Μπαρ σκαμπό για την κουζίνα (49 φωτογραφίες): πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα για το σχήμα

Η μοντέρνα κουζίνα δεν είναι μόνο ένας χώρος για μαγείρεμα, αλλά και ένας χώρος χαλάρωσης. Όλα σε αυτό πρέπει να είναι τέλεια, ξεκινώντας από το εσωτερικό και τελειώνοντας με τα αξεσουάρ που κοσμούν την κουζίνα. Οι νέες υψηλές τεχνολογίες έχουν δώσει ώθηση στη διακόσμηση κουζινών με ασυνήθιστα έπιπλα και συσκευές για τους μετα-σοβιετικούς. Αυτό το στοιχείο μπορεί να αποδοθεί σε μετρητές ξύλινων μπαρ. Οι περισσότεροι ή λιγότερο πλούσιοι πολίτες διαθέτουν μακρά εξοπλισμένη κουζίνα με αυτό το στοιχείο διακόσμησης.

Σκούρα ξύλινα σκαμπό μπαρ για την κουζίνα

Χαρακτηριστικά των καρεκλών σκαμπό μπαρ

Το ύψος κάθε μετρητή ράβδων είναι μεγαλύτερο από αυτό ενός απλού πίνακα. Αυτό σημαίνει ότι τα σκαμπό μπαρ για την κουζίνα, που βρίσκεται κοντά του, πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια. Αυτό είναι απαραίτητο για μια άνετη εφαρμογή και τη δυνατότητα να φτάσετε με τα χέρια σας σε οποιοδήποτε σημείο στο ράφι. Τα σκαμπό μπαρ που δεν πληρούν αυτά τα κριτήρια είναι άχρηστα.

Κομψά χρώματα καρέκλες κουζίνας με ξύλινα καθίσματα

 • Το ύψος της καρέκλας πρέπει να αντιστοιχεί στο ύψος του καροτσιού. Οι υπερβολικά υψηλές ή χαμηλές καρέκλες δεν θα σας επιτρέψουν να καθίσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να αισθάνεστε κουρασμένοι.
 • Η καρέκλα πρέπει να έχει υποπόδιο. Είναι επίσης απαραίτητο για μια άνετη εφαρμογή, αν δεν προβλέπεται στο σχεδιασμό της καρέκλας, τότε ο καθιστός θα συνεχίσει να γλιστράει προς τα κάτω.
 • Είναι επιθυμητό οι ψηλές καρέκλες να έχουν έναν περιστρεφόμενο μηχανισμό. Αυτή είναι μια προαιρετική απαίτηση, αλλά δεν θα είναι περιττή σε καμία περίπτωση.
 • Ρυθμιζόμενο ύψος. Μια χρήσιμη λειτουργία, ο ρόλος και η σημασία της οποίας δεν χρειάζεται σχόλια.

Τα σκαμνάρια κουζίνας που πληρούν αυτά τα κριτήρια σίγουρα θα προσελκύσουν όλους τους επισκέπτες που επισκέπτονται το σπίτι.

Λευκά σκαμπό μπαρ για την κουζίνα

Κλασικά σκαμπό για μπαρ από δέρμα και ξύλο

Υψηλή ξύλινη σκαμπό μπαρ

Υλικά για καρέκλες

Υπάρχουν πολλές επιλογές και κάθε μία από αυτές είναι υπέροχη με τον δικό της τρόπο. Οι ψηλές καρέκλες συνήθως κατασκευάζονται από ξύλο. Τέτοια ξύλινα καθίσματα, το ύψος των οποίων είναι τελείως ρυθμιζόμενα, φαίνονται στερεά και αριστοκρατικά. Επιπλέον, είναι φιλικές προς το περιβάλλον, επειδή όλες οι ουσίες που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία ξύλινων εξαρτημάτων συμμορφώνονται με αυστηρά πρότυπα ασφαλείας.

