισμάτων

Συνήθως χρησιμοποιείται ένας απλός τύπος: πρέπει να προσθέσετε 2 στον αριθμό των ατόμων της οικογένειας και να εστιάσετε στο αποτέλεσμα. Ωστόσο, αν η οικογένεια αναμένει την προσθήκη στο εγγύς μέλλον ή εάν πραγματικά θέλει να δεχτεί επισκέπτες, ο αριθμός των οποίων είναι γνωστός εκ των προτέρων, είναι απαραίτητο να επικεντρωθεί περισσότερο σε αυτούς τους αριθμούς.

Σετ τραπεζιών με δερμάτινες καρέκλες

Στρογγυλή τραπεζαρία

Υλικό

Από την επιλογή αυτή εξαρτάται το υλικό που θα κατασκευαστεί από όλα τα έπιπλα του ακουστικού. Κατά κανόνα, αυτό το δέντρο - είναι πιο παραδοσιακό, σχετικά αξιόπιστο, μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε τη διαφορά: να κάνετε ένα γυάλινο ή μαρμάρινο πάγκο, να το διακοσμήσετε με μοτίβα ή σχέδια. Το κύριο πράγμα είναι ότι το υλικό είναι μη τοξικό, φαίνεται καλό και είναι σχετικά αξιόπιστο.

Δυνατότητα κουζίνας

Τραπεζαρία στο διαμέρισμα

Κατασκευή

Μπορείτε να αγοράσετε ένα τραπέζι σε κλασικό στυλ, αλλά αυτή η επιλογή δεν είναι πάντα καλή. Μια εναλλακτική λύση είναι ένα μετασχηματιστικό τραπέζι, το οποίο στην αναδιπλωμένη κατάσταση θα είναι αρκετά μικρό, αλλά στο ύπαιθρο θα είναι σε θέση να προσφέρει καθίσματα για έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων.Δύο ελλείψεις του μετασχηματιστή - δεν είναι πάντα σε ζήτηση και σπάει ευκολότερο από ένα μονολιθικό τραπέζι.

Ο πίνακας μπορεί να καλυφθεί με τραπεζομάντιλο, είναι πρακτικό και θα συμπληρώσει τη γενική ατμόσφαιρα. Το υπόλοιπο των επίπλων πρέπει να επιλέγεται έτσι ώστε να ταιριάζει σε αυτόν.

Αρτ νουβό σετ τραπεζαρία

Τραπεζαρία με μαλακές καρέκλες

Πώς να επιλέξετε καρέκλες;

Οι καρέκλες συμπληρώνουν το συνολικό ύφος και το κάνουν εν μέρει πλήρες.

Σετ κουζίνας με καρυδιές

Τραπεζαρία με ωοειδές τραπέζι

Με στυλ, μπορούν να είναι:

 • Το ίδιο. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέγονται έτσι ώστε να έρχονται στο τραπέζι. Ξύλινα ή πλαστικά, με κλασικό ύφος ή στυλ Art Nouveau, θα πρέπει να μοιάζουν μεταξύ τους και να είναι αρκετά βαθιά έτσι ώστε ένας ενήλικας να μπορεί να φιλοξενήσει ελεύθερα μέσα τους.
 • Διαφορετικά. Πρόκειται για μια πιο περίπλοκη τεχνική, η οποία σε κλασικό στυλ δεν μπορεί να εφαρμοστεί κατ 'αρχήν. Θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε προσεκτικά - απουσία γεύσης, θα μοιάζει με τους ιδιοκτήτες που σημείωσαν καρέκλες σε μια αγορά ψύλλων. Για να μην συμβεί αυτό, πρέπει να επιλέξετε έπιπλα ώστε να συνδυάζονται μεταξύ τους. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πίνακες αντιστοίχισης χρωμάτων και να χρησιμοποιήσετε παρόμοιες λύσεις στη φόρμα.

Με τη μορφή, μπορούν να είναι:

 • Σκληρή. Αυτές είναι οι πιο δύσκολες από τις καρέκλες, οι οποίες πρέπει να είναι πολύ καλά κατασκευασμένες έτσι ώστε να μην προκαλούν την καθιστική επιθυμία να σηκωθούν γρήγορα.
 • Με μαλακή επένδυση. Αυτές είναι πιο οικείες και άνετες καρέκλες: αυτές είναι συνήθως αυτές που περιλαμβάνουν ιταλικά τραπεζαρίες. Είναι καλό ότι η ταπετσαρία μπορεί να αφαιρεθεί και μπορεί να πλυθεί από καιρό σε καιρό.
 • Ξύλινο πάγκο. Αυτή η επιλογή συνήθως φαίνεται αμφίβολη λόγω των συσχετισμών με πρωτόγονα ρουστίκ δωμάτια, αλλά εάν έχει σχεδιαστεί σωστά, μπορεί να φανεί πολύ συμφέρουσα.
 • Μαλακός καναπές. Μια καλή επιλογή για όσους εκτιμούν την άνεση, το κύριο πράγμα είναι να εξασφαλίσει ότι το ύψος του καναπέ συνδυάζεται με το ύψος του τραπεζιού, διαφορετικά θα είναι πολύ δυσάρεστο για τους ανθρώπους που κάθονται πάνω του να φτάσουν για πλάκες.

Με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, θα πρέπει να προσέχετε:

 • Βάθος καθίσματος. Διαφορετικά, θα κτυπηθεί κάτω από τα γόνατα ενός άνδρα και θα είναι δυσάρεστο. Ένα βάθος 45 εκατοστών θεωρείται βέλτιστο, αλλά όλοι είναι καλύτερα να το δοκιμάσουν μόνοι τους.
 • Το συνολικό ύψος της καρέκλας. Σε αυτήν την παράμετρο, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη το ύψος του πίνακα. Αν είναι μικρό, οι υψηλές καρέκλες θα είναι άβολα και θα φαίνονται ανόητα. Εάν αντιθέτως σημαίνει ότι χρειάζεστε κατάλληλες καρέκλες.
 • Το ύψος της πλάτης. Θα πρέπει να είναι αρκετά υψηλό ώστε να είναι άνετο να στηρίζεται και αρκετά καμπυλωτό ώστε να μην προκαλεί δυσφορία στην πλάτη.

Σετ τραπέζι Zebrano

Προοδευτική κουζίνα

Είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τον αριθμό των καρεκλών, εάν σχεδιάζονται επιπλέον καθίσματα, πρέπει να υπολογίσετε εκ των προτέρων πού να αφαιρέσετε τα επιπλέον στην καθημερινή ζωή.

Σετ πίνακα με ορθογώνιο τραπέζι

Η επιλογή ενός ακουστικού, ειδικά αν πρόκειται για τραπεζαρία, αντί για κουζίνα, είναι ένα ενδιαφέρον θέμα και απαιτεί σημαντική καλλιτεχνική γεύση. Με τη σωστή προσέγγιση, μπορείτε να πάρετε μια μεγάλη ευχαρίστηση από αυτόν και ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που θα σας ευχαριστήσει για πολλά χρόνια.

Μπλε καρέκλες σε μια τραπεζαρία που

Επιτραπέζιο σε μοντέρνο σχεδιασμό

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)