Όμορφα ξύλινα σκαμπό μπαρ

Το δεύτερο πιο κοινό υλικό είναι το μέταλλο. Τέτοιες καρέκλες ταιριάζουν καλά σε πολλά σχέδια κουζίνας, τα πλέον προτιμώμενα από τα οποία είναι:

 • Hi-tech?
 • Techno
 • Cosmo.

Αυτές οι καρέκλες είναι πολύ ισχυρότερες από τις ξύλινες. Πρέπει να πω ότι οι ψηλές ξύλινες καρέκλες από μόνες τους δεν είναι πολύ αξιόπιστες και εύκολα γρατζουνισμένες, και επίσης παίρνουν τσιπς ακόμη και από αδύναμα χτυπήματα.

Γνήσια μεταλλικά σκαμπό μπαρ

Το πλαστικό είναι το υλικό που συνοδεύει τους εσωτερικούς χώρους της κουζίνας από τη σοβιετική εποχή. Σήμερα, δεν έχει χάσει τη σημασία του. Τα καλά νέα είναι ότι σήμερα τα πλαστικά προϊόντα είναι πολύ καλύτερα από ό, τι ακόμη και πριν από δέκα χρόνια. Τέτοια σκαμπό μπαρ για την κουζίνα είναι σε καλή αρμονία με τις σύγχρονες λύσεις σχεδιασμού, ειδικά κατασκευασμένες από ξύλο.

Κόκκινα σκαμπό μπαρ από πλαστικό και μέταλλο

Αυτές οι επιλογές σχεδιασμού, φυσικά, δεν είναι οι μόνες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή σκαμπό για μπαρ. Ορισμένα εξωτικά μοντέλα είναι κατασκευασμένα από πλεξιγκλάς ή πιεσμένο χαρτί. Αλλά τέτοια προϊόντα είναι πολύ ακριβά και δεν φαίνονται καλύτερα από τα ξύλινα.

Πρώτα απ 'όλα, τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται κλασικές καρέκλες για αποχετεύσεις ράβδων πρέπει να είναι:

 1. Φιλικό προς το περιβάλλον.
 2. Ανθεκτικό στο νερό και στο άμεσο ηλιακό φως.
 3. Ανθεκτικό.
 4. Ανθεκτικό
 5. Έχετε μια ωραία εμφάνιση.

Πρέπει επίσης να εξετάσετε τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του εσωτερικού.

Μπαρ σκαμπό για κουζίνα με καθίσματα ψάθινα

Μια τέτοια μαύρη καρέκλα είναι ιδανική για μια νεοκλασική ή ακόμα και ρουστίκ κουζίνα

Λευκά σκαμπό μπαρ στο εσωτερικό της κουζίνας

Ποικιλίες από καρέκλες μπαρ σκαμπό

Τα καθίσματα για τους μετρητές μπαρ υπόκεινται χωριστά σε σκαμνιά και καρέκλες. Η διαφορά είναι ότι ο πρώην δεν έχει πίσω. Αυτή είναι μια ανεπιτυχής απόφαση, δεδομένου ότι είναι αδύνατο να καθίσετε σε ένα τέτοιο σκαμνί για μεγάλο χρονικό διάστημα, η πλάτη είναι μούδιασμα, αν και το ύψος τους είναι το ίδιο, και τα μεγέθη τους πάρα πολύ.

Ένα άλλο κριτήριο που χωρίζει τα σκαμπό μπαρ για την κουζίνα είναι η δυνατότητα να τα στοιβάζονται. Αυτό είναι σημαντικό για εκείνους τους χώρους όπου υπάρχει έλλειψη ελεύθερου χώρου. Αυτή η λύση δεν σας επιτρέπει να μετατρέψετε την κουζίνα σε αποθήκη επίπλων.

Πράσινο σκαμπό μπαρ στο εσωτερικό μιας λαμπρής κουζίνας

Το σχήμα του καθίσματος

Υπάρχουν πολλές επιλογές, που κυμαίνονται από το κλασικό έως το πολύ εξελιγμένο: ένα αστερίσκο ή ένα διάτρητο τίγρης. Περιττό να πούμε ότι τέτοιες καρέκλες δεν είναι πολύ άνετες, είναι καλύτερο να μιλάμε για τους κλασικούς.

Οι στρογγυλές καρέκλες είναι άνετες για καθίσματα και δεν προκαλούν κόπωση στην πλάτη με παρατεταμένη χρήση. Τα αντικείμενα επίπλων αυτής της μορφής φαίνονται μοντέρνα και εναρμονίζονται καλά με κάθε εσωτερικό χώρο. Εκφράζουν ελαφρότητα και κινητικότητα.

Τα τετράγωνα καθίσματα δεν είναι λιγότερο κοινά, αλλά έχουν μια ελαφρώς διαφορετική αντίληψη. Οι καρέκλες αυτού του σχήματος φαίνονται σταθερές, είναι κατάλληλες για ασταμάτητα άτομα που προτιμούν vintage εσωτερικούς χώρους. Αυτές οι καρέκλες θεωρούνται όσο το δυνατόν πιο άνετες, το κύριο πράγμα είναι ότι το ύψος έχει επιλεγεί σωστά.

Μαύρο σκαμπό για μπαρ με τετράγωνη έδρα

Αριθμός σκέλους

Η κλασική έκδοση είναι μια καρέκλα με τέσσερα πόδια. Είναι σταθερά στερεωμένο στο πάτωμα και δεν κυριαρχείται όταν οι κινήσεις του προσώπου κάθονται πάνω του. Τέτοιες καρέκλες είναι μεγάλες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι ιδιαίτερα κινητό.

Οι τρίκλινες καρέκλες είναι ελαφρύτερες και πιο κινητές από αυτές με τέσσερα πόδια. Η εμφάνισή τους είναι επίσης πιο δυναμική. Αυτή η επιλογή είναι πιο κατάλληλη για φωτεινούς και ζωντανούς εσωτερικούς χώρους.

Υπάρχουν ψηλές καρέκλες που δεν έχουν πόδια, αλλά βρίσκονται στο πιάτο, λιγότερο συχνά - σε κάποια μίνι σύνθεση σύνθετου σύρματος ή πλαστικού. Αυτή είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα επιλογή που πηγαίνει καλά με διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, η κινητικότητα αυτών των καρεκλών αφήνει πολύ επιθυμητό · η μετακίνηση τους είναι ειλικρινά άβολη.

Ανεξάρτητα από το σχήμα του καθίσματος, η καρέκλα μπορεί να είναι μαλακή και σκληρή. Όλα εξαρτώνται από το στυλ σχεδιασμού του δωματίου και από την επιθυμία του αγοραστή. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι καρέκλες που έχουν μαλακή ταπετσαρία, με παρατεταμένη συνεδρίαση, προκαλούν μια αίσθηση κόπωσης στην πλάτη. Αυτό είναι εύκολο να αποφευχθεί αν το ύψος καρέκλας έχει επιλεγεί σωστά.

Τετράπτερα σκαμπό μπαρ με μαλακά καθίσματα

Όμορφη τετράκλινη καρέκλα με κόκκινο κάθισμα

Η επιλογή των καρεκλών, λαμβάνοντας υπόψη το εσωτερικό

Θα ήταν ανόητο να βάλουμε μια πολυθρόνα υψηλής τεχνολογίας στην κουζίνα, φτιαγμένη με το στυλ της αγγλικής vintage. Η Harmony είναι το κύριο πράγμα κατά την επιλογή οποιουδήποτε έπιπλα, συμπεριλαμβανομένων καρέκλες για ένα μπαρ.

 • Για κουζίνες με φωτεινό φωτισμό και λευκούς τόνους, οι ψηλές καρέκλες από λευκό μέταλλο ταιριάζουν καλύτερα. Συμπληρώνουν το γενικό εσωτερικό και προσθέτουν επιπλέον φως σημειώσεις σε αυτό. Οι καλαίσθητες ξαπλώστρες είναι επίσης κατάλληλες εδώ.
 • Οι ξύλινες καρέκλες είναι τέλειες για τις κουζίνες που σχεδιάζονται σε μέτρια χρώματα και φέρνουν σιωπή με ένα θωρακισμένο φως.
 • Οι μη τυποποιημένες κουζίνες απαιτούν μη τυποποιημένα σκαμπό μπαρ. Εάν το δωμάτιο είναι κατασκευασμένο με το στυλ ενός ναυαγίου, το οποίο δεν είναι τόσο εξωτική λύση στην εποχή μας, τότε θα πρέπει να βρείτε τα κατάλληλα μοντέλα έπιπλα μπαρ. Μπορείτε να παραγγείλετε ένα ξεχωριστό σχέδιο από τον κατασκευαστή, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτούμενες διαστάσεις.

Μπαρ σκαμπό για την κουζίνα πρέπει να είναι άνετα και κομψά, συμπαγή και κινητά. Σχεδιαστικές ιδέες που δίνουν μια μοναδική εμφάνιση τόσο στο ίδιο το δωμάτιο όσο και στα έπιπλα μέσα σε αυτό θα είναι επίσης χρήσιμα. Η επιλογή μιας καρέκλας για έναν πάγκο bar είναι μια σημαντική απόφαση που πρέπει να προσεγγίσετε υπεύθυνα και με σύνεση!

Επιλογή φωτογραφιών

Λευκά σκαμπό μπαρ από πλαστικό και μέταλλο σε φωτεινή κουζίνα

Λευκά σκαμπό μπαρ από πλαστικό και ξύλο

Φωτεινά σκαμνάκια κουζίνας

Μπαρ σκαμπό με τα τόξα

Αρχικό λευκό σκαμπό μπαρ

Μπλε σκαμπό μπαρ σε μια φωτεινή κουζίνα

Διαφανή σκαμπό μπαρ για μοντερνιστική κουζίνα

Κλασικά σκαμπό μπαρ στην κουζίνα

Ρακέτες καρέκλες για το σπίτι μπαρ

Ξύλινα σκαμπό μπαρ

Εσωτερικό κουζίνα με μινιμαλιστικό στυλ με σκαμπό μπαρ.

Πλαστικές διαφανείς καρέκλες

Μαύρα κλασικά σκαμπό μπαρ

Ασυνήθιστο σκαμπό μπαρ

Άνετα ξύλινα σκαμπό μπαρ

Μπαρ σκαμπό στο εσωτερικό μιας σύγχρονης κουζίνας

Λευκά σκαμπό μπαρ με απαλές γωνίες

Βουρδούνια σκαμπό μπαρ

Μπαρ σκαμπό σε ένα κλασικό εσωτερικό της κουζίνας

Μπαρ καρέκλες με πλάτη

Κλασικά σκαμπό μπαρ στο εσωτερικό της κουζίνας

Χαμηλή σκαμπό μπαρ

Απλά σκαμπό σκαμπό

Art Nouveau σκαμπό μπαρ

Μινιμαλιστικό εσωτερικό κουζίνα με σκαμπό μπαρ

Σκαμπό χωρίς ραφή

Μοντέρνα κουζίνα με μπαρ και καρέκλες για πρωινό

Πρωτότυπα σκαμπό μπαρ στο εσωτερικό μιας σύγχρονης κουζίνας

Μπαρ σκαμπό στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

Μαλακά σκαμπό μπαρ

Ημικυκλικά Σκαμπό Μπαρ

Φως κόπρανα μπαρ

Κομψές διάφανες καρέκλες μπαρ

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)